Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ρόδος: 14χρονος μαθητής πήγε στο σχολείο με τσεκούρι, για να εκδικηθεί την καθηγήτρια των Αγγλικών!


Ένα πραγματικά ασυνήθιστο και αρκετά ανησυχητικό περιστατικό για την μικρή κοινωνία της Ρόδου διαδραματίστηκε το πρωί της Παρασκευής, σε Γυμνάσιο του νησιού.
Ένας 14χρονος μαθητής της 3ης Γυμνασίου πήγε στο σχολείο έχοντας στη τσάντα του ένα τσεκούρι 25 περίπου πόντων.
Την πρώτη ώρα έδειξε το τσεκούρι σε συμμαθήτριες τους λέγοντας ότι το έχει μαζί του για να σκοτώσει την καθηγήτρια των Αγγλικών διότι δεν την συμπαθούσε.
Την προηγούμενη όμως μέρα σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλλοντες είπε σε συμμαθήτρια του ότι αύριο θα την σκοτώσει!
Οι συμμαθητές του φοβισμένοι κατήγγειλαν το γεγονός στην καθηγήτρια η οποία με την σειρά της ενημέρωσε την διεύθυνση του Γυμνασίου.
Ένα από τα παράλογα του ανησυχητικού αυτού συμβάντος είναι ότι το τσεκούρι δεν κρατήθηκε από την διεύθυνση αλλά επιστράφηκε στον 14χρονο μαθητή με την οδηγία να το πάρει και να το αφήσει στο σπίτι του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ifmedia.gr, μια ομάδα γονέων έχει ανησυχήσει από το γεγονός αυτό και  σήμερα το πρωί θα ζητούσαν ακρόαση και εξηγήσεις  από την Διεύθυνση του Γυμνασίου.

πηγή:ifmedia.gr.


Τα παιδιά μας κινδυνεύουν: Χωρίς ζώνες ασφαλείας, σε σχολικά λεωφορεία που τρέχουν με φθαρμένα ελαστικά


Εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία σε όλη την χώρα πραγματοποιεί η αστυνομία, η οποία την πρώτη εβδομάδα της εκπαιδευτικής χρονιάς βεβαίωσε ουκ ολίγες παραβάσεις.
Πιο αναλυτικά, το διάστημα 11-19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 5.920 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν συνολικά 253 παραβάσεις.
Οι 16 εξ αυτών αφορούν φθαρμένα ελαστικά, ισάριθμες παραβίαση ορίου ταχύτητας, 14 μη χρήση ζωνών ασφαλείας, 11 βιβλία ρεπό, 15 ταχογράφο, 9 έλλειψη φαρμακείου και ισάριθμες έλλειψη πυροσβεστήρα, 6 μη αναγραφή ορίων ταχύτητας, 5 στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης, 4 έλλειψη ζωνών ασφαλείας και ισάριθμες παραβίαση σημάνσεων, 3 στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου, 2 κίνηση σε μονόδρομο, ισάριθμες έλλειψη συνοδού, 1 μεταφορά υπεράριθμων μαθητών, 1 κίνηση σε αντίθετο ρεύμα και 135 λοιπές παραβάσεις.
Να σημειωθεί ότι για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα, εφαρμόζεται ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης, με μέτρα όπως διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους, κοντά σε σχολικά συγκροτήματα, πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία και ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων για την αποκατάστασή τους.
usay.gr


Χειροπέδες σε Ρώσο ιερέα -Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Κω


Επειτα από μήνες ερευνών, συνελήφθη ο Ρώσος ιερέας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Κω. Ο Γκλεμπ Γκροζόφσκι εντοπίστηκε από την Ιντερπόλ στο Ισραήλ. 

Ο 34χρονος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών, 9 και 12 ετών, τον Ιούνιο του 2013, σε ξενοδοχείο της Κω, όπως και για τη διάπραξη πλειάδας αντίστοιχων πράξεων στην Αγία Πετρούπολη και το Λένιγκαντ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, RIA Novosti. 

Πέρυσι, εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Γκροζόφσκι, έπειτα από ρωσικό αίτημα. Τον Απρίλιο του 2014 εντοπίστηκε στο Ισραήλ και η Ρωσία ζήτησε την έκδοσή του, αλλά εκείνος έκανε αίτηση για άσυλο και υπηκοότητα στη χώρα όπου βρισκόταν. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά θα γίνει η έκδοση του ιερέα στην πατρίδα του έπειτα από τη σύλληψή του από την Ιντερπόλ.

iefimerida.gr


ΟΛΑ ΜΠΑΧΑΛΟ : Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει στρατόπεδα εν αγνοία του Υπουργείου Αμυνας

Θέμα σχεδόν από το πουθενά φαίνεται πως προέκυψε με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου, καθώς, έπειτα από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την πώληση ακινήτων που είναι στην δικαιοδοσία του.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι από εδώ και στο εξής το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να λαμβάνει τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου για περιπτώσεις μεταβίβασης ακινήτων που είτε είναι ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ είτε ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν παραχωρηθεί για κάλυψη αναγκών Εθνικής Αμυνας.

Το θέμα προέκυψε έπειτα από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Γάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργος Βαρεμένος, Ελένη Αυλωνίτου, Αγνή Καλογερή και Βασίλης Χατζηλάμπρου, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση απόφασης της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητο στη θέση Κάλαθος Λίνδου στη Ρόδο και καταγγέλλοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί ακόμη και ενεργά στρατόπεδα που βρίσκονται στην παραμεθόριο με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να βρίσκεται προ τετελεσμένων.

ΥΠΕΘΑ: Κι εμείς από το ΦΕΚ ενημερωθήκαμε

Στην απάντησε που έστειλε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 16 Σεπτεμβρίου αναφέρεται ότι η Διϋπουργική Επιτροπή είχε λάβει απόφαση για τη μεταβίβαση κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή ακινήτου κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου εμβαδού 1.360.000 τμ στη θέση Θέρμη του νομού Θεσσαλονίκης χαρακτηριζόμενο ως στρατιωτικό αεροδρόμιο. Η απόφαση αυτή περιήλθε σε γνώση του ΓΕΑ «με τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ και κατόπιν αυτού άμεσα το ΥΠΕΘΑ απέστειλε σχετική επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης». Στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών (Γραφείο Υπουργού) διαβίβασε στο ΓΕΑ έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας το οποίο επιβεβαιώνει τη μεταβίβαση 1.360 στρεμμάτων του αεροδρομίου ΣΕΔΕΣ στο ΤΑΙΠΕΔ και παράλληλα ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τον Ν. 3986/2011 τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορούν να αναμεταβιβαστούν στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο.

«Σε κάθε περίπτωση τα Γενικά Επιτελεία δεν είχαν, ούτε και έχουν μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών, για την παραχώρηση των υπόψη ακινήτων», αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας προσθέτοντας ότι «ο έλεγχος όλων των ακινήτων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προς αξιοποίηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ, βρίσκεται σε εξέλιξη με μέριμνα του ΤΕΘΑ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ακίνητα ιδιοκτησίας του, ή παραχωρημένα από το υπουργείο Οικονομικών για χρήση από το ΥΠΕΘΑ». Ωστόσο «ο υπόψη έλεγχος καθίσταται δυσχερής καθόσον ο Αριθμός Βιβλίου Καταγραφής που αναφέρεται ως ταυτότητα του εκάστοτε ακινήτου, χρησιμοποιείται μόνο από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ αντίστοιχα το ΤΕΘΑ χρησιμοποιεί τον Αριθμό Κτηματολογίου ο οποίος δεν σχετίζεται με τον Αριθμό Βιβλίου Καταγραφής».

Επιστολές σε ΤΑΙΠΕΔ και Χαρδούβελη για αποφυγή παρεξηγήσεων

Παράλληλα ο υφυπουργός τόνισε ότι το ΥΠΕΘΑ δια του ΓΕΣ έχει ήδη στείλει επιστολές προς το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών για τα ακίνητα που έχει διαπιστώσει ότι ενώ ανήκουν ιδιοκτησιακά στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν παραχωρηθεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και χρησιμοποιούνται ως ενεργά στρατόπεδα, ενώ, ζητάει από το ΤΑΙΠΕΔ «την απαλοιφή τους από τον πίνακα των προς αξιοποίηση ακινήτων του χαρτοφυλακίου του».

Ο κ. Λαμπρόπουλος, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να μεριμνήσει για την διαγραφή των υπόψη ακινήτων από τον πίνακα ακινήτων.

«Απαιτείται σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΘΑ»

«Προς αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων, επισημάνθηκε ότι εφεξής θα πρέπει να λαμβάνεται η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις περιπτώσεις μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ, όχι μόνο των ακινήτων ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ αλλά και των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία έχουν παραχωρηθεί για την κάλυψη αναγκών Εθνικής Άμυνας», αναφέρει επίσης ο κ. Λαμπρόπουλος και εκτιμά ότι εφ΄ όσον το υπουργείο Οικονομικών υλοποιήσει τα αναφερόμενα δεν θα υπάρξει πρόβλημα πλέον.

Στο «σφυρί» μονάδα υψίστης επιχειρησιακής ετοιμότητας

Ως προς το στρατόπεδο στη Ρόδο, με άλλο έγγραφό του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κάνει γνωστό ότι και στην περίπτωση αυτή το ΓΕΣ και το υπουργείο δεν είχαν λάβει επίσημη ενημέρωση και γι΄ αυτό απέστειλαν επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ με κοινοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών στην οποία επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι ενεργό και εντάσσεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς και στα εν ισχύ αμυντικά σχέδια και ότι εντός αυτού στεγάζεται Μονάδα υψίστης επιχειρησιακής ετοιμότητας. Με την επιστολή το υπουργείο και ΓΕΣ ζητούν την απαλοιφή από τον πίνακα των προς αξιοποίηση ακινήτων του χαρτοφυλακίου του, του συνόλου της έκτασης του υπόψη ακινήτου και ζητούν επίσης στο εξής να λαμβάνεται υπόψη η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Να προστατευθεί η περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων από τη μνημονιακή λαίλαπα κατά του δημόσιου πλούτου», έχουν τονίσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ζητούν να αναζητηθούν ευθύνες για το γεγονός ότι περιλήφθηκαν στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ στρατόπεδα.

iefimerida.gr


ΟΑΕΔ: Νέες θέσεις εργασίας για πάνω από 21.000 ανέργους


Θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, για 21.620 ανέργους εξασφαλίζουν δύο νέα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας, τα οποία θα υλοποιηθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ.
Το πρώτο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, αφορά 16.620 άνεργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, με στόχο την ενίσχυσή τους μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνεται θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 300 ωρών, και δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

Με τη λήξη του προγράμματος παρέχεται πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Προβλέπεται επίσης, εγγυημένη απασχόληση έπειτα από την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές 25 ημερομίσθια ανά μήνα καθώς και παροχή συστατικής επιστολής σε κάθε εργαζόμενο.

Το δεύτερο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ, αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25- 66 ετών και έχει σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού. 

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν, θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Ακόμη να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα και να είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών τον μήνα. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


Τα πάνω κάτω στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για τις στρατιωτικές σχολές - Έρχονται αλλαγές


Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές και στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας. Στο ΥΠΕΘΑ έγινε σύσκεψη των υπουργών Εθνικής Άμυνας,Δημόσιας Τάξης και Παιδείας.

Οι κ.Αβραμόπουλους,Κικίλιας και Λοβέρδος έχουν συμφωνήσει ότι οι στρατιωτικές σχολές πρέπει να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο . Είτε θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό πεδίο εντός του συστήματος των Πανελληνίων, είτε θα πρέπει να διαχωριστούν τελείως από την δοκιμασία αυτή.

Στόχος είναι να μπορούν να εισάγονται στις Στρατιωτικές Σχολές όσοι πραγματικά επιθυμούν να κάνουν στρατιωτική καριέρα κι όχι όσοι έχουν την επιλογή αυτή ως δεύτερη και τρίτη.

Υπάρχουν πολλές ενστάσεις γι΄ αυτή την αλλαγή. Πρώτα απ΄ όλα για την διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων όποιο σύστημα κι αν επιλεγεί . Οι Πανελλήνιες το εξασφάλιζαν.

Δεύτερον είναι λίγο δύσκολο να υποστηρίξει κάποιος ότι όσοι δηλώνουν ότι επιθυμούν την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές το κάνουν μόνο για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης. Η φοίτηση σ΄ αυτές τις σχολές δεν είναι απλή υπόθεση. Εκτός από τις δυσκολίες των μαθημάτων η ζωή είναι σκληρή και στρατιωτική! Όσοι δεν νοιώθουν άνετα αποχωρούν και μάλιστα πολύ γρήγορα από τις σχολές.

Υπήρχε κάποτε η άποψη ότι στην Ικάρων για παράδειγμα έπρεπε να εισάγονται αυτοί που πραγματικά το είχαν μέσα τους να πετάνε στα όρια που απαιτεί η ΠΑ. Ήταν η εποχή των “μπαστουνάδων” όπως λένε οι παλιοί αεροπόροι. Τώρα όμως εκτός από ψυχή το σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος θέλει και πάρα πολύ διάβασμα.

Συμπέρασμα; Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν με προσοχή και σύνεση ,αλλά και με αγωνία για την διασφάλιση της αξιοκρατίας.

onalert.gr



Κόβουν τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα σε δημόσιες υπηρεσίες!


- Από τους 1532 φορείς του Δημοσίου έχουν ενταχθεί μόνο οι 330 στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών!
- Όσοι δεν ενταχθούν μέχρι τις 30/09 δεν θα παίρνουν δεκάρα τσακιστή για πληρωμή λογαριασμών από το γενικό λογιστήριο του κράτους
- Τα τηλέφωνα θα κόβονται και καμία δαπάνη δεν θα αναγνωρίζεται, ούτε θα εκκαθαρίζεται ούτε θα πληρώνεται
Στοπ στην πληρωμή των λογαριασμών των κινητών και σταθερών τηλεφώνων πολλών υπηρεσιών του Δημοσίου βάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Τα τηλέφωνα των υπηρεσιών που δεν ενταχθούν στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δεν θα πληρώνονται.

Οπως αναφέρει το capital.gr στόχος της ενέργειας αυτής είναι να παρακολουθούνται οι δαπάνες του Δημοσίου για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα.

Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών λειτουργεί από την 1η Μαΐου 2014, το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών (ΕΣΥΠ), με σκοπό την καταχώρηση και παρακολούθηση της εξόφλησης των δαπανών και τελών για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορέων του ΕΣΥΠ περίπου 330 από τους 1532 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, όλοι οι φορείς οφείλουν, με δική τους ευθύνη και μέριμνα να καταχωρηθούν στο Μητρώο Φορέων του ΕΣΥΠ.

Από την 1 Οκτωβρίου οι δαπάνες και τα τέλη για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες θα εξοφλούνται αποκλειστικά και μόνο εφόσον ο φορέας του Δημοσίου έχει καταχωρηθεί στο ΕΣΥΠ. Κανένα τέλος και καμία δαπάνη δεν θα αναγνωρίζεται, ούτε θα εκκαθαρίζεται ούτε θα πληρώνεται, αν δεν έχει προηγουμένως καταχωρηθεί στο ΕΣΥΠ. Το αποδεικτικό καταχώρησης που θα εκδίδεται μέσω του ΕΣΥΠ θα πιστοποιεί την κανονικότητα κάθε δαπάνης.

Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να ξεκινήσουν την διαδικασία εγγραφής στο σύστημα άμεσα διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, οπότε όπως είναι φυσικό υπάρχει κίνδυνος να κοπούν τα τηλέφωνα.

newsit.gr


Κομισιόν: Δεν ισχύει ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και το Δίκαιο της Ε.Ε. στην Ελλάδα


«Ο χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και το Δίκαιο της ΕΕ δεν ισχύουν στις χώρες του Μνημονίου όπως στην Ελλάδα» ομολογεί σε απάντηση της Κομισιόν, όπως καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σε ερώτησή τους προς την Κομισιόν επισημαίνοντας έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ, Cephas Lumina, αναφορικά με τα «μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η
ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε», ζητούσαν από την Κομισιόν τη θέση της, καθώς επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για την παύση της «παραβίασης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων».
Ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Γ. Κατάϊνεν, απάντησε πως «όσον αφορά τα προγραμματικά έγγραφα (σ.σ. τα Μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της», ενώ στη συνέχεια έριξε τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση. «Στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα».
Η ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:
Γιώργος Κατρούγκαλος, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Μανώλης Γλέζος, Κώστας Χρυσόγονος, Σοφία Σακοράφα.
Θέμα:Έκθεση εμπειρογνώμονα των ΗΕ για την προσβολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα ως απόρροια της εφαρμογής μέτρων λιτότητας.
Πρόσφατη έκθεση του ειδικού εισηγητή των ΗΕ Cephas Lumina (Report on the effects of foreign debt and other related international financial obligations of States on the full enjoyment of all human rights, particularly economic, social and cultural rights, Addendum, Mission to Greece, UN A/HRC/25/50/Add.1) διαπιστώνει ότι τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.
Η Έκθεση συστήνει στους δανειστές (άρα και την ΕΕ), μεταξύ άλλων: α) να μην παρέχουν βοήθεια υπό όρους άσκησης παρεμβατικών και ταπεινωτικών πολιτικών που υπονομεύουν την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα· β) να συμπεριλάβουν τη μείωση της ανεργίας και της φτώχειας ως μετρήσιμους στόχους στο πρόγραμμα προσαρμογής· γ) να διασφαλίσουν τη διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις. Με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται η Επιτροπή:
  • Πώς σχολιάζει τις θέσεις της Έκθεσης ως προς την παραβίαση δικαιωμάτων και από όργανα της ΕΕ και τις ανωτέρω συστάσεις που απευθύνονται και σε αυτήν;
  • Τι προτίθεται να πράξει για να παύσει η παραβίαση των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων;
Απάντηση του Katainen εξ ονόματος της Επιτροπής:
Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί να εξασφαλίσει ότι, κατά την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ, θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.
Όσον αφορά, ωστόσο, τα προγραμματικά έγγραφα, δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της: υπό την έννοια αυτή δεν μπορεί να γίνει επίκληση του Χάρτη, ενώ στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα.  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αποφανθεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές, δεν παραβιάζουν τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η Επιτροπή έχει πλήρη επίγνωση της δύσκολης κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση και τις κοινωνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος1. Κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων.
Το πρόγραμμα αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης, ενώ περιλαμβάνει πολιτικές που αποσκοπούν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας, τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των παροχών ανεργίας για τους μακροχρόνια άνεργους, καθώς και την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, δρομολογείται πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σε πιλοτική βάση.
Το εν λόγω πρόγραμμα θα αρχίσει το 2015 και θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. Όσον αφορά την ανεργία, έχουν ήδη θεσπιστεί προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την πρόσληψη νέων και μακροχρόνια άνεργων.

tvxs.gr, bloko.gr


Με κεντρικό μήνυμα «40 χρόνια Ελλάδα» και χωρίς Καρατζαφέρη τα γενέθλια της ΝΔ


Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Με κεντρικό μήνυμα "40 χρόνια για την Ελλάδα" και με ανοικτή πρόσκληση σε όλους όσοι πιστεύουν στις ίδιες αρχές για τη Νέα Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα στελέχη της λεωφόρου Συγγρού, όλη η καμπάνια που έγινε εσωτερικά (in house) περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων με τη φιλοσοφία να εδράζεται σε 3 σημεία:

1) Ανάδειξη ιστορικής προσφοράς της ΝΔ από το 1974 μέχρι σήμερα
2) Εξωστρέφεια του νέου οράματος για τη ΝΔ στην μετά μνημόνιο εποχή
3) Συναισθηματική συστράτευση των ανθρώπων της παράταξης διαχρονικά

Το ανοικτό κάλεσμα

Σύμφωνα με τα στελέχη της Συγγρού οι εκδηλώσεις θα αποτελέσουν την αφετηρία για ανασυγκρότηση και διεύρυνση της παράταξης, με την ανοικτή πρόσκληση να αφορά όλους όσοι είχαν και έχουν ως σημείο αναφοράς στη ζωή τους τη Νέα Δημοκρατία και έχουν απομακρυνθεί η έχουν πάει σε άλλους χώρους ενδεχομένως και λόγω κάποιων λαθών του κόμματος.

Ονομαστικές προσκλήσεις έχουν σταλεί σε όλα τα μέλη πολιτικής Επιτροπής, ενώ για τα υπόλοιπα στελέχη (κυρίως μεσαία, που έχουν προσφέρει στην παράταξη) το κάλεσμα θα είναι ανοικτό. Το "μεγάλο στοίχημα είναι να υπάρξει μετεξέλιξη της ΝΔ από ένα παραδοσιακό κόμμα σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό", έλεγε γαλάζιο στέλεχος τονίζοντας ότι θα μπορεί οποίος το επιθυμεί να καταθέτει και προτάσεις για το μέλλον του πολιτικού Οργανισμού.

Πάντως, όπως ξεκαθαρίστηκε από τη ΝΔ, προσκλήσεις δεν έχουν σταλεί σε κανένα άλλο κόμμα, ούτε σε κάποιο Πρόεδρο άλλου κόμματος, απαντώντας έτσι και στο ερώτημα αν έχουν προσκληθεί πρόσωπα όπως ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Σχετικά με το α παραβρεθούν οι κ.κ. Καραμανλής και Μητσοτάκης, όπως ανέφεραν από τη Λεωφόρο Συγγρού , προσωπικές προσκλήσεις έχουν σταλεί, αλλά προσωπικότητας τέτοιας εμβέλειας έχουν δικό τους πρόγραμμα από το οποία θα εξαρτηθεί η παρουσία τους ή όχι στη Χαλκιδική.

«Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, είτε έχουν ασχοληθεί με τη ΝΔ είτε όχι, μη μένουμε σε πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα. Τα πρόσωπα από μόνα τους δεν σηματοδοτούν τίποτα αν αυτό δεν συνοδευτεί με αλλαγή πολιτικών. Ξεχάστε την ονοματολογία με την άνοια την οποία  κάποιοι θα ήθελαν να κάνουν σόου για τα 40 χρόνια της ΝΔ» διευκρίνιζε χαρακτηριστικά γαλάζιο στέλεχος προσθέτοντας  ότι «η ΝΔ ήταν πάντα μια κυψέλη ιδεών, προτάσεων και πολιτικών, στην οποία χωράνε όλοι όσοι εκτείνονται από παραδοσιακή δεξιά μέχρι μεταρρυθμιστικό κέντρο».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο γαλάζιος σχεδιασμός περιλαμβάνει το επετειακό logo "40 χρονια ΝΔ" που θα συνοδεύει το σύνολο της επικοινωνίας στις εκδηλώσεις. Με το σήμα αυτό, τα στελέχη της Συγγρού θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι "η ΝΔ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη της η ΝΔ μεταπολίτευσης που έχει πάρει ιστορικές αποφάσεις, με την πορεία της να σηματοδοτεί την έξοδο από την κρίση διχασμού το 1974 μέχρι την έξοδο από οικονομική κρίση σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό το ίδιο το logo έχει σχεδιαστεί με αρκετά μοντέρνα στοιχεία και με ρετρό αναφορές που συμβολίζουν το σεβασμό στο χθες και στέλνουν μήνυμα για το αύριο. Έτσι το σήμα περιλαμβάνει μινιμάλ στοιχεία, με το χρυσό χρώμα για την επέτειο και τις γωνίες να δείχνουν τη φυγή προς το αύριο.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου στις 12, στο ξενοδοχείο Athos Palace στην Καλλιθέα Χαλκιδικής στην αίθουσα Θεοδώρα, στον ίδιο χώρο δηλαδή, όπου στο πρώτο ιστορικό Συνέδριο του κόμματος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διατύπωσε την πολιτική ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Πολιτικών Επιτρόπων της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ που θα συμβολίζει το δέσιμο με τις επόμενες γενιές.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με βασικό ομιλητή τον Πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η επιλογή του χώρου δεν έγινε τυχαία καθώς πρόκειται για ένα μοντέρνο κτίριο που επελέγη γιατί μπορεί να συμβολίσει το όραμα του κ. Σαμαρά και της ΝΔ για την μετά μνημόνιο εποχή.

Παράλληλα τα στελέχη της Συγγρού δημιούργησαν και site στο διαδίκτυο στη διεύθυνση 40xronia.nd.gr, στο οποίο βασική καινοτομία που έχει τίτλο "είσαι κομμάτι της ιστορίας", είναι οι χρήστες να μπορούν να. αναρτούν φωτογραφικό υλικό από διαδρομή τους στη ΝΔ. Επίσης θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανάρτηση υλικού, οπως κάρτες με φράσεις προέδρων της ΝΔ, ενώ μέσω facebook, θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να αναρτήσουν και εκεί ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό.

Τα στελέχη της Συγγρού έχουν οργανώσει και έκθεση φωτογραφικού υλικού που θα στηθεί και στην Αθήνα και στη Χαλκιδική, ενώ θα εκδοθούν επίσης, μια ειδική έκδοση-λεύκωμα, ένα  επετειακό video και θα μοιραστούν επετειακό pin σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Όπως διευκρίνιζαν από τη ΝΔ αυτή είναι η πρώτη φάση των εκδηλώσεων που θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, καθώς αμέσως μετά ξεκινά η 2η φάση, με εκδηλώσεις και συναντήσεις στελεχών σε κάθε νομό. Στόχος  είναι η ενεργοποίηση σε κάθε νομό στελεχών που έχουν προσφέρει στην παράταξη και έχουν αποστασιοποιηθεί η έχουν φύγει σε άλλους πολιτικούς χώρους, άλλα νιώθουν κοντά στον χώρο της ΝΔ.

newspost.gr


Σε ποιον πολιτικό έστειλαν 1.500 βιογραφικά για μία θέση εργασίας;


Ξεπερνούν τα 1.500 στον αριθμό τα βιογραφικά που έχουν λάβει οι συνεργάτες του νέου Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ο κ. Αβραμόπουλος λόγω των νέων καθηκόντων αναζητά συνεργάτες, έχοντας λάβει ιδιαίτερα πλούσια βιογραφικά, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει σε Έλληνες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜΑτοδότη ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή. Και αυτό γιατί οι μισοί εκ των έξι συνεργατών πρέπει να είναι γυναίκες και ξένοι. Οι μόνοι που θεωρούνται σίγουροι κάτοικοι Βρυξελλών είναι οι στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού Αρ. Καλογερόπουλος, και Πολ. Αδαμίδης. Μάλιστα αναμένεται να πλαισιωθούν από μία γυναίκα και μάλιστα Ελληνίδα που θα βρεθεί από την υπερπληθώρα βιογραφικών που εστάλησαν.
usay.gr


Αδυνατούν να υπαχθούν σε ρυθμίσεις οι Έλληνες όχι γιατί φοροδιαφεύγουν αλλά επειδή δεν έχουν


Έως τα τέλη Αυγούστου οι οφειλέτες του ΙΚΑ ανέρχονταν στους 469.874!

Σύμφωνα με τα στοιχεία των οφειλετών που τηρούνται από το ΙΚΑ τον Αύγουστο του 2014 ο αριθμός των οφειλετών που υπάχθηκε στη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» ήταν 1.567, ήτοι 975 μικρότερος σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014 οπότε υπάχθηκαν 2.542 οφειλέτες του ΙΚΑ.

Η μείωση είναι σημαντική και δείχνει ότι ο ΕΝΦΙΑ και οι δόσεις στον φόρο δεν ευνοούν την οποιαδήποτε προσπάθεια των Ελλήνων να διευθετήσουν τα χρέη τους και έτσι το κράτος τα βλέπει να διογκώνονται και θα διογκώνονται με την τακτική που συνεχίζει να έχει και στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία.

Από την άλλη και παρά την κατάσταση που επικρατεί από την στάση πληρωμών των Ελλήνων στα ταμεία και στην εφορία διότι δεν έχουν και δεν μπορούν να πληρώσουν και όχι επειδή φοροδιαφεύγουν, η τρόικα φέρεται διατεθειμένη να ζητήσει τη διεύρυνση των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που λαμβάνει το Κέντρο Εισπράξεως Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και αυτή της η αναλγησία οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει καμία αντίσταση από την κυβέρνηση και κανένα όχι, φτάνει, σταματήστε.

Το σύνολο των οφειλών στο ΙΚΑ ανέρχεται στα  359 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο. Εξ αυτών τα 265 εκατ. ευρώ είναι η αρχική οφειλή και τα 93 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε προσαυξήσεις κοινός τοκογλυφικοί τόκοι.

Το σύνολο των οφειλετών που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» έως τον Αύγουστο του 2014 είναι μόλις 22.395, όταν ο συνολικός αριθμός των οφειλετών του ΙΚΑ με ανεξόφλητες οφειλές διαμορφωνόταν στα τέλη Αυγούστου σε 469.874 άτομα.
Και ακόμα συζητάμε για το τι θα πει η τρόικα χωρίς να λαμβάνει παράλληλα μέτρα ανακούφισις από τα χρέη των πολιτών η κυβέρνηση.
Κ.Β.
newsotherwise.gr


Ολοκληρωτικός πόλεμος με το ακραίο Ισλάμ, του Ανδρέα Ανδριανόπουλου


Η ρήξη με το ακραίο Ισλάμ κορυφώνεται οδηγώντας σε σύγκρουση που δυνατόν να πάρει διαστάσεις ολοκληρωτικής αντιπαράθεσης με τον Δυτικό κόσμο.

Η σύγκρουση δεν είναι ιδεολογική. Αντιμέτωποι θα βρεθούν σύντομα ο ανθρωπιστικός πολιτισμός με την βαρβαρότητα και την κτηνωδία. Μπροστά σε μια τέτοια αντιπαράθεση δεν χωρά ουδετερότητα και
συμπεριφορά τήρησης ίσων αποστάσεων.

Μέσα στον παραλογισμό της υποστήριξης κάθε θέσης που εκφράζει αντίθεση προς την Δύση, κάποιοι στην Αριστερά εμφανίζονται να δικαιολογούν τις κινήσεις των ακραίων Τζιχαντιστών.

Ακούγονται λογής απίστευτα επιχειρήματα που επιχειρούν να δικαιολογήσουν το αποκρουστικό πρόσωπο του ακραίου ισλαμικού φανατισμού. Από απόψεις που δικαιολογούν το μίσος προς την Δύση λόγω εκμετάλλευσης (από ποιους ακριβώς;) των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών αυτών, μέχρι τα συνακόλουθα της αποικιοκρατίας, της στήριξης προς το Ισραήλ και των προκλήσεων της αμερικανικής ισχύος και του καπιταλιστικού τρόπου ζωής.

Δυστυχώς, όλα αυτά βρίσκονται εγκατεστημένα αποκλειστικά σε Δυτικούς εγκεφάλους και ιδιαίτερα σε αυτούς της Αριστεράς. Οι ενδοφυλετικές, διαφατριακές και θρησκευτικές συγκρούσεις στον Αραβικό αλλά και στον μουσουλμανικό γενικότερα κόσμο έχουν πολύ μακριά ιστορία.

Ξεκινούν από τους Ασσασίνους της εποχής των Σταυροφοριών, εξελίσσονται στις εκκαθαρίσεις των Σιιτών από τα Χαλιφάτα της Δαμασκού και της Βαγδάτης αργότερα, στις συγκρούσεις των διαφόρων Σουνιτικών φατριών στην Αραβία - στη φάση διάλυσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας – στις διαχρονικές αντιπαραθέσεις αντίπαλων ισλαμικών ομάδων στη Βόρεια Αφρική και στις γενικότερες βίαιες ανακατατάξεις στον Αραβικό κόσμο μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Το αίμα ποτέ δεν έπαψε να ρέει. Ανεξάρτητα από την ανάμιξη η όχι της Δύσης στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Βορειο-αφρικανό Αραβα ιστορικό του 14ου αιώνα Ιμπν Χαλντούν (στο μνημειώδες του έργο «Αλ- Μουκαντίμα») η πορεία της ιστορίας γίνεται κατανοητή σαν η βίαιη επικράτηση μιάς φυλής, έθνους η πολιτισμού πάνω στους άλλους μέχρις ότου κάποιος επόμενος, και πάλι με όπλο τη βία, θα επιβληθεί στους προηγούμενους.

Μιά αέναη σύγκρουση λοιπόν με στόχο την επικράτηση του ισχυρότερου («Δυνατού Αλόγου», κατά τον επιτυχή χαρακτηρισμό του συγγραφέα Lee Smith) χαρακτηρίζει τις αντιλήψεις αλλά και την συμπεριφορά των λαών της Μέσης Ανατολής κυρίως αλλά και πολλών άλλων μουσουλμανικών πληθυσμών, ώστε η ιστορία τους να πλημμυρίζει από συνεχείς συγκρούσεις, ανατροπές, εμφύλιες συρράξεις και σκληρές αιματοχυσίες.

Στα πιο πρόσφατα χρόνια γίναμε μάρτυρες μεγάλων τέτοιων εθνο-φυλετικών και φατριο-θρησκευτικών αντιπαραθέσεων. Η εισβολή και κατάληψη του Λιβάνου από την Συρία (1990-2005), οι εμφύλιες συρράξεις στη Βόρεια Υεμένη (1962-1970) και στο Λίβανο (1975-1990), τα ισλαμικά αντάρτικα στην Αλγερία (1991-2002), στην Αίγυπτο (1981-1997) και την Συρία (1979-1982), η εξέγερση των Παλαιστινίων κατά του Χασσεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας (1968-1971), οι εθνοκαθάρσεις του Σαντάμ Χουσείν κατά των Κούρδων και των Σιιτών στο Ιράκ και του πατέρα Ασσάντ κατά τω Σουνιτών στην πόλη Χάμα της Συρίας (1982), οι επιθέσεις των αρχών του Σουδάν εναντίον Χριστιανών στο Νότο της χώρας παλαιότερα και κατά των μη Αράβων μουσουλμάνων στο Νταρφούρ πρόσφατα καθώς και οι σφαγές και εκκαθαρίσεις Χριστιανών από τους ακραίους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία και από τους ισλαμιστές της Αλ-Σαμπαάμπ αλλόφυλων μουσουλμάνων στην Κεντρική και Νότια Σομαλία έγιναν χωρίς ανάμιξη η και ενδιαφέρον των όποιων Δυτικών δυνάμεων.

Στην πορεία της ιστορίας σημαντικοί θεωρητικοί του Ισλάμ επέλεξαν την απόλυτη ρήξη με τους «άπιστους» και την αφοσίωση σε αρχεγονικούς τύπους λατρείας κι επιστροφής στις συμπεριφορές και τα πιστεύω των πρωτοπόρων της μουσουλμανικής πίστης (σαλαφιστές) για την οικοδόμηση μιάς δυναμικής Αραβικής η γενικότερα ισλαμικής κοινωνίας.

Προσωπικότητες όπως ο Τζαμάλ - αλ - Αφγκανί, ο Χασάν – αλ – Μπάνα (ιδρυτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας), ο Ρασίντ Ρίντα (από τους παράγοντες της ανανέωσης του Ουαχαμπισμού στην Αραβική Χερσόνησο), ο Σαχίντ Κούντμπ (ιδρυτής της επιθετικής Τζιχάντ και πιστός στις διδασκαλίες του θεωρητικού από τον 13ο αιώνα Ιμπν Ταιμίγια) καθώς και ο ακραίος ιδεολόγος της Ισλαμικής Επανάστασης από το Πακιστάν Αμπού Μαουντούντι συνέβαλαν ουσιαστικά στην σημερινή κατάληξη το ακραίο Ισλάμ να έχει ουσιαστικά κυριαρχήσει στις σκέψεις και τις αντιλήψεις των περισσότερων – και ιδίως των νέων - μουσουλμάνων.

H επίδραση αυτών των αντιλήψεων στις μουσουλμανικές κοινότητες είναι καταλυτική. Αυτός είναι ο λόγος που σπάνια μετριοπαθείς μουσουλμάνοι στον Αραβικό κόσμο, στην Ινδική Χερσόνησο η ακόμη και στη Δύση ξεσηκώνονται ενάντια στους ακραίους. Η λογική της Τζιχάντ και της κυριαρχίας της βίας διαπερνά πλέον το πνεύμα αλλά και τις συμπεριφορές των περισσότερων μουσουλμανικών κοινοτήτων. Με τρόπο μάλιστα που είναι σχεδόν αδύνατον να ακουσθούν οι άλλες μετριοπαθείς και λογικότερες φωνές.

Μέσα στο σύνολο του Αραβικού πληθυσμού σε Μαγκρέμπ και Μέση Ανατολή οι Σουνίτες αποτελούν κάτι πάνω από το 70%. Ασκούσαν λοιπόν πάντα καταπιεστική εξουσία στους υπόλοιπους, που αποτελούσαν μερικές δεκάδες εθνικές, φυλετικές και θρησκευτικές μειονότητες. Συχνά με την βία επέβαλαν τις θελήσεις τους ξεχωρίζοντας, ανάμεσα σε όλους τους άλλους, τους μουσουλμάνους Σιίτες σαν τους ουσιαστικότερους και πλέον μισητούς τους εχθρούς.

Οι παρανοικοί Τζιχαντιστές του νέου Χαλιφάτου της Συρίας, του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIS), ξεπήδησαν ακριβώς από τη ανάγκη επαναφοράς της πολιτικής τάξης στην περιοχή. Σαν συνέπεια των εξελίξεων και των στρατηγικά πετυχημένων κινήσεων ηγετών τω χωρών αυτών (λ.χ. του Αγιατολάχ Σιστανί στο Ιράκ και προσωπικοτήτων της Χετζμπολάχ στο Λίβανο) οι Σιίτες είχαν τον έλεγχο η ασκούσαν σημαντική επιρροή πλέον σε σημαντικότατες κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής (Ιράν, Συρία, Ιράκ, Λίβανος).

Με προκάλυψη την αντίσταση κατά του Ασσάντ στη Συρία και με σημαντική βοήθεια ακόμα και από ισλαμιστές της Δύσης και του Καυκάσου, οι Τζιχαντιστές του ISIS βάλθηκαν να αλλάξουν και πάλι τον πολιτικό χάρτη αποκαθιστώντας τις δυνάμεις του Σουνιτισμού. Που δεν είχαν ποτέ πριν απολέσει την κυριαρχία τους από τα χρόνια των Οθωμανών ακόμη. Τα υπόλοιπα καθεστώτα της περιοχής, σαν Σουνίτες (Σαουδική Αραβία, Εμιράτα, Αίγυπτος, Ιορδανία, Τουρκία) με βαθιά καχυποψία προς το Ιράν, υποχρεωτικά τους ανέχονται η τουλάχιστον δεν μπορούν να τους αντιπαραταχθούν. Κι έτσι επιβιώνουν, απλώνοντας και πλοκάμια προς τη Δύση.

Έχω παλαιότερα σημειώσει πως τα συμφέροντα Δύσης και Ρωσίας τους φέρνουν ουσιαστικά κοντύτερα λόγω των αυξημένων κινδύνων από το ακραίο Ισλάμ.

Αποτελεί τουλάχιστον παραλογισμό να συγκρούονται για ζητήματα που μπορούν να λυθούν με μιά απλή συνάντηση και ουσιαστική διαπραγμάτευση και να αγνοούν την ισχυροποίηση σε παγκόσμια κλίμακα των επιθέσεων των Σαλαφιστών οπαδών της Τζιχάντ που αυτοομολογημένα έχουν σαν στόχο την καταστροφή των αλλόθρησκων και συνολικά του ευρωπαικού και δυτικού πολιτισμού.

Πολύ πρόσφατα (3 Σεπτεμβρίου) Τατάροι ηγέτες απείλησαν ανοιχτά την Ρωσία για επιθέσεις τζιχαντιστών στον Καύκασο και για αντάρτικο σε Βόλγα και Ουράλια ενώ το Ισλαμικό κράτος της Συρίας και του Ιράκ (ISIS) δείχνει έτοιμο νε επεκτείνει την επιθετική του ορμή σε στόχους ευρωπαικούς και χριστιανικούς εκτός Μέσης Ανατολής. Αν κάτι έχει καθυστερήσει αυτές τις επιθέσεις - πέραν των ακρωτηριασμών Αμερικανών ομήρων σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς - είναι το γεγονός πως οι χριστιανοί της Δύσης είναι μόλις τέταρτοι στη λίστα των μισητών εχθρών των Σαλαφιστών.

Πρώτοι έρχονται οι λεγόμενοι αποστάτες, μουσουλμάνοι δηλ. που εγκατέλειψαν τον φανατισμό και επέλεξαν να ζούν ειρηνικά με τους αλλόθρησκους συνανθρώπους τους. Τέτοιοι βέβαια είναι όσοι αναγνώρισαν τις εσφαλμένες φανατικές τους επιλογές και επέλεξαν να επιστρέψουν στις διδασκαλίες της μετριοπάθειας του Προφήτη. Αυτοί είναι και οι πλέον μισητοί.

Μετά έρχονται όσοι πάντοτε πίστευαν στην θρησκευτική μετριοπάθεια και στην κοσμική φύση των πολιτικών τους καθεστώτων. Τα καθεστώτα της Αιγύπτου, της Αλγερίας, του Πακιστάν και της Συρίας, μεταξύ άλλων, κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις στην λίστα αυτή.

Λίγο πιο κάτω είναι οι άθεοι, οι πολυθεϊστές και οι ειδωλολάτρες. Γι' αυτό οι Σουνίτες σιχαίνονται τους Σιίτες, που αναγνωρίζουν θεότητες (ιμάμηδες) και ιδρύουν ιερά τεμένη αφιερωμένα στον Προφήτη και σε μέλη της οικογένειάς του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι κομμουνιστές (άθεοι) αποτελούν φανατικούς τους εχθρούς.

Σε παρακάτω κατηγορία εντάσσονται οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι ακριβώς επειδή αποτελούν "λαούς του βιβλίου"μιά και αναφέρονται στο Κοράνι και είναι κυρίως μονοθεϊστές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως εξαιρούνται από το μίσος κι από τη ανάγκη καταδίωξης. Δεν αποτελούν απλά πρώτη προτεραιότητα. Εκτός αν για κάποιο λόγο βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα - Εβραίοι στο Ισραήλ και Χριστιανοί σε Ιράκ, Αίγυπτο, σε χωριά της Αλγερίας και Συρία.

Στην αφέλεια που χαρακτηρίζει ορισμένους εγκεφάλους της Αριστεράς ανακαλύπτονται στον έντονο αντιδυτικισμό των Τζιχαντιστών στοιχεία υποτίθεται αντι-καπιταλιστικά η αντι-αποικιακά που τους κάνει σχετικά συμπαθείς και αποδεκτούς. Στην ουσία, οι άθεοι αριστεριστές-κομμουνιστές αποτελούν για τους φανατικούς ισλαμιστές τον πλέον μισητό εχθρό, ανάμεσα σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο.

Ολοι ανήκουμε στον Οίκο του Πολέμου (Νταρ αλ Χάρμπ) μια και σαν άπιστοι δε μπορούμε να μπούμε στον Οίκο του Θεού (Ντάρ αλ Ισλάμ). Οι άθεοι όμως ανάμεσά μας συνιστούν ιδιαίτερη πρόκληση για τους Σαλαφιστές (οπαδούς του ορθόδοξου αρχεγονισμού στο Ισλάμ). Αν δεν αναγνωρίσουμε έγκαιρα το πρόβλημα σε λίγα χρόνια θα δυσκολευόμαστε να κινηθούμε στις πόλεις μας, εδώ στη Δύση,δίχως την άδεια της ισλαμικής πολιτοφυλακής. Που θα περιφρουρεί για την εφαρμογή της Σαρία (ιερός μουσουλμανικός νόμος)…

Σε γειτονιές πόλεων στη Βρετανία και την Γερμανία το φαινόμενο ήδη παρατηρείται!! Δεν θα αργήσει η κατάσταση αυτή να επεκταθεί και η σύγκρουση, και μέσα στις ίδιες μας τις γειτονιές, να γίνει εφιαλτικά περίπου καθημερινή. Καιρός να αφυπνισθούμε…

real.gr
.


Δημόσιο: και στο ... βάθος απολύσεις για τους υπαλλήλους των Δήμων – 6.500 θα φύγουν ως το τέλος του χρόνου


Με απεργία και καταλήψεις δημαρχείων απαντούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους
Στα άκρα η κόντρα της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ
Τι θα γίνει και ποιοι κινδυνεύουν με απόλυση εκτός από τους επίορκους
Στα άκρα αναμένεται να
φτάσει η κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στο θέμα των 6.500 απολύσεων που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του χρόνου.

Ένα μεγάλο μέρος από αυτές θα προέλθουν από τους δήμους και κάπου εδώ ξεκινάει η κόντρα.

Η Κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική κάλυψη στο αντάρτικο των 19 δημάρχων που εκλέχτηκαν με ψηφοδέλτια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μιλά για συνδρομή σε παρανομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του απαντά πως οι επίορκοι, όπως επικαλείται η κυβέρνηση, μπορούν να εντοπιστούν και με έναν απλό έλεγχο από τον ΑΣΕΠ δεν χρειάζεται απογραφή και αξιολόγηση των υπαλλήλων.
Υπάρχει κρυφή ατζέντα απολύσεων

Στην Κουμουνδούρου βλέπουν τους αριθμούς των απολύσεων και μιλούν για κρυφή ατζέντα απολύσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Από τις 6.500 απολύσεις που πρέπει να γίνουν το ποσοστό εκείνων που θα προκύψουν από τις τάξεις των επίορκων, δηλαδή όσων διαθέτουν πλαστά ή παραποιημένα δικαιολογητικά, θα είναι μικρό και έτσι μένει ένα μεγάλο μέρος να καλυφθεί από υπαλλήλους που υπηρετούν κανονικά και χωρίς παρανομίες επί ολόκληρες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης οι επίορκοι δεν θα ξεπεράσουν τους 1.00.
Κάπως έτσι μιλάμε για επιπλέον 5.500 απολύσεις. Μεγάλο μέρος από αυτούς θα προέλθει από τις τάξεις των υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αλλά και πάλι ο αριθμός φαίνεται ότι δεν καλύπτεται.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αρκετών στελεχών των περιφερειών και των δήμων υπάρχει ένας αριθμός που μπορεί να φτάνει ακόμη και τις 2.000 άτομα που θα πρέπει να καλυφθεί από τα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όλα αυτά μάλιστα μέσα σε ένα περιθώριο περίπου τριών μηνών κατ' απαίτηση της τρόικας.

.


Πόρτα εξόδου από το Δημόσιο σε 6.500 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2014


Από τις 6.500 απολύσεις που πρέπει να γίνουν το ποσοστό εκείνων που θα προκύψουν από τις τάξεις των επίορκων, δηλαδή όσων διαθέτουν πλαστά ή παραποιημένα δικαιολογητικά, θα είναι μικρό και έτσι μένει ένα μεγάλο μέρος να καλυφθεί από υπαλλήλους που υπηρετούν κανονικά και χωρίς παρανομίες επί ολόκληρες δεκαετίες.
Οπως γράφει και το Εθνος σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης οι επίορκοι δεν θα ξεπεράσουν τους 1.000. Αρα, απομένουν 5.500 απολύσεις οι οποίες πρέπει να βρουν «δεξαμενή». Κατά συνέπεια, μεγάλο μέρος από αυτούς θα προέλθει από τις τάξεις των υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αλλά και πάλι ο αριθμός φαίνεται ότι δεν καλύπτεται. Κατά τους υπολογισμούς στους οποίους έχουν προχωρήσει στελέχη περιφερειών και δήμων υπάρχει ένας αριθμός που μπορεί να φτάνει ακόμη και τις 2.000 άτομα που θα πρέπει να καλυφθεί από τα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

iefimerida.gr


Έφτασαν ως την κορυφή του Ολύμπου για να προκαλέσουν οι Σκοπιανοί καμιά αντίδραση μέχρι στιγμής από το ΥΠ.ΕΞ.


Το κόμπλεξ φαίνεται είναι αντιστρόφως ανάλογο του κρατιδίου στα βόρεια σύνορά μας. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής της FYROM έφτασε ως την κορυφή του Ολύμπου για να υψώσει τη σημαία-πρόκληση για την Ελλάδα με τον Ήλιο της Βεργίνας
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της FYROΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, είναι δεδομένο ότι ήθελε να προκαλέσει. Φυσικά και γνώριζε ότι η συγκεκριμένη σημαία έχει αντικατασταθεί βάσει συμφωνίας FYROM Ελλάδος και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί είχαν κρίνει ότι αποτελεί πρόκληση.
Ωστόσο ο νυν αντιπρόεδρος της Βουλής των γειτόνων και σύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας προτίμησε φτάνοντας στην... κορυφή της Ελλάδας να υψώσει αυτή τη σημαία.



Αν και κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι δίδεται μεγάλη σημασία σε μια ιδιωτική επίσκεψη υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι ο κύριος αυτός κατέχει επίσημη κρατική θέση και δημοσίευσε τις εικόνες αυτές σε δίκτυα όπως το facebook και το twitter που θεωρούνται διεθνή μέσα.

Ακόμη πάντως απ' το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση!!

newsit.gr

Σχόλιο newsotherwise.gr : Και ακόμα το εξαφανισμένο Υπουργείο Εξωτερικών και ο δεν ξέρω τι κάνω και που βρίσκομαι γιατί ασχολούμαι με άλλα ΥΠΕΞ Βαγγέλης Βενιζέλος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά δεν έχει βγάλει ούτε μια γραμμή ανακοίνωση η διαμαρτυρία!!!


Ελεύθεροι με όρους Γριβέας και Βάτσικα


Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στο ανακριτή Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, που κατηγορούνται στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, στον κ. Γριβέα επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα και χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ.

Η σύζυγός του, αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, το ζευγάρι κατηγορείται για επιχειρηματικά δάνεια περίπου 17 εκατ. ευρώ, που έλαβαν από το ΤΤ, τα οποία κατά το κατηγορητήριο δεν διατέθηκαν για τους σκοπούς που εκταμιεύθηκαν. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και σε απολογητικά υπομνήματα που παρέδωσαν στον ανακριτή, φέρονται να αιτιολογούν τη διάθεση των επίμαχων χρηματικών ποσών.

Πηγή: ΑΠΕ, newsit.gr