Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η Νέα Δημοκρατία καλεί στο αύριο και το “παρελθόν” της


Μια ιστορική συνάντηση με έντονο συμβολισμό αλλά και διάχυτη συναισθηματική φόρτιση πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στη Συγγρού, στο πλαίσιο προετοιμασίας των δράσεων ενόψει των 40 ετών από την ίδρυσή της Νέας Δημοκρατίας....

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι γενικοί διευθυντές και οι γραμματείς οργανωτικού του κόμματος από 1974 μέχρι σήμερα παρουσία του σημερινού γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου και του σημερινού γενικού διευθυντή Κώστα Τσιμάρα.
Οι “γερόλυκοι” της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκαν ιδιαίτερα πρόθυμοι να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στις δράσεις που ετοιμάζει το κόμμα.
Όλοι τους ιστορικά στελέχη του κόμματος, συνεργατών όλων των προέδρων του κόμματος και όλων των εποχών.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν:

Διατελέσαντες Γενικοί Διευθυντές

Άγγελος Μπρατάκος, Σγαρδέλης Αντώνης, Θανάσης Σκορδάς, Κώστας Πυλαρινός, Γιώργος Βουκελάτος, Μενέλαος Δασκαλάκης Μενέλαος

Διατελέσαντες Γραμματείς Κεντρικής Επιτροπής
Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Λευτέρης Ζαγορίτης, Ανδρέας Λυκουρέντζος

Διατελέσαντες Γραμματείς Οργανωτικού
Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, Μανώλης Αγγελάκας, Γιώργος Λουλουδάκης, Κώστας Δόλογλου, Σέριος Τσίφτης, Άγγελος Μοσχονάς, Γιώργος Φωτεινόπουλος.

Δημοτική Καραμούζα


Απάλλαξαν στην Σουδία κατηγορούμενο για βιασμό γιατί έπασχε από σεξυπνία!!


Αποφάσεις δικαστηρίων που εκπλήσσουν στην βόρεια Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Σουηδία, καθώς σύνθεση δικαστηρίου έκρινε ότι ένας κατηγορούμενος για βιασμό δεν είχε πρόθεση να κάνει σεξ, καθώς υπνοβατούσε εκείνη τη στιγμή. 

Ο 26χρονος κατηγορούμενος σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, πάσχει από  σεξυπνία και για αυτό το Εφετείο του Σούντσβαλ στην Σουηδία ακύρωσε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση των δύο ετών φυλάκιση.  

Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχίατρο οι οποίος μίλησε στην δίκη, η σεξυπνία είναι μία διαταραχή που μοιάζει με την υπνοβασία, καθώς οι πάσχοντες δεν έχουν καμία συνείδηση των πράξεών τους. Αν και δεν έχουν γίνει επαρκείς μελέτες, οι δικαστές πείστηκαν από την κατάθεση του ειδικού, ο οποίος εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος- ασθενής έχει σεξουαλικές επαφές ενώ κοιμάται, χωρίς να το αντιλαμβάνεται. 

Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτός ο ισχυρισμός δεν ακούγεται παράλογος και έτσι τον απάλλαξε από τις κατηγορίες, έχει να πέσει υπνοβασία μετά το δεδικασμένο στην Σουηδία και η κατάληξη δεν ξέραμε τι κάναμε συγνώμη!!

newsotherwise.gr



Δεκτό κατά πλειοψηφία στην επιτροπή το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων


Δεκτό κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο επί των άρθρων έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων που αναμένεται τώρα να πάρει
τον δρόμο προς την Ολομέλεια.

Νωρίτερα, στην Επιτροπή, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, προανήγγειλε πλαφόν στην έκδοση ανώνυμων κουπονιών για την οικονομική εξόρμηση των κομμάτων έως 150.000 ευρώ, κατ’ έτος. Δήλωσε, πάντως, ανοικτός για περαιτέρω συζήτηση.
Υπέρ του νομοσχεδίου τοποθετήθηκε από την πλευρά της ΝΔ ο Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι το κόμμα του ψηφίζει θετικά όλα τα άρθρα.

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, πλην ορισμένων άρθρων που κρίνει ως θετικά υποστήριξε από την πλευρά της η Ολγα Γεροβασίλη, επιφυλασσόμενη για τα περαιτέρω στην ολομέλεια. Η ίδια τόνισε την ανάγκη της διαφάνειας, σημειώνοντας όμως ότι πρέπει να συνδέεται και με άλλα πράγματα. Αναφερόμενη ειδικά στην εισαγωγή εταιρειών, υποστήριξε πως «ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα, στο εξής θα γίνεται με τη βούλα. Δεν θα ταΐζουν τα κόμματα τους πολίτες, αλλά ο κάθε κ. Χριστοφοράκος τα κόμματα», είπε. «Αλήθεια, τον κάθε κ.Χριστοφοράκο, ποιος θα τον ταΐζει; Μήπως ο ελληνικός λαός με διπλή και τρίδιπλη φορολογία;».

Η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν θέλουμε κόμματα που να αντιμετωπίζονται με πρακτικές Ανώνυμης Εταιρίας στην αγορά». Τοποθετήθηκε υπέρ των βελτιώσεων στο νομοσχέδιο όσον αφορά στα κουπόνια και της απόσυρσης παραγράφου που έμελλε να ασκήσει λογοκρισία στα ΜΜΕ, και ζήτησε την διασφάλιση του δικαιώματος των ετεροδημοτών να ψηφίζουν στον τόπο τους.

Στην μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων επικέντρωσε ο Γιάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για μείωση περί το 85% την περίοδο της κρίσης. Ο ίδιος ζήτησε ο βασικός έλεγχος να γίνει μέσω των δαπανών των κομμάτων, αφού όσο μικρότερες είναι αυτές, τόσο λιγότερες είναι και οι ανάγκες για μαύρο χρήμα.
Υπέρ του να μην υπάρχει «ηλεκτρονικό φακέλωμα», τάχθηκε ο Αντώνης Γρέγος από τη ΧΑ, ζητώντας παράλληλα τα κόμματα να κατεβάζουν πανό και φωτογραφίες τους μετά τις εκλογές.

«Είναι υποχρέωσή σας να δώσετε στον λαό μία εξήγηση για το πώς διαμορφώσατε τα δάνειά σας στις τράπεζες τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ», είπε από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ο Γιώργος Κυρίτσης. Ο ίδιος ζήτησε αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου καθεστώτος, με έμφαση στον έλεγχο των οικονομικών, με αυστηρότερες μάλιστα ποινές. «Το νομοσχέδιο δεν θέλει να ενισχύσει την ανεξαρτησία της επιτροπής ελέγχου», κατήγγειλε, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί ελεγκτές και ελεγχόμενοι να είναι τα ίδια πρόσωπα.

«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης κρατούν την μερίδα του λέοντος για τον εαυτό τους (…) Το ίδιο κάνουν και στην αγορά ραδιοτηλεοπτικού χρόνου», είπε, ζητώντας να παρακρατείται το 25% της χρηματοδότησης κάθε κόμματος που δεν προσκομίζει αποδεικτικά για την ιδιωτική χρηματοδότηση που δέχεται. Όσο για τη στάση του κόμματός του, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια κατ’ άρθρον.

«Κοροϊδία» χαρακτήρισε τα κουπόνια ύψους 150.000 τον χρόνο ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ. «Εμείς δημοσιεύουμε στον Ριζοσπάστη κάθε μέρα ανθρώπους που ενισχύουν το ΚΚΕ. Όταν όμως δεν θέλουν, δεν πρόκειται να τους δώσουμε εμείς», είπε, προειδοποιώντας ότι το νομοσχέδιο μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του.

Στην μείωση του ποσοστού κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα και τις νέες βάσεις που τίθενται για περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία, έμεινε ο υφυπουργός κ.Λεονταρίδης. «Στόχος μας η διαφάνεια, η άμεση πληροφόρηση του πολίτη και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών», είπε, ζητώντας την στήριξη των κομμάτων για βήματα στην προσπάθεια ελέγχου των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετων σε Βουλή και Ευρωβουλή.
Η συνεδρίαση όμως δεν έληξε εκεί.

Τον λόγο πήρε, χωρίς να είναι μέλος της Επιτροπής και ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης. Συμφώνησε εκ μέρους του κόμματός του για την απομείωση ύψους 50% στην χρηματοδότηση των κομμάτων σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα, ενώ απέδωσε την επιφύλαξη των πολιτών στην κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων στην «διάχυτη αντίληψη» ότι καθ’ όλη την Μεταπολίτευση, τα δύο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία, είχαν και άλλες πηγές, αδιαφανείς.

Ο ίδιος παρακάλεσε τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να δώσουν λογαριασμό δημόσιο και διαφανή για τον τρόπο ρύθμισης των χρεών τους προς τον τραπεζικό τομέα. «Δεν είναι σωστό να υπάρχουν σκιές και σκελετοί στα ντουλάπια για αδιαφανή χρηματοδότηση κομμάτων», είπε, επιλέγοντας εκπροσωπώντας το κόμμα του να σταθεί ιδιαίτερα στο θέμα του αυστηρότατου ελέγχου και της διαφάνειας στο θέμα των δαπανών. Τάχθηκε κατά του «αμερικανικού» μοντέλου στην χρηματοδότηση κομμάτων, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη ως «κατηφόρα» για το πολιτικό σύστημα, που τότε θα λειτουργεί με λομπίστες, εταιρείες και ΜΚΟ που εν πολλοίς θα ζητούν ανταλλάγματα.

Αναφερόμενος στο θέμα των κουπονιών, υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει η χημεία. Να αυξηθεί η συνεισφορά ομίλων και να μειωθεί η παρουσία του απλού πολίτη που θέλει να προσεγγίσει την πολιτική έστω και έτσι. «Η ονομαστικοποίηση λειτουργεί αποτρεπτικά. Δεν είναι θέμα θεωρητικής συζήτησης ή ιδιορρυθμίας του ΚΚΕ», είπε, δηλώνοντας πως το κόμμα του είναι εντελώς αντίθετο στην ονομαστικοποίηση και πλαφόν των 150.000 για εξορμήσεις.

real.gr


Καβάλα: 42 χρόνια φυλακή σε 74χρονη μετά από... 24 καταδικαστικές αποφάσεις


Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά 24 αποφάσεις δικαστηρίων, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 42 ετών για σωρεία αδικημάτων οικονομικής φύσης, όπως απάτη,πλαστογραφία, ακάλυπτες επιταγές, εκκρεμούσαν σε βάρος 74χρονης, η οποία συνελήφθη στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας









Πέραν των καταδικαστικών αποφάσεων, εκκρεμούσαν εναντίον της εντάλματα σύλληψης και βίας προσαγωγής.

Η ηλικιωμένη, η οποία διατηρεί ατομική επιχείρηση εμπορίας τροφίμων, ποτών, απορριμμάτων κ.ά., θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Τατσόπουλος: Το κωλοκόμμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ


ην οργισμένη απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη προκάλεσε ο Πέτρος Τατσόπουλος και όσα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό, αποκαλώντας το ΠΑΣΟΚ, «κωλοκόμμα».

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Τατσόπουλος είπε:

«Το κωλοκόμμα που λεγόταν και συνεχίζει να λέγεται ΠΑΣΟΚ έχει διαβρώσει τόσο πολύ, με αυτόν τον ποπουλισμό του ότι "όλοι θα διοριστούμε, με κάθε μέσο και τρόπο και κάθε πλαστογραφία", όλες τις πολιτικές συμπεριφορές όλων των κομμάτων: από τη Ν.Δ. έως τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς… Είκοσι χρόνια ήταν το ΠΑΣΟΚ, αν δεν είναι υπεύθυνο αυτό, ποιος είναι; Το ΠΑΣΟΚ το καλλιέργησε αυτό. Ήταν μια νοοτροπία που ξεκίνησε από το ΤΤ, με μια ισοπέδωση. Όλα μαζί μπήκαν, πρόβατα και ερίφια μαζί, κατέκλυσαν τους δημόσιους μηχανισμούς και είχαμε το πιο φαύλο κομματικό κράτος. Δεν δαιμονοποιώ το ΠΑΣΟΚ, αλλά επί ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η διαφθορά».

Ο Δημήτρης Καρύδης απάντησε μέσω social media: 

 «Ο Π. Τατσόπουλος ξεκίνησε κατά πως φαίνεται την προεκλογική του εκστρατεία… με πολύ βαρετό τρόπο: χυδαιότητες, λάσπη και ύβρεις κατά του ΠΑΣΟΚ…. Καλό όμως είναι να προσέξει μήπως από την πολύ κατρακύλα τον πάρει το ποτάμι».

newsit.gr


Αποκαλυπτικά SMS: Ο Μπαλτάκος έδινε “γραμμή” στον Κασιδιάρη


Οδηγίες στον Ηλία Κασιδιάρη για το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, φέρεται να έδινε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος

Όπως προκύπτει από τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό Ηλία Κασίδιάρη και τα οποία δημοσίευσε σήμερα η “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο αποστολέας (αναφέρεται ως Ζούμπος χωρίς μικρό όνομα) ενημερώνει τον προφυλακισμένο βουλευτή για συναντήσεις με τον Τάκη Μπαλτάκο και όσα του υπέδειξε ο τελευταίος.

Στο πρώτο μήνυμα, στις 5 Φεβρουαρίου 2013, αναφέρει ότι ο Μπαλτάκος επισκέφθηκε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ταυτόχρονα με τον αδερφό του αρχηγού της Ν.Μιχαλολιάκου: “Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας και Τάκης Μπαλτάκος”.

Στο δεύτερο, στις 25 Φεβρουαρίου του 2013, ο κ.Μπαλτάκος φέρεται να ζητάει την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη (τότε υπουργός Δικαιοσύνης της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά): “Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12.00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει νά 'μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μού 'πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις στρατιωτικές Σχολές. Τού 'πα είμαστε ενήμεροι!”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα δύο άρθρα 62 και 83 είναι εκείνα που είχε προσθέσει σε νομοσχέδιο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντ.Ρουπακιώτης και έδιναν στον Αρειο Πάγο και ΣτΕ το δικαίωμα αναψηλάφησης υποθέσεων αστικού χαρακτήρα ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παρά τις τροποποιήσεις, τα άρθρα καταψηφίστηκαν, λόγω της κάθετης διαφωνίας βουλευτών της ΝΔ. Τα άρθρα καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε ό,τι αφορά την «τροπολογία των 85» αφορά την πρωτοβουλία των βουλευτών της ΝΔ που ζητούσαν να εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές μόνο Έλληνες το γένος. Η τροπολογία καταγγέλθηκε ως ρατσιστική από κόμματα της Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ και αποσύρθηκε, ωστόσο όπως προκύπτει από το μήνυμα ο τέως γραμματέας της κυβέρνησης βρισκόταν σε επαφή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για το ζήτημα.

Κατα τα ίδια στοιχεία, ο Τάκης Μπαλτάκος φέρεται να έδινε και συγχαρητήρια στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τραμπουκισμούς μέσα στο κοινοβούλιο. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που ο Π.Ηλιόπουλος είχε προκαλέσει στη Βουλή, με ειρωνικές αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα και αδιαφορώντας για τις παραινέσεις του προεδρείου. Το αποτέλεσμα ήταν ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να καλέσει τον φρούραρχο της Βουλής, για να τον απομακρύνει.

“Πέρασε ο Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο”, ήταν το σχετικό μήνυμα που έστειλε στις 17 Μαΐου 2013 στενός συνεργάτης του Ηλ.Κασιδιάρη στο κινητό του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, μετά το επεισόδιο.
Την απάντησή του στο δημοσίευμα έδωσε ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος -σύμφωνα με το MEGA- επιβεβαίωσε ότι μιλούσε καθημερινά με συνεργάτη του Ηλία Κασιδιάρη, διότι ήταν απέναντι από το γραφείο του. Για το νομοσχέδιο του Ρουπακιώτη, παραδέχτηκε ότι ήταν σε συνεννόηση με τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή, καθώς επρόκειτο για θέμα εθνικό. Τους είπε ότι "αφού είστε πατριώτες, θα πρέπει να ψηφίσετε την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας".

Τέλος, όσον αφορά στο περιστατικό με τον Π. Ηλιόπουλο, ο Τάκης Μπαλτάκος υποστήριξε ότι τους είπε ειρωνικά "μπράβο και συγχαρητήρια" για τη συμπεριφορά. Όπως τονίζει, το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες ψήφισαν στη Βουλή όπως η ΝΔ δεν σημαίνει κάτι, καθώς σε άλλες ψηφοφορίες είχαν ψηφίσει με τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ.   

πηγή : newsit.gr


Αποκαλύφθηκε μεγάλη απάτη με δελτία του ΟΠΑΠ -Ξέπλεναν χρήματα μέσω κερδισμένων δελτίων


Γίνεται ένας κοινός παίκτης παιχνιδιών του ΟΠΑΠ να παίζει 24 δελτία κάθε μέρα, επί 365 ημέρες το χρόνο, και να είναι έχει κερδίσει σε όλα τα δελτία που κατέθεσε; Η λογική λέει «όχι», αλλά η παράνομη δραστηριότητα κάποιων λέει «ναι».
Όπως σημειώνει η Ημερησία, αντιμέτωποι με έλεγχο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος βρίσκονται 386 φορολογούμενοι που εμφανίζονται με εκατοντάδες κερδισμένα δελτία παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Ο Οργανισμός τους χορήγησε το 2013 βεβαιώσεις για κερδισμένα δελτία συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ. Η κάθε μια βεβαίωση κερδών περιείχε πάνω από 300 κερδισμένα δελτία με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.
Δηλαδή, ο φορολογούμενος που ζήτησε βεβαίωση κερδών για 8.700 δελτία θα πρέπει να έπαιζε περίπου 24 δελτία την ημέρα, επί 365 ημέρες και ήταν τόσο τυχερός που όλα τα δελτία είχαν κερδίσει κάποιο ποσό. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τυχερών δελτίων ο ίδιος παίχτης εμφανίζεται να έχει παίξει την ίδια μέρα ακόμη και την ίδια ώρα κάποιο από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος.
Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από έρευνα της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) με την ΟΠΑΠ Α.Ε. για τους κινδύνους νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μέσω της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων. Από την έρευνα προέκυψαν τα εξής:
Το έτος 2013 ζητήθηκαν από την ΟΠΑΠ Α.Ε. βεβαιώσεις κερδών συνολικού ύψους 347 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.
386 βεβαιώσεις, συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων περίπου, περιείχαν άνω των 300 κερδισμένων δελτίων η κάθε μία, με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.
Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν σε ασφαλείς ψηφιακούς δίσκους (κλειδωμένα CD) στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και στο ΣΔΟΕ, για έλεγχο. Η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται και για τα προηγούμενα έτη ώστε αυτά να διαβιβαστούν επίσης στις αρμόδιες Αρχές.έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).
Η ανακοίνωση της ΕΕΕΠ
Μετά από πολύμηνη συνεργασία της ΕΕΕΠ με την ΟΠΑΠ Α.Ε., ολοκληρώθηκε η διερεύνηση των κινδύνων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μέσω της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων.
Με την ολοκλήρωση της διερεύνησης και κατά τις οδηγίες της ΕΕΕΠ, η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. υπέβαλε μία σειρά στοιχείων και εκτιμήσεων σχετικά με τις βεβαιώσεις κερδών που χορηγεί σε φυσικά πρόσωπα, με βάση το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο και οι οποίες χρησιμοποιούνται ώστε να δικαιολογηθεί η προέλευση εισοδήματος στις φορολογικές αρχές.
Από την αξιολόγηση του υλικού προκύπτει ότι, με το σημερινό καθεστώς χορήγησης των βεβαιώσεων, είναι δυνατή, μετά την είσπραξη του δελτίου, η μεταβίβαση της ανώνυμης απόδειξης ή/και εντολής πληρωμής σε τρίτο, ο οποίος μπορεί να εμφανισθεί και να ζητήσει την έκδοση βεβαίωσης κερδών, χωρίς να είναι κατ' ανάγκη ο ίδιος παίκτης.
Ωστόσο, με βάση το γεγονός ότι αυτός που ζητάει τη βεβαίωση χορηγεί τα στοιχεία του και το γεγονός ότι από τα τηρούμενα στοιχεία που υπέβαλλε η ΟΠΑΠ προκύπτει, επιπλέον, ο τόπος, ο χρόνος και η αξία κατάθεσης και κέρδους κάθε δελτίου, οι αρμόδιες αρχές μπορούν να διαπιστώσουν, σε κατασταλτικό επίπεδο, ενδεχόμενα κρούσματα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Στη συνέχεια, η ΕΕΕΠ ζήτησε από τη διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. να διαβιβάσει σε ασφαλείς ψηφιακούς δίσκους (κλειδωμένα cd), για το έτος 2013, τα ακόλουθα στοιχεία:
1. Τα πλήρη στοιχεία όσων έχουν ζητήσει βεβαιώσεις κερδών, με αναγραφή του ποσού κάθε βεβαίωσης (ποσό που παίχτηκε και ποσό που κερδήθηκε) και την ημερομηνία έκδοσής της.
2. Τα κερδισμένα δελτία που περιλήφθηκαν σε κάθε βεβαίωση, ανά δελτίο με το ποσό του.
3. Τον χρόνο, τον τόπο και το πρακτορείο που παίχτηκαν και που εξαργυρώθηκαν τα δελτία, ανά δελτίο με το ποσό του.
Η ΟΠΑΠ Α.Ε. διαβίβασε σήμερα στην ΕΕΕΠ τα πλήρη παραπάνω στοιχεία, τα οποία η ΕΕΕΠ απέστειλε αμέσως στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και στο Σ.Δ.Ο.Ε., για τις κατά την κρίση τους και αρμοδιότητά τους ενέργειες.
Συνοπτικά, από τη γενική εικόνα των στοιχείων προκύπτει ότι, το έτος 2013 ζητήθηκαν από την ΟΠΑΠ Α.Ε. βεβαιώσεις κερδών συνολικού ύψους 347 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Από αυτές, 386 βεβαιώσεις, συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων περίπου, περιείχαν άνω των 300 κερδισμένων δελτίων η κάθε μία, με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.
Η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται και για τα προηγούμενα έτη ώστε αυτά να διαβιβαστούν επίσης στις αρμόδιες Αρχές.
Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και σύμφωνα με το σχέδιο της νέας Οδηγίας της Ε.Ε. για αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη γενικότερη ευρωπαϊκή εμπειρία, η ΕΕΕΠ ολοκληρώνει το νέο κανονιστικό πλαίσιο προληπτικής αντιμετώπισης του φαινομένου, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2014.


Πηγή: iefimerida.gr


Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται το ζεύγος Γριβέα


Στον εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιο για υποθέσεις Εκδόσεων, θα μεταχθεί σε λίγο το ζεύγος Γριβέα που βρίσκεται από την Τετάρτη στα χέρια των ελληνικών αρχών.
Σε βάρος του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα εκκρεμούν διεθνή εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Μετά το Εφετείο, και αφού εκτελεστούν τα εντάλματα, θα οδηγηθούν στον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, που χειρίζεται την υπόθεση των επίμαχων χρηματοδοτήσεων.
Οι δύο κατηγορούμενοι, των οποίων είχε ζητηθεί η έκδοσή τους από τις βρετανικές αρχές, φέρονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους να έλαβαν δανειοδοτήσεις από το ΤΤ επί προεδρίας του κατηγορούμενου Αγγ. Φιλιππίδη, χωρίς, κατά την κρίση της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου που ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων, να εξασφαλίζεται η Τράπεζα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, το ζεύγος Γριβέα έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009, συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη, όπως τονίζει η κ. Παπανδρέου, εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών. Η εν λόγω εταιρεία είχε αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου. Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς, όπως τονίζει η εισαγγελέας, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ.
Κατά τη δικογραφία το μεγαλύτερο μέρος των δανείων, ποσό δηλαδή περίπου 15 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από τους δύο συζύγους και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρίας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.
Επιπλέον όπως καταλογίζεται από την εισαγγελέα, το ΤΤ συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το ΤΤ ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010. Σύμφωνα με στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας τα χρήματα του δανείου, μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α, φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.
«Ήρθαν οικειοθελώς»
Οικειοθελώς και προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους ήρθαν στην Ελλάδα ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, σύμφωνα με τον συνήγορό τους Γιώργο Καψή.
Ο κ. Καψής, σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι οι εντολείς του «αφού διευθέτησαν ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα, παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους στη Βρετανία και είναι πλέον στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης».
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι δύο κατηγορούμενοι, που θα ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους, θα δώσουν στη Δικαιοσύνη εξηγήσεις και θα αποδείξουν ότι τα ποσά των επίμαχων δανείων δόθηκαν «μέχρι το τελευταίο ευρώ» για τον σκοπό που χορηγήθηκαν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται το ζεύγος Γριβέα


Στον εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιο για υποθέσεις Εκδόσεων, θα μεταχθεί σε λίγο το ζεύγος Γριβέα που βρίσκεται από την Τετάρτη στα χέρια των ελληνικών αρχών.
Σε βάρος του Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα εκκρεμούν διεθνή εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Μετά το Εφετείο, και αφού εκτελεστούν τα εντάλματα, θα οδηγηθούν στον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, που χειρίζεται την υπόθεση των επίμαχων χρηματοδοτήσεων.
Οι δύο κατηγορούμενοι, των οποίων είχε ζητηθεί η έκδοσή τους από τις βρετανικές αρχές, φέρονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους να έλαβαν δανειοδοτήσεις από το ΤΤ επί προεδρίας του κατηγορούμενου Αγγ. Φιλιππίδη, χωρίς, κατά την κρίση της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου που ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων, να εξασφαλίζεται η Τράπεζα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, το ζεύγος Γριβέα έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009, συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη, όπως τονίζει η κ. Παπανδρέου, εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών. Η εν λόγω εταιρεία είχε αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου. Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς, όπως τονίζει η εισαγγελέας, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ.
Κατά τη δικογραφία το μεγαλύτερο μέρος των δανείων, ποσό δηλαδή περίπου 15 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από τους δύο συζύγους και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρίας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.
Επιπλέον όπως καταλογίζεται από την εισαγγελέα, το ΤΤ συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το ΤΤ ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010. Σύμφωνα με στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας τα χρήματα του δανείου, μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α, φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.
«Ήρθαν οικειοθελώς»
Οικειοθελώς και προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους ήρθαν στην Ελλάδα ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, σύμφωνα με τον συνήγορό τους Γιώργο Καψή.
Ο κ. Καψής, σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι οι εντολείς του «αφού διευθέτησαν ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα, παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους στη Βρετανία και είναι πλέον στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης».
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι δύο κατηγορούμενοι, που θα ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους, θα δώσουν στη Δικαιοσύνη εξηγήσεις και θα αποδείξουν ότι τα ποσά των επίμαχων δανείων δόθηκαν «μέχρι το τελευταίο ευρώ» για τον σκοπό που χορηγήθηκαν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ξεκινάνε οι έλεγχοι made in USA -Πώς θα εντοπιστούν τα αδήλωτα εισοδήματα



Με το... εγχειρίδιο του IRS, δηλαδή της αμερικανικής Οικονομικής Αστυνομίας, υπό μάλης, ξεκινάνε οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών τους αποκαλούμενους ελέγχους made in USA, με στόχο τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει πιλοτικά σε 60 μεγάλες υποθέσεις, για τις οποίες έχουν δοθεί εισαγγελικές παραγγελίες και επί της ουσίας οι Έλληνες... Ράμπο θα περάσουν από κόσκινο όλες τις δαπάνες και όλα τα διαθέσιμα εισοδήματα των ελεγχόμενων, ακόμα και τα μετρητά, ανατρέχοντας σε βάθος 10ετίας!
Η πρώτη μέθοδος αφορά στην ανάλυση ρευστότητας του φορολογούμενου στην ελεγχόμενη χρήση, καταγράφοντας φορολογητέα και μη έσοδα, τις αυξομειώσεις της περιουσιακής κατάστασης, όλες τις ατομικές, οικογενειακές και επαγγελματικές δαπάνες. Η δεύτερη μέθοδος αποσκοπεί στην αποτύπωση της καθαρής θέσης του φορολογούμενου, όπου στη πραγματικότητα καταγράφεται το οικονομικό ιστορικό περιουσιακών στοιχείων και δαπανών, έτσι ώστε να καταγράφονται οι αυξομειώσεις του διαθέσιμου εισοδήματος ανά έτος. Η τρίτη μέθοδος ανιχνεύει τη κίνηση τραπεζικών λογαριασμών και δαπανών σε μετρητά με στόχο τον υπολογισμό του πραγματικού φορολογητέου εισοδήματος.
Και στις τρεις μεθόδους, στόχος είναι να υπολογιστεί εμμέσως το πραγματικό εισόδημα των ελεγχόμενων, από το "ξεσκόνισμα" των φορολογούμενων με βάση τις αγορές και τις επαγγελματικές τους δαπάνες, τις αυξομειώσεις των περιουσιακών τους στοιχείων, καταθέσεις, θυρίδες, ομόλογα, μετοχές, έργα τέχνης, κοσμήματα, τα έσοδα από όλες τις πηγές καθώς και τα μετρητά ή δάνεια που έχουν.
Πέρα από τους ελέγχους made in USA, στις ελεγκτικές προτεραιότητες των επόμενων μηνών έχει συμπεριληφθεί το "ξεσκόνισμα" των προσώπων με κινήσεις λογαριασμών άνω των 100.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη συγκροτηθεί Ειδική Ομάδα που θα λειτουργεί υπό τους Οικονομικούς Εισαγγελείς. Επιπλέον, στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε 500 "μεγάλους" φορολογούμενους και να εισπραχθεί έως το τέλος του Δεκεμβρίου το 65% των φόρων που θα βεβαιωθούν.


Πηγή: iefimerida.gr


Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Εξι μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ


Στις έξι μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 15 Σεπτέμβρη ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 24% έναντι 18% της Νέας Δημοκρατίας.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ, στην τέταρτη θέση «ισοβαθμούν» ΕΛΙΑ, Ποτάμι και ΚΚΕ με 5,5%. Η ΔΗΜΑΡ καταποντίζεται καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 1%, ενώ αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (21%), αλλά και των πολιτών που απαντούν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα (10%).
Αναλυτικά:
  • ΣΥΡΙΖΑ 24%
  • ΝΔ 18%
  • Χρυσή Αυγή 6,5%
  • Ελιά 5,5%
  • ΚΚΕ 5,5%
  • Ποτάμι 5,5%
  • ΔΗΜΑΡ 1%
  • Αλλο 10%
  • ΔΞ/ΔΑ 21%



Προβάδισμα Τσίπρα έναντι Σαμαρά -Πιο δημοφιλής ο Θεοδωράκης
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως συγκεντρώνει για πρώτη φορά μεγαλύτερο ποσοστό από τον Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο, πιο δημοφιλής αναδεικνύεται ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αίσθηση προκαλεί η «βύθιση» της δημοφιλίας του Φώτη Κουβέλη, ενώ, σε χαμηλά ποσοστά κινείται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Πράσινο = θετική Σκούρο πράσινο = πολύ θετική Πορτοκαλί = αρνητική Κόκκινο = πολύ αρνητική
Δυσπιστία για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Παρά το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει πιο υψηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν πείθει τους πολίτες για την κυβερνητική προοπτική.
Σε ερώτηση για το αν μπορεί να κυβερνήσει αποτελεσματικά ένα 59% λέει «διαφωνώ» ή «διαφωνώ απολύτως»
Αναλυτικά:


σκούρο πράσινο = συμφωνώ απολύτως πράσινο = συμφωνώ γκρι = ούτε συμφωνώ/ ούτε διαφωνώ κόκκινο σκούρο = διαφωνώ κόκκινο = διαφωνώ απολύτως
Ανατροπή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
Οι πολίτες, πάντως, σε ποσοστό 54% προκρίνουν το σενάριο διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης βουλευτικών εκλογών και στη συνέχεια να εκλέξει το νέο Κοινοβούλιο τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


«Δεν είπε τίποτα καινούργιο ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ»
Αρνητική είναι και η άποψη των πολιτών για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς, σε ποσοστό 52% εκτιμούν ότι δεν είπε τίποτα καινούργιο και πως η κατάσταση στη χώρα θα χειροτερέψει.
Ούτε ο Τσίπρας έπεισε στη ΔΕΘ
Πάντως και οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα δεν έπεισαν τους πολίτες, καθώς, σε ποσοστό 53% απαντούν ότι δεν είναι εφαρμόσιμες και ορθώς μελετημένες, ενώ και ένα 19% θεωρεί ότι θα πάνε τη χώρα πίσω.


Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να βοηθήσει
Το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς, η έρευνα καταγράφει πως οι πολίτες σε ποσοστό 64% εκτιμούν ότι δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση.

Διαβάστε αναλυτικά την δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εδώ

Πηγή: iefimerida.gr



Στρατηγείο με "κοριούς" είχε η CIA στη Γλυφάδα


Ενα γραφείο-«βάση» παράνομων επικοινωνιών και παρακολουθήσεων αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας στην Αθήνα φαίνεται να εντοπίστηκε το τελευταίο πενθήμερο στη Γλυφάδα ύστερα από έρευνες
των δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», το γραφείο αυτό ανακαλύφθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, ύστερα από πολύμηνες έρευνες του 3ου ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε σειρά πληροφοριών που είχαν τεθεί υπόψη και της ΕΥΠ το 2009. Τότε ωστόσο δεν είχε υπάρξει περαιτέρω συνέχεια για την αξιοποίηση των πληροφοριών.
Υποκλοπές και πληροφορίες
Ο κ. Φούκας έχει αναλάβει την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών στα τηλέφωνα 104 πολιτικών, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., υπηρεσιακών παραγόντων και ιδιωτών την περίοδο 2004-2005. Ηδη έχει κληθεί να καταθέσει για αυτή την υπόθεση ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να είχε οργανώσει το δίκτυο των 14 τηλεφώνων-«σκιών».
Ο πράκτορας αυτός είχε συμμετάσχει σε διάφορες επιχειρήσεις της CIA στην Αθήνα και μάλιστα είχε συνεργασθεί και με κλιμάκια της ΕΥΠ σε έρευνες για την εγχώρια και διεθνή τρομοκρατία, για το οπλοστάσιο που είχε εντοπισθεί στην πρεσβεία του Ιράκ στην ελληνική πρωτεύουσα και για άλλες. Ενώ όμως είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις του ιδίου ότι θα ερχόταν αμέσως στη χώρα μας -πλέον διαμένει μονίμως στις ΗΠΑ - για να «δώσει εξηγήσεις», μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανισθεί.
Παράλληλα o ίδιος δικαστικός λειτουργός έχει αναλάβει και τη διερεύνηση παράνομης δραστηριότητας και κατασκοπείας στελεχών ξένων πρεσβειών και ιδιωτών στην Ελλάδα
.
Φέρεται λοιπόν να επαναδιερεύνησε πληροφορίες που είχαν τεθεί υπόψη της ΕΥΠ και προ πενταετίας για παρουσία και κινήσεις ξένων πρακτόρων οι οποίες σχετίζονταν με παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην περιοχή της Γλυφάδας. Εκείνες οι πληροφορίες είχαν θεωρηθεί αξιόπιστες αφού προέρχονταν από την ίδια «πηγή» που είχε αναφερθεί και σε έναν σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης από οργάνωση «αντάρτικου πόλης», πληροφορία η οποία φέρεται να επαληθεύθηκε σε μεγάλο τμήμα της. Η επίθεση αυτή αφορούσε τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε τραπεζικό στόχο.
Πώς το εντόπισαν
Δικαστικοί λειτουργοί αναφέρονταν σε έναν «αξιόπιστο πληροφοριοδότη που είχε πρόσβαση κυρίως σε δεδομένα μυστικών υπηρεσιών από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ». Ο ιδιώτης αυτός είχε υποδείξει στους υπευθύνους της ΕΥΠ να παρακολουθήσουν τα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών σε συγκεκριμένα σημεία στα νότια προάστια.
Ομως τότε η ΕΥΠ δεν μπόρεσε να εντοπίσει τη «βάση» των ξένων πρακτόρων παρότι υπήρξαν ενδείξεις για πυκνή παρουσία τους γύρω από συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό έγινε εφικτό τις τελευταίες ημέρες ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του δικαστικού λειτουργού με τη βοήθεια και διωκτικών υπηρεσιών. Οπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, για τον εντοπισμό του διαμερίσματος χρησιμοποιήθηκαν και σύγχρονα τεχνικά μέσα με στόχο τον εντοπισμό στίγματος κινητών και άλλα. Επιπλέον φέρεται να ζητήθηκε η συνδρομή στελεχών των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και του προαναφερόμενου σημαντικού πληροφοριοδότη που είχε «αδρανοποιηθεί» τα τελευταία χρόνια.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για τα ευρήματα στο διαμέρισμα στη Γλυφάδα.
tovima.gr - Β.Λαμπρόπουλος
Ανώτατοι δικαστικοί μιλούν για μια σοβαρή εξέλιξη και μία ανακάλυψη που αναδεικνύει την ασυδοσία ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Φούκας ερευνά και άλλες παραμέτρους υποθέσεων κατασκοπείας στη χώρα μας και ανεξέλεγκτης δράσης υπηρεσιών άλλων χωρών που προέρχονται από αλληλουχία ερευνών σε ιδιώτες αλλά και με την επεξεργασία παλιότερων φακέλων της ΕΥΠ.

Πηγή : bloko.gr


Η ωραιότερη λέξη της ελληνικής γλώσσας!


«Ποία είναι η ωραιοτέρα λέξις της ελληνικής γλώσσης;» αναρωτιόταν ο Πέτρος Χάρης (Ιωάννης Μαρμαριάδης 1902-1998) πριν από περίπου 80 χρόνια και ξεκινούσε ένα όμορφο δημοσιογραφικό παιχνίδι, δημοσιεύοντας τις απόψεις των σπουδαιότερων λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών της εποχής· μιας εποχής κατά την οποία κυρίως ο κόσμος των Τεχνών και των Γραμμάτων ερωτοτροπούσε με τη
γλώσσα μας, επηρεασμένος σαφώς από την εθνική πολιτική και τον αστικό εκσυγχρονισμό της σχολικής γνώσης που διαμόρφωνε τη νέα ελληνική γλώσσα.
του Ελευθερίου Γ. Σκιαδά.

Νομοσχέδια και γλωσσο-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις από το 1913 και εντεύθεν, καθώς και το νεοφιλελληνικό γλωσσικό κίνημα που αναπτύχθηκε στο εξωτερικό –κυρίως στη Γαλλία με αιχμή την ίδρυση του Ινστιτούτου της Σορβόνης (1920) από τον Hubert Pernot (1870-1946)– έδιναν νέες διαστάσεις στην ευρεία κατανόηση και διάδοση του ελληνικού πνεύματος τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη.
Την ώρα που το παιχνίδι αυτό παιζόταν στον Τύπο της Γαλλίας, στην Ελλάδα ο Π. Χάρης, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι στον τόπο μας ακόμη και η καθημερινή γλώσσα χώριζε τους ανθρώπους σε στρατόπεδα, καλούσε τους διανοούμενους να απαντήσουν. Έτσι, ο Κωστής Παλαμάς απάντησε ότι η ωραιότερη λέξη είναι ο «δημοτικισμός», ο Γρηγόρης Ξενόπουλος έβρισκε γοητεία στη λέξη «αισιοδοξία», ο Σπύρος Μελάς χωρίς δισταγμό έβρισκε πιο ελκυστική τη λέξη «ελευθερία» και ο στιλίστας Ζαχαρίας Παπαντωνίου εξήρε την ομορφιά της λέξης «μοναξιά». Ο ζωγράφος και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Ουμβέρτος Αργυρός επέλεγε τη λέξη «χάρμα» διότι, όπως υποστήριζε, δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα και στα πέντε γράμματά της κλείνει ό,τι χίλιες άλλες λέξεις μαζί.
Ο Σωτήρης Σκίπης ανέσυρε τη λέξη «απέθαντος» από τα βυζαντινά κείμενα, διαχωρίζοντάς την από τη λέξη «αθάνατος», και ο Παντελής Χορν δήλωσε παντοτινή προτίμηση στη λέξη «νειάτα». Ο αλησμόνητος Αθηναιογράφος Δημήτριος Γρ. Καμπούρογλους, παρά τα χρόνια του, προτιμούσε τη λέξη «ιμερτή», δηλαδή την αγαπητή, την ποθητή. Ο θεατράνθρωπος Νικόλαος Λάσκαρις τη «ζάχαρη», ο ιστορικός Διονύσιος Κόκκινος τη λέξη «χίμαιρα», ο ζωγράφος Παύλος Μαθιόπουλος το «φως» και ο γλύπτης Μιχαήλ Τόμπρος τη λέξη «ουσία». Ο Παύλος Νιρβάνας (Πέτρος Κ. Αποστολίδης), προφανώς επηρεασμένος από τον τόπο του (Σκόπελο), αγαπούσε τη λέξη «θάλασσα». Οι ζωγράφοι αποκάλυπταν τις ευαισθησίες τους: Ο Δημήτριος Γερανιώτης ήθελε την «αρμονία», ο Κωνσταντίνος Παρθένης την «καλημέρα» και ο Δημήτριος Μπισκίνης το «όνειρο».
Ως προς τις γυναίκες που κυριαρχούσαν στην πνευματική ζωή η λαογράφος Αγγελική Χατζημιχάλη ήθελε «πίστη», ενώ η 25χρονη ηθοποιός Ελένη Παπαδάκη, η οποία έμελλε να δολοφονηθεί άδικα στα Δεκεμβριανά του 1944, δήλωνε πως «η λέξις που περικλείει τα περισσότερα πράγματα, τα πάντα θα έλεγα, είναι η λέξις «ΖΩΗ»»! Η ιατρός και συγγραφέας Άννα Κατσίγρα ήθελε «χαρά» και η καθηγήτρια του Ελληνικού Ωδείου Αύρα Θεοδωροπούλου αναζητούσε την «καλοσύνη». Ενδιαφέρουσες όμως ήταν και οι απαντήσεις των πολιτικών του 1933: Ο στρατιωτικός και Πρόεδρος της Γερουσίας Στυλιανός Γονατάς προτιμούσε το «εμπρός», ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου τη λέξη «μάννα» και ο πρόεδρος της Βουλής Θεμιστοκλής Σοφούλης τη λέξη «φιλότιμο» διότι εκφράζει έναν ολόκληρο ηθικό κόσμο και δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα του κόσμου. Ο αρχηγός του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδος Ιωάννης Σοφιανόπουλος πρότασσε την «ανατολή» και ο ιδρυτής του ίδιου κόμματος Αλέξανδρος Μυλωνάς τη λέξη «πόνος».
Αισιοδοξία, ελευθερία, μοναξιά, νειάτα, ιμερτή, θάλασσα, αρμονία, καλημέρα, όνειρο, πίστη και ζωή είναι λέξεις με τις οποίες πορευόταν η Ελλάδα πριν από ογδόντα χρόνια. Ατένιζε την έξοδο από την οικονομική κρίση, έπαιζε με τη ζωντανή ελληνική γλώσσα και επέτρεπε στην παγκόσμια κοινότητα να βαφτίζεται στα νάματά της.

mikros-romios.gr, bloko.gr


"Βάφτισαν άγνωστο" τον Γ.Ρουπακιά στη Χ.Α. μετά τη δολοφονία - όλος ο διάλογος


Την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Γιάννη Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου, μία μέρα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αποκαλύπτει

σήμερα το «Εθνος».


Ο πιο έμπιστος βουλευτής του Μιχαλολιάκου είχε τηλεφωνήσει στον οδηγό του αρχηγού και του δίνει την εντολή να ισχυριστεί στην Αστυνομία ότι δεν ξέρει, δεν έχει δει τον Ρουπακιά. Το τηλεφώνημα φαίνεται να έχει γίνει από τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ και στις «οδηγίες» συμμετέχουν και άλλα άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος:

-Σ. Δεβελέκος: Ναι;
- Γ. Λαγός: Aμα σε πάνε πάνω για καμιά αναγνώριση αυτού του μαλάκα, δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει. Εντάξει;
- Σ. Δεβελέκος: Εντάξει, εντάξει.
- Γ. Λαγός: Κάτσε να σου πω κάτι, εδώ λένε οι υπόλοιποι να μην πας. Μην πας. (φωνή από το βάθος: πες του ότι είναι ... ακατάληπτο αλλά φαίνεται να ακούγεται η λέξη ύποπτος)
- Γ. Λαγός: Και εγώ αυτό λέω, με αυτό το σκεπτικό του είπα να πάει. Aστο, άστο Σωτήρη πήγαινε κανονικά, όπως είπαμε, εντάξει, απλά να πεις ότι δεν τον ξέρεις τίποτα, εντάξει; Δεν τον γνωρίζεις αυτόν αν σε ρωτήσουν και ότι ασχολείσαι με άλλα πράγματα, με τα κεντρικά μας, με το Μέτωπο Νεολαίας, δεν ασχολείσαι με την (ακατάληπτο) ξέρω 'γω. Εντάξει;
- Σ. Δεβελέκος: Εντάξει. Δεν τον ξέρω λοιπόν, να πάω;
- Γ. Λαγός: Δεν τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις, δεν το ξέρεις. Ναι.

ΤΟ ΕΘΝΟΣ, bloko.gr


Είναι παντού! Οι Τζιχαντιστές σχεδίαζαν δημόσιο αποκεφαλισμό στην Αυστραλία - Αποτράπηκαν την τελευταία στιγμή!


 επιχείρηση ξεκίνησε με άκρα μυστικότητα και ήρθε μια ημέρα μετά την ανανέωση των απειλών των Τζιχαντιστών και του καλέσματός τους στους υποστηρικτές τους σε όλο τον κόσμο να κάνουν βομβιστικές επιθέσεις και «δολοφονίες διαμαρτυρίας».


Η Αυστραλιανή κυβέρνηση πήρε στα σοβαρά τις απειλές αυτές και γνώριζε τον εγκέφαλο όλης αυτής της επιχείρησης στο έδαφός της.


Ο Μοχάμεντ Αλι Μπαργιαλέϊ, Αφγανός πρόσφυγας στην Αυστραλία είχε σκοπό τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες να κυκλοφορεί στον δρόμο αυτός και οι ομοιδεάτες του και να επιλέγουν περαστικούς, να τους τυλίγουν με την σημαία του Ισλαμικού Κράτους και να τους αποκεφαλίζουν.


Μάλιστα όλα αυτά θα τα έγραφαν σε βίντεο και θα τα έστελνε στην οργάνωσή του για να τα ανεβάζει στο διαδίκτυο και να τρομοκρατεί ακόμα περισσότερο την υφήλιο.


Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Αμποτ, επανέλαβε σήμερα ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν αξιόπιστες πληροφορίες ότι εγχώριοι τζιχαντιστές σχεδίαζαν δημόσιο αποκεφαλισμό επί αυστραλιανού εδάφους.

Αυτός ήταν και ο λόγος των σημερινών εφόδων της αστυνομίας σε δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις του Σίδνεϊ και του Μπρίσμπαν όπου συνέλαβαν 15 άτομα.


«Δεν μιλάμε για υποψίες αλλά για πρόθεση» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός ενώ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μιλ Σόρτεν, χαρακτήρισε τις καταγγελίες «φρικιαστικές».

Περισσότεροι από 800 αστυνομικοί έλαβαν μέρος στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση, τη μεγαλύτερη του είδους που έχει διεξαχθεί στην Αυστραλία και έγινε μια εβδομάδα μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού από την Καμπέρα, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής που αποτελούν οι αυστραλοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή.

Πηγή : newsit.gr


Γιακουμάτος: «Μας κάνει ρεζίλι η Λαγκάρντ, να παραιτηθεί»


Βολές κατά της Κριστίν Λαγκάρντ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος για την υπόθεση με τις απειλές που κατήγγειλε η επικεφαλής του ΔΝΤ ότι δέχθηκε όταν αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

Με αφορμή πληροφορίες που θέλουν τις καταγγελίες της Κριστίν Λαγκάρντ να στηρίζονται σε υβριστικά και απειλητικά σχόλια που δέχθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομίου, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλωσε στο Mega το πρωί της Πέμπτης:

«Είναι ντροπή να λέει τέτοια πράγματα διεθνώς και να κάνει ρεζίλι μια χώρα. [...] Να παραιτηθεί γιατί δεν μπορεί να βάζει μια ολόκληρη χώρα να ψάχνεται να δει αν είναι καμόρα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «καλά έκανε ο κύριος Αθανασίου και τής έστειλε επιστολή να δώσει στοιχεία. Εγώ πάντως άλλο θα της έστελνα. Θα της έστελνα ένα πακέτο τσουκνίδες».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Στο ίδιο τσουκάλι με τη Λαγκάρντ βράζει κι ο κ Τσίπρας, να πει και αυτός ποιος τον απείλησε».

Newsroom ΔΟΛ