Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αποζημίωση ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για ακτινοχειρουργική θεραπεία


Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Στη δικαίωση ασφαλισμένων και την αποζημίωσή τους προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ, έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν τους αποδόθηκαν από τον Οργανισμό τα επιπλέον χρήματα που κατέβαλαν σε ιδιωτική κλινική για να υποβληθούν σε στερεοτακτική ακτινοχειρουργική θεραπεία (σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης καλοήθων παθήσεων του εγκεφάλου).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αρχή, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αρνήθηκε να αποδώσει στους συμβεβλημένους παρόχους (ιδιωτική κλινική) τα ποσά που προβλέπονταν από το νομικό πλαίσιο το οποίο βρισκόταν σε ισχύ κατά τη διενέργεια των συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων, επειδή στην πορεία, αυτές ανακοστολογήθηκαν με μικρότερη αποζημίωση βάσει νέας υπουργικής απόφασης. Κατά συνέπεια, οι ασφαλισμένοι μολονότι υποβλήθηκαν σε αυτήν τη θεραπεία πριν ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση, δεν μπορούσαν να αποζημιωθούν πλήρως.

Ο Συνήγορος υποστήριξε ότι η επίκληση εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ της νέας κοστολόγησης, η οποία όμως δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή όταν οι ασφαλισμένοι υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη θεραπεία, δεν ευσταθεί και ζήτησε να επανεξεταστεί η άρνηση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

newsbeast.gr


Το πιτ μπουλ που ξέρει πώς να συμπεριφέρεται


Κάθεται ήσυχα… στην τσάντα του στο μετρό

Μια εκπληκτική λύση βρήκε ένας Αμερικανός για να μεταφέρει τον σκύλο του. Τον έβαλε σε… τσάντα. 

Ομολογουμένως το συγκεκριμένο πιτ μπουλ έχει μάθει τρόπους συμπεριφοράς. Κάθεται ήσυχα μέσα στην τσάντα του ιδιοκτήτη του και δεν βγάζει άχνα. Το μετρό της Νέας Υόρκης απαγορεύει στους επιβάτες να έχουν μαζί τους κατοικίδια, εκτός και αν μπορούν να χωρέσουν σε μια μικρή τσάντα. Έτσι, ο συγκεκριμένος άνδρας εκπαίδευσε τον σκύλο του και εκείνος… το έπιασε αμέσως. 

Μπορεί τα πιτ μπουλ να είναι από τα σκυλιά που μαθαίνουν γρήγορα, αλλά η φύση δεν τα έχει κάνει τόσο ήσυχα. Το συγκεκριμένο πραγματικά προκαλεί έκπληξη με την ηρεμία του. Πραγματικά η φωτογραφία είναι το κάτι άλλο…

newsbeast.gr


Τηλεφώνημα - φάρσα για βόμβα στη Βουλή


Δεν εντοπίστηκε τίποτε στον περίβολο του Κοινοβουλίου

Φάρσα αποδείχτηκε το τηλεφώνημα για βόμβα στη Βουλή, που έθεσε σε συναγερμό τις αρχές.

Άγνωστος τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης στις 18.29 προειδοποιώντας πως έχουν τοποθετηθεί δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στην πλατεία Συντάγματος και στον περίβολο της Βουλής.

Σύμφωνα με τον φαρσέρ το χρονικό περιθώριο της έκρηξης ήταν 45 λεπτά.

Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ ερεύνησε τον περίβολο της Βουλής στον μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη» και σημεία στην πλατεία Συντάγματος αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.


Πηγή, φωτό : Newsbeast.gr



VW Golf Alltrack 2015: Σε απόσταση ασφαλείας


Πέρα από την αύξηση της απόστασης που το χωρίζει από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά, το VW Golf Alltrack διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης. Ένας κινητήρας βενζίνης και τρεις πετρελαίου διαμορφώνουν την γκάμα του.

Τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός station wagon με τις ιδιότητες ενός SUV επιχειρεί να συνδυάσει η VW, προσθέτοντας ακόμα μία έκδοση στην γκάμα του δημοφιλούς Golf.

Το Golf Alltrack, όπως ονομάζεται, βασίζεται στην έκδοση Variant του μικρομεσαίου hatchback, έχοντας παρόλα αυτά προσαρμόσει τις σχεδιαστικές και μη προδιαγραφές του στη νέα του αποστολή.



Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τη μικρή αύξηση της απόστασης που χωρίζει το αμάξωμα από το έδαφος (20 χιλιοστά), το Golf Alltrack διακρίνεται για τα σκουρόχρωμα πλαστικά που προστατεύουν τα εκτεθειμένα μέρη του αμαξώματος.

Στο περιθώριο των αισθητικών παρεμβάσεων, το Golf Alltrack προσφέρεται σε τέσσερις συνολικές εκδόσεις, κοινό χαρακτηριστικών τον οποίων αποτελεί το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης 4MOTION.



Ο μοναδικός κινητήρας βενζίνης στην γκάμα του Golf Alltrack είναι ο TSI των 1,8 λίτρων με απόδοση 180 ίππους, ο οποίος πλαισιώνεται από τα πετρελαιοκίνητα σύνολα των 1,6 και 2,0 λίτρων.

Αναλυτικότερα, o ΤDI κινητήρας των 1,6 λίτρων είναι εκείνος που θα εξοπλίσει τη μικρότερη σε ισχύ έκδοση του Golf Alltrack αποδίδοντας 110 ίππους, καθώς το πετρελαιοκίνητο μοτέρ των 2,0 λίτρων θα προσφέρεται με 150 και 184 ίππους.

Το νέο VW Golf Alltrack αναμένεται να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

auto.in.gr


ΓΓΔΕ : Παραβάσεις στα 6 από τα 10 πρατήρια υγρών καυσίμων


Παραβάσεις σχετικά με τα συστήματα εισροών-εκροών στα 6 από τα 10 πρατήρια υγρών καυσίμων που έλεγξε διαπίστωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διενέργησε ελέγχους για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, όσον αφορά στη διασύνδεσή τους με την ΓΓΠΣ και την αποστολή των στοιχείων.

Επί συνόλου 386 εγκαταστάσεων πρατηρίων που ελέγχθηκαν από τα συνεργεία της ΓΓΔΕ, διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις σε 212 από αυτά. Η παραβατικότητα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στην μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης, καθώς και της διασύνδεσης και της αποστολής στοιχείων προς την ΓΓΠΣ.

Αναλυτικότερα, μη τήρηση χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης διαπιστώθηκε σε 142 περιπτώσεις, μη έκδοση ειδικών φορολογικών στοιχείων από το σύστημα εισροών-εκροών σε 39 βενζινάδικα, μη σήμανση με φορολογικό μηχανισμό σε 46 πρατήρια , ενώ παραβάσεις σχετικά με μη διασύνδεση και αποστολή στοιχείων στη ΓΓΠΣ εντοπίστηκαν σε 109 περιπτώσεις.

Newsroom ΔΟΛ


"Σκοτώθηκαν" για την COSCO - Άδωνις σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταλαβαίνετε από λεφτά, γιατί είστε κομμουνιστές


Οι αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο που χειρίζεται ζητήματα Εφοδιαστικής (σχεδιασµός, υλοποίηση και έλεγχος της ροής αγαθών και εμπορευμάτων) προκάλεσαν μια νέα σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρωταγωνιστή τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης αποσκοπεί στην ανάπτυξη του κλάδου της Εφοδιαστικής (logistics), δεδομένων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Ελλάδα προκειμένου να αποτελέσει κόμβο του διακομιστικού εμπορίου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Θοδωρή Δρίτσα, έκανε λόγο για «κυβέρνηση της καταστροφής» και αντέτεινε πως το νομοσχέδιο, όπως και όλα τα κυβερνητικά νομοσχέδια, «ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πιο ισχυρού τμήματος της μονοπωλιοποιημένης αγοράς».

«Για την Αριστερά, η ανάπτυξη δεν ταυτίζεται με την κερδοφορία. Τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, μπορεί να έχουν “κερδοφορία”. Για ποιον όμως; Η μικρή προβλήτα που απέμεινε για το Δημόσιο στον ΟΛΠ, έχει ακόμα κίνηση γιατί ο Πειραιάς είναι φιλέτο. Το Δημόσιο όμως έχει δεσμευτεί έναντι της COSCO να μην αναπτύξει ανταγωνιστική δραστηριότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος: «Ποιος φορέας ιδρύει τα επιχειρηματικά- εμπορευματικά πάρκα; Ως γνωστόν, οι αρχικοί σχεδιασμοί περιελάμβαναν την πλήρη παραχώρηση του Θριασίου Πεδίου στην COSCO, η οποία στη συνέχεια για δικούς της λόγους το “πάγωσε”. Εμείς μιλάμε σαφέστατα για δημιουργία και διαχείριση των πάρκων με ευθύνη του Δημοσίου».
«Είναι λογικό να μην καταλαβαίνετε από λεφτά, γιατί είστε κομμουνιστές», απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ενώ η ΕΕ θέλει ιδιωτικά τα κέρδη και τις επιχειρήσεις, αυτοί θέλουν σοσιαλιστικού τύπου ανάπτυξη, αλλά και να παραμείνουν στην ΕΕ και στο ευρώ. Η Ευρώπη περιμένει τον κ. Λαφαζάνη να μαζέψει τα λεφτά της Ευρώπης, να τα φέρει εδώ να τα φάμε! Και θα μας πάρουν και στο τέλος και ένα γλυφιτζούρι για δώρο!», σάρκασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει εάν θα καταργήσει τη σύμβαση με την COSCO για να συμπεράνει ο ίδιος πως στην «κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να έρθει και να ξηλώσει όλες τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας, τους νόμους και τις επενδύσεις» και μετά, μη έχοντας χρήματα, να διεξάγει δημοψήφισμα για το ευρώ, στο πρότυπο της αντίστοιχης σκέψης του Γ. Παπανδρέου. «Να καταλάβουμε κάτι: ΣΥΡΙΖΑ ίσον μεγάλη περιπέτεια!» συμπέρανε ο κ. Γεωργιάδης.

Αντίστοιχες θέσεις, αν και σε άλλο ύφος, εξέφρασε στην ομιλία του και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, υπό την εποπτεία του οποίου συντάχθηκε και το νομοσχέδιο: «Τα “λεφτά υπάρχουν” του ΣΥΡΙΖΑ, θα μας οδηγήσουν εκεί που μας οδήγησαν και τα “λεφτά υπάρχουν” το 2009. Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του δεν είναι τίποτε άλλο παρά το χειρότερο μνημόνιο», υποστήριξε στην ομιλία του ο πρώην υπουργός.

Το νομοσχέδιο για την Εφοδιαστική υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, έστω και με επιμέρους ενστάσεις για την «ελλιπή περιβαλλοντική προστασία» και την «έλλειψη ενός συνολικού σχεδιασμού»- αιτίες που επικαλέστηκαν οι ΑΝΕΛ για να το καταψηφίσουν. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που εκπροσωπήθηκαν από τον Γ. Κασαπίδη.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΚΚΕ, επισημαίνοντας συν τοις άλλοις, πως δίνει στις εταιρείες logistics το δικαίωμα να διακινούν προϊόντα και να διατηρούν αποθήκες. Το αποτέλεσμα θα είναι «χιλιάδες απολύσεις» οδηγών και προσωπικού, «εκτός και αν οι απολυμένοι πάνε να δουλέψουν στις εταιρείες εφοδιαστικής με αποδοχές 586 ευρώ», είπε ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Κατσώτης.

«Το νομοσχέδιο θα πλήξει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες, αφού τον πρώτο λόγο στα θέματα εφοδιαστικής θα τον έχουν ιδιωτικά και κυρίως ξένα ιδιωτικά συμφέροντα», παρατήρησε ο αγορητής της Χρυσής Αυγής, Δ. Κουκούτσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


"Σκοτώθηκαν" για την COSCO - Άδωνις σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταλαβαίνετε από λεφτά, γιατί είστε κομμουνιστές


Οι αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο που χειρίζεται ζητήματα Εφοδιαστικής (σχεδιασµός, υλοποίηση και έλεγχος της ροής αγαθών και εμπορευμάτων) προκάλεσαν μια νέα σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρωταγωνιστή τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης αποσκοπεί στην ανάπτυξη του κλάδου της Εφοδιαστικής (logistics), δεδομένων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Ελλάδα προκειμένου να αποτελέσει κόμβο του διακομιστικού εμπορίου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Θοδωρή Δρίτσα, έκανε λόγο για «κυβέρνηση της καταστροφής» και αντέτεινε πως το νομοσχέδιο, όπως και όλα τα κυβερνητικά νομοσχέδια, «ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πιο ισχυρού τμήματος της μονοπωλιοποιημένης αγοράς».

«Για την Αριστερά, η ανάπτυξη δεν ταυτίζεται με την κερδοφορία. Τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, μπορεί να έχουν “κερδοφορία”. Για ποιον όμως; Η μικρή προβλήτα που απέμεινε για το Δημόσιο στον ΟΛΠ, έχει ακόμα κίνηση γιατί ο Πειραιάς είναι φιλέτο. Το Δημόσιο όμως έχει δεσμευτεί έναντι της COSCO να μην αναπτύξει ανταγωνιστική δραστηριότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος: «Ποιος φορέας ιδρύει τα επιχειρηματικά- εμπορευματικά πάρκα; Ως γνωστόν, οι αρχικοί σχεδιασμοί περιελάμβαναν την πλήρη παραχώρηση του Θριασίου Πεδίου στην COSCO, η οποία στη συνέχεια για δικούς της λόγους το “πάγωσε”. Εμείς μιλάμε σαφέστατα για δημιουργία και διαχείριση των πάρκων με ευθύνη του Δημοσίου».
«Είναι λογικό να μην καταλαβαίνετε από λεφτά, γιατί είστε κομμουνιστές», απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Ενώ η ΕΕ θέλει ιδιωτικά τα κέρδη και τις επιχειρήσεις, αυτοί θέλουν σοσιαλιστικού τύπου ανάπτυξη, αλλά και να παραμείνουν στην ΕΕ και στο ευρώ. Η Ευρώπη περιμένει τον κ. Λαφαζάνη να μαζέψει τα λεφτά της Ευρώπης, να τα φέρει εδώ να τα φάμε! Και θα μας πάρουν και στο τέλος και ένα γλυφιτζούρι για δώρο!», σάρκασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει εάν θα καταργήσει τη σύμβαση με την COSCO για να συμπεράνει ο ίδιος πως στην «κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να έρθει και να ξηλώσει όλες τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας, τους νόμους και τις επενδύσεις» και μετά, μη έχοντας χρήματα, να διεξάγει δημοψήφισμα για το ευρώ, στο πρότυπο της αντίστοιχης σκέψης του Γ. Παπανδρέου. «Να καταλάβουμε κάτι: ΣΥΡΙΖΑ ίσον μεγάλη περιπέτεια!» συμπέρανε ο κ. Γεωργιάδης.

Αντίστοιχες θέσεις, αν και σε άλλο ύφος, εξέφρασε στην ομιλία του και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, υπό την εποπτεία του οποίου συντάχθηκε και το νομοσχέδιο: «Τα “λεφτά υπάρχουν” του ΣΥΡΙΖΑ, θα μας οδηγήσουν εκεί που μας οδήγησαν και τα “λεφτά υπάρχουν” το 2009. Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του δεν είναι τίποτε άλλο παρά το χειρότερο μνημόνιο», υποστήριξε στην ομιλία του ο πρώην υπουργός.

Το νομοσχέδιο για την Εφοδιαστική υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, έστω και με επιμέρους ενστάσεις για την «ελλιπή περιβαλλοντική προστασία» και την «έλλειψη ενός συνολικού σχεδιασμού»- αιτίες που επικαλέστηκαν οι ΑΝΕΛ για να το καταψηφίσουν. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που εκπροσωπήθηκαν από τον Γ. Κασαπίδη.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΚΚΕ, επισημαίνοντας συν τοις άλλοις, πως δίνει στις εταιρείες logistics το δικαίωμα να διακινούν προϊόντα και να διατηρούν αποθήκες. Το αποτέλεσμα θα είναι «χιλιάδες απολύσεις» οδηγών και προσωπικού, «εκτός και αν οι απολυμένοι πάνε να δουλέψουν στις εταιρείες εφοδιαστικής με αποδοχές 586 ευρώ», είπε ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Κατσώτης.

«Το νομοσχέδιο θα πλήξει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες, αφού τον πρώτο λόγο στα θέματα εφοδιαστικής θα τον έχουν ιδιωτικά και κυρίως ξένα ιδιωτικά συμφέροντα», παρατήρησε ο αγορητής της Χρυσής Αυγής, Δ. Κουκούτσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Παραιτήθηκε ο Έλληνας πρέσβυς στο Βερολίνο ένα 24ωρο μετά από το ταξίδι Σαμαρά


Παραιτήθηκε ο πρέσβυς μας στο Βερολίνο, ένα 24ωρο μετά από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο οι αιτίες της παραίτησης -που επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί- έχουν να κάνουν μάλλον με τις δηλώσεις “δυσαρέσκειας” που είχε κάνει σε πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ.Παπούλιας είχε δηλώσει:


«Για μια ακόμη φορά φεύγω απογοητευμένος από την υπό κατασκευή πρεσβεία μας στο Βερολίνο, ένα έργο που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει. Δεν έχει τελειώσει, έχει γίνει της Άρτας το γεφύρι» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο προσκεκλημένος του Γερμανού Ομοσπονδιακού Προέδρου, Γιοάχιμ Γκάουκ.

«Νομίζω ότι πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι αυτής της μεγάλης καθυστέρησης -καθυστέρησης ετών- και επιτέλους πρέπει να αναληφθεί μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για να τελειώσει αυτό το πολύ αναγκαίο έργο, έργο σημαντικής εκπροσώπησης της Ελλάδας σε μια μεγάλη πρωτεύουσα όπως είναι το Βερολίνο και μάλιστα σε αυτόν τον πολύ ωραίο χώρο και σε αυτό το πολύ ωραίο κτίσμα» πρόσθεσε.

Το νέο κτίριο χτίζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Ελληνικού Δημοσίου, όπου βρισκόταν προπολεμικά η πρεσβεία. Εκεί αναμένεται να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες της ελληνικής αποστολής, η πρεσβεία, το προξενείο, αλλά και η πρεσβευτική κατοικία, οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων. 

Σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη, το κτίριο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012.

onalert.gr



Κύπελλο Ελλάδας: 4αρες από Βέροια και Αστέρα Τρίπολης


Τα φαβορί επιβεβαιώθηκαν στα περισσότερα ζευγάρια της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ξεχώρισαν οι νίκες με 4-1 της Βέροιας επί της Ερμιονίδας και του Αστέρα Τρίπολης επί του Αιγινιακού.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα στην 1η αγωνιστική του Κυπέλλου:

Ξάνθη – Νίκη Βόλου 1-0
(82’ Ράνος)

Ζάκυνθος – ΟΦΗ 1-1
(68’ Βαρέλα - 45+2’ Μακρής πεν)

Πλατανιάς – Εθνικός Γαζώρου 3-1
(28’ Μιλούνοβιτς, 67’ Ναζλίδης, 89’ Ζαραδούκας – 51’ Πάλλας)

Πανθρακικός – ΑΕΚ 0-0

Βέροια – Ερμιονίδα 4-1
(16’, 29’ Ντουμίτρου, 69’ Κάμπορα, 76’ Γεωργιάδης – 72’ Βλαχόπουλος)

Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης 2-2
(58’ Κοτσώνης, 70’ Ανγκούλο - 36’ Κούτρης, 90+4’ Κοζορώνης)

Καλλονή – Τύρναβος 1-1
(19’ Μανούσος πεν – 44’ Μιλουτίνοβιτς)

Αιγινιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-4
(26’ Πέντα – 34’ Μπαράλες, 38’ Τσοκάνης, 71’, 79’ Γιαννιώτας)

newsit.gr




Συντριβή αεροσκάφους στη Χαλκιδική - Εντοπίστηκε σώος ο πιλότος!


Ένα θρίλερ που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Χαλκιδική, όταν για λίγη ώρα αγνοούνταν ενα ακροβατικό, μονοκινητήριο αεροσκάφος.
Όλα έγιναν στην θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής, όπου ο πιλότος ενός μικρού, ακροβατικού αεροσκάφους από την Λιθουανία το εγκατέλειψε επιτυχώς κι έτσι αποφεύχθηκε η τραγωδία.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, το μονοκινητήριο αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 15:30 το μεσημέρι τις Τετάρτης από την Καβάλα με προορισμό το Τατόι.
Λίγο μετά το ανατολικό άκρο της Χαλκιδικής, τα ίχνη του αεροσκάφους χάθηκαν από τα ραντάρ, κάτι που σήμανε συναγερμό, με ελικόπτερα και C - 130 να σπεύδουν στην περιοχή και να ξεκινούν μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Περίπου στις 18:00 το απόγευμα, ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε τελικά τα συντρίμμια του αεροσκάφους, αλλά ευτυχώς και τον πιλότο του, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είναι καλά στην υγεία του.

Απομένει να ανακοινωθεί επίσημα το χρονικό της συντριβής, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα αυτό που ευτυχώς δεν κόστισε την ζωή του πιλότου.

newsit.gr


Ο Αιγύπτιος ήταν χήρος...


Έπαιρνε τη σύνταξη της γυναίκας του.

Από τη Διεύθυνση ΟικονομικήςΑστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 55χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων σύνταξη χηρείας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 55χρονος μετά το θάνατο της συζύγου του, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος, ωστόσο σύναψε δεύτερο γάμο χωρίς να το δηλώσει για να διακοπεί η καταβολή της.

Αποτέλεσμα ήταν για χρονικό διάστημα άνω των πέντε (5) ετών (Οκτώβριος του 2008 έως και το Δεκέμβριο του 2013) να εξακολουθεί να πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό η σύνταξη χηρείας, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο Ι.Κ.Α τουλάχιστον 20.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή ➤ crimesonair 


Κλιμάκιο της ΕΥΠ παρακολουθεί τους Σκοπιανούς στην Αμφίπολη ...


Έντονη κινητικότητα από τους γείτονες πέριξ της περιοχής του τύμβου
Ένα παιχνίδι που θυμίζει έντονα χολιγουντιανή ταινία δράσης φαίνεται να παίζεται το τελευταίο διάστημα γύρω από τον τύμβο του λόφου Καστά και πέριξ της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη μεγάλη αστυνομική δύναμη που εμποδίζει την πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο, στην περιοχή έχουν καταφτάσει και στελέχη των μυστικών υπηρεσιών.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι άνδρες της ΕΥΠ παρακολουθούν στενά κάθε ύποπτο επισκέπτη, διαμορφώνοντας ένα χολιγουντιανό σκηνικό, το οποίο ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Για όποιον έχει απορία ποιος μπορεί να είναι ο «περίεργος» επισκέπτης, τα όσα κατέγραψε ο φακός των «Παραπολιτικών» αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα. Σάββατο πρωί και στο μαγαζί «Εννέα Οδοί», στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη Μεσολακκιά, καταφθάνει ένα αυτοκίνητο με πινακίδες από τα Σκόπια. Οι δύο νεαροί επιβάτες κατεβαίνουν και κάθονται να πιουν τον καφέ τους. Το γεγονός ότι μιλούν σλαβικά μεταξύ τους μαρτυρά ότι δεν γνωρίζουν και τόσο καλά τα ελληνικά, κάτι που διαψεύδεται ωστόσο από την κουβέντα που πιάνουν την ώρα που παραγγέλνουν δύο καπουτσίνο και ρωτούν σε άπταιστα ελληνικά πληροφορίες για την περιοχή.
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
Οι καταγγελίες που έφτασαν στα «Π» λένε πως από τη γειτονική χώρα καταφθάνουν συνέχεια αυτοκίνητα, ενώ έχουν παρατηρηθεί ακόμα και νυχτερινές επισκέψεις στον ποταμό Στρυμόνα, αφού έχουν εντοπιστεί άνθρωποι να ψάχνουν για αρχαιολογικά ευρήματα. Λίγη ώρα μετά στο σημείο φτάνει ένα αυτοκίνητο της ελληνικής Ασφάλειας. Οι άντρες της Αστυνομίας κάθονται για καφέ σε διπλανό τραπέζι με τους νεαρούς από τα Σκόπια και φεύγουν όταν, μετά από λίγα λεπτά, αποχωρούν κι εκείνοι.

«Η αστυνόμευση είναι έντονη στην περιοχή», λέει με βεβαιότητα κάτοικος του χωριού, που βλέπει άνδρες με οχήματα να κάνουν συνέχεια βόλτες γύρω από τον τύμβο, αλλά και στα γειτονικά χωριά. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή έχουν φτάσει ακόμα και Σκοπιανοί αρχαιολόγοι, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά όσα αναφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ για τα ευρήματα της ανασκαφής, τα οποία στη γειτονική χώρα είτε αμφισβητούνται είτε δεν θεωρείται ότι ανήκουν στην Ελλάδα (ως γνωστόν στα Σκόπια έχουν διαφορετική αντίληψη της γεωγραφικής και ιστορικής πραγματικότητας). Κάποιοι, μάλιστα, από αυτούς επιχείρησαν να πλησιάσουν και τον τύμβο, κάτι που φυσικά δεν κατέστη δυνατόν.

ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Π», η Ελληνική Αστυνομία έχει ετοιμάσει ήδη ειδικό σχέδιο περιφρούρησης του τάφου, αλλά και άμεσης προστασίας του, όταν υπάρξουν περαιτέρω σοβαρές εξελίξεις σε αρχαιολογικό επίπεδο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών έχει έτοιμα ειδικά σχέδια ασφάλειας για την περιοχή, σε περίπτωση που εντός του τάφου βρεθεί εύρημα παγκόσμιας σημασίας. Κι αυτό γιατί στην περιοχή αναμένεται να αφιχθεί πρωτοφανής αριθμός από τουρίστες και δημοσιογράφους, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή η απαραίτητη υποδομή για να υποδεχθεί η Αμφίπολη όλο αυτό το κύμα.

Οι πληροφορίες στο συγκεκριμένο θέμα δίνονται, όπως είναι λογικό, με το σταγονόμετρο, ωστόσο κάνουν λόγο για έτοιμο σχέδιο, ακόμα και για την περίπτωση που εντός του τύμβου βρεθεί οτιδήποτε σχετικό με τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι πάντες πλέον περιμένουν με ανυπομονησία τις ανακοινώσεις της κ. Αικατερίνης Περιστέρη. Η επικεφαλής της ανασκαφής στην τελευταία ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, την Πέμπτη το μεσημέρι, επανέλαβε την πεποίθησή της ότι ο τάφος είναι ασύλητος, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προσπάθειες σύλησής του μέχρι κάποιο σημείο. Επιπλέον, τόνισε πως έχει δυσαρεστηθεί με τα σενάρια που διακινούν διάφοροι συνάδελφοί της, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως ο τύμβος δεν έχει αποκαλύψει ακόμα όλα τα μυστικά του.

Πηγή ➤ parapolitika 


Γαλλία: Σε κόκκινο συναγερμό λόγω τρομοκρατικών απειλών video



Οι Γαλλικές αρχές ενίσχυσαν σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι, εξαιτίας απειλών για τρομοκρατικό χτύπημα.

Σε δηλώσεις του, ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως η χώρα του θα συνεχίσει τον αγώνα κάτα του Ισλαμικού Κράτους των Τζιχαντιστών.

«Οι ιρακινές αρχές έχουν ζητήσει την βοήθεια της Γαλλίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ιρακινά στρατεύματα και Κούρδοι μαχητές συνεχίζουν τις αεροπορικές επιδρομές. Εμείς θα συνεχίσουμε τις επιδρομές μέσα στις επόμενες ημέρες» ο υπουργός Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
Την ίδια ώρα το Γαλλικό υπουργείο εξωτερικών, συστήνει στους πολίτες να μην ταξιδεύουν σε περίπου 30 χώρες.

Μια από αυτές τις χώρες είναι η Τυνησία, όπου και ζουν χιλιάδες Γάλλοι. Η Γαλλική πρεσβεία έστειλε σε όλους μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η πρεσβεία ζητεί από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτό το διάστημα, μιας και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος.



eglimatikotita.gr


Άγρια επίθεση ληστών σε ηλικιωμένο - Τον έδεσαν και τον χτυπούσαν στο κεφάλι!


Στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" νοσηλεύεται ένας 87χρονος ο οποίος δέχτηκε άγρια επίθεση ληστών μέσα στο διαμέρισμά του στην Καλλιθέα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κακοποιοί, αφού έδεσαν χειροπόδαρα τον άτυχο ηλικιωμένο, τον γρονθοκόπησαν άγρια στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Λίγη ώρα μετά, γείτονες που άκουσαν τα βογγητά του 87χρονου κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Οι αστυνομικοί δεν διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα, ενώ ο 87χρονος δεν ήταν σε θέση να τους πει αν του άρπαξαν χρήματα ή αντικείμενα.

eglimatikotita.gr


Από "ιερά εξέταση", θα περάσουν οι εφοριακοί, για κρυφά εισοδήματα! Και άμεσα


Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα βρεθούν οι υπάλληλοι της ΓΓΔΕ , με έλεγχο πόθεν έσχες και με συγκεκριμένα κριτήρια όπως:
- Εμβάσματα στο εξωτερικό
- αποκλίσεις φορολογητέου εισοδήματος με τραπεζικές καταθέσεις
- τεκμήρια
- αγοραπωλησίες περιουσιακών στοιχείων κλπ.
Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος τουλάχιστον 270 εφοριακών έως το τέλος του έτους αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση και προαπαιτούμενο για τον έλεγχο από την Τρόικα.
Αναλυτικά, η απόφαση της ΓΓΔΕ Κ. Σαββαϊδου, αναφέρει ότι «ως κριτήρια για τον προσδιορισμό της κατηγορίας των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τους οποίους θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι της περιουσιακής τους κατάστασης καθορίζουμε τα παρακάτω:
1. Απόκλιση φορολογητέου εισοδήματος με τραπεζικό υπόλοιπο,
2. Μεταβολή τραπεζικών καταθέσεων,
3. Εμβάσματα στο εξωτερικό,
4. Απόκλιση τεκμηρίων διαβίωσης και δηλωθέντων εισοδημάτων,
5. Μεταβολή περιουσιακής κατάστασης,
6. Απόκτηση και μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων εντός του ίδιου έτους,
7. Απόκλιση του συνόλου των καταθέσεων από ανάλωση κεφαλαίου,
8. Υπηρεσία που υπηρετεί, θέση έργου, θέση ευθύνης, χρόνος παραμονής σε θέση ευθύνης,
9. Συνυπηρέτηση με σύζυγο στην ίδια υπηρεσία,
10. Σύζυγος και συγγενείς Α΄ βαθμού λογιστές.
Οι έλεγχοι της περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα διενεργηθούν, κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με εμπιστευτικό πρόγραμμα που θα υποβάλλει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και κατόπιν εγκρίσεώς της.
Ο έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης θα διενεργηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τις εγκύκλιες διαταγές.
Εξαιρούνται του δείγματος οι υπάλληλοι για τους οποίους διενεργείται έλεγχος περιουσιακής κατάστασης από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ή άλλη Υπηρεσία.
usay.gr


Βίντεο - Αστυνομικός ρίχνει στο έδαφος έγκυο γυναίκα, για να τη συλλάβει, για "ατίθαση συμπεριφορά"


Λίγες εβδομάδες μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν – Οργή για την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία, στις ΗΠΑ.
Νέα Υόρκη, Μπρούκλιν,  ξημερώματα Σαββάτου. Ένας αστυνομικός με απίστευτη βιαιότητα ρίχνει μπρούμυτα στο έδαφος , έγκυο γυναίκα, για να της περάσει χειροπέδες, ενώ ο σύντροφος της παρακολουθούσε έντρομος λίγα μέτρα μακριά.
Το νέο βίντεο, που απεικονίζει περιστατικό αστυνομικής βίας, λίγες εβδομάδες, μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, έχει προκαλέσει αναστάτωση στις ΗΠΑ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικά δίκτυα ο σύζυγος της άτυχης κυρίας είπε ότι φοβήθηκε πως το μωρό του θα πέθαινε, ενώ αποκάλυψε ότι μετά το περιστατικό, η γυναίκα του υπέφερε από αιμορραγία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Πάντως, η αστυνομία αρκέστηκε στο να ανακοινώσει ότι στη γυναίκα δόθηκε κλήτευση για «ατίθαση συμπεριφορά» και ο σύζυγός της συνελήφθη για επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι την περασμένη εβδομάδα, ένας αστυνομικός από το ίδιο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης τέθηκε σε διαθεσιμότητα, διότι βιντεοσκοπήθηκε να κλωτσάει και να χτυπά με μανία ένα πλανόδιο πωλητή!

usay.gr


Μνημόσυνο για το ''EXPRESS SAMINA'' την Παρασκευή...


Ενημερώνουμε τους πολίτες και τους αναγνώστες μας, πως την ερχόμενη Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, συμπληρώνονται δεκατέσσερα (14) χρόνια από τη σοβαρότερη θλιβερή ναυτική τραγωδία  που συνέβη ποτέ στην Ελλάδα...
με το ναυάγιο του “EXPRESS SAMINA”  και την απώλεια 81 ανθρώπων ,μεταξύ των οποίων και 25 συμπατριωτών μας από τη Σάμο!

Με αφορμή αυτή τη θλιβερή ημέρα για το νησί μας, η ηλεκτρονική μας  εφημερίδα «ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ», μέλος του Ομοιογενή Δημιουργικού Ομίλου Σάμου, ανήμερα της επετείου, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι, θα τελέσει μνημόσυνο για τα θύματα του ναυαγίου.

Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η λειτουργία, θα είναι στο Λιμάνι του Μαλαγαρίου στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Προσκαλούνται οι συγγενείς των θυμάτων, σύλλογοι, φορείς και επίσημες αρχές, όπως τιμήσουν τη μνήμη των άτυχων συμπατριωτών μας.

ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ, tromaktiko.gr


Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας


Διαβάστε την ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού: "Πριν λίγες ημέρες αναγκασθήκαμε να...δημοσιοποιήσουμε το δράμα που ζουν δύο άποροι συμπολίτες μας ως ένα ελάχιστο δείγμα του τρόπου αντιμετώπισης των ατόμων με βιβλιάριο απορίας, αυτών δηλαδή που το ίδιο το κράτος πιστοποιεί ότι είναι άποροι!

Σήμερα παρουσιάζουμε άλλα δύο παραδείγματα συμπολιτών μας που μέσα στις τόσες δύσκολες καταστάσεις πoυ βιώνουν λόγω ανεργίας και ανέχειας, βιώνουν και καταστάσεις για τις οποίες ενώ υπάρχει Νομοθεσία το Υπουργείο Υγείας, δεν κάνει τίποτα να τους βοηθήσει.

Συγκεκριμένα:

Στη πρώτη περίπτωση πρόκειται για την διήμερη νοσηλεία ενός ανασφάλιστου παιδιού 12 ετών που μεταφέρθηκε τέλος Αυγούστου ως επείγον περιστατικό, μετά από ατύχημα με πολλά θλαστικά τραύματα, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη. Το νοσοκομείο ζητά σήμερα από τους ανασφάλιστους γονείς του παιδιού 600 € ως νοσήλια , εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Τονίζουμε το ΠΑΡΑΝΟΜΑ γιατί βάσει της εγκυκλίου αλλά και των βαρύγδουπων ανακοινώσεων της κυβέρνησης μέσω των συστημικών ΜΜΕ, οι ανασφάλιστοι χρήζουν ΔΩΡΕΑΝ νοσηλείας σε ΟΛΑ τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας από τον περασμένο Ιούνιο, διαβάστε το ΦΕΚ 1465 που ισχύει από τις 05/06/2014.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ασθενή του ιατρείου μας ο οποίος νοσηλεύτηκε το 2013 στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και για αυτή την νοσηλείαχρεώθηκε με 4,500 € , ένα χρέος που μεταφέρθηκε στην εφορία, αφού ο άνθρωπος δεν είχε την δυνατότητα να το πληρώσει. Πριν ένα μήνα, στο ίδιο νοσοκομείο, τοποθετήθηκε στον ασθενήεμφυτεύσιμος απινιδωτής, αφού η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής ακολούθησε την διαδικασία που περιγράφει το ΦΕΚ 1465 (το παραθέσαμε ανωτέρω) και η οικογένειά του αναμένει την «περιβόητη» τριμελή επιτροπή να συνεδριάσει για να αποφασίσει για την τύχη του ασθενή. Βάσει μαρτυρίας της συζύγου του, η επιτροπή αυτή δεν έχει συνεδριάσει ποτέ (!) μέχρι σήμερα και ήδη έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλές αιτήσεις πολιτών που αναμένουν την νοσηλεία τους. Με πολύ μεγάλη έμφαση επισημαίνουμε ότι μιλάμε για νοσηλείες ασθενών και σωτήριες ιατρικές πράξεις και όχι απλά επίσκεψη σε γιατρό! Μιλάμε για τις ζωές πολιτών που επιβαρύνεται η κατάστασή τους από την όποια καθυστέρηση και ακόμη πολιτών που σίγουρα θα κινδυνεύουν, όπως κινδύνευε η ζωή του ασθενή μας, γιατί φοβόταν ένα ακόμη χρέος. Ο ασθενής – που έχει βαριά καρδιακή ανεπάρκεια και ενδεχομένως θα χρειαστεί μεταμόσχευση καρδιάς – ζει τώρα με την αγωνία ενός επιπρόσθετου χρέους στην εφορία.

Για τα δύο παραπάνω περιστατικά έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Υγείας εδώ και δεκαπέντε μέρες και μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει ΚΑΜΙΑ απάντηση.

Πως είναι δυνατόν το Υπουργείο Υγείας να μην εφαρμόζει δικές του εγκυκλίους και να αφήνει τους ανασφάλιστους και ανήμπορους πολίτες στο έλεος της τύχης τους; Πόσοι άραγε πολίτες έχουν φύγει από δημόσια νοσοκομεία γιατί δεν ήθελαν να επωμιστούν με επιπλέον χρέη οι οικογένειες τους και παίζουν τις ζωές τους κορώνα γράμματα καθημερινά, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι δεν εφαρμόζουν τα όσα έχει ήδη αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας;

Αναμένουμε την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Υγείας.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)"

tromaktiko.gr


Εμπλοκή 4 Τρικαλινών σε 11 αγοραπωλησίες βρεφών που έγιναν στην Ελλάδα


Τρικαλινή δικηγόρος και Τρικαλινός συμβολαιογράφος συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση με δράση τις παράνομες υιοθεσίες...

Συγκλονισμένη η τοπική και όχι μόνο κοινωνία με την υπόθεση των παράνομων υιοθεσιών, καθώς δεν ήταν μόνον ή περίπτωση ενός βρέφους αλλά 11 σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, 48χρονη Τρικαλινή δικηγόρος σε συνεργασία με 49χρονο επίσης γνωστό συμβολαιογράφο των Τρικάλων συμμετείχαν σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στη χώρα.

Επίσης στο κύκλωμα συμμετείχαν μια 45χρονη Τρικαλινή (φουρνάρισσα) και ένας 49χρονος επίσης Τρικαλινός, καθώς και τρεις Βούλγαροι, εκ των οποίων ο ένας φέρεται ως εγκέφαλος της σπείρας και οι άλλοι δυο ήταν οι γοινείς του βρέφους που επιχείρησαν να πουλήσεουν χθες έναντι 10.000 ευρώ σε ζευγάρι Τρικαλινών που όμως ήταν αστυνομικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, ύστερα από συστηματική αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική αστυνομική έρευνα, εγκληματική οργάνωση παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών, αποτελούμενη από επτά άτομα.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (23.09.2014), συνελήφθησαν και τα επτά μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα τέσσερις ημεδαποί (45χρονη, 49χρονος, 48χρονος συμβολαιογράφος και 49χρονη δικηγόρος), και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, (η 29χρονη, μητέρα του βρέφους, που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 45 και 33 ετών).

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, από τις αρχές του προηγουμένου Αυγούστου, δύο αστυνομικοί, προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι που επιθυμούσε να υιοθετήσει βρέφος, ήρθαν σε αλλεπάλληλες επαφές με δύο από τους συλληφθέντες ημεδαπούς (45χρονη και 49χρονο), για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών, έχοντας το ρόλο του «διαμεσολαβητή».

Στις 20.09.2014, κατά τη διάρκεια συνάντησης, όπου συμμετείχε και ο 45χρονος αλλοδαπός, που φέρεται ως ο «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας, οι υποψήφιοι θετοί γονείς ενημερώθηκαν ότι την Τρίτη 23.9.2014 μπορούσαν να παραλάβουν ένα βρέφος λίγων ημερών, έναντι του χρηματικού ποσού των (10.000) ευρώ.

Μετά από προσυνεννόηση, χθες (23.9.2014) το μεσημέρι, στην πόλη των Τρικάλων, οι τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, (ο αρχηγός, η μητέρα μαζί με αγοράκι 21 ημερών και ο 33χρονος) συναντήθηκαν με την 45χρονη ημεδαπή και το ζευγάρι των υποψήφιων θετών γονέων (αστυνομικούς).

Κατά τη συνάντηση η 45χρονη παρέλαβε από τους αστυνομικούς, ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τα τέσσερα άτομα – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπλέον, συνελήφθησαν η 49χρονη δικηγόρος, ο 48χρονος συμβολαιογράφος καθώς και ο 49χρονος ημεδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία κατάρτισης των απαιτούμενων συμβολαιογραφικών και νομικών πράξεων, ενώ, όπως προέκυψε, είχαν συμμετάσχει και σε άλλες παράνομες υιοθεσίες που είχε πραγματοποιήσει η συγκεκριμένη οργάνωση με την ίδια διαδικασία, γνωρίζοντας την παράνομη δράση της ομάδας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει και μετείχαν σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, οργανωμένη δομή και διακριτούς ρόλους, η οποία διενεργούσε παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών, σε όλη την ελληνική επικράτεια, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operadi).

Πιο αναλυτικά προσέγγιζαν στη Βουλγαρία, κυρίως ανύπαντρες επίτοκες γυναίκες και τις έπειθαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δώσουν τα τέκνα τους για υιοθεσία, ενώ στη συνέχεια φρόντιζαν να μεταφερθούν σε ελληνικά Νοσοκομεία, για τον τοκετό.

Παράλληλα τα μέλη της οργάνωσης, που δρούσαν στην ελληνική επικράτεια, εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια, τα οποία εκδήλωναν ενδιαφέρον για υιοθεσία παιδιών και τα έπειθαν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να γίνει υιοθεσία, ενώ παράλληλα αναλάμβαναν όλες τις διαδικασίες των υιοθεσιών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ομάδα, αμέσως μετά από την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος από υποψηφία ζευγάρια, προέβαινε στην ανεύρεση βρέφους της επιλογής τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχοντας επίσης τη δυνατότητα ταυτόχρονης ανεύρεσης 2 ή 3 βρεφών, προκειμένου να επιλέξει το ζευγάρι των υποψήφιων θετών γονέων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν συνολικά:
εννέα (9) δηλώσεις και πράξεις συναίνεσης υιοθεσίας,
το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα,
ένα αποδεικτικό κατάθεσης χρηματικού ποσού σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων,
επτά (7) κινητά τηλέφωνα και
ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε έντεκα τουλάχιστον παράνομες υιοθεσίες βρεφών, που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας την τελευταία επταετία.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών, καθώς και η τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στην εγκληματική οργάνωση.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων, περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράνομης υιοθεσίας και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

πηγή : tromaktiko.gr


Έρχονται συλλήψεις για τη σελίδα του Facebook “ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΖΩΑ”


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες και βάσει των οδηγιών που έχει δώσει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, αναμένονται συλλήψεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα!

Η μεγάλη ανταπόκριση των αναγνωστών στην εκστρατεία που ξεκίνησε το Parapolitika.gr την Παρασκευή για την οριστική διαγραφή της σελίδας του Facebook “Θάνατος στα Ζώα”, η οποία προέβαλε την κακοποίηση των ζώων μέσω αρρωστημένων φωτογραφιών και σχολίων, έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα σε μόλις τρεις ημέρες!

Το Facebook διέγραψε την σελίδα, τηρώντας την πολιτική του περί μη ανοχής σε περιεχόμενα που είτε είναι προσβλητικά και απειλητικά, είτε προωθούν ιδεολογίες μίσους και βίας κάθε μορφής.

Η υπόθεση περνά πλέον στα “χέρια” της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Parapolitika.gr βρίσκεται στα ίχνη των ανεγκέφαλων δημιουργών της εν λόγω σελίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη ακόμα και από ξένους φορείς, υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, της οποίας ηγείται ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, έχει επιδείξει τα άμεσα αντανακλαστικά της σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, σημειώνοντας καίριες παρεμβάσεις ακόμα και σε περιπτώσεις που απειλούνταν ανθρώπινες ζωές.

Ενδεικτικά, υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι η υπηρεσία δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Facebook για τη συμβολή της στον εντοπισμό αλλά και την αποτροπή ηλεκτρονικών εγκλημάτων.

Πηγή: Parapolitika.gr


Σε ποια νοσοκομεία μπορούν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι


Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε επιλεγμένα δημόσια νοσοκομεία της πρωτεύουσας μπορούν να κάνουν τους επόμενους μήνες οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας.
Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00- 12:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Καρκίνος: Μπορούν να Προληφθούν» στο Αμφιθέατρο Γ. Ν. «Ασκληπιείο Βούλας».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Παρεμβάσεων πρόληψης-προαγωγής υγείας σε υφιστάμενα δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής» του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (Ι.Κ.Π.Ι.), στο οποίο προΐσταται ο καθηγητής Γιάννης Τούντας, με τη συνεργασία του Γ. Ν. «Ασκληπιείο Βούλας».

Βασικός στόχος του προγράμματος, πέραν της ενημέρωσης, αποτελεί η διενέργεια δωρεάν προληπτικών Εξετάσεων σε άνεγους ή ανασφάλιστους, ηλικίας 25- 65 ετών, αναφορικά με την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργαζόμενα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Αττικής.
Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού για εξετάσεις στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με το Ι.Κ.Π.Ι.: τηλ. 210 7222727, e-mail: info@ispm.gr, ιστοσελίδα: www.prolipsigiaolous.gr

Το έργο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007- 2013 και από εθνικούς πόρους.

iatropedia.gr


Πέφτουν οι μάσκες : Γιατί αρχαιολόγος Παλαγγιά αποκαλεί μη ελληνικό τον τάφο της Αμφίπολης το έχει ξανακάνει με τον τάφο του Φιλίππου


Κάτι συμβαίνει: Γιατί αρχαιολόγος αποκαλεί μη ελληνικό τον τάφο της Αμφίπολης

Από τη στιγμή που ήρθε στο φως το μεγαλείο του τύμβο της Αμφίπολης ξέσπασε ένας απίστευτος πόλεμος ανάμεσα στους αρχαιολόγους για το πότε χρονολογείται ο τάφος και ποιος μπορεί να είναι ο «ένοικος». Είναι και θέμα πολιτικής η ελληνικότητα του τάφου;  Η καθηγήτρια κλασικής αρχαιολογίας Όλγα Παλαγγιά πρωτοστάτησε στο μέτωπο όσων υποστηρίζουν ότι ο τάφος της Αμφίπολης δεν είναι ελληνικός και μακεδονικός, αλλά ρωμαϊκός.
Το 2008 η Ολγα Παλαγγιά έλεγε τα ίδια για τον μεγαλειώδη τάφο του Φιλίππου ΙΙ που αποκάλυψε ο Μανόλης Ανδρόνικος στη Βεργίνα.

Τότε, ήταν συνεργάτιδα του Σκοπιανού αρχαιολόγου Ευγένιο Μπόρζα και είχε αμφισβητήσει τα ευρήματα του Μανόλη Ανδρόνικου στη Βεργίνα, υποστηρίζοντας πως ο τάφος που είχε βρεθεί δεν ήταν του Φιλίππου του Β' (πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Μάλιστα τη θέση αυτή είχαν υποστηρίξει ο Μπόρζα και η κ. Παλαγγιά σε άρθρο τους που είχε δημοσιευθεί στο National Geographic στις 23 Απριλίου 2008. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα που είχε αναπαραχθεί μάλιστα σε πολλές αρχαιολογικές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο αναφερόταν πως ο τάφος ανήκει στον Φίλιππο τον Αριδαίο και στη σύζυγό του και όχι στον Φίλιππο τον Β τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αρα δεν ήταν ελληνικός και μακεδονικός.

Το άρθρο στο National Geographic
Το 2008 η Ολγα Παλαγγιά είχε κατηγορηθεί για φιλοσκοπιανή προπαγάνδα εξαιτίας του άρθρου που δημοσιεύτηκε στο National Geographic. Διαβάστρε το άρθρο ΕΔΩ
H εφημερίδα το Εθνος, το 2008, είχε κατηγορήσει ανοιχτα την Ολγα Παλαγγιά για φιλοσκοπιανή προπαγάνδα και έδωσε διαστάσεις στο θέμα, σε άρθρο με τίτλο «Επίθεση στον τάφο του Φιλίππου».
Η κ. Παλαγγιά αναγκάστηκε τότε να στείλει επιστολή στο Εθνος:
 Η επιστολή της Ολγας Παλαγγιά
«Κύριε Διευθυντά, το σημερινό (σ.σ. της 29ης Απριλίου 2008) δημοσίευμα «Επίθεση στον τάφο του Φιλίππου. Το National Geographic αμφισβητεί τον Ανδρόνικο με σκοπιανή... ομπρέλα» αποτελεί αήθη επίθεση στο πρόσωπό μου, υπονοώντας ότι εξυπηρετώ σκοπιανά συμφέροντα επειδή αποδίδω τον Τάφο Β της Βεργίνας όχι στον Φίλιππο Β της Μακεδονίας, αλλά στον γιο του, Φίλιππο Γ Αρριδαίο, ετεροθαλή αδελφό και διάδοχο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Κατά το δημοσίευμά σας, η απόδοση του Τάφου Β στον Φίλιππο Γ συνεπάγεται ότι η Βεργίνα δεν είναι οι αρχαίες Αιγές, με αποτέλεσμα να επιτρέπει στην προπαγάνδα των Σκοπίων να επιχειρηματολογούν ότι οι Αιγές δεν βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους. Προφανώς η εφημερίδα σας αγνοεί ότι ο Φίλιππος Γ θάφτηκε στις Αιγές όπως μας πληροφορεί ο αρχαίος ιστορικός Διόδωρος, επομένως, όπου βρίσκεται ο τάφος του, εκεί είναι αναγκαστικά και οι Αιγές.
Ο συνεργάτης μου Ευγένιος Μπόρζα δεν είναι Σκοπιανός αλλά Αμερικανός ιστορικός ρουμανικής καταγωγής. Η άποψη ότι ο Τάφος Β ανήκει στον Φίλιππο Γ δεν είναι καινούργια. Την έχουμε παρουσιάσει σε δημοσιεύσεις και διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκείνο που παρέλειψε να γράψει η εφημερίδα σας είναι ότι αφαιρούμε μεν τον Τάφο Β από τον Φίλιππο Β, του αποδίδουμε όμως τον διπλανό Τάφο Α. Πρόκειται για οικογενειακό νεκροταφείο της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιατί ο παραδίπλα τάφος, Τάφος Γ, στέγαζε το σώμα του γιου του, Αλεξάνδρου Δ .
Αφορμή για το δημοσίευμα του National Geographic υπήρξε το συνέδριο που οργανώσαμε στο Σικάγο για τη χρονολόγηση των βασιλικών τάφων της Βεργίνας. Το Νάσιοναλ Τζεογκράφικ επικεντρώθηκε σε ένα από τα συμπεράσματά μας, ότι ο Τάφος Β περιείχε τα όπλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα οποία πήρε ο αδελφός του Φίλιππος Γ Αρριδαίος. Υποστηρίξαμε ότι η χρυσελεφάντινη ασπίδα της Βεργίνας δεν ανήκε στον Φίλιππο Β αλλά στον Αλέξανδρο και ότι θάφτηκε μαζί με τον αδελφό και διάδοχό του. Πώς μπορούν οι απόψεις μας αυτές να εκληφθούν ως προπαγάνδα των Σκοπίων όταν το μόνο μας μέλημα είναι να αποδείξουμε ότι ο ελληνικός λαός κατέχει τα όπλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι ο Φίλιππος Β είναι θαμμένος δίπλα στον γιο του Φίλιππο Γ Αρριδαίο στη βασιλική πρωτεύουσα των Αιγών;
Η εφημερίδα σας γράφει ότι στο συνέδριο της Αμερικής δεν εκλήθησαν να μιλήσουν οι μαθητές του Ανδρόνικου. Δεν εκλήθησαν γιατί κάθε ανακοίνωση της δικής μας άποψης επέφερε επί των κεφαλών μας υβριστικά δημοσιεύματα των εφημερίδων. Το δημοσίευμα της 29ης Απριλίου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δυστυχώς ο επιστημονικός διάλογος φαίνεται ότι είναι αδύνατος. Οποιος δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους, στιγματίζεται ως Σκοπιανός. Φέρω βαρέως την προσβολή αυτή προς το πρόσωπό μου και προς το πρόσωπο του συνεργάτη μου, διακεκριμένου ιστορικού και φιλέλληνα Ευγενίου Μπόρζα.»

Τι απάντησε η Αγγελική Κοτταρίδη, από την ομάδα του Μανόλη Ανδρόνικου
Αμεση ήταν η αντίδραση της Αγγελικής Κοτταρίδη, η οποία ήταν μέλος της ομάδας του Μανόλη Ανδρόνικου και με άρθρο της απάντησε στους Μπόρζα και Παλαγγιά.
«Οι τάφοι είναι βασιλικοί, και αυτό ουδείς το έχει ποτέ αμφισβητήσει. Η κεραμική του τάφου ΙΙ, που είναι ο τάφος του Φιλίππου του Β', ανήκει αυστηρά στο δεύτερο μισό του 4ου αιώνα π.Χ.».
Τέσσερις βασιλείς είχαν πεθάνει τότε στη Μακεδονία. Ο Φίλιππος ο Β', το 336 σε ηλικία 45 ετών, ο Αλέξανδρος ο Γ' (το 326 σε ηλικία 33 ετών), ο Φίλιππος Γ' ο Αριδαίος (το 317 κοντά στα 40 του χρόνια) και ο μικρός Αλέξανδρος, το 308 σε ηλικία 13 ετών. Ο νεκρός του βασιλικού τάφου ήταν περίπου 45 ετών.
Η κ. Κοτταρίδη υπενθυμίζει ότι ο Διόδωρος αναφέρει πως ο Φίλιππος Αριδαίος εκτελέστηκε το 317 από την Ολυμπιάδα. Ο Κάσσανδρος έκανε ανακομιδή των οστών και τα μετέφερε με τιμές στις Αιγές. Σε περίπτωση ανακομιδής, «δεν μπορούμε να έχουμε νεκρική πυρά επάνω από τον τάφο. Εδώ όμως, έχουμε».

Αναδίπλωση από το «National Geographic»: Δεν υιοθετούμε τις απόψεις του καθηγητή Μπόρζα
Με επιστολή του προς το Εθνος ο καθηγητής Ν. Σ. Μάργαρης, διευθυντής της ελληνικής έκδοσης, σημείωνε ανάμεσα σε άλλα:
«Το άρθρο που διαβάσατε στην ιστοσελίδα του National Geographic (nationalgeographic.com), και πιο συγκεκριμένα στη στήλη National Geographic News, αφορά ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, η οποία πήρε συνέντευξη από τον συγκεκριμένο συνταξιούχο καθηγητή αρχαιολογίας -που πιθανώς έχει καταγωγή από τα Σκόπια- και παρουσίασε την ανακοίνωσή του τον Ιανουάριο σε συνέδριο του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου».
Το επίσημο διεθνές περιοδικό «ούτε είχε ούτε πρόκειται να έχει κάποιο άρθρο για το θέμα», αναφέρει ο κ. Μάργαρης.
Τα ίδια λέει σήμερα η Ολγα Παλαγγιά για την Αμφίπολη
Μάχη να αποδείξει ότι ούτε ο τάφος της Αμφίπολης είναι ελληνικός και μακεδονικός, αλλά ρωμαϊκός, δίνει και σήμερα η Όλγα Παλαγγιά. Από την πρώτη στιγμή επιμένει στην άποψή της πως το μνημείο της Αμφίπολης δεν είναι μακεδονικού τύπου και ότι δεν χτίστηκε τον 4ο αλλά τον 1ο π.Χ. αιώνα.
Μιλώντας σήμερα στο Mega τόνισε:
«Εγώ λέω ότι μπορεί να είναι του 1ου αιώνα π.Χ. Έλληνες έχουν κατασκευάσει το μνημείο, σε ελληνικό έδαφος βρίσκεται, αλλά πιστεύω ότι έχει χρηματοδοτηθεί από Ρωμαίους».

Μάλιστα υποστήριξε πως με τον τύμβο της Αμφίπολης παίζονται πλέον πολιτικά παιχνίδια και γίνεται προσπάθεια εκμετάλλευσης των ανακαλύψεων λόγω της ευαίσθητης περιοχής της Μακεδονίας.
Αφησε μάλιστα και υπαινιγμούς ότι οι αρχαιολόγοι της ανασκαφής τα κάνουν όλα για τη χρηματοδότηση:
«Η ανασκαφή είναι πολύ μεγάλη, το μνημείο τεράστιο και απαιτούνται πολλά χρήματα. Είναι εξαρτημένη από την κυβέρνηση η ανασκαφική ομάδα καθώς η ανασκαφή απαιτεί τεράστια χρηματοδότηση και έτσι, όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά η κυρία Παλαγγιά, «αν είχε βρεθεί αλλού ο τάφος π.χ. στην Τεγέα δεν θα είχε δοθεί τόσο μεγάλη σημασία. Η Μακεδονία είναι μια ευαίσθητη περιοχή και για τον λόγο αυτό γίνεται όλη αυτή η φασαρία».

Η κυρία Παλαγγιά επέμεινε στην άποψη ότι ίσως πρόκειται για ένα μνημείο που χτίστηκε μετά τη μάχη των Φιλίππων, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα ηρώο πεσόντων.

«Άλλωστε πιστεύω ότι στην Αμφίπολη δεν είναι μόνο ένας ο νεκρός, αλλά περισσότεροι. Πιστεύω ότι χτίστηκε ως ηρώο για τη μάχη των Φιλίππων» είπε, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «το γεγονός ότι δεν έχει θυρόφυλλα δείχνει ότι το μνημείο ήταν επισκέψιμο, αντίθετα όλοι οι μακεδονικοί τάφοι ήταν σφραγισμένοι. Για τον λόγο αυτό λέω ότι είναι μεταγενέστερο και όχι μακεδονικού τύπου».

iefimerida.gr