Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

«Η απονομή δικαιοσύνης σε εύλογο χρονικό διάστημα, συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη»


Χ. Αθανασίου: Μη ξεχνάμε, όμως, πως η δικαστική κρίση απαιτεί χρόνο για μελέτη και ωρίμανση της υποθέσεως

Στην ανάγκη για απονομή δικαιοσύνης σε εύλογο χρονικό διάστημα, που συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, καθώς επηρεάζει - όπως είπε - θετικά το επενδυτικό περιβάλλον, στάθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, σε παρέμβασή του στην ημερίδα διαβούλευσης του ΣΕΒ με θέμα «Η ταχεία απονομή δικαιοσύνης, κρίσιμη προϋπόθεση για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη». Επισήμανε, πάντως, πως «δεν πρέπει ξεχνάμε ότι η δικαστική κρίση απαιτεί χρόνο για μελέτη και ωρίμανση της υποθέσεως».

Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στη «μεγάλη αλλαγή» στον χώρο της πολιτικής δίκης, η οποία - όπως είπε - επέρχεται με την επικείμενη εισαγωγή νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που καταρτίστηκε από ειδική επιτροπή. Όπως ανέφερε, «βασικός στόχος της νέας δικονομικής νομοθεσίας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου δικαιοδοτικού συστήματος, που θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα των πολιτών και των επιχειρήσεων για παροχή έννομης προστασίας μέσα σε εύλογο χρόνο και με αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο».

Ακόμη, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στην εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων εναλλακτικής επίλυσης διαφορών, για να τονίσει, ωστόσο, ότι «δεν έχουν ακόμη αποδώσει τα αναμενόμενα ευεργετικά τους αποτελέσματα», αφού «η παράδοση της αντιδικίας στην χώρα μας διατηρεί τις βαθιές της ρίζες». Αντίθετα, «ελπιδοφόρα αποτελέσματα μετά από δύο και πλέον έτη εφαρμογής», παρουσιάζει, σύμφωνα με τον υπουργό, ο θεσμός της δικαστικής μεσολάβησης.
Επιπλέον, ο κ. Αθανασίου γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης «μελετά την καθιέρωση συστημάτων ειδικής υποχρεωτικής διαμεσολάβησης σε ομάδες υποθέσεων που παρουσιάζουν σήμερα τα κατάλληλα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά για την υπαγωγή τους σε εναλλακτικές μορφές επίλυσης (λ.χ. υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οικογενειακές υποθέσεις κ.α.)».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις συγχωνεύσεις των ειρηνοδικείων και τη μεταφορά υποθέσεων της εκουσίας δικαιοδοσίας από τα πρωτοδικεία. Όπως είπε, μετά το σχέδιο συγχώνευσης που υλοποιήθηκε, ο συνολικός αριθμός των ειρηνοδικείων μειώθηκε δραστικά από 301 σε 154.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως το υπουργείο «έχει καταστρώσει και εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο και διαρκώς επικαιροποιούμενο Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη στην Ελλάδα» και επεσήμανε πως σημαντικές αλλαγές έχουν εισαχθεί και στη διοικητική δίκη με σκοπό την επιτάχυνσή της.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο έργο της εισαγωγής της πληροφορικής τα τελευταία χρόνια στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, χωρίς, όμως, μέχρι σήμερα οι διάδικοι – όπως είπε ο κ. Αθανασίου – να έχουν κάνει επαρκώς χρήση της δυνατότητας αυτής.

«Τα μέτρα αυτά έχουν, ήδη, αρχίσει να αποδίδουν, ιδίως ως προς τη διοικητική δικαιοσύνη, στην οποία περιλαμβάνονται οι φορολογικές διαφορές, καθώς και οι διαφορές από τη σύναψη και εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων, όπως προκύπτει από τα υφιστάμενα στατιστικά στοιχεία», είπε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Αθανασίου ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ετοιμάσει σχέδιο νόμου που προβλέπει τη σύσταση τριμελών διοικητικών επιτροπών αρμόδιων για την εκδίκαση ενδικοφανών προσφυγών κατά πράξεων των διοικητικών αρχών.

Στην ημερίδα μίλησαν ακόμη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, συντονιστής ήταν ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ συμμετείχαν σε συζήτηση για την αναζήτηση στρατηγικής για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης οι κ.κ.Βασίλης Αλεξανδρής, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Ιωάννης Γράβαρης, σύμβουλος Επικρατείας και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Βασίλειος Μπάσης πρόεδρος Εφετών και Α' αναπληρωτής αντιπρόεδρος στη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κ.ά.

Newsbeast.gr


«Ο Τσίπρας αμφισβητεί τη δημοκρατική νομιμοποίηση της Υπηρεσίας»


Η Βούλτεψη για τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ΕΥΠ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την ΟΜΕ - ΕΥΠ, ανέφερε ότι «παραμονή των συνδικαλιστικών εκλογών στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ο κ. Τσίπρας μοίρασε ξανά υποσχέσεις και εξυπηρέτησε δικά του μικροκομματικά συμφέροντα, πατώντας πάνω σ’ αυτή τη νευραλγική για τα εθνικά συμφέροντα υπηρεσία».

Η κα Βούλτεψη σημείωσε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας «ανέπτυξε σήμερα το «όραμά» του για την ΕΥΠ. Επανέλαβε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που συστηματικά αμφισβητεί τη δημοκρατική νομιμοποίηση της Υπηρεσίας, υποσχόμενος ότι θα την… εκδημοκρατίσει. Η άποψή τους γνωστή και διακηρυγμένη: «Πρέπει να απαγορευτεί η παρουσία μυστικών αστυνομικών σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια». Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε τον αντιεξουσιαστικό ΣΥΡΙΖΑ να καθοδηγεί την ΕΥΠ μεταξύ των κουκουλοφόρων.Ευτυχώς, αυτό είναι ένα… αστυνομικό μυθιστόρημα που δεν θα δούμε ποτέ. Παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, ένα ακόμη πολύ επικίνδυνο κεφάλαιο της κρυφής ατζέντας Τσίπρα».

newsbeast.gr


Σ.Αραβία: Πέρασατε με κόκκινο; Μια νύχτα στη στενή, υποχρεωτικά


Ριάντ, Σαουδική Αραβία
Σε μια προσπάθεια να τιθασεύσουν τους οδηγούς που περνάνε με κόκκινο, οι Αρχές στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή έναν νέο κανονισμό: το πρόστιμο θα είναι προαιρετικό, αλλά ο παραβάτης θα πρέπει να περάσει υποχρεωτικά μια νύχτα στη φυλακή.

Σύμφωνα με το Arab News, εκτός από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας που καταγράφουν τους παραβάτες, θα κινητοποιηθούν και «μυστικοί τροχονόμοι», ώστε να σταματούν επί τόπου τους βιαστικούς.

Από έρευνα που επικαλείται η Arab News, οι δρόμοι της Σαουδικής Αραβίας είναι από τους πιο επικίνδυνους του κόσμου με 19 θανάτους ημερησίως.

Ακόμα και ο μεγάλος μουφτής της χώρας χαρακτήρισε αμαρτία την επικίνδυνη οδήγηση.



Newsroom ΔΟΛ


Πρόγραμμα επιδότησης για μετατροπή κεντρικής θέρμανσης σε φυσικού αερίου




Πρόγραμμα επιδότησης της μετατροπής κεντρικών θερμάνσεων από πετρελαίου σε φυσικού αερίου στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, με ενισχύσεις που θα φθάνουν έως και το 60% του κόστους, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 15 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 10 θα διατεθούν στην Αττική, 2 στην Κεντρική Μακεδονία και 3 στη Θεσσαλία (είναι οι τρεις περιοχές όπου υπάρχουν δίκτυα αερίου) και εκτιμάται ότι θα ενταχθούν, αντίστοιχα, 30.000 νοικοκυριά στην Αττική, 7.000 στη Θεσσαλονίκη και 9.000 στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά:

- Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες και πολυκατοικίες στις τρεις περιφέρειες, που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 2.500 ευρώ ανά τετραγωνικό. Δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και οι αιτήσεις θα προκριθούν με σειρά προτεραιότητας, μέχρις εξάντλησης του προϋπολογισμού.

- Η επιδότηση εξαρτάται από το μέγεθος του καυστήρα. Έως 35.000 θερμίδες η ανώτατη ενίσχυση είναι 1000 ευρώ, ενώ από εκεί και πάνω η ενίσχυση διαφοροποιείται ανάλογα με το αν εκτός από τον καυστήρα θα αλλάξει και ο λέβητας.

Συγκεκριμένα από 35.000- 120.000 θερμίδες η επιδότηση είναι 1500 ευρώ και 2000 με αλλαγή λέβητα, από 120.000-170.000 θερμίδες δίνονται 2300 ευρώ (3000 με αλλαγή λέβητα), από 170.000- 200.000 θερμίδες επιδότηση 3300 ευρώ (4.000 με αλλαγή λέβητα) και πάνω από 200.000 θερμίδες επιδότηση 4.700 ευρώ (5.500 με λέβητα).

- Ενδεικτικά, για μονοκατοικία το κόστος μετατροπής είναι 2000 ευρώ και η επιδότηση 1000 ευρώ. Για πολυκατοικία με 10 διαμερίσματα το κόστος μετατροπής είναι 5.000 ευρώ και η επιδότηση 3000 ευρώ. Για πολυκατοικία με 20 διαμερίσματα το κόστος είναι 9.000 ευρώ και η επιδότηση θα είναι 5.500 ευρώ.

Οι τρεις ΕΠΑ (οι εταιρείες παροχής αερίου που δραστηριοποιούνται στις ισάριθμες περιφέρειες), ανακοίνωσαν επίσης ότι θα προχωρήσουν σε πρόσθετα κίνητρα όπως εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης, χρηματοδότηση του υπόλοιπου κόστους, κλπ.

- Οι συμβάσεις θα πρέπει να υπογραφούν από αύριο 26 Σεπτεμβρίου, οι αιτήσεις υπαγωγής και τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν ως τις 30 Απριλίου 2015 και τα τελικά δικαιολογητικά (τιμολόγια) ως τις 30 Ιουλίου 2015.

Στόχος του προγράμματος, όπως επισήμανε ο κ. Μανιάτης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, η αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από την υπερβολική καύση βιομάζας (τζάκια, σόμπες κλπ).

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να καταργηθεί η προϋπόθεση συμφωνίας του 51% των συνιδιοκτητών προκειμένου να γίνει η μετατροπή της κεντρικής θέρμανσης ο κ. Μανιάτης είπε ότι σχετική ρύθμιση θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχουν ωστόσο και ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης αυτού του καθεστώτος.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ακόμη ότι αν υπάρξει πρόβλημα εφοδιασμού με φυσικό αέριο λόγω Ουκρανίας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διακοπεί η παροχή σε νοικοκυριά, σχολεία, νοσοκομεία και λοιπές βασικές υποδομές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Εταιριών Παροχής Αερίου το φυσικό αέριο θα είναι 35- 40% φθηνότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης μετά και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, ενώ σε σχέση με πέρυσι η τιμή του αερίου είναι 11% χαμηλότερη. Στο δίκτυο φυσικού αερίου έχουν πρόσβαση 800.000 νοικοκυριά στην Αττική και έχουν συνδεθεί 300.000. Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα έχουν συνδεθεί το 52% των κατοίκων (683.000).

Για την ενεργοποίηση του προγράμματος απαιτείται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, καθώς και Υπουργική Απόφαση για τον Οδηγό του προγράμματος που θα σταλεί στο ΦΕΚ επίσης την ερχόμενη εβδομάδα.

Η εκτίμηση των ΕΠΑ είναι ότι τα χρήματα του προγράμματος θα απορροφηθούν σε ορίζοντα 2-3 μηνών και τα νοικοκυριά θα που θα επιλεγούν θα περάσουν σε θέρμανση με φυσικό αέριο ήδη από τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Καταδίκη με αναστολή στον αστυνομικό που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη


Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό των ΜΑΤ που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, η οποία κάλυπτε επεισόδια κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, στις 5 Οκτωβρίου 2011.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον 27χρονο αστυφύλακα για την κατηγορία της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης αλλά τον αθώωσε για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές να καταδικάσουν τον αστυνομικό σύμφωνα με το κατηγορητήριο και να μην δεχθούν τον ισχυρισμό του ότι χτύπησε τη φωτορεπόρτερ για να την απωθήσει. Κατά την εισαγγελική λειτουργό «δεν πρόκειται για χτύπημα απώθησης, αλλά για σκόπιμο βίαιο πλήγμα στο πρόσωπο μιας γυναίκας φωτορεπόρτερ».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην απολογία του για την βίαιη επίθεση κατά της κ. Μπόλαρη, η οποία καταγράφηκε από συναδέλφους της, ότι η φωτορεπόρτερ «επιχείρησε να του βγάλει το φίλτρο από το πρόσωπο».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν φωτορεπόρτερ που ήταν παρόντες στο περιστατικό, οι οποίοι είπαν ότι η επίθεση στην συνάδελφο τους ήταν εντελώς αναίτια, καθώς -όπως υποστήριξαν- την επίμαχη στιγμή είχαν λήξει οι κινητοποιήσεις και δεν υπήρχαν επεισόδια, στον χώρο είχαν μείνει μόνο οι φωτορεπόρτερ, δεν έπεφταν χημικά και ήδη η οδός Αμαλίας είχε δοθεί στην κυκλοφορία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος, αναφερόμενος στην απόφαση, είπε, μεταξύ άλλων, ότι για πρώτη φορά τιμωρείται αστυνομικός των ΜΑΤ για βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε φωτορεπόρτερ. Ανέφερε, επίσης, ότι για το θέμα των επιθέσεων από άνδρες των ΜΑΤ σε φωτορεπόρτερ, πραγματοποιήθηκε από τους Έλληνες φωτορεπόρτερ πριν λίγο καιρό έκθεση στις Βρυξέλλες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, με αφορμή και την καταγραφή του σε φωτογραφία του βραβευμένου φωτορεπόρτερ του Reuters Γιάννη Μπεχράκη, και είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες εντός και εκτός της χώρας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


FBI: Ταυτοποιήθηκε ο δήμιος των δύο αμερικανών δημοσιογράφων


Ουάσινγκτον
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ποιος είναι ο τζιχαντιστής που εμφανίζεται στο βίντεο της εκτέλεσης των δημοσιογράφων Φόλεϊ και Σότλοφ, δήλωσε ο διευθυντής του FBI, χωρίς πάντως να αποκαλύψει ταυτότητα ή εθνικότητα.

Μιλώντας σε έναν στενό κύκλο δημοσιογράφων, ο διοικητής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ συμπλήρωσε ότι περίπου 25 αμερικανοί πολίτες πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος και ότι αρκετοί από αυτούς επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πριν από δύο εβδομάδες και οι βρετανοί είχαν δηλώσει ότι είναι «κοντά» στην ταυτοποίηση του εκτελεστή, την ώρα που βρετανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν έναν ράπερ ως τον δήμιο του αμερικανού δημοσιογράφου.

Πώς απέτυχε η αμερικανική επιχείρηση απελευθέρωσης του Φόλεϊ
Πρόσφατα, η μητέρα του Τζέιμς Φόλεϊ δήλωσε ότι αισθάνθηκε ότι η περίπτωση του γιου της ήταν μια «ενόχληση» για την αμερικανική κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το CNN, η Νταϊάν Φόλεϊ εξήγησε ότι η οικογένειά της είχε απειληθεί με ποινικές διώξεις, αν προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα για τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς του γιου της, γιατί αυτό ήταν παράνομο.

Η οικογένεια είχε επίσης ενημερωθεί ότι κανένας κρατούμενος δεν θα ανταλλασσόταν προκειμένου να απελευθερωθεί ο Φόλεϊ και ότι η κυβέρνηση δεν θα πραγματοποιούσε στρατιωτική επιχείρηση.

Η οικογένεια είχε δεχθεί προειδοποιήσεις να μην «πάει να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης» και «έλαβε διαβεβαιώσεις» ότι υπήρχε μέριμνα για την υπόθεση του δημοσιογράφου.

Newsroom ΔΟΛ



Παγκόσμια ανησυχία προκάλεσε ο Ιρακινός πρωθυπουργός: Οι τζιχαντιστές ετοίμαζαν επίθεση στο μετρό των Παρισίων και σε πόλεις της Αμερικής.


Παγκόσμια ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ιρακινού πρωθυπουργού  Χάιντερ αλ Αμπάντι ο οποίος αποκάλυψε, πως έχει πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος θα επιτεθεί εναντίον του δικτύου του μετρό σε Παρίσι και ΗΠΑ.

«Σήμερα, ενώ βρίσκομαι εδώ, λαμβάνω ακριβείς πληροφορίες από τη Βαγδάτη όπου υπήρξε (η) σύλληψη (κάποιων) προσώπων και ότι υπάρχουν δίκτυα που σχεδιάζουν μέσα από το Ιράκ να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίου του δικτύου του μετρό στο Παρίσι ή τις ΗΠΑ» επισήμανε σε μια μικρή ομάδα Αμερικανών δημοσιογράφων.

Ο αλ-Αμπάντι ερωτηθείς αν η επίθεση αποτράπηκε απάντησε «όχι», αφήνοντας να εννοηθεί πως η απειλή εξακολουθεί να υπάρχει και συμπλήρωσε πως οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Παρόλα, αυτά ανώνυμες πηγές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ υποστήριξαν στο δίκτυο NBC News πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για πιθανή απειλή κατά του μετρό της Νέας Υόρκης.

Στο μεταξύ, το Παρίσι ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους και τα μέσα μεταφοράς έπειτα από τη φρικιαστική δολοφονία του Γκουρντέλ, ενώ καλεί τους Γάλλους υπηκόους σε συνολικά 40 χώρες, εκ των οποίων και ασιατικά κράτη, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

usay.gr


Μπάχαλο: Η Χριστοφιλοπούλου παραδέχεται ότι είναι λάθος ο νόμος για την αξιολόγηση και ο Μητσοτάκης στέλνει στην εισαγγελέα τους Δημάρχους που... δεν τον εφαρμόζουν


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η κ.Εύη Χριστοφιλοπούλου αναπληρώτρια του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αναγνώρισε ότι είναι λάθος η ποσόστωση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και ανακοίνωσε ότι αυτός ο νόμος θα αλλάξει του χρόνου
Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι ο λάθος νόμος εφαρμόζεται και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης στέλνει στην εισαγγελέα Δημάρχους που τον θεωρούν… λάθος και δεν τον εφαρμόζουν
Πώς λοιπόν μετά τη δήλωση της κ. Χριστοφιλοπούλου η εισαγγελέας θα παρέμβει κατά των Δημάρχων όταν η αρμόδια υπουργός αναγνωρίζει ότι πρέπει να αλλάξει και ανακοινώνει επισήμως και δημοσίως ότι θα αλλάξει
Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την κυβέρνηση και κάποιος πρέπει να το εξετάσει με πολιτικό ή άλλο τρόπο…

usay.gr


Από ποιους «Έλληνες» δέχθηκε τις απειλές η Λαγκάρντ …αποκάλυψε το ΔΝΤ


Την παραλαβή της επιστολής του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου προς την Κριστίν Λαγκάρντ για την παράθεση λεπτομερειών, αναφορικά με τις απειλές κατά της ζωής της, που όπως η ίδια επικαλέστηκε σε συζήτηση με δημοσιογράφους στις ΗΠΑ, δέχθηκε όταν αναφέρθηκε στην ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε στην σημερινή συνάντηση του με εκπροσώπους του Τύπου ο Τζέρι Ράις.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κληθείς να διευκρινίσει την πηγή προέλευσης αυτών των απειλών και άλλες λεπτομέρειες, ώστε να αποκαλυφθεί ακριβώς τι συνέβη, αρκέστηκε να απαντήσει ότι οι απειλές προς την Κριστίν Λαγκάρντ προέρχονταν από προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι αυτό συνέβη πριν από «μερικά χρόνια» κι ότι εξαιτίας αυτών των μηνυμάτων η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποφάσισε «να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας της».

Ο Τζέρι Ράις απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα γεγονότα του τότε και κυρίως για το ποια πρόκειται να είναι η απόκριση της Κριστίν Λαγκάρντ στο περιεχόμενο της επιστολής της ελληνικής Κυβέρνησης, με την οποία της ζητείται η παροχή πληροφοριών και διευκρινίσεων, ώστε να διεξαχθεί δικαστική έρευνα για το θέμα, το οποίο έκανε αίσθηση παγκοσμίως, εκθέτοντας – προφανέστατα όμως χωρίς να υπάρχει ουσιώδης βάση – την χώρα μας στα πέρατα του πλανήτη.



Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

bloko.gr


Αιγάλεω: Ταυτοποίησαν το θύμα - Στη ΓΑΔΑ συγγενείς του


Στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του αναζητούν τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής την άκρη του νήματος, που θα τους οδηγήσει στην ταυτότητα τών δραστών του φρικτού εγκλήματος, που αποκαλύφθηκε

χθες τα ξημερώματα στο Αιγάλεω, όταν οι πυροσβέστες εντόπισαν τη σορό ενός αγνώστου άνδρα κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κάδο απορριμάτων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν την ώρα έχουν προσέλθει στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής συγγενείς του, προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι προσπαθούν να μάθουν ποιος θα μπορούσε να θέλει νεκρό τον ηλικιωμένο άνδρα.

Οι διωκτικές αρχές, παρόλο που δεν είχαν τα δακτυλικά αποτυπώματά του, καθώς οι δράστες είχαν αποκόψει τα χέρια από τις παλάμες, είχαν φτιάξει ένα εκμαγείο του προσώπου, με το οποίο θα πήγαιναν πόρτα-πόρτα στη γειτονιά μήπως και κάποιος αναγνωρίσει τον άγνωστο άνδρα. Ομάδες αστυνομικών, μάλιστα, είχαν ξεκινήσει τις έρευνες στον Κηφισσό ποταμό, καθώς θεωρούσαν πιθανό εκεί να έχουν πετάξει τις παλάμες του πτώματος, ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει επαφές με οδοντιατρεία του Αιγάλεω, αφού το θύμα είχε τεχνητή οδοντοστοιχία.

Τους πρόλαβε, όμως, η κόρη του θύματος, η οποία νωρίς το πρωί δήλωσε τήν εξαφάνιση τού ηλικιωμένου στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Πρόκειται για έναν 85χρονο, ο οποίος διέμενε μόνος, είχε πάρει διαζύγιο λένε οι πρωτες πληροφορίες, μόλις ένα τετράγωνο μακριά από τη διασταύρωση της Σαράφη με τη Μούδρου, όπου τον εντόπισαν οι πυροσβέστες.

Η κόρη του τον αναγνώρισε και ήταν και η πρώτη, που κλήθηκε να απαντήσει στις διερευνητικές ερωτήσεις των αστυνομικών.
Φαίνεται πάντως ότι γρήγορα θα έχουμε νεότερα και για τους δράστες, αλλά και για τα κίνητρα του φρικτού εγκλήματος.


Μ.Ασαριώτης

bloko.gr


Ποια προϊόντα επιτρέπεται να πωλούν τα σχολικά κυλικεία και καντίνες και σε ποιες τιμές


Μόνο συγκεκριμένα τρόφιμα επιτρέπεται να διατίθενται από τα κυλικεία και τις σταθερές καντίνες, που λειτουργούν εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, ενώ ισχύουν και ανώτατες τιμές ανά είδος, όπως επισημαίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), με σημερινή ανακοίνωσή του.
Συγκεκριμένα, τα σχολικά κυλικεία και καντίνες επιτρέπεται -μεταξύ άλλων- να πωλούν όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, καλά πλυμένα και συσκευασμένα σε ατομική μερίδα, αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, επίσης συσκευασμένα σε μερίδα έως 5 γραμμαρίων, φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών και φρουτοσαλάτες από φρέσκια πρώτη ύλη, που παρασκευάζονται επιτόπου, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών. Επιτρέπονται επίσης οι συσκευασμένοι χυμοί φρούτων χωρίς συντηρητικά και προσθήκη ζάχαρης, σε συσκευασία μέχρι 250 ml.

Οι χώροι εστίασης μπορούν επίσης να παρασκευάζουν και να διαθέτουν σαλάτες από φρέσκα, καλά πλυμένα λαχανικά χωρίς προσθήκη αλατιού, ενώ από γαλακτοκομικά επιτρέπεται να πωλούν τυποποιημένο, πλήρες και ημιαποβουτυρωμένο γάλα σε συσκευασία έως μισού λίτρου, σοκολατούχο με χαμηλά λιπαρά (έως 250 ml) και τυποποιημένο γιαούρτι (έως 5% λιπαρά), χωρίς πρόσθετα σάκχαρα σε μερίδα έως 200 γραμμαρίων.

Παράλληλα, οι μαθητές μπορούν να προμηθεύονται από τα κυλικεία διάφορους τύπους τυριών (με εξαίρεση τα ανακατεργασμένα τυριά, ή τηγμένα τυριά και ανακατεργασμένα τυριά, με αλειφώδη υφή) και απλά αρτοπαρασκευάσματα ή αρτοσκευάσματα, που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (π.χ., κορεσμένα λιπαρά έως 3%, τρανς λιπαρά μέχρι 0,1% και νάτριο έως 0,5%).

Τα κυλικεία και οι καντίνες των σχολείων μπορούν ακόμη να πωλούν τυρόπιτες, πίτσες και σάντουιτς με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενώ μεταξύ των αλλαντικών επιτρέπεται μόνο η βραστή γαλοπούλα με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Στα γλυκίσματα, αποδεκτά είναι η κρέμα και το ρυζόγαλο σε μερίδες έως 150 γραμμαρίων(με περιεκτικότητα σε λίπος γάλακτος έως 4%), ο χαλβάς και το παστέλι (έως 50 γραμμάρια), το μέλι και η σοκολάτα υγείας και γάλακτος (έως 30 γραμμαρίων). Δεν επιτρέπεται η διάθεση τσιχλών και καραμελών ή αναψυκτικών.

Οι ανώτατες τιμές των προϊόντων με ΦΠΑ διαμορφώνονται ως εξής:

-Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων) 1,00 ευρώ. Αν προστεθεί και γαλοπούλα 1,25 ευρώ.

-Σουσαμένιο κουλούρι 40 γραμμαρίων τουλάχιστον: 0,40 ευρώ

-Τυρόπιτα - σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι βάρους 120 γραμμαρίων: 1,00 ευρώ

-Εμφιαλωμένο νερό των 500 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου: 0,35 ευρώ

-Φυσικοί χυμοί φρούτων με 100% χυμό (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) σε ατομική συσκευασία 250 ml: 0,85 ευρώ.

newsit.gr


Τελεσίγραφο Μπαλτάκου: Αν δεν κάνει άνοιγμα στα δεξιά της η ΝΔ θα κάνω κόμμα



Ο Τάκης Μπαλτάκος στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Onalert απάντησε για το "νέο κόμμα της Δεξιάς" που θα μπορούσε να δημιουργηθεί . Η ΝΔ έγινε ένα κεντρώο κόμμα είπε και χρειάζεται ένας δεξιός πολιτικός σχηματισμός -μαξιλάρι μεταξύ της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής.

Επιβεβαίωσε τις συναντήσεις του με τους δύο πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκο και Ζιαζιά ,χωρίς να αποκαλύψει τι απαντήσεις του έδωσαν. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και χαρκτηρισε θλιβερό το ενδεχόμενο να αναλάβει την εξουσία,

Δείτε τι είπε για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.


onalert.gr


Το ΔΝΤ "προσγειώνει" τον Αντώνη Σαμαρά - Το πρόγραμμα για την Ελλάδα τελειώνει τον Μάρτιο του 2016


- Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα για απομάκρυνση του ταμείου
- Σημείωσε ωστόσο πως η συμμετοχή των χωρών σε μνημόνια είναι πάντα σε εθελοντική βάση
- Όπως έγινε γνωστό ο Πολ Τόμσεν δεν έχει στον σχεδιασμό του να ταξιδέψει στην Ελλάδα
- Ο εκπρόσωπος δεν απάντησε για το εάν τελικά ο τόκος των δανείων του ΔΝΤ είναι ακριβότερος από τον τόκο των αγορών
Η δανειακή σύμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Ελλάδα λήγει το Μάρτιο του 2016 επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Ράις ανέφερε -κατόπιν ερώτησης για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Βερολίνο-, ότι το ΔΝΤ δεν έχει ενημερωθεί σε επίσημο επίπεδο από την ελληνική κυβέρνηση για «πιθανή πρόωρη λήξη» του οικονομικού προγράμματος «στήριξης της Ελλάδας» στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

«Όσο εγώ μπορώ να γνωρίζω δεν τέθηκε τέτοιο θέμα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, προσθέτοντας ότι τώρα «δίνεται έμφαση» στην έκτη αξιολόγηση και ότι το ζήτημα για «ενδεχόμενη πρόωρη έξοδο» της Ελλάδας δεν θα συζητηθεί στις επικείμενες συναντήσεις της τρόικας με τις ελληνικές Αρχές.
Επίσης, όταν ρωτήθηκε και για την προοπτική η Ελλάδα να προχωρήσει μόνη της το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ότι επιδίωξη του ΔΝΤ είναι να «γίνει το καλύτερο δυνατό» σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να εξέλθει από την κρίση το «συντομότερο δυνατό». Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι σε «κάποιους τομείς είδαμε πρόοδο» και ότι «η έμφαση δίνεται στη νέα αξιολόγηση». 

Σύμφωνα με τον κ. Ράις, το κλιμάκιο του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Ρίσι Γκογιάλ, θα ξεκινήσει συνομιλίες στην Αθήνα για τα «θέματα-κλειδιά», προϋπολογισμός του 2015 και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στις 30 Σεπτεμβρίου και ότι «αργότερα το φθινόπωρο», το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Αθήνα (σημ.: θα μεσολαβήσει η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον) σε «πλήρη σύνθεση», μέσα στα πλαίσια της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σε ερώτηση αν θα συμμετάσχει στην αποστολή και ο Πολ Τόμσεν, ο κ. Ράις υπενθύμισε ότι έχει αναλάβει καθήκοντα διευθυντού του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ και στα σχέδιά του δεν συμπεριλαμβάνεται ταξίδι στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει «όποτε χρειαστεί».

Σε ερώτηση για τη συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ περί «απειλών» κατά τη ζωή της όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ο κ. Ράις ανέφερε ότι οι «απειλές προέρχονταν μέσω κοινωνικών δικτύων, πριν μερικά χρόνια» και πως τότε «ενίσχυσε» τα μέτρα της ασφάλειάς της, ενώ επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ παρέλαβε την σχετική επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης.

Επίσης, σε επισήμανση ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος ανέφερε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ότι ο τόκος του ΔΝΤ «είναι υψηλότερος» από τον τόκο των αγορών, ο κ. Ράις δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα, αν πράγματι ο τόκος είναι υψηλότερος και υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει προσεχώς.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τον «αναβαλλόμενο φόρο» των ελληνικών τραπεζών που ψήφισε σήμερα η Βουλή των Ελλήνων και αν το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν «πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες», ο κ. Ράις επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα συζητηθεί στην επικείμενη αξιολόγηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ  ΜΠΕ


Μπακογιάννη: Υπάρχουν πολλά θέματα που ο Σαμαράς θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον Τσίπρα


«Είναι καιρός να έρθουν σε συνεννόηση η αντιπολίτευση με την κυβέρνηση. Να καλέσει ο Αντώνης Σαμαράς τον Αλέξη Τσίπρα και να συνεννοηθούν», είπε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη σε σημερινές της δηλώσεις.

Μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 η βουλευτής της ΝΔ είπε πως η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Είμαστε κοντά στο να πιούμε νερό και στο τέλος αυτής της προσπάθειας. Θα ήταν κρίμα να τιναχτούν αυτά τον αέρα για μικροπολιτικά οφέλη, από οποιαδήποτε πλευρά κι αν προέρχονται αυτά. «Υπάρχουν πολλά θέματα που ο Σαμαράς θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις Προεδρικές εκλογές και την ονοματολογία η κ. Μπακογιάννη σημείωσε επίσης: «Ας μην μιλάμε για τον Κώστα Καραμανλή που έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν τον ενδιαφέρει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά πρόσωπα που μπορούν να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες σε ανώτατο επίπεδο, υπάρχουν πολλά». Όσο για τους 180 βουλευτές και για το εάν θα καταφέρει η κυβέρνηση να τους συγκεντρώσει η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε: "Το θέμα είναι το πολιτικό κλίμα. Αν τότε το κλίμα δηλαδή, θα επιτρέπει συναινέσεις κομμάτων ή όχι; Εγώ εκτιμώ ότι αυτό θα είναι εφικτό, αλλά προϋποθέτει συγκεκριμένες κινήσεις και συνεννοήσεις που πρέπει να δρομολογηθούν από τώρα».

Πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ:«Τα νταηλίκια δεν περνάνε στο εξωτερικό»

Η κ. Μπακογιάννη κατακεραύνωσε ωστόσο την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα οικονομίας, αλλά και την εικόνα που δημιουργεί στο εξωτερικό για τα εθνικά θέματα της χώρας. «Τα νταηλίκια δεν περνάνε στο εξωτερικό, εκεί πρέπει να είμαστε σοβαροί» υπογράμμισε και τόνισε: «Μετά την τελευταία επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία, άκουσα να λένε ότι η επιμήκυνση του χρέους ίσως να είναι και μια μορφή κουρέματος. Μπράβο. Σ' αυτό συμφωνούμε. Πρέπει να είναι στόχος και των δύο. Γιατί τα νταηλίκια δεν έχουν αντίκρισμα στην διεθνή πολιτική σκηνή. Αυτά που λέμε πρέπει να έχουν αντίκρισμα και σοβαρότητα»

Απούσα από τα γενέθλια της Ν.Δ.

Η κ. Μπακογιάνη αποκάλυψε επίσης ότι θα απουσιάζει από τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς έχει υποχρεώσεις στις Βρυξέλες. «Δεν θα παραβρεθώ στα γενέθλια. Δυστυχώς, θα απουσιάζω για βουλευτικές υποχρεώσεις στις Βρυξέλες», ανέφερε.

Υποψήφια στην Α' Αθήνας

Σχετικά με τις επόμενες εκλογές η κ. Μπακογιάννη επιβεβαίωσε τις φήμες που την θέλουν υποψήφια στην Α' Αθήνας. «Βεβαίως και θα είμαι υποψήφια στην Α' Αθήνας με σταυρό προτίμησης. Επειδή μπορεί να μου κάνανε κανένα «δώρο» πάλι... στο επικρατείας γι' αυτό βιάζομαι να πω ότι θα είμαι υποψήφια στην Α' Αθήνας. Δεν επιδιώκω «διορισμό» στην πολιτική, αλλά την πολιτική νομιμοποίηση που την έχεις μόνο από τους πολίτες»

iefimerida.gr


Σπίτι του έστειλε ο Πάπας τον επίσκοπο που κάλυπτε παιδόφιλους


Ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε σήμερα να παύσει από τα καθήκοντά του τoν Επίσκοπο Ροχέλιο Ρικάρντο Λιβιέρες Πλάνο, επικεφαλής της επισκοπής της Σιουδάδ Ντε Έστες στην Παραγουάη.
Ο κληρικός, όπως αναφέρει ο Ιταλικός Τύπος, κατηγορείται για κακοδιαχείριση και συγκάλυψη των υποθέσεων σε βάρος ιερέων οι οποίοι κατηγορούνται για κακοποίηση ανηλίκων.

Σε ανακοινωθέν του, το Βατικανό αναφέρει ότι «η δύσκολη αυτή απόφαση οφείλεται στην βούληση να διαφυλαχθεί το υπέρτατο αγαθό, η ενότητα της Εκκλησίας».

Πρόκειται για την δεύτερη τέτοια υπόθεση η οποία έρχεται στη δημοσιότητα μέσα σε μερικές ημέρες. Προχθές Τρίτη συνελήφθη εντός της Αγίας Έδρας με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκων και της κατοχής παιδοπορνογραφικού υλικού ο Πολωνός αρχιεπίσκοπος Γιόσεφ Βεσολόφσκι.

newsit.gr


Η Apple ζητάει συγνώμη από τους χρήστες και αποσύρει το update του iOS 8!



Με επίσημη ανακοίνωση, η Apple ζητάει συγνώμη από τους χρήστες και αποσύρει το update του iOS 8 που κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες…
Μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε μερικούς χρήστες που έκαναν το update του iOS 8 που κυκλοφόρησε η Apple, η εταιρία αφού ζήτησε συγνώμη για τα λάθη που είχε το update που κυκλοφόρησε, ανακοίνωσε ότι το απέσυρε πλέον δεν είναι διαθέσιμο και ότι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ακόμα ένα νέο update το οποίο θα διορθώνει τα λάθη των προηγούμενων εκδόσεων.

Πολλοί είναι οι χρήστες που μετά την αναβάθμιση της συσκευής τους στο iOS 8 αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στη χρήση της συσκευής τους όπως ήταν η απώλεια σήματος ή απενεργοποίηση του Touch ID.

Όσοι χρήστες έχουν κάνει εγκατάσταση του iOS  8.0.1 μπορούν μέσα από το iTunes να κάνουν επανεγκατάσταση του iOS 8 το οποίο λειτουργεί κανονικά…

Τώρα σε ότι αφορά τα "λυγισμένα" iPhone 6 η Apple δήλωσε ότι θα τα αντικαταστήσει αφού πρώτα τα ελέγξει.



Βατικανό: Δεχτήκαμε τον Τσίπρα ως ακτιβιστή


Μυστήριο καλύπτει την πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο. Το πολιτικό περιεχόμενο που, προσδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κοινωνικός χαρακτήρας, που προσδίδει ετεροχρονισμένα το Βατικανό. Ποιο είναι το Κίνημα των Φοκολάρι, υπό την αιγίδα του οποίου φαίνεται πως έγινε δεκτός ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αγία Έδρα.
Σημαντικά ερωτήματα και πλήθος ειρωνικών σχολίων στα social media έχει πυροδοτήσει η καθυστερημένη αντίδραση του Βατικανού σχετικά με το ύφος και το περιεχόμενο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο τον Α, την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρώμη. Οι διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ για τα πολιτικά μηνύματα, που φέρεται να εξέπεμψε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ότι "δυστυχώς η παγκόσμια πολιτική ελίτ διασώζει τις τράπεζες και όχι τους ανθρώπους" και ότι "ο πολιτικός λόγος της νέας γενιάς ακούγεται ως μελωδία στα αυτιά του" έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Βατικανού, Λομπάρντι, που τόνισε σχετικά: "Η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ηγέτη του ελληνικού Κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και τον αυστριακό Βάλτερ Μπάϊερ είχε ιδιωτικό χαρακτήρα και καθόλου πολιτικό, κατ' αυτήν έγινε διάλογος επί θεμάτων ανθρωπιστικών και κοινωνικών και εντάσσεται στις επαφές των δύο ηγετών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με το Κίνημα των Φοκολάρι, σε επίπεδο διαλόγου".
Επιπλέον, το σενάριο της άτυπης και κοινωνικής επίσκεψης του κυρίου Τσίπρα στο Βατικανό ενισχύεται, καθώς, όποιος ανατρέξει στο επίσημο πρόγραμμα του Πάπα θα αντιληφθεί πως απουσιάζει παντελώς οιαδήποτε αναφορά στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, εξ ου και το Βατικανό, δια του εκπροσώπου του, έσπευσε έστω και με λίγα 24ωρα καθυστέρηση να αποσαφηνίσει το ζήτημα. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση φωτίζει επιπλέον πτυχές της περίπου 30λεπτης συνάντησης, όπως λόγου χάριν το γεγονός πως ο κύριος Τσίπρας δεν ήταν μόνος του στη συνάντηση. Σε αυτήν συμμετείχαν ακόμη δύο πρόσωπα, ο πρώην επικεφαλής του ΚΚ Αυστρίας και σημερινός αρχηγός του think tank "Ευρώπη Μετασχηματισμός", Βάλτερ Μπάιερ αλλά και ο επίσης Αυστριακός, Φράντς Κονρέιφ, εκ των ηγετικών στελεχών του Κινήματος Φοκολάρι, επιφορτισμένος από το συγκεκριμένο Κίνημα με τα ανοίγματα του σε διάφορα πρόσωπα, διαφορετικών μη χριστιανικών πεποιθήσεων και ειδικότερα σε αθέους.

Τι εστί όμως το Κίνημα των Φοκολάρι, για το οποίο ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ παρέλειψε να αναφερθεί; Πρόκειται για μία οργάνωση, που έχει άμεση εξάρτηση από το Βατικανό και έχει σκοπό το άνοιγμα του στις άλλες θρησκείες και ιδιαίτερα στους άθεους. Λειτουργεί de facto ως το προοδευτικό αντίβαρο της επίσης "δημοφιλέστερης" Παπικής οργάνωσης, "Όπους Ντει", που φιλοτεχνεί ένα σαφώς πιο συντηρητικό προφίλ. Αμφότερες οι οργανώσεις εντάσσονται στην εκκοσμικευμένη αντίληψη του Βατικανού για τη ζωή, την κοινωνία και τον άνθρωπο.

newsit.gr


Ποιοι είναι οι παιδόφιλοι εκπαιδευτικοί

Επτά οι εκπαιδευτικοί που έχουν συλληφθεί με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Κάποιοι μάλιστα, επέστρεψαν στις αίθουσες διδασκαλίας. Εκκρεμοδικούν οι υποθέσεις τους.

Μαθηματικός γνωστού ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας, με έντονη συνδικαλιστική δράση, πριν από έξι μήνες συλλαμβάνεται για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Απομακρύνεται από το σχολείο, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, επανήλθε ως... αξιολογητής βιβλίων στο αρμόδιο υπουργείο, και απολύθηκε πριν από περίπου 10 μέρες, από τον αρμόδιο υπουργό, όταν

έγινε αντιληπτό το παρελθόν του.

Τέσσερις εκπαιδευτικοί έχουν συλληφθεί στην Αττική και τρεις στην επαρχία από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Πρόκειται για μία από τις επτά περιπτώσεις που ο κ. Λοβέρδος σε σκληρό ύφος, τόσο στη Βουλή όσο και σε δηλώσεις του, τόνισε ότι θα βγουν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. «Να πάνε οπουδήποτε, στη δικαιοσύνη με τους δικηγόρους τους για να προασπίσουν τα επιχειρήματά τους, στον Παπά της Ρώμης, αλλά μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα είναι», δήλωσε.

Τέσσερις εκπαιδευτικοί έχουν συλληφθεί στην Αττική και τρεις στην επαρχία, τα τελευταία πέντε χρόνια, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Αυτά τα ονόματα ζητούσε ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος από τον διοικητή της αρμόδιας υπηρεσίας κ. Μανώλη Σφακιανάκη, με αφορμή την σκανδαλώδη επιστροφή του κατηγορούμενου εκπαιδευτικού, όπως και άλλων που έχουν επανέλθει στις αίθουσες διδασκαλίας.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος των κατηγορουμένων, με τις υποθέσεις τους να εκκρεμοδικούν. Οι περισσότεροι από αυτούς τέθηκαν σε αργία, ωστόσο μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επανήλθαν στις... τάξεις, καθώς οι υποθέσεις τους αναμένεται να καθυστερήσουν έως και 8 χρόνια έως ότου τελεσιδικήσουν.

Κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς φαίνεται πως έχουν επικαλεστεί ερευνητικούς λόγους για την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς φαίνεται πως έχουν επικαλεστεί ερευνητικούς λόγους για την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ή τουλάχιστον αυτή είναι η υπερασπιστική τους γραμμή. Χθες, ο ταξίαρχος κ. Μανώλης Σφακιανάκης έστειλε και τις επτά υποθέσεις εκπαιδευτικών στην Εισαγγελέα κ. Παναγιώτα Φάκου, η οποία έστειλε τα ονόματα των τεσσάρων εκπαιδευτικών που είχαν συλληφθεί στην Αττική, στον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, για «δική του χρήση».

Ενδεικτικές περιπτώσεις, ήταν η σύλληψη 53χρονου δάσκαλου σε δημοτικό σχολείο στο Κιλκίς, τον Οκτώβριο του 2012. Μαζί του συνελήφθη και ο 25χρονος γιος του, που πιθανόν είχε χρησιμοποιήσει τη σύνδεση διαδικτύου, η οποία ήταν στο όνομα του πατέρα του, για να κατεβάσει υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο εκπαιδευτικός «πήρε επάνω του» την κατοχή του αηδιαστικού υλικού. Την ίδια χρονιά, στο Ρέθυμνο, συνελήφθη 45χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος έμενε σε ξενοδοχείο και ντυμένος με... γυναικεία ρούχα, προκαλούσε δύο 20χρονους που έμεναν σε απέναντι κτίριο. Στην κατοχή του βρέθηκαν συσκευές δεδομένων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Το 2009, ανάμεσα στους 55 συλληφθέντες, μεγάλης διαδικτυακής αστυνομικής επιχείρησης ήταν ένας καθηγητής σε γυμνάσιο της Γλυφάδας και ένας 40χρονος επίκουρος καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο επίκουρος καθηγητής είχε αρνηθεί την κατοχή τέτοιου υλικού, ωστόσο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές του είχαν βρεθεί 5.000 αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Σε άλλη περίπτωση, γυναίκα εκπαιδευτικός στα Χανιά, είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση και βιασμό κατ’ εξακολούθηση ενός 13χρονου μαθητή της. Το παιδί εμφανιζόταν διαρκώς «εξουθενωμένο» και με κακές σχολικές επιδόσεις. Οι γονείς του απευθύνθηκαν σε γιατρούς, οι οποίοι διέγνωσαν το «πρόβλημα». Ακολούθησε η παρακολούθηση του μαθητή και η αποκάλυψη των ενεργειών της δασκάλας του, που τον είχε προσεγγίσει μέσω Facebook. Στην κατοχή της είχε βρεθεί υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Αναμένεται με ενδιαφέρον, τι θα ειπωθεί σχετικά, στη σημερινή παρουσίαση στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τον αρμόδιο υπουργό, παρουσία και του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, όπου θα τεθεί σε πρώτη εφαρμογή από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το διαδραστικό πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.



του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

thetoc.gr


Σκοτώθηκε σε τροχαίο άνδρας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη


Συγκλονίζει ο θάνατος αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη σε τροχαίο.

Έχασε τη «μάχη» για τη ζωή 30χρονος αστυνομικός, ο οποίος, την περασμένη Δευτέρα κι ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας, τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος αστυνομικός ήταν συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα, η οποία ανετράπη ύστερα από διαρροή λαδιού σε προπορευόμενο όχημα, πάνω στο οποίο προσέκρουσε το δίκυκλο.

Ο 30χρονος οικογενειάρχης, που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αττικής, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου όμως υπέκυψε στα τραύματά του. Η τραγική είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Πως θα παίρνετε 400 ευρώ το μήνα – Όλες οι προϋποθέσεις



Κυβερνητικός στόχος είναι η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος μέσα στο 2014, το οποίο θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια. Διαβάστε ποιοι θα εξαιρεθούν.
Μετά τα μέσα Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Καθημερινή, αναμένονται οι ανακοινώσεις για την πρώτη εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 13 δήμους, το οποίο θα εξασφαλίζει στους δικαιούχους έως 400 ευρώ το μήνα.

Προτού όμως γίνουν οι ανακοινώσεις, πιθανότατα από Σαμαρά ή Βενιζέλο για τα εύλογα πολιτικά οφέλη, θα πρέπει να έχουν επιλεγεί οι δικαιούχοι.

Μάλιστα κατά το δημοσίευμα ξεκίνησαν ήδη οι διασταυρώσεις του υπουργείου Εργασίας, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στόχος είναι η επιλογή των δικαιούχων να γίνει με βάση το πραγματικό τους εισόδημα στον πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει πως συνδυαστικά το υπουργείο Εργασίας, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ ψάχνουν τους δικαιούχους με κριτήριο όχι τα δηλωθέντα εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς αλλά αυτά που παίρνουν τώρα!

Τον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος θα τον καταφέρουν, όπως εκτιμούν, συνυπολογίζοντας ΌΛΑ τα εισοδήματα από ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ πηγή με τις εξής εξαιρέσεις:
- Του 20% από μισθωτές υπηρεσίες, του εισοδήματος με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή εργόσημο καθώς και των ποσών από πηγές κατάρτισης.

- Των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, αλληλεγγύης κ.λπ.

- Των επιδομάτων αναπηρίας, διατροφικού ΑΜΕΑ, επιμέλειας με δικαστική απόφασης.

- Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατ’ άτομο, η οποία προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε ανήλικο, με ανώτατο όριο τις 200.000 ευρώ.

newsit.gr



Οι νέοι τα μεγάλα θύματα της κρίσης: Στο 58,3% η ανεργία -Χάθηκαν 1 εκατ. θέσεις εργασίας από το 2009



Περισσότερες από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν από την αρχή της κρίσης έως σήμερα με τους νεότερους σε ηλικία να πληρώνουν βαρύ τίμημα, καθώς, η ανεργία έχει φθάσει στο 58,3% για ηλικίες 15–24.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια σεμιναρίου για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2009 και του αντίστοιχου πρώτου τριμήνου του 2014, χάθηκαν 1.061.900 θέσεις εργασίας, το ίδιο δε διάστημα οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 865,6 χιλιάδες, φτάνοντας τα 1.342.300 άτομα.
«Η κρίση», είπε ο υφυπουργός, «έπληξε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες εργαζομένων, ακόμη και τους άνδρες εργαζομένους επικεφαλής νοικοκυριών, αλλά με ιδιαίτερη σφοδρότητα τους νέους, τις γυναίκες και τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας».
Ειδικότερα το ποσοστό ανεργίας των νέων 15 έως 24 ετών, ανήλθε μεσοσταθμικά το 2013 στο 58,3%, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι η ανεργία των νέων ήταν στην Ελλάδα πάντοτε συστηματικά υψηλότερη του ενήλικου πληθυσμού, υποδηλώνοντας βαθύτερα διαρθρωτικά προβλήματα που προϋπήρχαν της κρίσης.
Ωστόσο, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι, ήδη, από τα μέσα του 2013 η κατάσταση στην αγορά εργασίας έχει σταθεροποιηθεί, καθώς η ανοδική ορμή του ποσοστού ανεργίας ανακόπηκε και ο μηνιαίος ρυθμός μεταβολής του αριθμού των ανέργων πέρασε σε αρνητικά επίπεδα.
Ακολούθως ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό κύκλο της εθνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αυτός ο νέος κύκλος να μην χαρακτηρίζεται από μια «άνεργη οικονομική μεγέθυνση» (jobless growth) αλλά να συνοδεύεται από ένα δυνατό και μετρήσιμο μέρισμα απασχόλησης.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, η πολιτική του υπουργείου Εργασίας «στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες» και συγκεκριμένα τη συνεπή εφαρμογή του νέου Αναπτυξιακού Σχεδίου της χώρας και την άμεση στήριξη των ανέργων και ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων. Η στήριξη αυτή πρέπει να εκφράζεται, με στοχευμένες δράσεις απασχόλησης και ενίσχυσης προσόντων, προκειμένου να αποφευχθεί η απαξίωση την απαξίωση των δεξιοτήτων τους και να επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

iefimerida.gr


Πως φαντάζεστε πως είναι το σπίτι του κυρίου Facebook;- Δείτε φωτογραφίες


Ο μόλις 30 ετών ιδρυτής και ιδιοκτήτης του facebook Mark Zuckerberg μπορεί να είχε την πιο “δυνατή” ιδέα του διαδικτύου, να άλλαξε τον ψηφιακό κόσμο και η περιουσία του πλέον να αποτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, ο ίδιος όμως δεν μένει σε ένα αχανές, τεράστιο και υπερβολικά χλιδάτο σπίτι. Δεν είναι από τα μεγαλύτερα ούτε καν τα ακριβότερα της περιοχής του, πόσο μάλλον της Αμερικής. Μάλλον ένα προαστιακό αμερικάνικο σπίτι λες την κατοικία του, από αυτές που πολλοί πλούσιοι -αλλά όχι δισεκατομυριούχοι- αμερικάνοι έχουν





usay.gr


Γιατί παραιτήθηκε ο Ελληνας πρέσβης στο Βερολίνο: «Εγώ δεν είμαι κλητήρας»...


Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο διπλωματικό σώμα η απόφαση – σύμφωνα με πληροφορίες – του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία Παναγιώτη (Νότη) Ζωγράφου, να υποβάλει την παραίτησή του, 24 ώρες μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida ο πρέσβης μας, που είναι δεύτερος εξάδελφος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ένιωσε ότι καταρρακώθηκε το κύρος του, καθώς, ενημερώθηκε τυχαία για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και αποκλείστηκε από τις διμερείς συνομιλίες.
Ο πρέσβης – που χαρακτηρίζεται ως ένας ιδιαίτερα αξιόλογος διπλωμάτης – ένιωσε προσβεβλημένος από το γεγονός ότι ουδείς από το μέγαρο Μαξίμου τον ενημέρωσε επισήμως για την επίσκεψη Σαμαρά.
Τουναντίον το έμαθε... τυχαία από έναν κατώτερο υπάλληλο της εθιμοτυπίας του γερμανικού ΥΠΕΞ!
Όταν διαμαρτυρήθηκε στον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Σταύρο Βασιλόπουλο, άκουσε την απάντηση ότι και εκείνος «την ίδια ημέρα το έμαθε»!
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ωστόσο, ήταν όταν είδε να εξαιρείται από τις διμερείς συνομιλίες, με την αιτιολογία ότι η αναλογία ήταν 5 προς 5. Αντ' αυτού στη θέση του ήταν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης.
«Δεν μπορεί να εξαιρείται ο πρέσβης και να μπαίνουν διάφοροι παρατρεχάμενοι, με τι κύρος θα αντιμετωπίσει αύριο τους Γερμανούς;» σχολίαζαν διπλωματικές πηγές.
Ο κ. Ζωγράφος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στον οποίο εξήγησε τους λόγους που τον οδηγούν στην παραίτηση.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον ρώτησε γιατί του δόθηκε τετράμηνη παράταση της θητείας του η οποία λήγει, ενώ ο ίδιος δεν το είχε ζητήσει. «Δεν στην έδωσα εγώ, το ΥΠΕΞ στην έδωσε» φέρεται να απάντησε αμήχανα ο Πρωθυπουργός. «Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή, έχουμε κρίση θεσμών» φέρεται να είπε ακόμη ο πρέσβης μας σημειώνοντας πως «εγώ θέλω να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου. Και με τέτοια καταρράκωση του κύρους μου, θεωρώ ότι δεν είμαι».
Δεν κατόρθωσε να τον μεταπείσει ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, όταν πληροφορήθηκε τις εξελίξεις, του τηλεφώνησε από την Νέα Υόρκη, θορυβημένος, προκειμένου να του ζητήσει να παραμείνει στο πόστο του.
«Εγώ έχω ήθος,δεν είμαι κλητήρας κύριε υπουργέ, είμαι πρέσβης» φέρεται να ήταν η οριστική του αρνητική απάντηση στην έκκληση Βενιζέλου.
Διεμήνυσε επίσης ότι δεν επιθυμεί να γίνει πολιτική εκμετάλλευση της παραίτησής του.
Μετά την επιμονή του στην παραίτηση, στους διαδρόμους του ΥΠΕΞ κυκλοφορούν τα ονόματα των πιθανών αντικαταστατών του: Ακούστηκε το όνομα του πρέσβη μας στη Λισαβόνα κ. Πάνου Καλογερόπουλου, όπως και του κ. Γιώργου Πουκαμισά, ο οποίος είναι διευθυντής του Α5 του ΥΠΕΞ, αρμόδιος για τις ελληνορωσικές σχέσεις.
Βιογραφικό
Ο κ. Ζωγράφος γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα, είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Abitur) και διαθέτει Πτυχίο Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Αθηνών.
Η διπλωματική του καριέρα ξεκίνησε το 1977, οπότε διετέλεσε ακόλουθος Πρεσβείας στην Κεντρικής Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα. Το 1979 προήχθη στο βαθμό Γραμματέα Πρεσβείας Γ΄ στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βιέννη (Αυστρία).
Ακολούθησαν τα εξής:
  • 1981 Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών, Αθήνα
  • 1983 Αναπλ. Επικεφαλής Αρχής, Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βηρυτό (Λίβανος), προήχθη στο βαθμό Γραμματέα Πρεσβείας Β΄
  • 1985 Προήχθη στο βαθμό Γραμματέα Πρεσβείας Α΄, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αννόβερο (Γερμανία)
  • 1988 Προήχθη στο βαθμό του Συμβούλου Πρεσβείας Β΄, Αναπλ. Επικεφαλής Αρχής, Πρεσβεία της Ελλάδος στο Καράκας (Βενεζουέλα)
  • 1989/1990 Επιτετραμμένος της Ελλάδος στο Καράκας
  • 1990 Αναπλ. Επικεφαλής Αρχής, Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη (Ισπανία)
  • 1991 Προήχθη στο βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Α΄
  • 1994 Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών, Αθήνα
  • 1997 Προήχθη στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β΄ τάξεως
  • 08/1998-11/2001 Πρέσβυς της Ελλάδος στο Ερεβάν, Αρμενία
  • 11/2001-05/2005 Πρέσβυς της Ελλάδος στο Τελ-Αβίβ, Ισραήλ
  • 2003 Προήχθη στο βαθμό του Πληρεξουσίου Υπουργού Α΄ τάξεως
  • 07/2005-07/2007 Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα, Δ/ντής Δ2 Δ/νσεως NATΟ-ΔΕΕ
  • 2007-2011 Πρέσβυς της Ελλάδος στη Βιέννη, Αυστρία, Μόνιμος Αντιπρόσωπος σε Διεθνείς Οργανώσεις με έδρα τη Βιέννη
  • 01/2012 Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα
  • 09/2012 Προήχθη στο βαθμό του Πρέσβεως (full ambassador)
  • 04/2013 Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βερολίνο
Ο κ. Ζωγράφος μιλά τη Γερμανική, την Αγγλική, τη Γαλλική και την Ισπανική.

iefimerida.gr