Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Στρατιωτικοί κήδεψαν τον σκύλο τους με στρατιωτικές τιμές όπως του άξιζε!


«Ο πολιτισμός και το μεγαλείο ενός λαού φαίνεται από τη συμπεριφορά του στα ζώα»
                                                                 Μαχάτμα Γκάντι.

Κάποιοι στρατιωτικοί μας απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι στην συντριπτική του πλειοψηφία το προσωπικό των ΕΔ έχει ποιότητα ,ψυχή και πάνω απ΄ όλα μεγαλείο. Το απέδειξαν σε μια κηδεία. Σε μια κηδεία σκύλου τον οποίο αποχαιρέτησαν με στρατιωτικές τιμές!

Επιλέξαμε να το κάνουμε πρώτο θέμα αγνοωντας την πολιτική επικαιρότητα. Γιατί δεν χάνουμε ευκαιρία εμείς οι δημοσιογράφοι να υπερπροβάλουμε τις θλιβερές εξαιρέσεις κάποιων που και στις ΕΔ κακοποιούν ζώα. Αυτοί είναι οι λίγοι. Οι πολλοί είναι όσοι θα διαβάσετε παρακάτω.


Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο Στρατιωτικών Σκύλων του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού, η ταφή του Στρατιωτικού Σκύλου Έρευνας Διάσωσης Charlie (ΑΜ: S-0391), ο οποίος απεβίωσε από παθολογικά αίτια.

Κατά τη διάρκεια της ταφής, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του συνόλου του προσωπικού της Μονάδας, αναγνώσθηκε το βιογραφικό του συγκεκριμένου Στρατιωτικού Σκύλου, όπως παρακάτω:

O Στρατιωτικός Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Charlie (ΑΜ: S-0391) ήταν Γερμανικός Ποιμενικός (εργασιακός). Γεννήθηκε στις 08 Μαϊου 2008 και απεβίωσε στις 20 Σεπτεμβρίου 2014 σε ηλικία 6,5 ετών. Ήταν ένας από τους δυο πρώτους Γερμανικούς Ποιμενικούς σκύλους Έρευνας Διάσωσης του Μηχανικού και γενικότερα του Ελληνικού Στρατού.
Η προμήθεια του έγινε από τo εξωτερικό και τοποθετήθηκε στο Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών του 747 ΕΤΜΧ, τον Οκτ 2009. Από την πρώτη του μέρα στην Μονάδα συνοδός του ορίσθηκε η ΕΠΟΠ Δνεας (ΜΧ) Κ.Σ.
Εκπαιδεύτηκε στην βασική υπακοή και στην διέλευση εμποδίων από εκπαιδευτή του Μηχανικού. Η συνοδός του κυρίως αλλά και γενικότερα οι υπόλοιποι συνοδοί σκύλων Έρευνας Διάσωσης μεριμνούσαν για την φροντίδα του και την συντήρηση της εκπαίδευσης του.
Συμμετείχε πάντα στις ομάδες επιφυλακής Έρευνας – Διάσωσης της Μονάδος στο πλαίσιο του Σχεδίου Ξενοκράτης, είχε λάβει μέρος σε όλες τις ασκήσεις – επιδείξεις, συντηρώντας πάντα το επιχειρησιακό του επίπεδο υψηλό, ως Στρατιωτικός Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης.




onalert.gr


Το 8,49% των εργαζομένων συμμετείχε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ


Σε ποσοστό 8,49% ανήλθε η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την περασμένη...
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι διευθύνσεις διοικητικού-προσωπικού φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου και έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα κύκλοι του υπουργείου.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η συμμετοχή έφτασε στα υπουργεία το 8,89%, στις αποκεντρωμένες διοικήσεις το 6,08%, στα ΝΠΔΔ των αποκεντρωμένων διοικήσεων το 3,52%, στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις το 5,27%, στους ΟΤΑ α' βαθμού το 8,76% και στις ανεξάρτητες αρχές το 9,37%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε σύνολο 65.502 εργαζομένων στους παραπάνω φορείς, απέργησαν 5.564, δηλαδή ποσοστό 8,49 τοις εκατό.

tromaktiko


Η ώρα της νέας κρίσης πλησιάζει


του Κώστα Βουκελάτου
Η Ελλάδα περνάει τα τελευταία 5 χρόνια μια πολύ μεγάλη κρίση και δεν δυστυχώς δεν υπάρχει επαρκείς σχεδιασμός για να βγούμε από αυτή.
Αυτή η κρίση ανέδειξε τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες του οικονομικού μοντέλου που ακολουθούμε και δεν υπάρχει δυστυχώς σχέδιο ικανό να αλλάξει αυτή την παθογένεια.
Όλοι οι πολιτικοί, αποδείχτηκαν εγκληματικά λίγοι, για την ηγεσία μιας χώρας στη δίνη της χρεοκοπίας, η οποία έχει καταληφθεί από τη σύγχυση κάποιων που αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα μετά από δεκαετίες της φαινομενικής ευημερίας προερχόμενη μόνο από δανεικά και ψέμα πολύ ψέμα.
Η κομματοκρατία και οι πελατειακές πρακτικές οδήγησαν στη δυσλειτουργία και την παρακμή των θεσμών, στην εργαλειακή τους σχέση με την εκάστοτε εξουσία και στην απαξίωση της πολιτικής στη συνείδηση των πολιτών.
Το οικονομικό πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό, όλο το πολιτικό σύστημα γενικότερα με όλους και όλα μέσα, δεν είναι σε θέση να προωθήσει καμιά μεταρρύθμιση ουσίας για να βγάλει τη χώρα από την κατάρρευση, γιατί όλοι κυβέρνηση και αντιπολίτευση εκπροσωπούν και ελέγχονται ασφυκτικά από ομάδες πελατών και συντεχνιών που λυμαίνονται την κοινωνία.
Αυτές οι εγκληματικές ομάδες αρπάζουν το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα μας και στα παιδιά μας τυφλά και χωρίς να σκέφτονται ότι με αυτή την συμπεριφορά στην συνολική κατάρρευση που οδηγείται η χώρα θα χάσουν και αυτοί τα πάντα και ακόμα περισσότερα.
Όποιον τόλμησε εδώ και πολλά χρόνια να εξαγγείλει ή να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις οι ομάδες αυτές και τα συμφέροντα τον έστειλαν στο σπίτι του, πόσες φορές δεν αναρωτηθήκαμε ποιος κυβερνάει αυτή την χώρα και τώρα έχουμε και τα εξωτερικά μαζί με τα εσωτερικά συμφέροντα να κάνουν παιχνίδι στις πλάτες μας.
Για να γίνει η σημερινή κυβέρνηση έπρεπε αναγκαστικά να συμμετέχουν πρόσωπα που ενέχονται στα ήθη και τα οικονομικά σκάνδαλα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και επανήλθαν εξ΄ ανάγκης συμμαχιών και μετά εμείς περιμένουμε να δούμε φώς στο τούνελ.
Πώς περιμένουμε να έχουμε αποτέλεσμα όταν οι ίδιοι οι πολιτικοί με πρώτο τον πρωθυπουργό από την δυσπιστία και την καχυποψία που έχουν στο πολιτικό σύστημα αναγκάζονται να τοποθετούν ανθρώπους δίπλα τους και σε κυβερνητικές θέσεις όχι επειδή είναι επαρκείς και ικανοί αλλά επειδή έτσι νιώθουν ασφαλείς και άνετα γιατί είναι τις παλιάς παρέας και κάνουν ότι τους πει το αφεντικό χωρίς κουβέντα.
Εκτός των πελατειακών στρατών και των συντεχνιών η επιχειρηματική τάξη που είναι κρατικοδίαιτη και εξαρτάται άμεσα από τη διαφθορά και τη σπατάλη του δημοσίου, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εμποδίσει τις όποιες μεταρρυθμίσεις προωθούνται και τον εξορθολογισμό του δημοσίου και της οικονομίας προς όφελος δικό τους και σε βάρος του ελληνικού λαού.
Η Ελλάδα χρεοκόπησε και μπήκε στα μνημόνια επειδή οι πολιτικοί άρχοντες δεν τολμούσαν να λάβουν τα σωστά μέτρα γιατί οι συντεχνίες και οι πελάτες είχαν οργανωθεί και γιγαντωθεί τόσο που επηρέαζαν το εκλογικό αποτέλεσμα και έτσι το οποιοδήποτε εγχείρημα προς το καλό του τόπου να μην είναι βιώσιμο.
Κανένα από τα 4 μνημόνια που πέρασαν δεν στάθηκαν ικανά να επιβάλουν καμία βιώσιμη και σωστή μεταρρύθμιση, το μόνο που κατάφεραν είναι να πάρουμε και άλλα δανεικά για να πληρώνουμε τα δανεικά που είχαμε πάρει και αυτό δεν είναι επιτυχία.
Όταν όλος ο λαός έχει αντιληφθεί ότι το ξεπούλημα κομματιών της χώρας μας είναι σε λάθος κατεύθυνση και η κυβέρνηση παρουσιάζει το ξεπούλημα σε ξένους ως ανάπτυξη και την ίδια ώρα κλείνει η μία εταιρία μετά την άλλη στην Ελλάδα δείχνει δυστυχώς ότι δεν έχει καταλάβει ότι εάν δεν στηρίξεις την εγχώρια επιχειρηματικότητα θα τελειώσουμε όλοι και δείχνει δυστυχώς ότι η ώρα της νέας κρίσης πλησιάζει και το γνωρίζει η κυβέρνηση και δεν μπορεί να κάνει τίποτα δεν είναι ικανή να κάνει κάτι χωρίς να δώσουν το οκ ξένοι και αδιάφοροι για την χώρα μας και τον λαό της.
Ο λαός δείχνει τα τελευταία χρόνια με τα αποτελέσματα των εκλογών τον δρόμο για συνεργασίες, δεν δίνει αυτοδυναμία σε κανένα και ζητά με αυτό τον τρόπο αλλαγή νοοτροπίας από τα κόμματα. Η κρίση επιβάλει την συνεννόηση και την συνεργασία όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων με απομόνωση των ανίκανων για να επέλθει η κοινωνική πρόοδος και κάποιο αποτέλεσμα γιατί αλλιώς η ώρα τις νέας κρίσης πλησιάζει και γρήγορα.






Πώς ο αδερφός του πρωθυπουργού «ξήλωσε» παιδόφιλο καθηγητή


Πως ανακάλυψε και παγίδευσε τον 55χρονο μαθηματικό στο Κολέγιο Αθηνών - Η μία μετά την άλλη ξεσκεπάζονται υποθέσεις παιδοφιλίας με δράστες εκπαιδευτικούς αλλά τα «παραθυράκια» του νόμου επιτρέπουν στους... λύκους να επιστρέφουν για να φυλάνε τα πρόβατα

Όταν ο αδερφός του πρωθυπουργού, κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, «ξήλωνε» παιδόφιλο καθηγητή από το κολέγιο Αθηνών, έδινε την «σκύταλη» στον υπουργό Παιδείας να κυνηγήσει όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας που βρήκαν τον τρόπο να τρυπώσουν στα σχολεία.

Γιατί την τελευταία πενταετία καθηγητές που έπεφταν στην παγίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για υποθέσεις παιδοφιλίας, έβρισκαν τον τρόπο να επιστρέφουν στις σχολικές και πανεπιστημιακές έδρες εκμεταλλευόμενοι κενά και «παραθυράκια» του νόμου.

Η ιστορία που ξετύλιξε ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς την περασμένη Άνοιξη, απο τη μία οδήγησε σε ντόμινο αποκαλύψεων και απο την άλλη αποτελεί μια από τις πλέον χαρακτηριστικές υποθέσεις διεστραμμένων καθηγητών που εξαντλούν αρρωστημένα ένστικτα και φαντασιώσεις σε ανήλικα παιδάκια. Γιατί μπορεί ο άνθρωπος που ηγείται της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης να γνωρίζει έναν προς έναν τους χίλιους και πλέον παιδόφιλους που στήνουν παγίδες στα σχολεία, όμως πολλοί από αυτούς εξακολουθούν να διδάσκουν, παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια δράση τους και οι υποθέσεις πήγαν στη δικαιοσύνη.

Η έρευνα έδειξε ότι επτά δάσκαλοι και καθηγητές που κατηγορήθηκαν για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και παιδοφιλία, βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει η περίπτωση δασκάλας στα Χανιά, λέκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, πατέρα και γιου στο Κιλκίς, καθηγητή στη Θεσσαλονίκη και παιδόφιλων εκπαιδευτικών στην Κατερίνη και το Βύρωνα.

Ο καθηγητής που κατήγγειλε ο αδερφός του πρωθυπουργού


Ήταν αρχές της περασμένης Άνοιξης. Στο κολέγιο Αθηνών, στο οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, αρχίζει να κυκλοφορεί μια φήμη ότι ο 55χρονος καθηγητής μαθηματικών, προσπαθούσε μέσω facebook να αποπλανήσει μαθητές. Ο κ. Σαμαράς, μόλις αντελήφθη ότι ο μαθηματικός με την έντονη συνδικαλιστική δράση είχε ύποπτο ρόλο κινήθηκε αστραπιαία. Κατήγγειλε στην Αστυνομία την υπόθεση και οι “ράμπο” της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπιασαν δουλειά. Όπως αποκαλύφθηκε, ο μεσήλικας με τις ανώμαλες ορέξεις, είχε φτιάξει ένα προφίλ στο facebook και ψάρευε μέσα απο το διαδίκτυο παιδάκια για αποπλάνηση. Μάλιστα, μόλις κατάλαβε ότι οι κάποιοι από τους μαθητές του, τον είχαν πάρει χαμπάρι έσπευσε να εξαφανίσει τα ίχνη του διαγράφοντας τον λογαριασμό. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να εξαφανίσει τα στοιχεία που “κάρφωναν” την αρρωστημένη του δράση αφού, όπως είναι γνωστό, από το facebook δεν εξαφανίζεται ποτέ τίποτα καθως όλα τα αρχεία ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανακτηθούν. Έτσι, μόλις η ΕΛ.ΆΣ έλαβε το υλικό στα χέρια της, σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος και ο φάκελος βρίσκεται στα γραφεία του 23ου ανακριτή.

Όμως ο 55χρονος δεν συνελήφθη και τον ίδιο καιρό μετά την απόλυση του απο το κολέγιο του Ψυχικού, έκανε αίτηση στο υπουργείο Παιδείας και προσελήφθη ως αξιολογητής των βιβλίων. Και όλα αυτά ενώ η υπόθεση του εκκρεμούσε στα δικαστήρια. Βέβαια, ο υπουργός Παιδείας, μόλις  ενημερώθηκε για την πρόσληψη του παιδόφιλου καθηγητή, ενήργησε άμεσα με αποτέλεσμα ο μεσήλικας μαθηματικός στα μέσα Σεπτεμβρίου να ξηλωθεί για δεύτερη φορά.

Η καθηγήτρια στα Χανιά και ο λέκτορας στην Πάτρα


Εκτός από τα να “φαγωθεί” άμεσα ο σάτυρος μαθηματικός που προσελήφθη ως αξιολογητής, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημέρωση για μεγάλες υποθέσεις παιδόφιλων καθηγητών. Έτσι διαπιστώθηκε ότι στα Χανιά, πριν δύο χρόνια, είχε κατηγορηθεί δασκάλα για αποπλάνηση 13χρονου μαθητή. Όπως προέκυψε, είχε τεθεί αρχικά σε διαθεσιμότητα αλλά στη συνέχεια επέστρεψε και δίδασκε σε δημοτικό σχολείο. Και αυτή, πήρε το δρόμο της εξόδου από την εκπαίδευση.

Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε συλληφθεί στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ένας 34χρονος λέκτορας γιατί στον υπολογιστή του είχε κρυμμένα και κωδικοποιημένα 5000 ψηφιακά αρχεία με παιδιά. Μάλιστα, χρειάστηκε να γίνει ολόκληρη επιχείρηση γιατί όταν αρχικά έψαξαν τους υπολογιστές δεν βρήκαν τίποτα και έτσι χρειάστηκε να γίνει ψηφιακή ανάλυση για να βρεθούν τα κωδικοποιημένα αρχεία. Αν και τέθηκε σε αργία, ο λέκτορας επέστρεψε στο πανεπιστήμιο μέχρι που την Πέμπτη απολύθηκε οριστικά.

Την ίδια χρονιά, ένας καθηγητής στη Θεσσαλονίκη πατέρας μάλιστα δύο ανήλικων παιδιών κατέβαζε υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο έκανε on line διακίνηση σε παιδόφιλους σε όλο τον κόσμο. Μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης τέθηκε σε αργία μέχρι που διαπιστώθηκε οτι είχε επανέλθει πριν έξι μήνες και έκανε κανονικά μάθημα σε παιδιά.

Στην Κατερίνη, πριν ενάμισι χρόνο, ένας 58χρονος δάσκαλος έκανε ασελγείς πράξεις σε μαθήτριες. Φέτος προσπάθησε να επανέλθει σε δημοτικό μέσω μιας γυναίκας συναδέλφου του που κατέθεσε τα χαρτιά του. Ομως υπάλληλοι που γνώριζαν την περίπτωση του δασκάλου ενημέρωσαν τον υπουργό και πριν δέκα ημέρες απολύθηκε.

Σε σχολείο του Βύρωνα προσπάθησε να επανέλθει ένας εκπαιδευτικός που πριν πέντε χρόνια απασχόλησε το πανελλήνιο γιατί ασελγούσε σε παιδάκια σε κατασκήνωση. Επειδή το δικαστήριο δεν είχε γίνει ο εκπαιδευτικός θέλησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να επανέλθει χωρίς όμως επιτυχία.

Τέλος, στο Κιλκίς, ένας 55χρονος δάσκαλος μαζί με το γιο του πιάστηκαν πριν ένα χρόνο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διακινούν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο εκπαιδευτικός είχε καταφέρει να επιστρέψει σε σχολείο εκμεταλλευόμενος και αυτός το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρωθεί δικαστικά η υπόθεση.  

protothema.gr


«Ένοικος» στον τάφο της Αμφίπολης Σερρών είναι η μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα;


Μιλώντας για έναν από τα σημαντικότερα μνημεία που έχουν ανασκαφεί ποτέ στην Ελλάδα, ο Αντριου Τσαγκ είναι από τους ερευνητές που μιλά σχεδόν με βεβαιότητα για τον «ένοικο» του τάφου της Αμφίπολης, «δείχνοντας» προς τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα.

Ο Βρετανός μελετητής της ιστορίας του Μακεδονικού βασιλείου και καθηγητής του Μπρίστολ, τις προηγούμενες ημέρες δημοσιοποίησε τις σκέψεις που τον οδηγούν στην Ολυμπιάδα, σε ό,τι αφορά στο αναπάντητο μέχρι στιγμής ερώτημα για τον «ένοικο» του μεγαλοπρεπούς τάφου, μιλώντας με βεβαιότητα για γυναίκα. Οπως εξήγησε στο «Εθνος της Κυριακής», οι Σφίγγες και οι Καρυάτιδες είναι μερικά από τα στοιχεία που τον οδηγούν όχι μόνο σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά και στο ό,τι πρόκειται τελικά για τον τάφο της Ολυμπιάδας, με «χορηγούς» του τις αδελφές του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ηδη έχει κάνει το γύρο του κόσμου η άποψη του Υσαγκ ότι οι Καρυάτιδες που βρέθηκαν στο λόφο Καστά αναπαριστούν Κλώδωνες, ιέρειες του Διονύσου. «Πρώτο οι Καρυάτιδες φαίνεται να φέρουν στο κεφάλι τους ένα καλάθι- χαρακτηριστικό των ακολούθων του Διονύσου- και δεύτερον στο στήθος τους διακρίνονται πτυχώσεις που παραπέμπουν στο κουβάλημα ενός σακιδίου. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά σπάνιο και εντοπίζεται σε δύο μόνο αγάλματα ακολούθων του Διονύσου που βρίσκονται σε μουσεία της Ευρώπης και αποτελούν αντίγραφα αντίστοιχων γλυπτών του 4ου αιώνα π.Χ. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πλούταρχος κάνει αναφορά στην Ολυμπιάδα και στις γυναίκες της, οι οποίες συμμετείχαν σε ορφικές τελετές και διονυσιακά όργια», αναφέρει ο Βρετανός ερευνητής και συγγραφέας μιλώντας στο «Εθνος».

Ο Τσαγκ όμως δεν μένει μόνο στις Καρυάτιδες. Ενα σημαντικό μέρος της θεωρίας του στηρίζεται και στις σφίγγες, στην είσοδο του τάφου. «Προσωπικά εκτιμώ ότι στην Αμφίπολη είναι θαμμένη η βασίλισσα των Μακεδόνων, καθώς οι σφίγγες που βρέθηκαν στην είσοδο έχουν βρεθεί και σε δύο θρόνους βασιλισσών της Μακεδονικής περιόδου που έχουν ανακαλυφθεί στη Βεργίνα. Ο ένας εκ των δύο θρόνων ήταν της Ευρυδίκης, της γιαγιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι σφίγγες ήταν πιθανότατα σύμβολο των θηλυκών μελών της βασιλικής οικογένειας, καθώς η Σφίγγα σε κάποιες πηγές είναι ένα μυθικό πλάσμα που σχετίζεται με την Ηρα, δηλαδή με τη σύζυγο του Δία, από τον οποίο οι βασιλιάδες της Μακεδονίας υποστήριζαν ότι κατάγονται», εξηγεί ο Βρετανός.

Μάλιστα, ο ίδιος έχει μία θεωρία και για το ποιος ήταν ο κατασκευαστής και χρηματοδότης του μεγαλοπρεπούς τάφου. Οπως αναφέρει, πιστεύει ότι ο Κάσσανδρος, παρότι πηγές αναφέρουν ότι μετά τη δολοφονία της Ολυμπιάδας έδωσε εντολή να παραμείνει άταφη, εν τέλει έδωσε την συγκατάθεσή του να ταφεί.

Το κόστος και το σχεδιασμό του τάφου φαίνεται ότι ανέλαβε κάποιος εκ των στενών συγγενών της Ολυμπιάδας «Θεωρώ ότι σχεδόν σίγουρα η Κλεοπάτρα, η αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κόρη της Ολυμπιάδος, έπαιξε κάποιο ρόλο στην κατασκευή του, ενώ δεν αποκλείεται και η σύζυγος του Κασσάνδρου και ετεροθαλής αδερφή του Αλέξανδρου, Θεσσαλονίκη», προσθέτει ο Τσαγκ, ο οποίος αναφέρει ότι τα στοιχεία καταδεικνύουν πως ο τάφος χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ. και όχι αργότερα. Ενδείξεις για αυτό σύμφωνα με τον ίδιο είναι η τεχνοτροπία του πατώματος, τυπική της Πέλλας του Φιλίππου και του δεύτερου μισού του 4ου αιώνα π.Χ. Τόνισε βέβαια πως οι Ρωμαίοι ήταν καλοί αντιγραφείς, αλλά το γεγονός ότι παρόμοια πατώματα έχουν βρεθεί στην Πέλλα και όχι στη Ρώμη ή αλλού, είναι ένα ισχυρό στοιχείο.

Πηγή: iefimerida.gr, usay.gr


Καθηγήτρια απολύθηκε από φροντιστήριο μετά από 24 χρόνια και κλήθηκε στην αστυνομία για... συμμόρφωση


Μία απίστευτη ιστορία ζει τον τελευταίο καιρό μία καθηγήτρια σε φροντιστήριο. Η εκπαιδευτικός απολύθηκε έπειτα από 24 χρόνια και η αστυνομία την κάλεσε για να την προειδοποιήσει ότι κινδυνεύει με αγωγή 30.000 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη και συκοφαντική δυσφήμηση, σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών.

Η καθηγήτρια, που δίδασκε Κοινωνιολογία ως 1996 και στη συνέχεια αρχικά Πολιτική Οικονομία και στη συνέχεια Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, είχε προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας εξαιτίας καθυστερήσεων στις πληρωμές και τους όρους που τις έθετε ο εργοδότης της για επαναπρόσληψη με μειωμένο μισθό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ίδια στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Πριν από μερικές ημέρες, κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, όπου την προειδοποίησαν να μην γίνει η προγραμματισμένη συγκέντρωση του ΣΕΦΚ έξω από το φροντιστήριο, διαφορετικά κινδυνεύει με αγωγή 30.000 ευρώ από τον εργοδότη της, σύμφωνα με καταγγελία στο alfavita.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ):

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), την περίοδο αυτή δίνει μάχη για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου Α. Σ., η οποία απολύθηκε μετά από 24 χρόνια συνεχούς εργασίας, στην επιχείρηση «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΙΣΜΑ».

Στις 18/9/2014, η συνάδελφος παρέλαβε από αστυνομικό του ΑΤ Καλλιθέας «πρόσκληση» να προσέλθει «εντός 3 ημερών και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας «φέροντες (!) την παρούσαν (πρόσκληση) και αποφανθείτε (!) στον Αρχ/κα Ελευθεριάδη Άγγελο που ανέλαβε την διεκπεραίωση της υπόθεσής σας». Στην «πρόσκληση» αναφέρεται: «σας γνωρίζουμε ότι προσκαλείσθε νόμιμα και η προσέλευσή σας είναι υποχρεωτική».

Η συνάδελφος τηλεφώνησε στο ΑΤ Καλλιθέας, το τηλέφωνο σήκωσε ο εν λόγω αρχιφύλακας, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει στη συνάδελφο στην ερώτηση: «ποια είναι η υπόθεσή μου, της οποίας την διεκπεραίωση έχετε αναλάβει;». Στις 19/9, η συνάδελφος προσήλθε στο ΑΤ Καλλιθέας μαζί με τον σύζυγό της. Οδηγήθηκε στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας, όπου ο αρχιφύλακας εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας. Όταν ζήτησε να παρευρίσκεται ο σύζυγός της μες στο γραφείο, ο αρχιφύλακας το απαγόρευσε.

Στην ερώτηση της συναδέλφου με ποια τυπική αρμοδιότητα καλείται από το ΑΤ Καλλιθέας, ο αρχιφύλακας δήλωσε ότι «μεταφέρει (!) την παράκληση του εργοδότη» να απευθυνθεί η ίδια στο σωματείο μας ζητώντας μας να μην πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 20/9 έξω από το φροντιστήριο «Πρίσμα» στο κέντρο της Αθήνας, στην Ακαδημίας. Σε αντίθετη περίπτωση, ο εργοδότης τον είχε ενημερώσει ότι θα υποβάλει αγωγή, η οποία θα της κοστίσει 30.000 Ευρώ!                                                        

Στις 23/9 το ΔΣ του ΣΕΦΚ πήγε στο ΑΤ Καλλιθέας και συναντήθηκε με τον διοικητή του τμήματος Γιαννόπουλο Νικόλαο. Ζητήσαμε να ενημερωθούμε σχετικά με το αν υπήρχε εισαγγελική παραγγελία για την «πρόσκληση» που απέστειλε το ΑΤ Καλλιθέας στην απολυμένη συνάδελφο. Ο διοικητής μάς ενημέρωσε ότι υπήρχε εισαγγελική παραγγελία και μετά από υποβολή, γραπτώς, σχετικού αιτήματος χορήγησε, αμέσως, στη συνάδελφο αντίγραφα της εισαγγελικής παραγγελίας και της εγγραφής του αρχιφύλακα στο «βιβλίο αδικημάτων – συμβάντων». Στις 25/9 συντάχθηκε η απάντηση του διοικητή του ΑΤ προς το ΔΣ του ΣΕΦΚ στην οποία αναφέρεται: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 60, παρ. 2στ., του ΠΔ 141/1991, ο εκτελών υπηρεσία αξιωματικός υπηρεσίας σε ΑΤ έχει μεταξύ άλλων και το καθήκον να δέχεται προσωπικά τους ιδιώτες που προσέρχονται στο αστυνομικό κατάστημα για την επίλυση διαφοράς ή την υποβολή παραπόνων, ενώ καταχωρείται σχετική εγγραφή στο βιβλίο αδικημάτων, συμβάντων, συλλήψεων και παραπόνων». Η απάντηση του  ΑΤ δεν αναφέρει τίποτε για την παντελώς αόριστη εισαγγελική παραγγελία.

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία η Εισαγγελία εκδίδει εισαγγελική παραγγελία, χωρίς να προσδιορίζει το περιεχόμενό της, προς το ΑΤ Καλλιθέας να καλέσει τη συναδέλφισσα, ενώ το αίτημα του δικηγόρου του εργοδότη προς τον εισαγγελέα ακροάσεων, είναι να σταλεί εισαγγελική παραγγελία προς το ΑΤ Εξαρχείων, «για να στείλει ικανή δύναμη, ώστε να ματαιωθεί η εξαγγελθείσα δεύτερη παράνομη συγκέντρωση έξω από το φροντιστήριο και να προστατευθεί η ομαλή λειτουργία του φροντιστηρίου και να αποφευχθούν φθορές και βιαιοπραγίες εις βάρος εμού, των μαθητών και των καθηγητών»:

Συγκεκριμένα, στην εισαγγελική παραγγελία του αντιεισαγγελέα Μπουγιούκου Σωτηρίου προς το ΑΤ Καλλιθέας, αναφέρεται ότι τη Δευτέρα 15/9 εμφανίστηκε ενώπιόν του ο δικηγόρος Λιούλιος Χρήστος και εξέφρασε παράπονα κατά της απολυμένης συναδέλφου Α.Σ. Το έγγραφο της εισαγγελικής παραγγελίας είναι αόριστο. Η αίτηση, όμως, την οποία έκανε ο Βασίλειος Γκούμας, εργοδότης του φροντιστηρίου Πρίσμα προς τον εισαγγελέα ακροάσεων είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική:

Αρνείται να πει την αλήθεια ότι η συνάδελφος εργάστηκε 24 χρόνια, συνεχώς από το 1990, στο φροντιστήριο «Πρίσμα», ενώ ήταν η αποκλειστική διδάσκουσα τα γνωστικά αντικείμενα της Οικονομίας.

Αρνείται να πει την αλήθεια ότι η εργασιακή της σχέση ήταν ενιαία συνεχής σχέση εργασίας, καθώς κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης. Επιλέγει να πει μόνο τη μισή αλήθεια, όταν αναφέρει ότι στην Επιθεώρηση Εργασίας (Α.Δ.Δ. 394/26/6/2014)  ο αρμόδιος υπάλληλος κατέγραψε πως αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια. Αρνείται, δηλαδή, να πει όλη την αλήθεια ότι η θέση του επιθεωρητή εργασίας είναι ότι «αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια, αλλά η αλληλουχία των επί 24 συναπτά έτη ανανεωνόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε γνωστικό αντικείμενο που δίδασκε αποκλειστικά η Α.Σ., διεκόπη μετά από την προσφυγή της στην Επιθεώρηση Εργασίας για διεκδίκηση δικαιωμάτων της». Αρνείται να πει όλη την αλήθεια ότι ο επιθεωρητής εργασίας κατέγραψε τη θέση του ότι «από τους πίνακες προσωπικού προκύπτει ότι έχει γίνει πρόσληψη καθηγητή με 20 χρόνια προϋπηρεσία» και άρα δεν είναι οικονομικοτεχνικός ο λόγος της απόλυσης. Επίσης, αποσιωπά, και το ίδιο ψέμα επαναλαμβάνει σε δήλωσή του στη δημοσιογράφο Διαλεκτή Αγγελή στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 23/9/2014, ότι ο επιθεωρητής κάλεσε «στο πλαίσιο της καλής πίστης τον εργοδότη να επανεξετάσει τη θέση του σχετικά με τη μη ανανέωση της σύμβασης ορισμένου χρόνου».

Στη συνέχεια της αίτησής του ο εργοδότης προς τον εισαγγελέα δηλώνει ότι την Παρασκευή διάβασε στο διαδίκτυο ότι η «Α.Σ μαζί με άλλα άτομα θα προέβαιναν σε διαμαρτυρία το Σάββατο 13/9 στις 11.00πμ μπροστά από το φροντιστήριο μου». Μόλις το διάβασε, δηλώνει: «αισθάνθηκα τρόμο και ανησυχία… μετέβην στο ΑΤ Εξαρχείων και ζήτησα να ληφθούν μέτρα ώστε να ματαιωθεί η διαμαρτυρία». Περιγράφει απίστευτα ψεύδη σε σχέση με την κινητοποίηση. Και δηλώνει ψευδώς ότι δεν προσήλθε στο σημείο περιπολικό. Η αλήθεια είναι ότι προσήλθε αστυνομική δύναμη με επικεφαλής ανώτερο αξιωματικό, ο οποίος δεν διαπίστωσε τίποτε από όσα καταγγέλλει. Στη συνέχεια αναφέρει ότι προσήλθε στο ΑΤ Εξαρχείων, προκειμένου να καταθέσει μήνυση, αλλά δεν την κατέθεσε, γιατί δήθεν η αστυνομία θα φρόντιζε να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Τέλος, απευθύνεται στον εισαγγελέα ακροάσεως αντιεισαγγελέα Μπουγιούκο Σωτήριο, ισχυριζόμενος ότι «σήμερα στις 15/9, πληροφορήθηκα ότι η καταγγελλόμενη και οι υπόλοιποι θα πραγματοποιήσουν εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το φροντιστήριό μου, γεγονός που θα οδηγήσει στη διακοπή των μαθημάτων, με συνέπεια να προκληθεί ζημία και δυσφήμιση του φροντιστηρίου, αλλά και κίνδυνος βιαιοπραγιών και ζημιών στο φροντιστήριο». Μετά από 4 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τις οποίες δεν οργανώνει η στοχοποιημένη από τον εργοδότη απολυμένη συνάδελφος και «οι υπόλοιποι», αλλά ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, τίποτε από όσα περιγράφει δεν έχει συμβεί. Έτσι, αποδεικνύεται ότι στην αίτησή του προς τον εισαγγελέα δεν λέει την αλήθεια και κινδυνολογεί.

Το κορυφαίο, όμως, σημείο της αίτησής του προς τον εισαγγελέα ακροάσεως είναι το διά ταύτα: «Παρακαλώ, όπως δώσετε εντολή στο ΑΤ Εξαρχείων να στείλει ικανή δύναμη, ώστε να ματαιωθεί η εξαγγελθείσα δεύτερη παράνομη συγκέντρωση έξω από το φροντιστήριο και να προστατευθεί η ομαλή λειτουργία του φροντιστηρίου και να αποφευχθούν φθορές και βιαιοπραγίες εις βάρος εμού, των μαθητών και των καθηγητών».

Με τον πιο προκλητικό τρόπο καλεί την εισαγγελία να δώσει εντολή στο ΑΤ Εξαρχείων να καταστείλει εργατική συγκέντρωση, χαρακτηρίζει παράνομη τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη συνάδελφο που απέλυσε μετά από 24 χρόνια συνεχούς εργασίας, με 260 Ευρώ μισθό τον μήνα την περίοδο 2013-2014, και την οποία απέλυσε αμέσως μόλις η συνάδελφος προσέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας και διεκδίκησε να της καταβληθούν οφειλόμενα δεδουλευμένα 5.700 Ευρώ, τα οποία συνομολόγησε και κατέβαλε.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ το αίτημα του εργοδότη προς αυτήν είναι «να δώσει εντολή στο ΑΤ Εξαρχείων να στείλει ικανή δύναμη και να ματαιωθεί η εξαγγελθείσα δεύτερη παράνομη συγκέντρωση» στις 15/9, στέλνει εισαγγελική παραγγελία στο ΑΤ Καλλιθέας, όπου ο αρχιφύλακας «μεταφέρει (!) την παράκληση του εργοδότη» να απευθυνθεί η συνάδελφος στο σωματείο μας ζητώντας μας να μην πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 20/9 έξω από το φροντιστήριο στο κέντρο της Αθήνας, στην Ακαδημίας.

Τίθενται, λοιπόν, ξανά τα ζητήματα: με ποια αρμοδιότητα επιλαμβάνονται για την επίλυση εργατικών διαφορών οι δημόσιοι υπάλληλοι του υπουργείου δημόσιας τάξης; Ποια νομοθεσία προβλέπει ότι καλείται, νόμιμα, εργαζόμενη από το ΑΤ της γειτονιάς της και είναι υποχρεωμένη να προσέλθει, εντός μάλιστα 3 ημερών, για να διεκπεραιώσει δημόσιος υπάλληλος του υπουργείου δημόσιας τάξης την εργατική διαφορά που έχει με τον εργοδότη της και, όταν αυτή ζητά να ενημερωθεί τηλεφωνικά από το ΑΤ σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσκλησης να της απαντά ο αρμόδιος υπάλληλος ότι δεν μπορεί να της εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο καλείται, αλλά πρόκειται για υπόθεσή της; Ποια νομοθεσία προβλέπει ότι αρμοδιότητα των δημόσιων υπαλλήλων του υπουργείου δημόσιας τάξης είναι να ανακοινώνουν την πρόθεση των εργοδοτών να υποβάλουν αγωγές κατά εργαζομένων;

Είναι πραγματικά προκλητικό το γεγονός ότι σε κάθε κινητοποίηση του ΣΕΦΚ εμφανίζεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία, με την παρουσία της, τρομοκρατεί την απολυμένη συνάδελφο και όποια/ον θέλει να συμμετάσχει σε αυτήν την κινητοποίηση. Καταγγέλλουμε πως για τη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας με 260 Ευρώ μισθό τον μήνα, κινητοποιείται  κατασταλτικός μηχανισμός εισαγγελίας και υπουργείου δημόσιας τάξης.

Υπενθυμίζουμε ότι η επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα που δίνουμε για την επαναπρόσληψη της απολυμένης, μετά από 24 χρόνια συνεχούς εργασίας, συναδέλφου, συντελείται μετά την καταγγελία των 4 πρωτοβάθμιων σωματείων για τη συνθήκη που  επικρατεί στη διεύθυνση της επιθεώρησης εργασίας Αθήνας στην Πατησίων 37, με την παρακολούθηση, χαρτογράφηση και ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης, κατά τη διενέργεια εργατικών διαφορών.

Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά, εργαζομένους και ανέργους, γονείς και μαθητές να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την επαναπρόσληψη της συναγωνίστριας απολυμένης συναδέλφου Α.Σ.

Πηγή: iefimerida.gr


Τα νέα δεδομένα για τις φετινές μετεγγραφές των φοιτητών, σύμφωνα με το Υπουργείο


Τα μόρια εισαγωγής τους στα ΑΕΙ και η μόνιμη κατοικία των γονιών και των αδελφών που επίσης σπουδάζουν θα είναι από τις βασικές προϋποθέσεις για τις φετινές μετεγγραφές των φοιτητών.

Το τελικό σχέδιο προβλέπει ότι δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση προς πάσα κατεύθυνση και χωρίς περιορισμό, αφού το υπουργείο Παιδείας βάζει νέους όρους προκειμένου να μην αδικηθούν οι φοιτητές αλλά να μην προκληθεί πρόβλημα στα κεντρικά εκπαιδευτικά ιδρύματα με παράλληλη αποδυνάμωση των περιφερειακών.

Το πλάνο προβλέπει, σύμφωνα με το «Εθνος», ότι οι μετεγγραφές να γίνουν με βάση τα μόρια που πέτυχαν οι φοιτητές στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και μόνο στη σχολή που είναι στον τόπο κατοικίας των γονέων ή στην πλησιέστερη πόλη ή στην πόλη όπου σπουδάζει αδελφός ή αδελφή και όχι όπου επιθυμεί ο κάθε φοιτητής, χωρίς δηλαδή κάποια κριτήρια.

Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα, ενώ από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου μέχρι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Βασικό κριτήριο θα είναι η επίδοση των φοιτητών στις πανελλαδικές εξετάσεις όταν πρόκειται για ομοειδή τμήματα της ίδιας περιφέρειας, ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατό ο συνωστισμός στα κεντρικά ιδρύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα η προϋπόθεση της βαθμολογικής επίδοσης στις πανελλαδικές θα «βάλει» στα κεντρικά περιζήτητα ΑΕΙ, όπως για παράδειγμα στο ΕΜΠ, αυτούς που έχουν την υψηλότερη βαθμολογία. Στην υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι η πόλη νοείται το πολεοδομικό συγκρότημα το οποίο μπορεί να απαρτίζεται από έναν ή περισσότερους δήμους όπως τα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η υπουργική απόφαση αφορά αποκλειστικά όσους εισήχθησαν φέτος στα ΑΕΙ. Οι μεταφορές θέσεων αφορούν: σχολές ή τμήματα αντίστοιχα των σχολών ή τμημάτων εισαγωγής εφόσον βρίσκονται σε διαφορετική πόλη υπό την προϋπόθεση λειτουργίας αντίστοιχων εξαμήνων.

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η μεταφορά θέσης σε αντίστοιχο τμήμα του ίδιου ΑΕΙ, ενώ η φορολογική δήλωση αφορά το οικονομικό έτος 2014 (με τα οικονομικά στοιχεία του 2013). Επίσης ορίζεται ότι ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του αριθμού εισακτέων ανά σχολή.

Ο κάθε υποψήφιος, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει iefimerida.gr, για μετεγγραφή θα μπορεί να δηλώσει μόνο μία σχολή και θα προσκομίσει επίσης τον προσωπικό του Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον ΑΦΜ στον οποίο έχει συμπεριληφθεί ως τέκνο στη δήλωση φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014, καθώς και όλα τα προσωπικά στοιχεία, και μετά θα εκτυπώσει την αίτηση και θα την καταθέσει στη σχολή που θέλει να μετεγγραφεί.

 usay.gr


Εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού στη Νέα Ιωνία. Ποιος ήταν ο "στόχος"


Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα στην Νέα Ιωνία όπου οι αρχές επιχείρησαν να εξουδετερώσουν έναν εκρηκτικό μηχανισμό.
Στο σημείο είχε συρρεύσει πλήθος κόσμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Χρυσή Αυγή, στη Νέα Ιωνία και όπως καταγγέλλει ο ίδιος τον παρακολουθούσαν.
Για το συμβάν η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες μέρες σε υποψήφιο της «Ελληνικής Αυγής».
Όπως τελικά αποδείχθηκε, το αντικείμενο έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό. Αφού εξετάστηκε, όμως, από τους πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν παρά συσκευή GPS με δύο μπαταρίες
πηγή : Paraskhnio


Αναδιάταξη των πολιτικών χώρων φέρνουν οι δημοσκοπήσεις


Τώρα πιά γίνεται αυτό που λέγαμε ήδη πριν τις ευρωεκλογές του Μαίου, ότι δηλαδή η πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται, δεν μπορεί να (απο)κρυβεί άλλο και οι εταιρείες θα αρχίσουν κάθε μια με τον τρόπο της να το δέχονται και να το παρουσιάσουν ως σταθερό εύρημα. Αναρωτιόμασταν μάλιστα (ρητορικά βέβαια) τι θα πουν και πως θα δικαιολογηθούν το βράδυ των ευρωεκλογών ορισμένοι εκπρόσωποι εταιρειών που επέμεναν να βγάζουν ακόμα και
πρώτη τη ΝΔ όταν κάτι τέτοιο δεν προέκυπτε ούτε απο αναλυτές της τέως Ρηγίλλης και νυν Συγγρού.
Πέρασαν κάτι μήνες απο τότε. Καμιά μέτρηση που ακολούθησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (περίπου 4% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ απο τη ΝΔ) δεν αποπειράθηκε να βρει τη ΝΔ προηγούμενη, ακόμα και οι πιό συντηρητικές έδιναν προβάδισμα +2% στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και, σήμερα φτάσαμε στο σημείο να γίνεται λόγος ακόμα και για αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος προϋποθέτει σειρά όρων (εκτός αν πάρει 40-42%) αλλά είναι η δημοσκοπική απίσχναση του δεύτερου κόμματος (που αποτελεί τον κορμό της κυβέρνησης απο τον Ιούνιο του 2012) και η διαρκής πτώση σταθερά σε μονοψήφια χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που φέρνουν πιό κοντά την αυτοδυναμία. Διότι αν απέχει το πρώτο κόμμα απο το δεύτερο 8-10 ποσοστιαίες μονάδες και το ΠΑΣΟΚ κινηθεί στο 5-6% τότε εξ αποτελέσματος ενισχύεται η δύναμη του κόμματος που προηγείται. Οι μισοί (και πλέον) αναποφάσιστοι ψηφοφόροι πηγαίνουν κατα κανόνα  στο κόμμα που φαίνεται ότι κερδίζει τις εκλογές.  Τα αποτελέσματα των πρόσφατων μετρήσεων βάζουν κόμματα και πολιτικούς χώρους σε νέες θέσεις του πολιτικο/εκλογικού χάρτη.
Ο δεύτερος κυβερνητικός εταίρος (ΠΑΣΟΚ) πού είδε το 2012 την εκλογική του δύναμη να συρρικνώνεται απο το κατά μέσο όρο 40-45%  στο 12,28% κι απο εκεί να πηγαίνει στις ευρωεκλογές του Μαίου στο 8,02% , ήδη προπονείται γαι την πολιτική του επιβίωση μέσω άλλης συμμετοχής σε άλλη κυβέρνηση.  Είναι φυσικά εξαιρετικά αμφίβολο αν η υπονούμενη ευελιξία του τελευταίου καιρού (σχετικές δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου, Κ. Σκανδαλίδη) περί συμμετοχής σε κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο (!) που παραπέμπει σε ευκολία μετακίνησής του απο την κυβέρνηση της ΝΔ σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  θα του δώσει εκλογικά κέρδη. ΄Αλλωστε είναι η πολιτική και οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ που διαμόρφωσαν το σημερινό εκλογικό και δημοσκοπικό ποσοστό του.  Είναι φανερό πάντως ότι αναζητά τρόπους  να σταθεί σε μια νέα κυβερνητική συμμαχία, κάτι που ελπίζει ότι θα του δώσει μεγαλύτερη εκλογική υπόσταση τόσο επειδή η νέα συμμαχία θα είναι πιό κοντά στις ιδεολογικές αρχές του (όσο κι αν οι έννοιες έχουν πληγεί ίσως ανεπανόρθωτα) όσο και επειδή θα εμφανίζεται ως δύναμη σταθερότητας που αίρεται συμπαθειών και αντιπαθειών για το καλό της χώρας. Εδώ φυσικά ελοχεύει ο κίνδυνος ανεκδοτολογίας ως προς τησυνθηματολογία και το επιχείρημα «σώζουμε τη χώρα».
Η Μ. Ρεπούση αντιλαμβανόμενη εγκαίρως ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει σημαντικές πιθανότητες να επιβιώσει εκλογικά και μπεί στη Βουλή ξεπερνώντας το τεράστιο (γι΄αυτήν σήμερα) όριο του 3% προτείνει εκλογική συμμαχία των αριστερών δυνάμεων (ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι Πράσινοι και τμήματος του ΠΑΣΟΚ) με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και συμμετοχή στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο. Στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ βέβαια που συνετρίβη στις ευρωεκλογές συγκεντρώνοντας μόνο 1,20% απο 6,25% του Ιουνίου 2012) θα είναι καθοριστικός ο ρόλος των αποφάσεων του ιδρυτή της Φώτη Κουβέλη αλλά και σημαντικών στελεχών με πολιτική αυτονομία όπως ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης. Ο τελευταίος έχει απο καιρό θέσει το ζήτημα δημιουργίας ενός φορέα που ονόμασε Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερά στον οποίο θα κινούνται οριζόντια βουλευτές και στελέχη κομμάτων με στόχο την ενοποίηση του χώρου σε μιά προοπτική δημιουργίας της κυβερνώσας αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν του «προσκλητήριου ενότητας» που κάνει απο τις ευρωεκλογές και μετά ο Α. Σαμαράς κι αν αποδώσει, απέδωσε. Αν όχι τα εκλογικά αποτελέσματα θα είναι ακόμα χειρότερα απ΄αυτά που περιμένουν. Μπορεί στην επετειακή συνάντηση της Χαλκιδικής να ήταν όλοι ή οι περισσότεροι απο τα ιστορικά στελέχη εκεί, αλλά το πρόβλημα για τη ΝΔ είναι ότι τον πολιτικό, προγραμματικό, ενωτικό, ιδεολογικό της λόγο εκφράζει προς τα έξω μια μικρή ομάδα πρόσφατων μεταγραφών απο την ακροδεξιά την οποία ο Α. Σαμαράς εμπιστεύτηκε είτε για επικοινωνιακούς είτε για άλλους λόγους. Όταν δηλαδή η ΝΔ εκπροσωπείται απο τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη που δεν είναι καν ΝΔ δημιουργούται ερωτήματα για τη δομή, τις αξίες και τον ρόλο του κόμματος και στους παραδοσιακούς της ψηφοφόρους και σε αυτούς που πηγαινοέρχονται. Για τον κόσμο της ΝΔ είναι τουλάχιστον παράξενο να μην εμφανίζονται με δημόσιο λόγο τα κανονικά και γνωστά στελέχη της ΝΔ που φυσικά για δικούς τους λόγους απέχουν και περιμένουν τις εξελίξεις.
Αντιθέτως, σε απολύτως ασφαλή θέση είναι το ΚΚΕ που ενοχλείται μεν απο την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ σταθερά στην πρώτη θέση, αλλά οχυρωμένο το ίδιο στη λογική και το επιχείρημα «δεν είμαστε αριστεροί είμαστε κομμουνιστές» άρα δεν είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε αριστερή κυβέρνηση, δεν νιώθει ότι πιέζεται να κάνει κάτι διαφορετικό απ΄ότι κάνει. Οι μετρήσεις μάλιστα του δίνουν και ποσοστά μεγαλύτερα τόσο από του Ιουνίου 2012 (4,50%)  όσο και αυτά των πρόσφατων ευρωεκλογών (6,11%), μια και κινείται σταθερά πάνω απο το 6%.
Το Ποτάμι είναι ένα ερωτηματικό τόσο για τον κόσμο όσο και ...για το ίδιο. Οι μετρήσεις αδυνατούν να υπολογίσουν την πραγματική επιρροή του ή το ποσοστό που εκφράζει την εκλογική επιλογή των πολιτών, τόσο επειδή δεν υπάρχει ισχυρό προηγούμενο (μόνο τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές του Μαίου 2014 έχουμε-6,60%) όσο και επειδή η έλλειψη σαφών θέσεων για σαφή ζητήματα δημιουργούν ένα ελαστικό και βολικό περιβάλλον για τους ψηφοφόρους που όμως δεν ξέρουμε για πόσο καιρό και σε ποιό βαθμό θα διατηρηθεί. Είναι πολύ πιθανό λόγω της ευελιξίας που διαθέτει ως μη ακραιφνώς κομματικός χώρος να υποστεί αλλαγές, μεταλλάξεις, κινητικότητα και να αποτελέσει στέγη είτε αυτούσιο είτες ως «ομπρέλλα» διαφόρων προσώπων και σχημάτων που σήμερα κινούνται ή ανήγκουν σε άλλα κόμματα.

tvxs.gr, bloko.gr


Οι ύποπτες μπίζνες ενός αιματολόγου -Πώς προσπάθησε να εξηγήσει καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ


Στο στόχαστρο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας μπήκε ένας γιατρός από τη βόρεια Ελλάδα, εξαιτίας των καταθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους.

Ο αιματολόγος προσπάθησε να εξηγήσει αυτά τα ποσά, λέγοντας- τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι της αγοράς που είχαν

δοσοληψίες μαζί του- ότι δάνειζε χρήματα σε στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών που δήλωναν ότι βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια. Στη συνέχεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», εκείνοι τα επέστρεφαν από το 2001 κάνοντας σταδιακά καταθέσεις, καθώς τα ποσά δεν ήταν ευκαταφρόνητα.

Η υπόθεση αυτή του διευθυντή σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας, όπως και μίας φαρμακοποιού του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος, περιλαμβάνονται σε πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, στο οποίο καταγράφεται με πρωτοφανείς λεπτομέρειες η διαδρομή ύποπτων χρημάτων.

Οι καταθέσεις που βρήκαν οι επιθεωρητές δεν ήταν μόνο από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά και από πολίτες που διαπιστώθηκε πως υπήρξαν ασθενείς του συγκεκριμένου γιατρού. Σύμφωνα με το πόρισμα, που έχει σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και το ΣΔΟΕ, ο γιατρός αρχικά ως επιμελητής και στη συνέχεια ως διευθυντής ΕΣΥ πραγματοποίησε αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές με φαρμακευτικές εταιρείες που προμήθευαν την κλινική στην οποία εργαζόταν.

Στους τραπεζικούς του λογαριασμούς έγιναν καταθέσεις 289.321,41 ευρώ από φαρμακευτικές εταιρείες, από υπαλλήλους φαρμακευτικών εταιρειών και από εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων το διάστημα 2001-2010. Υπάρχει σημαντικός αριθμός τραπεζικών καταθέσεων ύψους 254.368,69 ευρώ από άγνωστους καταθέτες το διάστημα 2001-2010.

Οι «Ράμπο», εκτιμούν ότι διακινούνται μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία διερεύνησης από το ΣΔΟΕ. Ενδεικτικά, αναφέρεται η αγορά δύο ομολόγων, το πρώτο αρχικής αξίας 150.000 ευρώ το 2006 και το 2ο αρχικής αξίας 350.000 ευρώ το 2008.

Πηγή : bloko.gr


Σκοτώθηκε νοσηλευτής μετά από καυγά τροφίμων Ψυχιατρικού Ξενώνα στην Παλλήνη


Εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου νοσηλευτή μετά από επεισόδιο μεταξύ τροφίμων στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη, έδωσε ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, ήδη διατάχθηκε ΕΔΕ από τη Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου κατήγγειλε το τραγικό περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία διενεργεί προανάκριση.

Παράλληλα φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του νοσηλευτή αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27/9/2014 όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον Ξενώνα φιλονίκησαν ενώ τον χώρο επιτηρούσαν οι δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας. Η μία παρενέβη για να καθησυχάσει τους τροφίμους και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. [ρος στιγμήν φάνηκε πως το περιστατικό ελέγχθηκε.

Όταν λίγο αργότερα όμως ανέλαβε υπηρεσία ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας και ενημερώθηκε για το όλο θέμα, ενημέρωσε τηλεφωνικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το συμβάν. Η συνάδελφός του μετέβη σε άλλο χώρο του Ξενώνα για να πάρει οδηγίες από τον γιατρό και να ετοιμάσει το δείπνο και μόλις επέστρεψε βρήκε τον νοσηλευτή αναίσθητο.

Αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο νοσηλευτής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ», όπου παρά τις προσπάθειες των Ιατρών, κατέληξε.

Ο υπουργός Μ. Βορίδης και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας εξέφρασαν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος. Παράλληλα δεσμεύθηκαν να της παρασταθούν με κάθε τρόπο.

newsit.gr


57χρονος στην Νίκαια αυτοπυρπολήθηκε στη μέση του δρόμου


Εμφανίστηκε σε κατάσταση μέθης έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του και έβαλε φωτιά στα ρούχα του

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγη ώρα 57χρονος άντρας που έριξε πάνω του εύφλεκτο υλικό και έβαλε φωτιά στα ρούχα του έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του στη Νίκαια.

Ο 57χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας , εμφανίστηκε σε κατάσταση μέθης στις 12:20 έξω από το σπίτι και προέβη στο απονεννοημένο διάβημα.

Περίοικοι τηλεφώνησαν αμέσως στην αστυνομία και στο ΕΚΑΒ και ο άντρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου και εξέπνευσε.

 Όλα έγιναν στις 12.15 στην οδό Μπελογιάννη 2 στη Νίκαια το θύμα  μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ήταν σε διάσταση με τη γυναίκα του τους τελευταίους μήνες και ζούσε στο Μεσολόγγι, που ήταν ο τόπος καταγωγής του

Το ζευγάρι είχε παντρεύτηκε το 1985 και επρόκειτο για μια πολύτεκνη οικογένεια που είχε πολύ συχνά διαπληκτισμούς και αυτό έφερε τον χωρισμό.

Το θύμα δεν είχε εμφανιστεί στη γειτονιά περίπου δύο μήνες, μέχρι σήμερα που τον είδε ένας γείτονας, κοντά στο σπίτι που συνεχίζουν να μένουν η σύζυγος και τα παιδιά του και εκείνος υποστήριξε σε κατάσταση Μέθης ότι -αν και Κυριακή- πήγαινε να κουρευτεί.

newsotherwise.gr


Αποζημίωση από την κυβέρνηση ζητά ο τουρίστας που τραυματίστηκε από τον Μαζιώτη


Ο Ουρανί ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του ότι τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα στον «Ερυθρό Σταυρό» όπου μεταφέρθηκε

Ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας, Γκραντ Νίκολας Ουρανί, που τραυματίστηκε στο πόδι από σφαίρα του Νίκου Μαζιώτη κατά την σύλληψή του στο Μοναστηράκι στις 17 Ιουλίου, θα ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα, σύμφωνα με τους δικηγόρους του.

Ο Ουρανί ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του ότι τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα στον «Ερυθρό Σταυρό» όπου μεταφέρθηκε. Τονίζει μάλιστα ότι συνεχίζει τη θεραπεία του στην Μελβούρνη, ενώ λόγω του τραυματισμού του δεν μπορεί να παίξει ερασιτεχνικό φούτμπολ.

Να θυμίσουμε ότι θραύσματα σφαίρας από το όπλο του Μαζιώτη είχαν βρει στο πόδι τον Ουρανί και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τους δικηγόρους του η μήνυση θα κατατεθεί σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία θα αξιώσει την αποζημίωση.

protothema.gr


athens flying week to newsotherwise ήταν εκεί με αποκλειστικές φωτογραφίες




Αποστολή newsotherwise.gr στο Τατόι για το athens flying week με απεσταλμένο τον συνεργάτη μας Αντώνη Δούκα ο οποίος έβγαλε καταπληκτικές φωτογραφίες τις οποίες σας αφήνουμε να απολαύσετε.




























newsotherwise.gr
foto : Αντώνης Δούκας


Προσλαμβάνονται 300 κομάντος στις Ειδικές Δυνάμεις - Πως θα επιλεγούν


Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Η πρόσληψη 300 Επαγγελματιών Οπλιτών ''νέου τύπου'' για κάλυψη αναγκών των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς απασχολεί τα ανώτερα κλιμάκια του ΥΠΕΘΑ και η σχετική πρόταση έχει αρχίσει να επεξεργάζεται, υποστηρίζει  έγκυρη αρμόδια πηγή.

Το μοντέλο που θα εφαρμοστεί είναι αυτό που εφαρμόστηκε για την  σχετικά πρόσφατη πρόσληψη  25+ 25 Οπλιτών Βραχείας  Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς (ΕΔ) και του Πολεμικού Ναυτικού (ΔΥΚ) αντιστοίχως, και ο βασικός λόγος είναι η μείωση του μέσου όρου (επιχειρησιακής ) ηλικίας των κομάντος. Βεβαίως από την διατύπωση  -και μάλιστα σε αρχικό επίπεδο- της σχετικής πρότασης μέχρι και την υιοθέτησή της από την πολιτική ηγεσία, ίσως έχει πολύ δρόμο ακόμα η έκδοση προκήρυξης.

Ωστόσο η αρμόδια πηγή, που μίλησε σχετικά, άφησε να εννοηθεί ότι  η ανάγκη είναι επιτακτική  και κάποιες παράμετροι έχουν ήδη εξετασθεί.

Υπηρεσία 13 ετών

Συγκεκριμένα  με αυτή  την διαδικασία οπλίτες θητείας μπορούν κατά ή μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους  υποχρεώσεων να ανακατατάσσονται εθελοντικά για περίοδο 3 ετών , ενώ δύναται να ανανεωθεί η πρόσληψή τους δυο φορές από 5 έτη την κάθε φορά (συνολικά 13 έτη).

Ειδικότερα και όσον αφορά τον Στρατό Ξηράς - και με βάση με την  τότε διακήρυξη (Μάιος 2014) - προβλέπεται να μπορούν να προσλαμβάνονται - μέχρι τον αριθμό 300- οι οπλίτες ή έφεδροι που έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς κατά τη διάρκεια εκπλήρωσης της στρατιωτικής τους υποχρέωσης από το Σχολείο Προκεχωρηµένης Εκπαίδευσης Οπλιτών Ειδικών ∆υνάµεων και τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών σωρευτικά. Αυτοί  ανακατατάσσονται ή επανακατατάσσονται εθελοντικά για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών πραγµατικής στρατιωτικής υπηρεσίας στον Στρατό Ξηράς ανεξάρτητα από τον Κλάδο των  Ενόπλων ∆υνάµεων που υπηρετούν ή στην εφεδρεία του οποίου ανήκουν,
εφόσον δεν παρήλθε ένα έτος από την ηµεροµηνία οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες ∆υνάµεις λόγω εκπλήρωσης της στρατιωτικής τους υποχρέωσης και δεν έχουν συµπληρώσει το 25 έτος της ηλικίας τους, σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις της στρατολογικής νοµοθεσίας κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για ανακατάταξη ή επανακατάταξη, χωρίς να λαµβάνεται υπόψη η ειδικότητα που τους απονεµήθηκε.

 Πρέπει επίσης :
-Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
-Να έχουν σωµατική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1), σύµφωνα µε τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωµατικής ικανότητας των στρατευσίµων.
 - Να έχουν ανάστηµα τουλάχιστον ενός µέτρου και εξήντα εκατοστών
(1,60 µ.).
-. Να µην έχουν καταδικαστεί για κακούργηµα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώµοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταµήνυση, συκοφαντική δυσφήµιση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για οποιοδήποτε έγκληµα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονοµικής εκµετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νοµοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεµπορίας, όπλων, πυροµαχικών και τυχερών παιχνιδιών και για οποιοδήποτε έγκληµα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα. Επίσης να µην έχουν παραπεµφθεί αµετάκλητα σε ποινική κλήση ή βούλευµα, για κακούργηµα ή για τα ανωτέρω αδικήµατα.

- Να µην εκκρεµεί σε βάρος τους µήνυση ή κατηγορία για ανυποταξία ή λιποταξία.
 -. Να µην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώµατα.
 -. Να µην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθµού τους, ούτε να έχει κινηθεί εναντίον τους η σχετική διαδικασία.
 -. Οι οπλίτες, που εκπληρώνουν τη στρατεύσιµη στρατιωτική τους υποχρέωση, να έχουν αιτιολογηµένη πρόταση καταλληλότητας του ∆ιοικητή της Μονάδας.
 - Οι έφεδροι να µην έχουν τιµωρηθεί µε φυλάκιση άνω των είκοσι (20) ηµερών, εφάπαξ ή αθροιστικά.
 - Να µην έχουν απολυθεί για οποιαδήποτε αιτία, όσοι υπηρετούσαν ως µόνιµοι ή εθελοντές οπλίτες ή εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης (ΕΠΥ) ή επαγγελµατίες οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) ή οπλίτες βραχείας ανακατάταξης.

Η μοριοδότηση αθλητικών επιδόσεων

Κριτήρια επιλογής ήταν τότε  οι επιδόσεις σε  αθλητικές δοκιµασίες που και τώρα αναμένεται να προβλέπεται ότι  θα διεξάγονται - και θα ανακοινώνονται εγκαίρως.
Για τους ΟΒΑ Ειδικών ∆υνάµεων του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), η επιλογή των υποψηφίων έγινε µε το σύστηµα µοριοδότησης, κατόπιν αθλητικών δοκιµασιών, όπως παρακάτω ( το ίδιο λογικά αναμένεται να ισχύσει και σε τυχόν νέα προκήρυξη):


 α. ∆ρόµος 2 µιλίων: 10 µόρια για 10΄΄ µικρότερο χρόνο από τα 17΄55΄΄ [π.χ. για χρόνο 16΄42΄΄ έχουµε 17΄55΄΄-16΄42΄΄=70΄΄ (το 73΄΄ στρογγυλοποιείται στην πλησιέστερη δεκάδα) Χ 10=70 µόρια], µε µέγιστο παραδεκτό χρόνο τα 17΄55΄΄.

 β. Κάµψεις: Αριθµός πέραν των 40 Χ 10 (πχ 60-40=20 Χ 10 =200 µόρια), µε ελάχιστο παραδεκτό όριο τις 40 κάµψεις σε χρόνο 2΄.

 γ. Κοιλιακοί: Αριθµός πέραν των 40 Χ 10 (πχ 80-40=40 Χ 10=400  µόρια), µε ελάχιστο παραδεκτό όριο τους 40 κοιλιακούς σε χρόνο 2΄.
 δ. Έλξεις: Αριθµός πέραν των 6 Χ 20 (πχ 10-6= 4 Χ 20 = 80 µόρια), µε ελάχιστο παραδεκτό όριο τις 6 έλξεις.
 Οι αθλητικές δοκιµασίες διεξήχθησαν τότε  στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ).

Οι προσλήψεις (25+25) που εγκρίθηκαν τον Μάιο αλλά και οι προτεινόμενες 300 κρίθηκαν ( και κρίνονται...) απαραίτητες λόγω των πολλών αποχωρήσεων από τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς (Ζ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών και  Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών) και του Πολεμικού Ναυτικού (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών) λόγω συνταξιοδοτήσεων ή αποστρατεύσεων.Κυρίως όμως όπως προαναφέραμε λόγου κάλυψης από πολλούς υπηρετούντες ήδη του προσδόκιμου
ορίου ηλικίας υπηρέτησης σε αυτές τις υψηλών απαιτήσεων ειδικότητες.

Τι πρέπει να προσέξει το Υπουργείο και το ΓΕΣ

Να σημειωθεί ότι δεν καλύφτηκαν άμεσα όλες οι θέσεις- δηλαδή σε μια σειρά κατάταξης. Αυτό σημαίνει ότι και τώρα οι 300  θα προσκαλούνται κατά την διάρκεια πολλών διαδοχικών σειρών.

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί - όπως σχολίασαν αξιωματικοί που εμπλέκονται στην διαδικασία- ότι η ηγεσία θα πρέπει να φροντίσει να ενημερώνονται οι στρατεύσιμοι ΠΟΛΥ  ΠΡΙΝ καταταγούν ότι στην σειρά τους (ΕΣΣΟ) θα υπάρχει δυνατότητα να ενταχθούν στην συγκεκριμένη ειδικότητα ΟΒΑ ώστε να έχουν σκεφθεί την προοπτική αυτή , ακόμα και να έχουν προετοιμαστεί  ψυχολογικά και αθλητικά. Η προκήρυξη επιβάλεται να δημοσιοποιείται πολη πριν φτασει η ωρα κατάταξης ενώ
 είδικά  για τους κατατασσόμενους εκείνη την ΕΣΣΟ θα μπορούσε να δίνεται μαζί με την πρόσκληση κατάταξης από την ΕΛΑΣ.

Διότι , όπως μας είπαν αξιωματικοί του ΣΞ και του ΠΝ , κατά την προηγούμενη διαδικασία,αρκετοί νέοι βρέθηκαν προ απροόπτου και σε αδυναμία ή δυσκολία να αποφασίσουν την συμμετοχή τους στην διαδικασία μοριοδότησης.

 Μάλιστα από ορισμένους διατυπώθηκαν και ερωτηματικά ως προς τις συνθήκες διαφάνειας και ισοπολιτείας...

onalert.gr


Φυσικοθεραπευτές: «Αποκατάσταση» για τα κέντρα αποκατάστασης τώρα! Γιατί κατηγορούν την κυβέρνηση


Ένα ιδιότυπο παιχνίδι σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και υπέρ των ιδιωτικών κέντρων αποκατάστασης περιγράφει ο  Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καθώς υποστηρίζει πως δεν ανοίγουν τα 15 δημόσια κέντρα για να ευνοούνται τα ιδιωτικά.

Ειδικότερα την άμεση λειτουργία των 15 κλειστών Δημοσίων Κέντρων Αποκατάστασης που …αραχνιάζουν εδώ και χρόνια ζητεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) κ. Γιώργο Μπάκα, οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο πλαίσιο του συνεδρίου του  Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την έλλειψη στρατηγικής σε ότι αφορά τη δημιουργία 15 σύγχρονων Κέντρων Αποκατάστασης, τα οποία ωστόσο παραμένουν κλειστά, βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Ο  Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών επισημαίνει πως τα 15 Κέντρα Αποκατάστασης του Δημοσίου είναι πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα και τα οποία, αν λειτουργούσαν, θα κάλυπταν τις ανάγκες όλης της χώρας. Αρκεί να αναφερθεί ότι το Βέλγιο με τον ίδιο πληθυσμό έχει μόνο επτά κέντρα αποκατάστασης.

Προσθέτει δε, ότι η λειτουργία των Κέντρων θα ανακούφιζε τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ. Ο αντίστοιχος κωδικός του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τα Κέντρα Αποκατάστασης θα μπορούσε να δοθεί για άλλες επείγουσες δράσεις του Οργανισμού.

Αντιθέτως, όπως σημειώνει, το κράτος με τη στάση του συνεχίζει ουσιαστικά να επιδοτεί τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, φέροντας ως παράδειγμα το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων, στους Αγίους Αναργύρους, το οποίο ενώ παλαιότερα είχε λίστα αναμονής από έξι έως οκτώ μήνες, σήμερα μπορεί κανείς να βρει θέση στο Ίδρυμα αμέσως.

Σύμφωνα με τον ΠΣΦ, αυτό συμβαίνει διότι το σύστημα κατευθύνει τα περιστατικά προς τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, τη στιγμή που υπάρχουν δημόσια καινούργια και με σύγχρονο εξοπλισμό, και σημειώνει ότι στο προσχέδιο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτό το ζήτημα.

iatropedia.gr


Η Τουρκία "χτίζει" αίσθημα υπεροχής και νίκης στο Αιγαίο! Εμείς τι κάνουμε;


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αίσθημα υπεροχής και νίκης “χτίζει” μέρα με τη μέρα στο Αιγαίο η Τουρκία. Η Πολεμική της Αεροπορία προχωρά σε απίστευτες προκλήσεις με πτήσεις ακόμη και κατασκοπευτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά. Ο τουρκικός στόλος με τον “μανδύα” δήθεν αβλαβών διελεύσεων κάνει “επίδειξη σημαίας” ανοιχτά των παραλίων της Αττικής. Η οικονομική δυσχέρεια της Ελλάδας που δεν μπορεί παρά να έχει επίπτωση και στην δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί “σύμμαχο” της προσπάθειας της Τουρκίας να αλλάξει δεδομένα στο Αιγαίο. Και πρώτα απ΄ όλα να δημιουργήσει αυτή την αίσθηση ότι “άλλος κάνει κουμάντο”. Δεν είναι έτσι αλλά αυτή την εικόνα προσπαθεί να παγιώσει.

Έχοντας όλα αυτά ως δεδομένα προκαλείται το εύλογο ερώτημα τι κάνουμε. Κανείς δεν ζητά …πόλεμο αλλά και κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τι νόημα έχουν οι επαφές με την τουρκική πλευρά ,όταν η Άγκυρα εξακολουθεί να έχει επικίνδυνα παραβατική συμπεριφορά. Τι νόημα έχει να βγάζει στην Νέα Υόρκη φωτογραφία ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τον Τούρκο και ο κ.Βενιζέλος να μιλά για “φιλική και ουσιαστική συνομιλία”, όταν λίγες ώρες μετά ,κατασκοπευτικό αεροσκάφος των Τούρκων πετά 150 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι; Και τέλος πάντων ας γίνονται οι συναντήσεις, οι συζητήσεις ποτέ δεν βλάπτουν. Αλλά όλο αυτό το “τεχνητό φιλικό κλίμα” που έχουμε το άγχος να μεταδώσουμε προς τα έξω σε τι ακριβώς ωφελεί; Δεν το προσέξατε ίσως αλλά ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν έκανε καν δηλώσεις μετά από την συνάντηση με τον Βενιζέλο. Ακόμη κι αυτές οι “λεπτομέρειες” κάτι δείχνουν.

Η Άγκυρα έχει σκληρύνει τη στάση της. Φάνηκε στο ραντεβού Σαμαρά - Ερντογάν. Προκύπτει από την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά της στο Αιγαίο. Και όσο οι Τούρκοι αισθάνονται ισχυροί τόσο θα αποθρασύνονται. Και είναι βέβαιο ότι όταν αισθανθούν απολύτως σίγουροι θα θέσουν στο τραπέζι όλα όσα για να “αναχαιτιστούν” θα χρειαστούν όχι τους “ανοικτούς διπλωματικούς διαύλους” που επικαλείται ο κ.Βενιζέλος αλλά και στρατιωτική ισχύ. Και για να μην παρεξηγηθούμε επαναλαμβάνουμε ότι κανείς λογικός άνθρωπος δεν “εύχεται” και δεν επιδιώκει πολεμική σύγκρουση. Η απλή λογική όμως επίσης λέει ότι όταν κάθεσαι σ΄ ένα τραπέζι διαπραγμάτευσης μπορείς να κερδίσεις μόνο όταν είσαι βέβαιος ότι μπορείς να κρατήσεις τις “κόκκινες γραμμές” σου. Αν δεν πείσεις τον απέναντί σου ότι είσαι έτοιμος να κάνεις τα πάντα για να μην περάσεις αυτές τις “κόκκινες γραμμές” τότε κερδίζεις. Δυστυχώς οι διπλωμάτες από μόνοι τους δεν μπορούν να τα καταφέρουν κι αυτή είναι μια πραγματικότητα που την ζήσαμε με πολύ πικρό τρόπο. Η …θεωρία Πάγκαλου που δημόσια έχει πει ότι θα προτιμούσε μερικούς καλούς διπλωμάτες από ένα καλά εξοπλισμένο Σύνταγμα ηττήθηκε.

Τι κάνουμε λοιπόν; Προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα που δεν μπορούν να αποκλειστούν; Έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο τις “τρύπες” στον φράχτη μας; Έχουμε καταλάβει ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει μεθοδικά την ένταση μέχρι να μας βάλει στην γωνία;

Φοβόμαστε πως η απάντηση σ΄ όλα είναι όχι! Ακόμη και η προσπάθεια που εκδηλώθηκε τους τελευταίους μήνες για να “συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα” σαμποτάρετε λόγω συμφερόντων!

onalert.gr



ΣΟΚ! Δείτε πόσο του ήρθε ο λογαριασμός του κινητού...και κλάψτε!


Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορες ιστορίες για υπέρογκα ποσά λογαριασμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας...
Ωστόσο, η συγκεκριμένη περίπτωση ξεπερνά κάθε προηγούμενο!

Ο 26χρονος Βρετανός Chris Bovis ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, όταν αντίκρισε πως το πληρωτέο ποσό του λογαριασμού του ΚΙΝΗΤΟΎ που χρησιμοποιεί ανέρχεται στις 19.000 λίρες (=23.000 ευρώ)!

Μετά το αρχικό σοκ, ο νεαρός επικοινώνησε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία τον ενημέρωσε πως το τερατώδες αυτό ποσό προήλθε λόγω υπερβολικής χρήσης του internet. Βέβαια, οι υπερβολικές χρεώσεις ήταν αποτέλεσμα τεχνικού προβλήματος της συσκευής IPHONE, την οποία ο χρήστης αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει. Η εταιρεία ζήτησε συγνώμη από τον 26χρονο Βρετανό.

tromaktiko


Στο τραπέζι η επιμήκυνση του χρέους για 70 χρόνια


Η ελληνική κυβέρνηση έχει ρίξει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την πρόταση για αναδιάρθρωση του χρέους έως το τέλος του έτους και παράλληλα την επιμήκυνση της χρηματοδότησης για 70 χρόνια…

Αυτό προκύπτει από «πηγές» εντός της ΕΕ, τις οποίες επικαλείται το «Βήμα της Κυριακής». Επί της ουσίας αυτές οι πληροφορίες ενισχύουν τα σενάρια που αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει θέσει ως στρατηγικό πλάνο, την αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το πρόγραμμα χρηματοδότησης, από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η επιμήκυνση του χρέους είναι κάτι το οποίο επικαλούνται τακτικά οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ωστόσο το ζήτημα είναι αρκετά πιο πολύπλοκο από τις απλά και μόνο ελληνικές επιθυμίες…

sofokleousin.gr


Δεν γαβγίζω στο κουδούνι


Χαλάει τον κόσμο κάθε φορά που κάποιος χτυπάει το κουδούνι; Σταματήστε την ενοχλητική συµπεριφορά ακολουθώντας 4 απλά βήματα.

Από την εκπαιδεύτρια Έφη Παπαδοπούλου

Αντικειμενικά, είναι ένας φυσιολογικός τρόπος να σας ειδοποιήσει ότι κάποιος είναι απέξω. Επιπλέον, θέλει να συμμετάσχει στα δρώμενα: ξαφνικά υπάρχει κινητοποίηση στο σπίτι, εσείς σηκώνεστε από την καρέκλα, παρατάτε ό,τι κάνετε και τρέχετε προς την πόρτα. «Κι εγώ! Κι εγώ! Κι εγώ!» σκέφτεται.
Στόχος µας είναι, κάθε φορά που χτυπάει το κουδούνι, ο σκύλος να πηγαίνει ήρεµα στη θέση του και να περιμένει. Μόνο τότε πηγαίνουμε να ανοίξουμε. Ένα λουρί θα βοηθήσει να τον επαναφέρουμε στη θέση του, αν δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Αν εξακολουθεί να είναι ανήσυχος μετά την είσοδο των επισκεπτών, ένα µπισκοτάκι από αυτούς -αφού βέβαια καθίσει ήσυχα- θα βοηθήσει να μην αισθάνεται ότι απειλείται.
Ας δούμε όµως πώς μπορούμε να σταματήσουμε αυτήν τη συµπεριφορά:

Στάδιο 1 - Απευαισθητοποίηση στον ήχο
Για αρχή κάντε εξάσκηση μεταξύ σας. Με μερικές απανωτές επαναλήψεις όπου θα μπαίνει μέσα «απλώς κάποιος της οικογένειας», θα σταματήσει να του φαίνεται τόσο σημαντικό. Μετά, αραιώνετε την εξάσκηση και κανονίζετε να συµβαίνει «τυχαία». Έτσι, θα μάθει να είναι πιο ήρεμος όταν χτυπάει το κουδούνι, ώστε να το δοκιμάσετε και µε απρόοπτους επισκέπτες.

Στάδιο 2 - Εναλλακτική συµπεριφορά
Κάποιος από εσάς χτυπάει το κουδούνι, εσείς του ζητάτε απλώς να καθίσει και τον επιβραβεύετε. Έτσι, απασχολείται έστω και στιγμιαία το μυαλό του µε κάτι άλλο. Κάνοντας μερικές επαναλήψεις, θα μάθει τη διαδικασία «χτυπάει το κουδούνι – κάθομαι». Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε κάτι πιο δύσκολο.

Στάδιο 3 - Στη θέση σου
Διδάσκουµε στο σκύλο µας το «μείνε» ή, αν το ξέρει ήδη, τον μαθαίνουμε να το κάνει στη θέση του, σε µια «φωλιά» ή σε ένα χαλάκι που έχει για να αράζει και να αισθάνεται ασφάλεια. Στη συνέχεια του δείχνουμε ότι θέλουμε να πάει µόνος του στη θέση του και τον επιβραβεύουµε όταν τα καταφέρνει. Σύντομα θα μπορούμε να τον στείλουμε «στη θέση του» και να τον βάλουμε να περιμένει έως ότου τον «ελευθερώσουμε».

Στάδιο 4 – Ρουτίνα
Ο σκύλος δεν έχει καµία δουλειά να ελέγχει ποιος μπαίνει στο σπίτι από τη στιγμή που είστε εσείς παρόντες. Είναι δική σας αρμοδιότητα να ελέγχετε τους επισκέπτες και να τους επιτρέπετε την είσοδο στο σπίτι σας. Πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια µε τις δικές σας επιλογές. Πλέον, µε το χτύπημα του κουδουνιού στέλνετε το σκύλο να περιμένει στη θέση του, ενώ εσείς πάτε ήρεµα να ανοίξετε.

trihes.gr