Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πάγωσε η Βουλή από τις αποκαλύψεις του Α. Λοβέρδου - Καθηγητές και δάσκαλοι σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας - Τους απέλυσε όλους


- Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε εκτός υπηρεσίας τους εκπαιδευτικούς
- Αποκάλυψε επίσης ότι αρνήθηκε να επαναφέρει διοικητικό υπάλληλο που "κατέβαζε" παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό
- Μάλιστα, για τον συγκεκριμένο υπάλληλο δήλωσε να "πάει να βρει το δίκιο του στον Πάπα της Ρώμης"
- Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ξεκινήσει την Πέμπτη μία εφαρμογή σε 600 σχολεία
Τέσσερις εκπαιδευτικούς (τρεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κι ένας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) που ελέγχονται για εγκλήματα παιδοφιλίας, θέτει με απόφασή του εκτός υπηρεσίας ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων σήμερα θα του γνωστοποιηθούν τα ονόματα και αμέσως θα τους θέσει με δική του ευθύνη εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε τέτοια ζητήματα οι αποφάσεις του θα είναι ακαριαίες, όπως ήδη έγινε, όπως σημειώνει ο ίδιος, όταν αρνήθηκε να υπογράψει επαναφορά στην υπηρεσία διοικητικού υπαλλήλου ο οποίος συνελήφθη να «κατεβάζει» παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό δίπλα σε σχολείο, δικάστηκε «κάτι λίγο» και μετά αιτήθηκε επαναφοράς. «Αυτός να πάει να βρει το δίκιο του στον πάπα της Ρώμης. Όπως και αυτοί που θα αποκαλυφθούν αύριο να πάνε στα δικαστήρια. Εγώ θα τους διώξω» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ακόμη την Επιτροπή ότι ο υπεύθυνος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει από το υπουργείο Παιδείας την εφαρμογή προγράμματος με βάση το οποίο η χρήση του Διαδικτύου θα γίνεται από τα παιδιά μέσω ενός ιστότοπου που θα ελέγχεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με αυτόματο τρόπο θα εντοπίζεται ο αποστολέας «ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος».

Ο κ. Σφακιανάκης, την Πέμπτη, θα επιχειρήσει την πρώτη εφαρμογή σε 600 σχολεία, με στόχο στο τέλος του χρόνου να έχουν καλυφθεί όλα τα σχολεία.

«Το πρόγραμμα αυτό χρειάζεται τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων γιατί υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Το ποσοστό είναι πολύ επικίνδυνο», τόνισε ο κ. Λοβέρδος ο οποίος ζήτησε να κληθεί στην Βουλή η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ενημερώσει για το ζήτημα.

newsit.gr


Κατατέθηκε τροπολογία για μείωση 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης


Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στην κηροζίνη, από τα 330 ευρώ/χιλιόλιτρο στα 230 ευρώ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «με τη μείωση των συντελεστών ΕΦΚ κατά 30%, αποσκοπείται η φορολογική ελάφρυνση των καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού πετρελαίου, με απώτερο στόχο την αύξηση της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, λόγω χρήσης υποκατάστατων προϊόντων που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα».

Η τροπολογία επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο για τη νομική μορφή των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Έτσι "χτύπησαν" οι συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη τις τράπεζες σε Μαραθώνα και Δίστομο - Φωτογραφίες με τους δράστες... μεταμφιεσμένους


- Οι Γιώργος Πετρακάκος και Σπύρος Δραβίλας εμφανίζονται στις ΦΩΤΟ και των δυο ένοπλων ληστειών
- Ο τρίτος που κρατάει το όπλο φέρεται να είναι ο Σπυρος Χριστοδούλου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής
- Τα αποτυπώματα και των τριών συνεργών του Νίκου Μαζιώτη βρέθηκαν στη γιάφκα της Νέας Μάκρης
- Τα DNA των καταζητούμενων είχαν βρεθεί και στο ταχύπλοο με το οποίο διέφυγαν, μετά τη ληστεία στο Δίστομο
Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία φωτογραφίες από τις ένοπλες ληστείες που έγιναν φέτος το καλοκαίρι και συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου σε τράπεζα του Μαραθώνα και στις 22 Αυγούστου σε υποκατάστημα τράπεζας στο Δίστομο.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, σε όλες τις φωτογραφίες εμφανίζονται ο Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Δραβίλας, ενώ ο τρίτος δράστης που κρατάει το όπλο φέρεται να είναι ο Σπύρος Χριστοδούλου.

Η ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας στις 22 Αυγούστου 2014



Η ένοπλη ληστεία, σε υποκατάστημα Τράπεζας, στον Μαραθώνα Αττικής, την 1η Ιουλίου 2014



Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Δευτέρα, τα αποτυπώματα των συνεργών του Νίκου Μαζιώτη βρέθηκαν στη γιάφκα της Νέας Μάκρης.

Οι τρεις καταζητούμενοι είχαν πλύνει το εσωτερικό του σπιτιού με μάνικα πίεσης, ώστε να καταστρέψουν οποιοδήποτε στοιχείο θα τους συνέδεε με το σπίτι. Σε κάποια σημεία μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ρίξει ακόμη και χλωρίνη.

Τα αποτυπώματά τους ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο να βρεθούν στο σπίτι της Νέας Μάκρης. Εκείνο που δεν περίμεναν οι αστυνομικοί και στο οποίο επικεντρώνουν τώρα τις έρευνές τους, είναι τα “ορφανά” αποτυπώματα και το DNA που βρέθηκαν, αυτά δηλαδή που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: astynomia.gr
newsit.gr


Ο Νίκος Ρωμανός αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο 500 ευρώ από τον Αθανασίου για την επιτυχία στο Πανεπιστήμιο


Τους κρατουμένους του Αυλώνα 4 εκ των οποίων ήταν υποψήφιοι στις πανελλήνιες εξετάσεις και πέτυχαν σε ανώτερα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, επισκέφθηκε δίδοντας τους και ένα μικρο έπαθλο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
Από τους 5 μαθητές του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας που έδωσαν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις πέρασαν οι τέσσερις, ωστόσο παρόντες στη τελετή ήταν μόνο δυο.
Ο ένας από τους επιτυχόντες μαθητές έχει μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας και το βραβείο του το παρέλαβε ο διευθυντής του Σχολείου της φυλακής, ενώ ο τέταρτος αρνήθηκε να παραλάβει τον έπαινο του. Μέσω του διευθυντή του Σχολείου του, Πέτρου Δαμιανού διαμήνυσε ότι δεν θα παραστεί στην απονομή για ιδεολογικούς λόγους:«Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει», είπε ο διευθυντής του σχολείου. Ο κρατούμενος αυτός είναι ο νιόπαντρος Νίκος Ρωμανός, ο οποίος κρατείται για την υπόθεση της ληστείας του Βελβεντού, αλλά και για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι:« Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνομίλησε αρκετή ώρα με τους μαθητές, από τους οποίους ζήτησε να μάθει τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας τους. Αρκετοί από τους κρατούμενους ζήτησαν τη δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου(5Χ5), ενώ συζητήθηκε και το θέμα της χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών.


Πηγή: iefimerida.gr


ΥΠΟΙΚ: Δεν πληρώνει το πρόστιμο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων Εχει επιβληθεί από την Αρχή προσωπικών δεδομένων προς την ΓΓΠΣ


Σταυρόπουλος Λάμπρος

Με «θέατρο του παραλόγου» μοιάζει η υπόθεση επιβολής κυρώσεων από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προς την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών για την διαρροή φορολογικών στοιχείων τριών εκατομμυρίων πολιτών.

Για την υπόθεση η Αρχή έχει επιβάλλει το «ιστορικά μεγαλύτερο πρόστιμο», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της κ. Π. Χριστόφορος, ύψους 150.000 ευρώ, το οποίο ωστόσο δεν έχει καταβληθεί, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ότι εκείνο είναι που βεβαιώνει τα πρόστιμα, κάτι που δεν είναι διατεθειμένο να πράξει εις βάρος του. Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών έχει υποβάλλει αίτημα αναίρεσης του σχετικού προστίμου.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ζημιωμένοι σε κάθε περίπτωση αναδεικνύονται οι φορολογούμενοι, τα προσωπικά στοιχεία των οποίων διέρρευσαν προς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι και θα κληθούν να καταβάλλουν το πρόστιμο, εφ’ όσον τελικά καταβληθεί.

Πάντως, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλο, μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου έγινε ενημέρωση από τα μέλη της Αρχής για την έκθεση πεπραγμένων του 2013, από το 2001 προβλέπεται η αναγκαστική εκτέλεση προστίμων εις βάρος του Δημοσίου.

Η υπόθεση αφορούσε στην παράνομη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από συγκεκριμένες εταιρείες εις βάρος των οποίων εκκρεμεί ποινική διαδικασία, που εντοπίστηκε το 2012. Από τη διενέργεια διοικητικών ελέγχων κλιμακίων ελεγκτών της Αρχής σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε συνεργασία και με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κάποιες περιπτώσεις, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες εξ αυτών είχαν στην κατοχή τους μεγάλο όγκο φορολογικών δεδομένων φυσικών προσώπων. Όπως αναφέρεται στην Έκθεση της Αρχής ο έλεγχος επεκτάθηκε στη ΓΓΠΣ και προέκυψαν τα ακόλουθα, που συνιστούν παραβίαση προσωπικών δεδομένων:

α) Τα ευρεθέντα κατά τους ελέγχους των προαναφερόμενων εταιριών προσωπικά (φορολογικά) δεδομένα προέρχονται από τα τηρούμενα στη ΓΓΠΣ στοιχεία και συνοπτικά περιλαμβάνουν: στοιχεία του εντύπου Ε1 για τα οικονομικά έτη από το 2003 έως και το 2009 και εν μέρει για το 2012, στοιχεία του εντύπου Ε2 για το οικονομικό έτος 2006, στοιχεία του εντύπου Ε9, στοιχεία του ΕΤΑΚ, στοιχεία της έκτακτης εισφοράς του Ν. 3986/2011 για το οικονομικό έτος 2011, στοιχεία του μητρώου φορολογουμένων, στοιχεία των σημειωμάτων περαίωσης του έτους 2010, και στοιχεία τελών κυκλοφορίας οχημάτων για τα έτη από το 2006 έως και το 2012.

Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι τα δεδομένα που αφορούν έτη από το 2010 και μετά προέρχονται από το σύστημα που χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για την εκτύπωση εκκαθαριστικών σημειωμάτων και λοιπών ειδοποιητηρίων (π.χ. πληρωμής τελών κυκλοφορίας, ΕΤΑΚ, κ.λπ.).

Η Αρχή έκρινε ότι η ΓΓΠΣ δεν εφαρμόζει τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας, γεγονός που οδήγησε στο συγκεκριμένο περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων και λαμβάνοντας υπόψη τη φύση και τον όγκο των δεδομένων που διέρρευσαν και τις ενδεχόμενες και πραγματικές συνέπειες για τα υποκείμενα των δεδομένων, η Αρχή επέβαλε στη ΓΓΠΣ το ανώτατο προβλεπόμενο πρόστιμο. Παράλληλα της επέβαλε να εφαρμόζει στο εξής κατάλληλα μέτρα για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ασφάλειας κατά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, όπως και μέτρα τα οποία η ΓΓΠΣ οφείλει να λάβει αμελλητί και μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα να συμβεί νέο περιστατικό παραβίασης, έως την πλήρη εφαρμογή των ολοκληρωμένων μέτρων.

Η ΓΓΠΣ υποχρεώθηκε να συντάξει σχετικό χρονοδιάγραμμα εντός δύο μηνών, στο οποίο να προσδιορίζονται οι διαδικασίες για την κατάρτιση, την υλοποίηση, την επίβλεψη και την επικαιροποίηση των μέτρων ασφάλειας και ο χρόνος εκτέλεσής τους. Η Αρχή, μάλιστα, έχει δώσει κατευθυντήριες γραμμές για την μειωμένη πρόσβαση σε στοιχεία ανάλογα με τις αρμοδιότητες του χρήστη, για περιορισμένη δυνατότητα να διαρρεύσουν δεδομένα. «Ελέγχουμε και παρακολουθούμε την διαδικασία η οποία πάντως είναι σε σωστό δρόμο», είπαν χαρακτηριστικά τα μέλη της Αρχής.

tovima.gr


ΟΑΕΕ: «Δώστε ό,τι μπορείτε» για να παγώσουν οι κατασχέσεις


Στην διευκρίνιση ότι μόνο μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μπορεί κανείς να πληρώνει «έναντι» για τις βεβαιωθείσες οφειλές του προχώρησε σήμερα Τρίτη ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.

Αναλυτικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, σε ό,τι, αφορά τις δυνατότητες ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, διέπονται από τις διατάξεις του ν. 4152/2013 οι οποίες και ακολουθούνται υποχρεωτικά και ότι η δυνατότητα καταβολής ποσού «έναντι» της οφειλής μπορεί και εφαρμόζεται μόνο από το ΚΕΑΟ, για τις βεβαιωθείσες οφειλές που αποστέλλονται από τα Ταμεία.

«Ο ΟΑΕΕ είναι υποχρεωμένος στην τήρηση του ψηφισθέντος πλαισίου, έως την τυχόν αλλαγή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου», ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως σε σημερινό δημοσίευμα «Τα Νέα» ανάφεραν πως βάσει άτυπης οδηγίας του ΟΑΕΕ όποιος καταθέτει οποιοδήποτε ποσό στα ταμεία των υποκαταστημάτων του Οργανισμού, ανεξαρτήτως του ποσού της οφειλής του, θα αποφύγει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος του. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ χρωστά κάτω από 5.000 ευρώ και το χρέος του δεν έχει συγκεντρωθεί από τις υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών, είτε χρωστά πάνω από 5.000 ευρώ είτε βρίσκεται καταγεγραμμένος στο ΚΕΑΟ και έχει προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση μπορεί να «δώσει ότι μπορεί».

tovima.gr


Συρία: Μαζική έξοδος πολιτών από τη Ράκα μετά τις αεροπορικές επιδρομές


Κάτοικοι της Ράκα στη Συρία εγκαταλείπουν την πόλη, μετά τα πλήγματα που δέχθηκαν θέσεις των τζιχαντιστών στην περιοχή, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters την Τρίτη.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική έξοδος από τη Ράκα. Ξεκίνησε τα ξημερώματα, μετά τις αεροπορικές επιδρομές. Ο κόσμος φεύγει προς την επαρχία» είπε κάτοικος της πόλης, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 20 μαχητές σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα.

Νωρίτερα, ανακοίνωσε ότι 30 μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επιδρομές δυτικά του Χαλεπιού, αλλά αργότερα ανέβασε τον αριθμό σε 50. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επιδρομές σκοτώθηκαν και οκτώ άμαχοι, ανάμεσά τους και τρία παιδιά.

Μιλώντας στο Associated Press, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντουραμάν, είπε επλήγησαν σημεία ελέγχου στη Ράκα και σε περιοχές γύρω από αυτήν.

Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Οι αεροπορικές επιδρομές σηματοδοτούν μία νέα φάση στον πόλεμο.

Εκρήξεις ακούστηκαν στο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Ράκη στην ανατολική Συρία, καθώς και στην επαρχία Ιντλίμπ. Όπως αναφέρει ο Guardian, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες επιδρομές σημειώθηκαν κοντά στο Ντέιρ Αλ Ζορ και στο Χαλέπι.

Σε ανακοίνωσή του, το αμερικανικό Πεντάγωνο δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν 14 αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους, σε συνεργασία με το Μπαχρέιν, την Ιορδανία, την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα πραγματοποιήσει στις 17:20 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) διάγγελμα σχετικά με τη στρατηγική αντιμετώπισης των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, ο Ομπάμα μιλήσει πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα.

tovima.gr


"Η Τουρκία ετοιμάζει ατομική βόμβα"! Δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας αποκαλύπτει!


Η Τουρκία έχει κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα με στόχο να φτιάξει ατομική βόμβα. Η είδηση δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ ,η οποία γράφει ότι αυτή είναι η αιτία που οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έκαναν υποκλοπές στην Τουρκία!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας η Τουρκία έχει πάρει από το Πακιστάν όλα τα σχέδια για την κατασκευή ατομικής βόμβας. Το ρεπορτάζ υπογράφει ο Χανς Ρούλε ο οποίος την περίοδο 1982-1988 εργαζόταν στο Τμήμα Σχεδιασμού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Αμύνης. Σύμφωνα με όσα γράφει “η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND για να μπορέσει να υποκλέψει συνομιλίες στην Τουρκία, επικαλέστηκε μεταξύ άλλων δικαιολογιών, τους ακραίους ισλαμιστές που μέσω Τουρκίας πάνε στο Ιράκ και Συρία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τους Κούρδους αντάρτες. Υπάρχει μια ακόμη δικαιολογία πολύ σοβαρότερη και σχεδόν καθόλου γνωστή. Και αυτό είναι ότι ο Ερντογάν, επιθυμεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα”.

Το κείμενο του Ρούλε το οποίο αναδημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ -μετάφραση από τα tourkikanea.gr- αναφέρει:

“Οι προκλήσεις του ατομικού προγράμματος του Ιράν και της Β. Κορέας γίνονται ειδήσεις. Αλλά οι μυστικές προσπάθειες της Τουρκίας σχετικά με τα ατομικά όπλα δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί . Κι όμως οι υπηρεσίες πληροφοριών των δυτικών χωρών έχουν την ίδια άποψη για αυτό το θέμα”.

Στο κείμενο αναφέρεται πως η Τουρκία έχει ως μοντέλο το Ιράν και γράφει πως “η Τεχεράνη κάτω από το πρόγραμμα ατομικής ενέργειας για πολιτική χρήση, στοχεύει στο να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Και η Τουρκία εφαρμόζει την στρατηγική του Ιράν. Η Τουρκία ως δικαιολογία για την εφαρμογή του πυρηνικού της προγράμματος, προβάλλει τις αυξημένες ανάγκες για ενέργεια λόγω της ανάπτυξης της οικονομίας”. Στο κείμενο υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνίες για πυρηνικούς σταθμούς με Ρωσία, Ιαπωνία και Γαλλία.

Στο κείμενο στην Ντι Βελτ αναφέρεται πως στις συμφωνίες που έκανε η Τουρκία με αυτές τις χώρες απέφυγε να δεσμευτεί σχετικά με την προμήθεια ποσοτήτων ουρανίου όπως και για την εξαγορά των αποβλήτων. Στο κείμενο αναφέρεται πως στις συμφωνίες αυτές που έγιναν με την Τουρκία δεν τέθηκαν αυτά τα θέματα και αυτό το σχολιάζει ως εξής : “Η τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί να κρατήσει στα χέρια της αυτό το κομμάτι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις χώρες που επιθυμούν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα”. Το κείμενο γράφει πως ενώ τα πυρηνικά απόβλητα είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο, η Τουρκία επιθυμεί να κρατήσει η ίδια τις ράβδους καυσίμων. Ο Ρούλε στο άρθρο του σχολιάζει αυτή την κατάσταση λέγοντας πως “η Τουρκία επιθυμεί να κατασκευάσει βόμβα πλουτωνίου”. Ο Ρούλε γράφει πως η δήλωση “θέλουμε να γνωρίσουμε τα πυρηνικά” που έκανε ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ σχετικά με τα κενά στις συμφωνίες της Τουρκίας, ήταν μια δήλωση για να αντιπαρέλθει το θέμα αυτό.

Το άρθρο γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της BND, μετά από εντολή του Ερντογάν το 2010 στήθηκε εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου και ότι η Τουρκία ήδη διαθέτει μεγάλη ποσότητα από μηχανές φυγοκέντρησης που φέρεται να έχει προμηθευτεί από το Πακιστάν.
Στο κείμενο αναγράφεται πως “οι Τούρκοι μετείχαν στην μεταφορά χιλιάδων μηχανών φυγοκέντρησης από τον Πακιστανό Αμπντούλ Καντίρ Χαν προς Λιβύη, Ιράν και Βόρεια Κορέα. Όλα τα ηλεκτρονικά τεμάχια στις εγκαταστάσεις του Πακιστάν είχαν μεταφερθεί εκεί από Τουρκία. Ο Χαν είχε θελήσει να κρύψει στην Τουρκία όλες τις λαθραίες μηχανές φυγοκέντρησης που κατείχε. Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναβάζ Σερίφ είχε προτείνει το 1988 έναν συνεταιρισμό στο θέμα των πυρηνικών εργασιών¨.
Η είδηση αναφέρει πως μια ακόμη αιτία που δείχνει πως η Τουρκία θέλει να παραγάγει πυρηνικά όπλα, είναι οι εξελίξεις στο πυραυλικό πρόγραμμα της Τουρκίας. Αναφέρει πως η Τουρκία που παλιότερα δοκίμαζε πυραύλους μικρού βεληνεκούς, ακολούθως δοκίμασε πυραύλους μέσου βεληνεκούς και το 2015 ετοιμάζεται να δοκιμάσει πύραυλο με βεληνεκές 2.500 χλμ.

Ο Ρούλε στο άρθρο του απευθύνεται στους Γερμανούς πολιτικούς και γράφει : “Εάν μια χώρα-εταίρος της Γερμανίας επιθυμεί καθαρά να αποκτήσει πυρηνική δύναμη, πρέπει η Γερμανία αυτό να το λάβει υπόψη της και να αντιδράσει. Είναι γνωστό πως το Ισραήλ διαθέτει πυρηνική ισχύ. Πυρηνική ισχύ αναπτύσσει και το Ιράν. Η κατάσταση αυτή για τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας που θέλει την χώρα του υπερδύναμη, δεν αφήνει άλλη επιλογή παρά τον εξοπλισμό με πυρηνικά. Διαφορετικά η Τουρκία στην περιοχή θα παραμείνει δεύτερη δύναμη και αυτό είναι κάτι που δεν ευχαριστεί καθόλου τον Ερντογάν”.

onalert.gr


"Η Τουρκία ετοιμάζει ατομική βόμβα"! Δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας αποκαλύπτει!


Η Τουρκία έχει κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα με στόχο να φτιάξει ατομική βόμβα. Η είδηση δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ ,η οποία γράφει ότι αυτή είναι η αιτία που οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έκαναν υποκλοπές στην Τουρκία!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας η Τουρκία έχει πάρει από το Πακιστάν όλα τα σχέδια για την κατασκευή ατομικής βόμβας. Το ρεπορτάζ υπογράφει ο Χανς Ρούλε ο οποίος την περίοδο 1982-1988 εργαζόταν στο Τμήμα Σχεδιασμού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Αμύνης. Σύμφωνα με όσα γράφει “η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND για να μπορέσει να υποκλέψει συνομιλίες στην Τουρκία, επικαλέστηκε μεταξύ άλλων δικαιολογιών, τους ακραίους ισλαμιστές που μέσω Τουρκίας πάνε στο Ιράκ και Συρία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τους Κούρδους αντάρτες. Υπάρχει μια ακόμη δικαιολογία πολύ σοβαρότερη και σχεδόν καθόλου γνωστή. Και αυτό είναι ότι ο Ερντογάν, επιθυμεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα”.

Το κείμενο του Ρούλε το οποίο αναδημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ -μετάφραση από τα tourkikanea.gr- αναφέρει:

“Οι προκλήσεις του ατομικού προγράμματος του Ιράν και της Β. Κορέας γίνονται ειδήσεις. Αλλά οι μυστικές προσπάθειες της Τουρκίας σχετικά με τα ατομικά όπλα δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί . Κι όμως οι υπηρεσίες πληροφοριών των δυτικών χωρών έχουν την ίδια άποψη για αυτό το θέμα”.

Στο κείμενο αναφέρεται πως η Τουρκία έχει ως μοντέλο το Ιράν και γράφει πως “η Τεχεράνη κάτω από το πρόγραμμα ατομικής ενέργειας για πολιτική χρήση, στοχεύει στο να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Και η Τουρκία εφαρμόζει την στρατηγική του Ιράν. Η Τουρκία ως δικαιολογία για την εφαρμογή του πυρηνικού της προγράμματος, προβάλλει τις αυξημένες ανάγκες για ενέργεια λόγω της ανάπτυξης της οικονομίας”. Στο κείμενο υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνίες για πυρηνικούς σταθμούς με Ρωσία, Ιαπωνία και Γαλλία.

Στο κείμενο στην Ντι Βελτ αναφέρεται πως στις συμφωνίες που έκανε η Τουρκία με αυτές τις χώρες απέφυγε να δεσμευτεί σχετικά με την προμήθεια ποσοτήτων ουρανίου όπως και για την εξαγορά των αποβλήτων. Στο κείμενο αναφέρεται πως στις συμφωνίες αυτές που έγιναν με την Τουρκία δεν τέθηκαν αυτά τα θέματα και αυτό το σχολιάζει ως εξής : “Η τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί να κρατήσει στα χέρια της αυτό το κομμάτι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις χώρες που επιθυμούν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα”. Το κείμενο γράφει πως ενώ τα πυρηνικά απόβλητα είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο, η Τουρκία επιθυμεί να κρατήσει η ίδια τις ράβδους καυσίμων. Ο Ρούλε στο άρθρο του σχολιάζει αυτή την κατάσταση λέγοντας πως “η Τουρκία επιθυμεί να κατασκευάσει βόμβα πλουτωνίου”. Ο Ρούλε γράφει πως η δήλωση “θέλουμε να γνωρίσουμε τα πυρηνικά” που έκανε ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ σχετικά με τα κενά στις συμφωνίες της Τουρκίας, ήταν μια δήλωση για να αντιπαρέλθει το θέμα αυτό.

Το άρθρο γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της BND, μετά από εντολή του Ερντογάν το 2010 στήθηκε εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου και ότι η Τουρκία ήδη διαθέτει μεγάλη ποσότητα από μηχανές φυγοκέντρησης που φέρεται να έχει προμηθευτεί από το Πακιστάν.
Στο κείμενο αναγράφεται πως “οι Τούρκοι μετείχαν στην μεταφορά χιλιάδων μηχανών φυγοκέντρησης από τον Πακιστανό Αμπντούλ Καντίρ Χαν προς Λιβύη, Ιράν και Βόρεια Κορέα. Όλα τα ηλεκτρονικά τεμάχια στις εγκαταστάσεις του Πακιστάν είχαν μεταφερθεί εκεί από Τουρκία. Ο Χαν είχε θελήσει να κρύψει στην Τουρκία όλες τις λαθραίες μηχανές φυγοκέντρησης που κατείχε. Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναβάζ Σερίφ είχε προτείνει το 1988 έναν συνεταιρισμό στο θέμα των πυρηνικών εργασιών¨.
Η είδηση αναφέρει πως μια ακόμη αιτία που δείχνει πως η Τουρκία θέλει να παραγάγει πυρηνικά όπλα, είναι οι εξελίξεις στο πυραυλικό πρόγραμμα της Τουρκίας. Αναφέρει πως η Τουρκία που παλιότερα δοκίμαζε πυραύλους μικρού βεληνεκούς, ακολούθως δοκίμασε πυραύλους μέσου βεληνεκούς και το 2015 ετοιμάζεται να δοκιμάσει πύραυλο με βεληνεκές 2.500 χλμ.

Ο Ρούλε στο άρθρο του απευθύνεται στους Γερμανούς πολιτικούς και γράφει : “Εάν μια χώρα-εταίρος της Γερμανίας επιθυμεί καθαρά να αποκτήσει πυρηνική δύναμη, πρέπει η Γερμανία αυτό να το λάβει υπόψη της και να αντιδράσει. Είναι γνωστό πως το Ισραήλ διαθέτει πυρηνική ισχύ. Πυρηνική ισχύ αναπτύσσει και το Ιράν. Η κατάσταση αυτή για τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας που θέλει την χώρα του υπερδύναμη, δεν αφήνει άλλη επιλογή παρά τον εξοπλισμό με πυρηνικά. Διαφορετικά η Τουρκία στην περιοχή θα παραμείνει δεύτερη δύναμη και αυτό είναι κάτι που δεν ευχαριστεί καθόλου τον Ερντογάν”.

onalert.gr


3,7 εκατομμύρια σε Ισπανούς για "σέρβις" σε Super Puma κι έκανε 2 αναγκαστικές επιστρέφοντας Ελλάδα!


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο κάποιοι αποφάσισαν να στείλουν στην Ισπανία για την 12ετή συντήρησή του. Το έστειλαν τον Σεπτέμβριο του 2011 για να το πάρουμε σ΄ έξι μήνες και με κόστος 1.259.766,66 ευρώ. Μόνο που πληρώσαμε 3,7 εκατομμύρια, έχουμε ήδη 2014 (!!!) και το ελικόπτερο όταν πριν από περίπου 20 ημέρες ξεκίνησε από την Ισπανία για να επιστρέψει στην Ελλάδα έκανε …δύο αναγκαστικές προσγειώσεις!

•Η μία έγινε στην Ίμπιζα. Το ελικόπτερο έμεινε εκεί μια εβδομάδα και C 130 με προσωπικό και εργαλεία πήγαν να διορθώσουν την βλάβη που προκαλούσε διαρροή λαδιών!

•Το ελικόπτερο απογειώθηκε ξανά αλλά πριν φθάσει Ελλάδα αναγκάστηκε να προσγειωθεί ξανά στην Νάπολι της Ιταλίας! Αυτή τη φορά πήγε “Εμπραέρ” της ΠΑ πάλι με μηχανικούς και εργαλεία. 

Όλα αυτά δεν υπολογίζονται στα 3 εκατομμύρια που πληρώσαμε για το “χρυσό σέρβις” στην Ισπανία!

Την απίστευτη υπόθεση είχε αποκαλύψει το Onalert. Ο τότε ΥΦΕΘΑ Παναγιώτης Καράμπελας είχε γίνει έξαλλος και το αποτέλεσμα μετά από έρευνα που έκανε ήταν ότι η δουλειά θα μπορούσε να είχε γίνει στο ΚΕΑ!

Ποιοι και γιατί επέμεναν να πάει το ελικόπτερο στην Ισπανία; Ποιους λόγους επικαλέστηκαν; 

Τι λέει η ηγεσία του ΓΕΑ για όλα αυτά;

Δεν γνωρίζουμε, αλλά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι ειχαν πει στη Βουλή τρεις υπουργοί!

Διαβάστε:


ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
26.4.2013
*ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Έρχομαι στο θέμα των Super Puma, το οποίο μας στεναχώρησε και μας απασχόλησε με την ανάληψη των καθηκόντων μας και μας απασχολεί και σήμερα και θα μας απασχολεί και στο μέλλον. Τον Αύγουστο, πέρυσι, ειδοποιηθήκαμε από την εταιρεία, μέσω της ΝΑΜΣΑ, ότι το κόστος είχε  εκτιναχθεί στα 3,7 εκατομμύρια.  Η κατακυρωτική, όπως σας αναφέρθηκε, ήταν 1,259.  Κανείς μας δεν  αποδέχτηκε  αυτήν  την  κοστολόγηση  και  ύστερα  από παραστάσεις άρχισαν διαπραγματεύσεις, δύο γύροι διαπραγματεύσεων. Τέλη Νοεμβρίου καταλήξαμε στο 1,998, δηλαδή 1,700 φθηνότερα, με κάποιες παροχές υλικών εκ μέρους της Αεροπορίας , αλλά κυρίως αναδιάταξη, αναθεώρηση των τιμών των ανταλλακτικών εκ μέρους της ίδιας της εταιρείας. Σημασία έχει ότι η τελευταία συζήτηση έχει καταλήξει στο 1,998. Για τη διαφορά από το 1,259 στο 1,998 υποχρεώθηκε η εταιρεία, και απέστειλε, λεπτομερέστατο πίνακα εργασιών και ανταλλακτικών, που επιθεωρήθηκαν από αρμόδια Επιτροπή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

*ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ – Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Σε ό, τι αφορά στο SUPER PUMA δεν σας κρύβω ότι και εγώ πετάγομαι από την καρέκλα μου όπως και ο Παναγιώτης Καράμπελας όπως όλη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία η νυν….Δεν μπορεί η ισπανική πλευρά να κρατά αιχμάλωτο το ελικόπτερο και να ανεβάζει την ταρίφα συνέχεια, λέγοντας ότι «ανακαλύπτω συνέχεια καινούρια πράγματα»

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

Τέλος, έρχομαι στο θέμα των ελικοπτέρων Super Puma και της επισκευής. Κάπου έχει γίνει λάθος. Κάποιος φταίει. Υπάρχουν ευθύνες για το ότι μια προμήθεια που ήταν 1,2 εκατομμυρίων, τιμολογήθηκε στα 3,6 και εγώ, κύριε Υπουργέ, σας το λέω πολύ ειλικρινά, επειδή ούτε εσάς ούτε τον αγαπητό φίλο, εκλεκτό συμπατριώτη και άνθρωπο που εκτιμώ πάρα πολύ, τον κ. Καράμπελα, που υπογράφει την εισήγηση, δεν σας θεωρώ σε καμία περίπτωση, ως πολιτική ηγεσία, υπεύθυνη για το πού έχουν φτάσει τα πράγματα, αλλά μάλλον μια πολιτική ηγεσία, η οποία αναλαμβάνετε την ευθύνη και του κόστους, για να τελειώσει μια κακή ιστορία, θα ζητήσω από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ευθύνες, οι οποίες πρέπει να φτάσουν σε ονομαστικό επίπεδο. Ποιος εισηγήθηκε ότι αυτό μπορεί να γίνει με 1,2 εκατ.; Δεν μπορεί να είναι ανεύθυνοι όλοι. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένας, δύο, τρεις, πέντε υπεύθυνοι, για μια πολύ κακή σύμβαση. Τρεις επιτροπές θα έχουν περάσει και από την ΓΔΑΑΕ. Δεν μπορεί, λοιπόν, να λέμε ότι μια σύμβαση επισκευής ελικοπτέρων πήγε τρεις φορές πάνω. Δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα, δεν στείλαμε πυρηνικό δορυφόρο στο διάστημα. Ένα ελικόπτερο ευρείας χρήσεως, σε όλες τις αεροπορίες του κόσμου, στείλαμε για συντήρηση. Και αυτό, που αισθάνομαι εγώ, που μίλησα με τόσο θέρμη σε όλα τα προηγούμενα και με τέτοιο βαθμό εμπιστοσύνης και στην πολιτική και στη στρατιωτική ηγεσία, φανταστείτε πώς μεταφράζεται έξω, σε ανθρώπους που δεν ξέρουν……Εγώ, κύριε Πρόεδρε, είμαι πάρα πολύ εξοργισμένος, διαβάζοντας στον αμυντικό Τύπο, όλο αυτό το διάστημα, γύρω από αυτή την υπόθεση του ελικοπτέρου, που έχει υπερκοστολογηθεί, ενώ θα μπορούσαμε από την αρχή να ξέρουμε ότι είναι μια προμήθεια των 3,6 εκατομμυρίων, αν είχαν εκτιμηθεί σωστά οι υπηρεσιακές και οι τεχνικές ανάγκες ή αν είχε επιλεγεί με άλλη διαδικασία - δεν ξέρω ποια - ο ανάδοχος.

onalert.gr


Δεν θα ξεφεύγει κανείς! Έλεγχος πτυχίων και δικαιολογητικών των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμα και πριν παραιτηθούν


Διατάξεις για την τήρηση της νομιμότητας, στο πλαίσιο των προσλήψεων στο δημόσιο και ειδικότερα στον έλεγχο εγκυρότητας πτυχίων και άλλων δικαιολογητικών, έχει εισαγάγει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, για τα Ανοικτά Δεδομένα του Δημοσίου.
Μάλιστα, εκτός από τις διατάξεις για τον αυτεπάγγελτο έλεγχο των δικαιολογητικών του υποψηφίου, πριν από την υπογραφή της πράξεως του διορισμού του, προβλέπεται και έλεγχος των πτυχίων και των δικαιολογητικών, πριν από ενδεχόμενη παραίτηση του υπαλλήλου από το δημόσιο.

Και αυτό, καθώς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχουν εντοπιστεί τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον 150 περιπτώσεις υπαλλήλων που παραιτήθηκαν, για να αποφύγουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις, διότι εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών δικαιολογητικών.

Έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο εισάγει διάταξη στο παραπάνω νομοσχέδιο, με το οποίο προβλέπεται, σε περίπτωση αίτησης παραίτησης υπαλλήλου, με σύμβαση δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και με θητεία που ανανεώνεται ή με σχέση έμμισθης εντολής σε φορέα του δημοσίου ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα, να μην γίνεται δεκτή πριν ολοκληρωθεί ο αυτεπάγγελτος έλεγχος εγκυρότητας των υποχρεωτικών και λαμβανόμενων υπόψη για τον διορισμό δικαιολογητικών. Προστίθεται δε ότι προς τον σκοπό αυτόν, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από το αρμόδιο για τη λύση της εργασιακής σχέσης όργανο της διοίκησης.

Επισημαίνεται δε ότι στην περίπτωση έκδοσης διαπιστωτικής πράξης λύσης της υπαλληλικής σχέσης ή αποδοχής της καταγγελίας από τον απασχολούμενο, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και εφόσον εκ των υστέρων διαπιστωθεί η ύπαρξη μη έγκυρου τίτλου σπουδών, η πράξη διορισμού ή πρόσληψης ανακαλείται από το αρμόδιο για το διορισμό ή πρόσληψη όργανο διοίκησης.

Στο σχέδιο νόμου, όπως έχει προαναγγείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προβλέπεται ότι πριν από την υπογραφή της πράξεως διορισμού ή πρόσληψης του προσωπικού διενεργείται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτος έλεγχος γνησιότητας των δικαιολογητικών που έχει υποβάλει ο υποψήφιος και που είναι απαραίτητα για την πρόσληψή του ή επηρεάζουν οπωσδήποτε την κατάταξή του κατά τη διαδικασία πρόσληψης ή τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του μετά την πρόσληψη.

Επιπλέον προβλέπεται ότι μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλου του δημοσίου ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα, δεν ολοκληρώνεται εάν δεν προηγηθεί ο αυτεπάγγελτος έλεγχος εγκυρότητας των δικαιολογητικών του και προς τον σκοπό αυτόν εκδίδεται σχετική βεβαίωση από το αρμόδιο για τη μετάταξη ή τη μεταφορά όργανο διοίκησης του φορέα προέλευσης πριν από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης.

Επισημαίνεται δε ότι «οι φορείς προς τους οποίους αποστέλλονται αιτήματα ελέγχου της γνησιότητας των δικαιολογητικών κατά τις διαδικασίες που ορίζονται στην παρούσα, οφείλουν να πραγματοποιούν τον έλεγχο αμελητί και η απάντησή τους να περιέρχεται στον φορέα που έχει υποβάλει το αίτημα το αργότερο εντός πέντε εργασίμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής του».

Τέλος, η υποχρεωτική διενέργεια ελέγχου νομιμότητας όλων των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών δικαιολογητικών του προσωπικού, αφορά το σύνολο των υπαλλήλων, ανεξαρτήτως της εργασιακής σχέσης, με την οποία υπηρετούν, στις δημόσιες υπηρεσίες, ανεξάρτητες αρχές, ΟΤΑ και τις επιχειρήσεις αυτών, ΝΠΔΔ, κρατικά ΝΠΙΔ και δημόσιες υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr


Ρανιέρι: Χαρούμενος που τόσοι παίκτες της Εθνικής παίζουν στην Ιταλία


Την ικανοποίηση του για το ότι πολλοί παίκτες της Εθνικής αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα, εξέφρασε ο Κλαούντιο Ρανιέρι
Μιλώντας στο “SkySports Italia”, ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε ακόμα στην ιδιαιτερότητα της νέας του θέσης, αφού οι υποχρεώσεις της Εθνικής έχουν πολλές παύσεις στη διάρκεια της σεζόν και λιγοστά παιχνίδια.

«Είμαι χαρούμενος που πολλοί παίκτες της Εθνικής παίζουν στην Ιταλία, αλλά είμαι συχνά και στην Ελλάδα για να παρακολουθώ τους παίκτες. Υπάρχουν κι αυτοί που παίζουν σε άλλες χώρες, όπως την Ισπανία και τη Γερμανία. Για μένα θα είναι μια περίοδος με πολλά ταξίδια, αφού τα παιχνίδια θα είναι λίγα και οι διακοπές μεγάλες. Θα παίξουμε μόλις 10 ματς σε δύο χρόνια», δήλωσε ο Ρανιέρι.

newsit.gr


"Ρουκέτα" Πάγκαλου στο ΠΑΣΟΚ: "Ψήφισα Ν.Δ. για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ"


Από που να σωθεί δεν ξέρει το ΠΑΣΟΚ με την περίπτωση Πάγκαλου…  Νέο χτύπημα έκανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος αποκαλύπτοντας πως στις Ευρωεκλογές δεν ψήφισε Ελιά (ΠΑΣΟΚ), αλλά ΝΔ.
«Ψήφισα Ν.Δ. στις περασμένες εκλογές, στις ευρωεκλογές. Βεβαίως! Με δυσκολία, αλλά πήγε το χέρι μου, διότι ήθελα οπωσδήποτε να αποφύγω αυτό που δεν απέφυγα τελικά, δηλαδή την πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισα αρνητικά, όπως και πολύς κόσμος ή πολύς κόσμος που ψήφιζε αρνητικά ΠΑΣΟΚ, για να μην έρθει η δεξιά. Κι εγώ, αυτή τη φορά, ψήφισα δεξιά για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω (αν θα το επαναλάβω) τώρα. Δεν μου γυαλίζουν κόμματα. Έχω μια ουσιαστικότερη σχέση με την πολιτική και δεν ψηφίζω ό,τι γυαλίζει. Αυτό το κάνει η κίσσα!» είπε στον BHMA FM ο κ. Πάγκαλος.
«Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα διαμαρτυρίας για την άθλια και ακατονόμαστη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης. Είμαστε κοντά στο 2012, όταν με εντολή και παρότρυνση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε οργανωθεί η κατατρομοκράτηση του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα. Δεν στήριξα το ΠΑΣΟΚ, διότι συν τοις άλλοις, παρά τις διαμαρτυρίες ορισμένων εκ των οποίων και εγώ, υπήρξα θύμα αυτής της ιστορίας, διότι υπέστην τρομοκρατικές επιθέσεις και εκβιασμούς, αλλά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα και κοίταγε αλλού. Ναι (έχω πάψει να ψηφίζω ΠΑΣΟΚ), πρόσθεσε.
Δεν ξέρω τι θα γίνει μεθαύριο, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει iefimerida, αλλά ποια είναι η άποψή μου για το ΠΑΣΟΚ; Στις ευρωεκλογές, αφού εξέτασα σοβαρά και την περίπτωση του Ποταμιού, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σοβαρή επιλογή και ότι έπρεπε να ψηφίσω Ν.Δ. για να μην έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και για κάποιον που σκέπτεται έτσι, κάποιος άλλος θα μπορούσε να μου πει ότι ντρέπομαι, αλλά έτσι σκεπτόμουν και πράγματι ήρθε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε σοβαρό θέμα, για να παρεμποδιστεί».
 usay.gr


"Ρουκέτα" Πάγκαλου στο ΠΑΣΟΚ: "Ψήφισα Ν.Δ. για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ"


Από που να σωθεί δεν ξέρει το ΠΑΣΟΚ με την περίπτωση Πάγκαλου…  Νέο χτύπημα έκανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος αποκαλύπτοντας πως στις Ευρωεκλογές δεν ψήφισε Ελιά (ΠΑΣΟΚ), αλλά ΝΔ.
«Ψήφισα Ν.Δ. στις περασμένες εκλογές, στις ευρωεκλογές. Βεβαίως! Με δυσκολία, αλλά πήγε το χέρι μου, διότι ήθελα οπωσδήποτε να αποφύγω αυτό που δεν απέφυγα τελικά, δηλαδή την πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισα αρνητικά, όπως και πολύς κόσμος ή πολύς κόσμος που ψήφιζε αρνητικά ΠΑΣΟΚ, για να μην έρθει η δεξιά. Κι εγώ, αυτή τη φορά, ψήφισα δεξιά για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω (αν θα το επαναλάβω) τώρα. Δεν μου γυαλίζουν κόμματα. Έχω μια ουσιαστικότερη σχέση με την πολιτική και δεν ψηφίζω ό,τι γυαλίζει. Αυτό το κάνει η κίσσα!» είπε στον BHMA FM ο κ. Πάγκαλος.
«Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα διαμαρτυρίας για την άθλια και ακατονόμαστη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης. Είμαστε κοντά στο 2012, όταν με εντολή και παρότρυνση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε οργανωθεί η κατατρομοκράτηση του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα. Δεν στήριξα το ΠΑΣΟΚ, διότι συν τοις άλλοις, παρά τις διαμαρτυρίες ορισμένων εκ των οποίων και εγώ, υπήρξα θύμα αυτής της ιστορίας, διότι υπέστην τρομοκρατικές επιθέσεις και εκβιασμούς, αλλά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα και κοίταγε αλλού. Ναι (έχω πάψει να ψηφίζω ΠΑΣΟΚ), πρόσθεσε.
Δεν ξέρω τι θα γίνει μεθαύριο, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει iefimerida, αλλά ποια είναι η άποψή μου για το ΠΑΣΟΚ; Στις ευρωεκλογές, αφού εξέτασα σοβαρά και την περίπτωση του Ποταμιού, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σοβαρή επιλογή και ότι έπρεπε να ψηφίσω Ν.Δ. για να μην έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και για κάποιον που σκέπτεται έτσι, κάποιος άλλος θα μπορούσε να μου πει ότι ντρέπομαι, αλλά έτσι σκεπτόμουν και πράγματι ήρθε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε σοβαρό θέμα, για να παρεμποδιστεί».
 usay.gr


Κινδυνολογίας το ανάγνωσμα : 'Αδωνις: "Αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλω τα λεφτά μου έξω"



Στην γραμμή Σαμαρά αλλά με πλήρη ανευθυνότητα για τα όσα λέει και το πώς τα εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μιλώντας στο MEGA είπε ότι αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τότε θα βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό.
Αυτό που είπε ξεκίνησε μια κόντρα με τον Γιώργο Βαρεμένο στην πρωινή εκπομπή του MEGA και έφτασε σε προσωπικό επίπεδο με βολές ένθεν και ένθεν.
Το κερασάκι ήταν η φράση του Άδωνι Γεωργιάδη με την οποία και κατέληξε  «Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;»
Το παρακάτω video δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί που βγήκαν από την κρίση την επαφή τους με του ακροατές, τηλεθεατές και γενικά τους πολίτες αυτής της χώρας που έχουν μείνει με ανοικτό το στόμα.



newsotherwise.gr


Κινδυνολογίας το ανάγνωσμα : 'Αδωνις: "Αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλω τα λεφτά μου έξω"



Στην γραμμή Σαμαρά αλλά με πλήρη ανευθυνότητα για τα όσα λέει και το πώς τα εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μιλώντας στο MEGA είπε ότι αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τότε θα βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό.
Αυτό που είπε ξεκίνησε μια κόντρα με τον Γιώργο Βαρεμένο στην πρωινή εκπομπή του MEGA και έφτασε σε προσωπικό επίπεδο με βολές ένθεν και ένθεν.
Το κερασάκι ήταν η φράση του Άδωνι Γεωργιάδη με την οποία και κατέληξε  «Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;»
Το παρακάτω video δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί που βγήκαν από την κρίση την επαφή τους με του ακροατές, τηλεθεατές και γενικά τους πολίτες αυτής της χώρας που έχουν μείνει με ανοικτό το στόμα.



newsotherwise.gr


“Να είστε ευγενικοί και να βάζετε χειροπέδες μόνο όταν χρειάζεται” – Οδηγίες του Αρείου Πάγου για τις συλλήψεις οφειλετών


- Με εγκύκλιο ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου δίνει οδηγίες συμπεριφοράς για τις συλήψεις λόγω χρεών στο δημόσιο
- Η αστυνομία θα πρέπει να χρησιμοποιεί χειροπέδες όταν οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι φυγής ή φέρνουν αντίσταση
- Να αποφεύγονται φράσεις που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος
- Αφορμή για την εγκύκλιο στάθηκε η σύλληψη 80χρονου που
παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές και βρέθηκε με χειροπέδες
Ευγένεια και χρήση χειροπεδών όταν είναι αναγκαίο κατά τη σύλληψη οφειλετών του Δημοσίου συστήνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε και την οποία απευθύνει στους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών, τους οικονομικούς εισαγγελείς αλλά και την ΕΛ.ΑΣ. , ο κ. Παντελής εφιστά την προσοχή των αρμόδιων αρχών και επισημαίνει καταρχάς ότι τα αστυνομικά όργανα θα πρέπει να χρησιμοποιούν χειροπέδες όταν οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι φυγής ή φέρνουν αντίσταση.

Η εισαγγελική εγκύκλιος εκδόθηκε με αφορμή αναφορά διαμαρτυρίας μιας δικηγόρου για την παραπομπή 80χρονου οφειλέτη που εμφανίστηκε αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές για να οδηγηθεί σε αυτόφωρο ή σε ρητή δικάσιμο και παρά τις διαμαρτυρίες δεσμεύθηκε με χειροπέδες.
"Οι συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου πρέπει να γίνονται με γνώμονα την προστασία της προσωπικής ελευθερίας και μόνον όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι"

Επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία σημειώνει πως η σύλληψη σε περίπτωση αυτοφώρου πρέπει να ερμηνεύεται σε συνάρτηση με το ότι ο κανόνας είναι η προστασία της προσωπικής ελευθερίας (άρθρο 6 του Συντάγματος) και η στέρησή της η εξαίρεση.

Ο κ. Παντελής υπενθυμίζει στις αστυνομικές αρχές πως πρέπει να συμπεριφέρονται με κάθε δυνατή ευγένεια κατά τη σύλληψη, να μεταχειρίζονται βία μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και να αποφεύγουν φράσεις που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος.

Σημειώνει ακόμη πως στην πράξη οι οφειλέτες του δημοσίου ειδοποιούνται συχνά από τις διωκτικές αρχές για τις φορολογικές τους εκκρεμότητες και τους παρέχεται εύλογη προθεσμία τακτοποίησης. Ωστόσο, όπως αναφέρει, για όσους από αυτούς βρίσκονται σε αδυναμία ή οι υποθέσεις τους δεν μπορούν να ρυθμιστούν και εμφανίζονται αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές για να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, είναι προφανές ότι εκλείπουν οι προϋποθέσεις που επιβάλλουν αλλά και δικαιολογούν τη δέσμευσή τους με χειροπέδες.

Ο κ. Παντελής επαναλαμβάνει τις θέσεις παλαιότερης εγκυκλίου του, του 2011, για λελογισμένη χρήση της αυτόφωρης διαδικασίας σε περιπτώσεις ακραίας και προκλητικής φοροδιαφυγής και προσθέτει ότι η αυτόφωρη διαδικασία και καταδίκη στα συγκεκριμένα αδικήματα (φοροδιαφυγή μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο) δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά μέσο για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων της πολιτείας.

Επιπλέον, αναφέρει ότι από την τριετή εφαρμογή του 3943/2011 προκύπτει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών επέρχεται ανάκληση των παραγγελιών αυτόφωρης διαδικασίας. Και αυτό διότι – όπως λέει - οι ειδοποιούμενοι για τις οικονομικές εκκρεμότητες σπεύδουν υπό την απειλή σύλληψης να τακτοποιήσουν την οφειλή. Όπως όμως αναφέρει το πρόβλημα είναι πως την ρύθμιση και καταβολή μιας ή δυο δόσεων οι ίδιοι δεν εξυπηρετούν το χρέος τους και επανέρχονται στο καθεστώς του οφειλέτη του δημοσίου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


“Να είστε ευγενικοί και να βάζετε χειροπέδες μόνο όταν χρειάζεται” – Οδηγίες του Αρείου Πάγου για τις συλλήψεις οφειλετών


- Με εγκύκλιο ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου δίνει οδηγίες συμπεριφοράς για τις συλήψεις λόγω χρεών στο δημόσιο
- Η αστυνομία θα πρέπει να χρησιμοποιεί χειροπέδες όταν οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι φυγής ή φέρνουν αντίσταση
- Να αποφεύγονται φράσεις που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος
- Αφορμή για την εγκύκλιο στάθηκε η σύλληψη 80χρονου που
παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές και βρέθηκε με χειροπέδες
Ευγένεια και χρήση χειροπεδών όταν είναι αναγκαίο κατά τη σύλληψη οφειλετών του Δημοσίου συστήνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε και την οποία απευθύνει στους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών, τους οικονομικούς εισαγγελείς αλλά και την ΕΛ.ΑΣ. , ο κ. Παντελής εφιστά την προσοχή των αρμόδιων αρχών και επισημαίνει καταρχάς ότι τα αστυνομικά όργανα θα πρέπει να χρησιμοποιούν χειροπέδες όταν οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι φυγής ή φέρνουν αντίσταση.

Η εισαγγελική εγκύκλιος εκδόθηκε με αφορμή αναφορά διαμαρτυρίας μιας δικηγόρου για την παραπομπή 80χρονου οφειλέτη που εμφανίστηκε αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές για να οδηγηθεί σε αυτόφωρο ή σε ρητή δικάσιμο και παρά τις διαμαρτυρίες δεσμεύθηκε με χειροπέδες.
"Οι συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου πρέπει να γίνονται με γνώμονα την προστασία της προσωπικής ελευθερίας και μόνον όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι"

Επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία σημειώνει πως η σύλληψη σε περίπτωση αυτοφώρου πρέπει να ερμηνεύεται σε συνάρτηση με το ότι ο κανόνας είναι η προστασία της προσωπικής ελευθερίας (άρθρο 6 του Συντάγματος) και η στέρησή της η εξαίρεση.

Ο κ. Παντελής υπενθυμίζει στις αστυνομικές αρχές πως πρέπει να συμπεριφέρονται με κάθε δυνατή ευγένεια κατά τη σύλληψη, να μεταχειρίζονται βία μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και να αποφεύγουν φράσεις που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος.

Σημειώνει ακόμη πως στην πράξη οι οφειλέτες του δημοσίου ειδοποιούνται συχνά από τις διωκτικές αρχές για τις φορολογικές τους εκκρεμότητες και τους παρέχεται εύλογη προθεσμία τακτοποίησης. Ωστόσο, όπως αναφέρει, για όσους από αυτούς βρίσκονται σε αδυναμία ή οι υποθέσεις τους δεν μπορούν να ρυθμιστούν και εμφανίζονται αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές για να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, είναι προφανές ότι εκλείπουν οι προϋποθέσεις που επιβάλλουν αλλά και δικαιολογούν τη δέσμευσή τους με χειροπέδες.

Ο κ. Παντελής επαναλαμβάνει τις θέσεις παλαιότερης εγκυκλίου του, του 2011, για λελογισμένη χρήση της αυτόφωρης διαδικασίας σε περιπτώσεις ακραίας και προκλητικής φοροδιαφυγής και προσθέτει ότι η αυτόφωρη διαδικασία και καταδίκη στα συγκεκριμένα αδικήματα (φοροδιαφυγή μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο) δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά μέσο για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων της πολιτείας.

Επιπλέον, αναφέρει ότι από την τριετή εφαρμογή του 3943/2011 προκύπτει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών επέρχεται ανάκληση των παραγγελιών αυτόφωρης διαδικασίας. Και αυτό διότι – όπως λέει - οι ειδοποιούμενοι για τις οικονομικές εκκρεμότητες σπεύδουν υπό την απειλή σύλληψης να τακτοποιήσουν την οφειλή. Όπως όμως αναφέρει το πρόβλημα είναι πως την ρύθμιση και καταβολή μιας ή δυο δόσεων οι ίδιοι δεν εξυπηρετούν το χρέος τους και επανέρχονται στο καθεστώς του οφειλέτη του δημοσίου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


Ελεγχοι με παρέμβαση εισαγγελέα


Οξύνεται η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ και των δημάρχων που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση για την αξιολόγηση και τον έλεγχο των μετατροπών συμβάσεων. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι θα γίνουν ακόμα και με παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με επιθετική ανάρτησή της στο Facebook προαναγγέλλει την αρνητική στάση της στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα, αναφέροντας ότι «δεν μπορεί να είναι τιμητές του Δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, στον ΣΚΑΪ 100,3, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις διαδικασίες για την αξιολόγηση και τους ελέγχους των συμβάσεων, ακόμα και με εισαγγελική παρέμβαση. «Για πρώτη φορά γίνονται έλεγχοι για πλαστά δικαιολογητικά. Θα προχωρήσουμε και στον επανέλεγχο των συμβάσεων με όποιο κόστος. Αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση της Εισαγγελίας. Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην κ. Δούρου. «Διορθώνουμε αμαρτίες του πολιτικού συστήματος. Είναι παράξενο που αυτές τις πρακτικές τις υπερασπίζονται εκείνοι που υποτίθεται πως είναι απέναντι στις πελατειακές σχέσεις». Αναφερόμενος προσωπικά στην κ. Δούρου είπε μάλιστα ότι «πρέπει να καταλάβει ότι είναι εκλεγμένη. Δεν κάνει πια αντιπολίτευση».

Ως προς την απόφαση κάποιων δημάρχων να μη συνεργαστούν, έκανε σαφές ότι «νόμος δεν είναι το δίκιο του δημάρχου, όλοι έχουν υποχρέωση να τον εφαρμόσουν» και διεμήνυσε ότι ευθύνες θα αποδοθούν εν καιρώ και στα υπηρεσιακά συμβούλια που αποφάσισαν την πρόσληψη υπαλλήλων με πλαστά πιστοποιητικά. «Υπήρχε συνολικά μια συμπαιγνία. Δεν θα πυροβολούμε όμως στον αέρα. Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά». Εντονη κριτική στην κ. Δούρου άσκησε και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ελεγχος πλαστών πτυχίων από την Περιφέρεια, «όχι» στον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν με το διάταγμα Παυλόπουλου είναι η γραμμή που θα τηρήσει, από την άλλη πλευρά, η κ. Δούρου στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο. Η ανάρτησή της στο Facebook είχε τίτλο «Κοίτα ποιοι μιλάνε» και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι επί 40 και πλέον χρόνια έστηναν το δικό τους πελατειακό κράτος. Ειδικότητα των ίδιων είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ’ όνομα “αξιολόγηση” καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία. Οποιος παραβίασε τον νόμο θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά. Η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα».

Η περιφερειάρχης αποκαλεί την αξιολόγηση «φερετζέ της περαιτέρω υποστελέχωσης και επομένως της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών», αναφέρει ότι ο έλεγχος των πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημόσιων υπηρεσιών. Σε περίπτωση που το θέμα τεθεί σε ψηφοφορία, η πλειοψηφούσα παράταξη διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία όπως ορίζει ο «Καλλικράτης».

Απεργία ΑΔΕΔΥ

Σήμερα εξάλλου οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν συμμετέχοντας στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, Προνοιακές Μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

kathimerini.gr


Σπείρες διαρρηκτών λεηλατούν εκκλησίες και καταστήματα


Μπορεί οι κλοπές και οι διαρρήξεις να… οργιάζουν τελευταία σε ολόκληρη την Ήπειρο, ωστόσο, όπως αποδεικνύεται και οι Αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, εξιχνιάζοντας τις περισσότερες υποθέσεις που τους καταγγέλλονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.
Απ’ όλα είχε ο αστυνομικός… μπαξές των τελευταίων 24ώρων, όσον αφορά περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα σε
διαφορετικά σημεία. Οι δράστες είχαν βάλει στο μάτι από παγκάρια εκκλησιών, έως αλκοολούχα ποτά και γεωργικά μηχανήματα.
Στόχος τα παγκάρια!
Τρεις υποθέσεις κλοπών από παγκάρια εκκλησιών στο Παλαιοκάτουνο Άρτας εξιχνίασαν οι άνδρες της Ασφάλειας και ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένας 23χρονος Αλβανός και μία 24χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες στις 8 Σεπτεμβρίου στο Παλαιοκάτουνο Άρτας, διέρρηξαν τα παγκάρια από τρεις εκκλησίες (Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου, Εξωκκλήσι των Αγίων Αναργύρων και εξωκκλήσι του Αγίου Βλάσσιου), απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά.
Oι δράστες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, όπου και ομολόγησαν τις πράξεις τους, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, σφυριά, καλέμια και μία βαριοπούλα).
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Είχαν αδυναμία στα… ποτά!
Σε άλλη περίπτωση αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., εξιχνίασαν υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου σε σούπερ μάρκετ, στην πόλη της Πρέβεζας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών Αλβανών, δύο ανδρών ηλικίας 43 και 27 ετών, καθώς και μίας 56χρονης γυναίκας, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του καταστήματος, οι δράστες αφαίρεσαν από σούπερ μάρκετ στην Πρέβεζα 48 φιάλες αλκοολούχων ποτών, συνολικής αξίας 750 ευρώ.
Και στη Συκούλα…
Οι δράστες της Πρέβεζας φαίνεται πως είχαν επεκτείνει τις δράσεις τους.
Το μεσημέρι του Σαββάτου στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί, όπου βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών 53 φιάλες αλκοολούχων ποτών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Στο Χανόπουλο Άρτας
Στο Χανόπουλο Άρτας εξιχνιάστηκε κλοπή από αποθήκη και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 29χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 04-07-2014, αφαίρεσε από αποθήκη στο Χανόπουλο Άρτας, ένα μπεκ ποτίσματος, αξίας 700 ευρώ.
Το αφαιρεθέν μηχάνημα ποτίσματος βρέθηκε στο αυτοκίνητο του δράστη και αποδόθηκε στον κάτοχό του.

proinoslogos.gr, bloko.gr


Κοινωνική εργασία για αστυνομικό που ξυλοκόπησε άγρια γυναίκα (Βίντεο)


Σε κοινωνική εργασία 150 ωρών καταδικάστηκε ο αστυνομικός στο Λονδίνο που το Νοέμβριο του 2012 ξυλοκόπησε άγρια μια γυναίκα κρατούμενη. Η πράξη του αστυνομικού, στον οποίο επιβλήθηκε και πρόστιμο 500 λιρών, είχε καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα.
Ο αστυνομικός, που ισχυρίστηκε πως η γυναίκα τον
δάγκωσε και για αυτό αντέδρασε, είχε ασκήσει έφερε κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία απορρίφθηκε.


bloko.gr


H Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτα από τα αρχαία μνημεία της -Σύγκριση με άλλες χώρες


Αντί να κομπάζουν για το κύμα των τουριστών και για το μνημείο της Αμφίπολης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας θα έπρεπε να διαβάσουν την έκθεση της  McKinsey που δείχνει ότι παρά τον αμύθητο αρχαίο πλούτο, η Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτα και τα μνημεία παραμένουν αναξιοποίητα.


«Η Αθήνα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει τα πιο εντυπωσιακά, αρχαία ερείπια στον κόσμο. Από τον Παρθενώνα ως το λόφο της Πνύκας, αυτά τα ερείπια ξεπροβάλλουν αιφνιδιαστικά σε κάθε γωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά προ λίγων ημερών σε αφιέρωμά του ο βρετανικός Guardian. 

Αν και το 60% των αναζητήσεων στο διαδίκτυο που κάνουν οι ξένοι για την Ελλάδα αφορούν στον πολιτισμό της, η χώρα δεν έχει καταφέρει να «ρευστοποιήσει» το ενδιαφέρον που είναι γνωστό ότι υπάρχει για τα ιστορικά της αξιοθέατα: με βάση την τελευταία έρευνα της εταιρείας συμβούλων McKinsey που έγινε για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το μέσο έσοδο ανά επισκέπτη στην Ελλάδα σε τουριστικούς χώρους είναι κάτι παραπάνω από 6 ευρώ έναντι 19,7 ευρώ του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Αστεία τα έσοδα από τις επισκέψεις 

Ετσι, ενώ η Ελλάδα κυριολεκτικά βρίθει από απίστευτης ιστορικής σημασίας μνημεία, με την αποκάλυψη του τάφου της Αμφίπολης να βρίσκεται σε εξέλιξη, το 2013 τα έσοδα από επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ήταν μόλις 47 εκατ. ευρώ και οι επισκέπτες (Έλληνες και ξένοι τουρίστες) που θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά την πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μετά βίας άγγιξαν- σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας- τα 11,5 εκατ. 

Την ίδια ώρα, τα μουσεία της Γαλλίας προσέλκυσαν την προηγούμενη χρονιά 73,1 εκατ. επισκέπτες, ενώ μόνο το μουσείο του Λούβρου έκοψε πάνω από 9 εκατ. εισιτήρια. Το Βρετανικό μουσείο από την άλλη, το οποίο στηρίζει τη φήμη του κυρίως στα μάρμαρα του Παρθενώνα, μετρά κάθε χρόνο περισσότερους από 5 εκατ. επισκέπτες.

Φτωχό σε έσοδα το Μουσείο Ακρόπολης

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει για το μουσείο της Ακρόπολης. Παρά το γεγονός πως έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά (οι χρήστες του διαδικτυακού ταξιδιωτικού οδηγού Tripadvisor μάλιστα πρόσφατα το κατέταξαν στην 8η θέση με τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο), η επισκεψιμότητά του παραμένει κάτω των προσδοκιών. Από την αρχή της λειτουργία του το 2009, οι είσοδοι ήταν 6,5 εκατ. περίπου και παρά την αύξηση που καταγράφουν φέτος οι τουριστικές αφίξεις , από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο το μουσείο της Ακρόπολης υποδέχτηκε τελικά 393 χιλ. επισκέπτες (από 322 χιλ. πέρσι). Σύμφωνα τέλος με τα επίσημα στοιχεία του μουσείου, από τον περσινό Ιούνιο έως τον Μάιο οι επισκέπτες έφτασαν τους 1,161 εκατ.


Πιο πολύ κοστίζει ένας καφές από το εισιτήριο στο Μουσείο

Και μπορεί αυτή τη στιγμή το παγκόσμιο ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην Αμφίπολη και στα ευρήματα των ανασκαφών που έρχονται μέρα με τη μέρα στο φως, το μουσείο όμως της Αμφίπολης, με ευρήματα από την αρχαία Άργιλο και τον Ηώνα (το λιμάνι της αρχαίας Αμφίπολης)και εκθέματα από τους προϊστορικούς χώρους μέχρι και την ελληνική και ρωμαϊκή εποχή, παρέμεινε μέχρι πρότινος στην αφάνεια. Το δε εισιτήριο για το μουσείο, το οποίο πριν από 19 χρόνια μεταφέρθηκε σε νέο κτήριο, είναι μόλις 2 ευρώ.

Το αντίτιμο για την είσοδο στα τουριστικά αξιοθέατα θεωρείται έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα χαμηλό. Πέντε ευρώ είναι η τιμή του εισιτηρίου για το μουσείο της Ακρόπολης, με 12 ευρώ μόλις οι τουρίστες, εκτός από την Ακρόπολη, μπορούν μεταξύ άλλων να επισκεφτούν την αρχαία και τη ρωμαϊκή αγορά Αθηνών, το αρχαιολογικό μουσείο Κεραμικού, τη βιβλιοθήκη Αδριανού  και το μουσείο της αρχαία αγοράς. Το ενιαίο εισιτήριο για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο και το Νομισματικό Μουσείο και Επιγραφικό Μουσείο είναι 12 ευρώ. Με εννιά ευρώ οι επισκέπτες μπορούν να δουν τους Δελφούς και το μουσείο των Δελφών. Η ίδια τιμή ισχύει και για την αρχαία Ολυμπία. Αν επιχειρούσε κάποιος μια σύγκριση με τις τιμές εισιτηρίων σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, αρκεί να σκεφτεί πως το εισιτήριο για το μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα της Madame Tussaud στο Λονδίνο, το οποίο έχει αναδειχτεί σε ένα από τα πιο προσοδοφόρα για το βρετανικό κράτος, κοστίζει 28 λίρες, δηλαδή 35 ευρώ. Ακόμη κι αν η είσοδος στο Βρετανικό μουσείο είναι δωρεάν για τις μόνιμες εκθέσεις, τα ετήσια έσοδα δεν είναι καθόλου αμελητέα, αν υπολογίσει κανείς τις πωλήσεις των αναμνηστικών και των λευκωμάτων με τους θησαυρούς του μουσείου.

Στην Ελλάδα χαμηλή προσφορά σε εμπορικές υπηρεσίες και υποδομές

Στη Μεγάλη Βρετανία μόνο το 24% των εσόδων βασίζεται στα έσοδα από την είσοδο. Οι πιο πολλές εισπράξεις προέρχονται από την πώληση αναμνηστικών, τις συχνές εκδηλώσεις και τη γενικότερη εμπορική αξιοποίηση των μνημείων της χώρας. Στη Γαλλία το ποσοστό αυτό πλησιάζει το 65%, αλλά στην Ελλάδα ξεπερνάει το 85%, γεγονός που υποδηλώνει χαμηλή προφορά εμπορικών υπηρεσιών και υποδομών που θα μπορούσαν ουσιαστικά να απογειώσουν τα έσοδα. Ακόμη και η έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέσω διαδικτύου αποτελεί ακόμη «όνειρο θερινής νυκτός» για τα περισσότερα αξιοθέατα.

Δεν αξιοποιείται ούτε ο χώρος των Ολυμπιακών Αγώνων

Ενώ λοιπόν άλλα κράτη εκμεταλλεύονται στο έπακρο μνημεία και αξιοθέατα (κι αν ακόμη δεν τα έχουν, τα δημιουργούν και τα προβάλλουν)στην Ελλάδα, ακόμη και ο χώρος που τελούνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες παραμένει τουριστικά αναξιοποίητος. Αν αυτός ο εξαιρετικής σημασίας χώρος βρισκόταν σε κάποια άλλη χώρα, θεωρείται βέβαιο πως θα είχε δημιουργηθεί εδώ και χρόνια κάποιο θεματικό πάρκο με επίκεντρο του Αγώνες, εφάμιλλο ίσως με αυτό της Disney (όπου το εισιτήριο για μία μέρα μέσω διαδικτυακής κράτησης αγγίζει τα 65 ευρώ). Και μόνο το γεγονός πως ο «Ομφαλός», το κέντρο της Γης, όπως οι αρχαίοι πίστευαν, ήταν στους Δελφούς, αρκούσε για να προσελκύσει εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο. Προς το παρόν, οι όποιες προσπάθειες εμπορικής αξιοποίησης προσκρούουν σε γραφειοκρατικά κωλύματα και στη χορήγηση αδειών.

Λίγοι πόροι, ελάχιστη προβολή

Το μήνα Μάιο παρόλα αυτά, η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους αύξηση 18,1% στους επισκέπτες των μουσείων και 25% στις εισπράξεις σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, ενώ όσον αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφηκε αύξηση 25,3% στους επισκέπτες και 18,7% στις εισπράξεις. Το υπουργείο Πολιτισμού προσδοκά οι εισπράξεις μέχρι το τέλος του χρόνου να ξεπεράσουν τα 47 εκατ. ευρώ, που ήταν τον περασμένο χρόνο.

Και πάλι τα ποσοστά δεν θεωρούνται ικανοποιητικά, ενώ τα προβλήματα διαχείρισης των πολιτιστικών αξιοθέατων μένουν άλυτα. Από τον Οκτώβριο και μετά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα επιστρέψουν στο χειμερινό ωράριο λειτουργίας πότε και θα λήξουν οι συμβάσεις των 1.120 ατόμων που προσλήφθηκαν ακριβώς για να υποστηρίξουν την πιλοτική επέκταση του ωραρίου. Από την πλευρά της, η διοίκηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Χώρων & Απαλλοτριώσεων υποστηρίζει πως πόροι και προσωπικό είναι ελλιπή. Τώρα γίνεται προσπάθεια να υπάρξει εμπορικό τμήμα στο Ταμείο που θα αναλάβει θέματα marketing και προώθησης.

Και επιπλέον, οι ουρές

Η μελέτη της McKinsey  έδειξε επιπλέον πως δεν υπάρχουν ούτε διαφοροποιήσεις στη δομή τιμολόγησης των εισιτηρίων (ετήσιες συνδρομές, εκπτωτικά εισιτήρια επαναλαμβανόμενων επισκεπτών ). Διάκριση σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες δεν υπάρχει και έτσι όλοι πληρώνουν την ίδια τιμή. Τα εισιτήρια δίνονται στο ταμείο και όχι ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές. Δυνατότητες πάντως υπάρχουν. Σύμφωνα με τη μελέτη του ΣΕΤΕ, το κράτος θα μπορούσε μέσα σε πέντε χρόνια να αυξήσει τα έσοδα του έως και 300 εκατ. ευρώ από την καλύτερη αξιοποίηση της πολιτιστικής του κληρονομιάς. 

Πηγή capital.gr, iefimerida.gr