Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΠΝ στην πρώτη γραμμή του "βρώμικου πολέμου" στο Αιγαίο - Φωτό από διάσωση μεταναστών


Το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή του “βρώμικου πολέμου” που διεξάγεται κάθε ώρα ,κάθε μέρα στο Αιγαίο. Οι χιλιάδες παράνομοι μετανάστες που προωθούνται από τα τουρκικά παράλια μέσω του Αιγαίου στην Ελλάδα , γίνονται αντικείμενο χυδαίας εκμετάλλευσης από τους δουλέμπορους. Τούρκους αλλά σε κάποιες περιπτώσεις σ΄ αυτό το βρώμικο παιχνίδι έχουν εμπλακεί και Έλληνες.

Οι κανονιοφόροι του ΠΝ έχουν αυξήσει το ποσοστό του έγκαιρου εντοπισμού κατά 40% αλλά και πάλι η αντιμετώπιση του προβλήματος μοιάζει να μην είναι διαχειρίσιμη. Το μεσημέρι η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, που επιχειρεί, παράλληλα με την αποστολή της, στο πλαίσιο της συνδρομής του ΠΝ στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών, περισυνέλλεξε 40 άτομα από ακυβέρνητη φουσκωτή λέμβο,  στη θαλάσσια περιοχή Δυτικά ν. Λέσβου και εν συνεχεία τα μετέφερε με ασφάλεια στο Λιμένα Σιγρίου.

Οι φωτογραφίες είναι συγκλονιστικές . Ανάμεσα στους 40 απελπισμένους ανθρώπους μικρά παιδιά . 




Πηγή : onalert.gr


Για δες Ελλάδα ποιος μιλάει!!

Επίθεση Σημίτη σε Καραμανλή - Η κρίση έπληξε και τη δημοκρατία


Η οικονομική κρίση πλήττει τη δημοκρατία όταν με τον όροδημοκρατία δεν εννοούμε μόνο την λειτουργία τουπολιτεύματος σύμφωνα με τους συνταγματικούς κανόνες, αλλά ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες, την ύπαρξη δυνατοτήτων και ευκαιριών για μια καλύτερη ζωή, την κοινωνική δικαιοσύνη.









Αυτό υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης μιλώντας στην εκδήλωση «Athens Forum 2014» με θέμα «Δημοκρατία υπό πίεση».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα απέδωσε την τελευταία κρίση στην«τεράστια σπατάλη πόρων κατά το διάστημα 2004-2009 για πελατειακές κομματικές εξυπηρετήσεις και κομματικούς διορισμούς», σε συνδυασμό με την αδυναμία είσπραξης των απαραίτητων εσόδων.

Βολές έριξε και κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις οποίες καταλόγισε πολιτική απροθυμία να ελέγξουν τις τράπεζες, οι οποίες χορήγησαν σε επιχειρήσεις και κράτη δάνεια τα οποία ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα κεφάλαιά τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν με πτώχευση.

Μιλώντας για την κρίση και τις διάφορες εκφάνσεις της την προσδιόρισε ως «συνέπεια των μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών μεταβολών που έχουν συντελεστεί, της παγκοσμιοποίησης, της όλο και πιο περιορισμένης εξουσίας του κράτους έθνους, της εισαγωγής νέων τεχνολογιών, της ανάγκης της κοινωνίας και των θεσμών της να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την ομιλία του Κώστα Σημίτη

Tίτλος : newsotherwise.gr
Πηγή : newsit.gr



Έπιασαν έναν από τους μεγαλύτερους διακινητές ηρωίνης στην Ελλάδα


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν 2 άτομα που διακινούσαν στην Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας μεγάλες ποσότητες ηρωίνης.

Ένας 41χρονος Έλληνας κι ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθησαν στα Σπάτα για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 34χρονος συνελήφθη σε συνεργείο το οποίο χρησιμοποιούσαν ως εργαστήριο επανατυποποίησης και χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Ο 41χρονος συνελήφθη την ώρα που οδηγούσε αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή.


Σύμφωνα με την αστυνομία ο 41χρονος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές ηρωίνης στην Ελλάδα.

Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες είχαν κατασκευάσει ειδικό χώρο για να κρύβουν τα ναρκωτικά στη θέση του αερόσακου τον οποίο είχαν αφαιρέσει. Το καπάκι άνοιγε πατώντας ταυτόχρονα το κουμπί για το παράθυρο κι εκείνο για τον καθρέφτη.


Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 18 κιλά ηρωίνη, σκόνη άγνωστης χημικής σύνθεσης βάρους πάνω από 11 κιλά, έκαν καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, δύο χειροβομβίδες, 26.130€, δύο ζυγαριές ακριβείας, 12 κινητά τηλέφωνα και πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου τυποποίησης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών. 


Πηγή : newsit.gr
ΦΩΤΟ : astynomia.gr


Φόβοι στην ΕΛ.ΑΣ για τρομοκρατικό χτύπημα κατά αστυνομικών, πολιτικών και επιχειρηματιών


Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη την Κυριακή με θέμα ειδικό σχέδιο αποτροπής τρομοκρατικού χτυπήματος με αφορμή την 18η Σεπτεμβρίου, ημέρα συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Μάλιστα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν πως στόχοι των τρομοκρατών είναι επιχειρηματίες, πολιτικοί και αστυνομικοί. Ηδη οι περιπολίες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έχουν αυξηθεί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, καθώς εκεί θεωρούν πως βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός των πιθανών στόχων.
Οι τρεις ημερομηνίες που «φοβάται» η ΕΛ.ΑΣ
Εκτός από την 18η Σεπτεμβρίου που είναι η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά, υπάρχει ακόμα η 14η Οκτωβρίου, ημερομηνία που βγαίνει η απόφαση του δικαστηρίου για την κατ' οίκον νοσηλεία του Σάββα Ξηρού, αλλά και η 6η Δεκεμβρίου που είναι η ημερομηνία της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Πηγή: :www.iefimerida.gr


Έπαθαν Σοκ οι εργάτες σε μία οροφή στο Miami FL (video)



Οι ένοικοι άκουγαν περίεργους θορύβους για μέρες επάνω στην σκεπή τους σπιτιού τους, δεν ήταν λίγες οι φορές που φώναξαν την αστυνομία νομίζοντας ότι περπατούσαν ληστές στην οροφή. Δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν ούτε οι αστυνομικοί αλλά ούτε οι ιδιοκτήτες τι ήταν αυτό που έκανε τόσο θόρυβο ειδικά στην νύχτα και έτσι αποφάσισαν να φέρουν ειδικούς εργάτες να ανέβουν στην οροφή και να αρχίσουν να ξηλώνουν τα κεραμίδια!!
Αυτό που ανακάλυψαν σε ανατριχιάζει!!



Οι εργάτες δεν πίστευαν στα μάτια τους αφού ανακάλυψαν ξηλώνοντας τα κεραμίδια εκατοντάδες νυχτερίδες να βγαίνουν από μέσα!!
Είχαν βρει τα κεραμίδια του σπιτιού ιδανικό μέρος για να κάνουν φωλιές και ήταν θέμα χρόνου οι εκατοντάδες να γίνουν χιλιάδες νυχτερίδες!!

Επιμέλεια : newsotherwise.gr


Σοβαρά επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός για τη Γ’ Εθνική – Διασωληνωμένος στην εντατική ένας οπαδός - Θεωρείται κλινικά νεκρός


 Πεδίο μάχης οι κερκίδες του γηπέδου του Ηροδότου 
- Οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν «ντου» στο σημείο που κάθονταν οι οπαδοί τουΕθνικού 
- 47χρονος φίλαθλος των Πειραιωτών χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι κλινικά νεκρός
- Σε νοσοκομείο της Αθήνας θα διακομιστεί άμεσα για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή
- Συνελήφθη ένας 27χρονος 

Δεν το χωράει ανθρώπου νους πως ένας άνθρωπος 47 ετών που πήγε να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική του Βενιζέλειου και θεωρείται κλινικά νεκρός.

Πως ένας άνθρωπος που επέλεξε να περάσει το μεσημέρι της Κυριακής του στο γήπεδο, έφυγε από εκεί με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις απλά και μόνο γιατί κάποιοι αποφάσισαν πως είχαν όρεξη να παίξουν ξύλο.

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι η απατηλή λάμψη των πανηγυρισμών της πρόκρισης της Εθνικής στους 16 του Μουντιάλ ούτε το σεντόνι του Champions League: είναι η μιζέρια, η βία, η αναρχία και η ανικανότητα των υπευθύνων να βάλουν τέλος σε αυτό τον φαύλο κύκλο.

Δυστυχώς, οι τελευταίες πληροφορίες από το "Βενιζέλειο" αναφέρουν ότι ο 47χρονος άνδρας που χτυπήθηκε βάναυσα στο κεφάλι θεωρείται κλινικά νεκρός.
Στο μεταξύ, δελτίο τύπου εξέδωσε το «Βενιζέλειο» νοσοκομείο επιβεβαιώνοντας την κρισιμότητα της κατάστασής του 47χρονου, ενημερώνοντας πως θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνα ώστε να συνεχιστεί η θεραπεία του.

"Την Κυριακή στις 17:10 και σε ημέρα γενικής εφημερίας, διεκομίσθη στο Γ.Ν. “Βενιζέλειο”, άνδρας 46 ετών σε βαριά γενική κατάσταση και πλήρη απώλεια συνειδήσεως, χωρίς να φέρει εμφανείς κακώσεις σώματος.

Υπεβλήθη άμεσα στο δέοντα έλεγχο και δια της αξονικής τομογραφίας διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, ενώ προετοιμάζεται η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί στη δέουσα θεραπευτική αγωγή".

Όλα έγιναν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο γήπεδο της Αλικαρνασσού, έδρα του Ηροδότου. Σε παιχνίδι που λίγοι θα έδιναν σημασία. Κι όμως, οι ανεγκέφαλοι ζουν ανάμεσά μας. Υπάρχουν παντού και είναι ικανοί για το χειρότερο.
Οι δυο τραυματίες ήταν ανάμεσα στους οπαδούς του Εθνικού. Που να φανταστούν όμως ότι στο 75ο λεπτό και με το παιχνίδι στο 0-0, οι οπαδοί των γηπεδούχων θα έκαναν... ντου στην εξέδρα που φιλοξενούνταν εκείνοι του Εθνικού και το ξύλο θα είχε τραγικές συνέπειες. 

Ο ένας από τους τραυματίες, 47 ετών, δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και υπέστη σοβαρές κρανιογκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική και η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη. 
Όσον αφορά στον δεύτερο τραυματία, είναι κι εκείνος σοβαρά αλλά η κατάστασή του είναι σταθερή. 

Ήδη, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 27χρονου που σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωρίστηκε για συμμετοχή στα επεισόδια. 

Το παιχνίδι διακόπηκε για 20 λεπτά, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε την συνέχεια του, παρά τις αντιρρήσεις των ανθρώπων του Εθνικού. Στο φινάλε του αγώνα, ο Ηρόδοτος πήρε τη νίκη με γκολ του Καϊμακαμούδη (97')

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ 

Πηγή : newsit.gr, φωτό : eurokinissi


EKT στο newpost: Δεν εγκρίνουμε ούτε απορρίπτουμε τις θέσεις Τσίπρα


Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις συνεχείς αναφορές εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στους ευρωπαίους εταίρους και συγκεκριμένα στον Προεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, και στην ενημέρωση που έχουν σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διέρρευσε η πληροφορία πως κύκλοι της ΕΚΤ και ο Μάριο Ντράγκι «άδειαζαν» τον κ. Τσίπρα, κάνοντας λόγο πως η εκθεση των απόψεων δεν συνεπάγεται και αποδοχή τους. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πράγματι η συνάντηση ήταν ιδιωτική χωρίς αυτό όμως να σημαίνει την αποδοχή ή την απόρριψη των θέσεων Τσίπρα στον Μάριο Ντράγκι
 
Συγκεκριμένα κύκλοι από την ΕΚΤ τόνιζαν πως είναι θέμα αρχής να συναντιέται ο κ. Ντράγκι με πολιτικούς φορείς από τις χώρες που είναι σε πρόγραμμα, γεγονός που δεν συνεπάγεται την έγκριση ή την απόρριψη των απόψεών τους. 
 
Το νόμισμα λοιπόν έχει δύο όψεις και το μήνυμα διττή ανάγνωση. Ο κ. Ντράγκι επιχειρώντας να κρατήσει τις ισορροπίες φυσικά και δεν είναι δυνατόν δημόσια να στηρίξει να εγκρίνει μονομερώς το πρόγραμμα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Από την άλλη είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως άμεσος συνομιλητής των Ευρωπαίων εταίρων. 
 
Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η ΕΚΤ βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με το Βερολίνο με τους Ντράγκι και Μέρκελ να συγκρούονται με φόντο τη λιτότητα.


Πηγή : newspost.gr


Ο Καμίνης αύξησε τις θέσεις αντιδημάρχων (και το κόστος)


Γράφει η Βασιλική Σιούτη 
Παρά την αύξηση του αριθμού των αντιδημάρχων από  7 σε 10, προκειμένου να ικανοποιήσει περισσότερους από τους δικούς του συμβούλους, η γκρίνια στο συνδυασμό Γιώργου Καμίνη συνεχίζεται με την αντιπολίτευση να σχολιάζει σκωπτικά το δήμαρχο.  
Τις έντονες πιέσεις των  δημοτικών συμβούλων  του για τις θέσεις των αντιδημάρχων προσπάθησε να ξεπεράσει ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο την αύξηση του αριθμού των θέσεων από 7 σε 10, προκειμένου να ικανοποιήσει περισσότερους. Οι θέσεις των αντιδημάρχων είναι ιδιαίτερα επίζηλες και υπάρχει πάντα έντονο παρασκήνιο γύρω από την διεκδίκησή τους, καθώς είναι κάτι σαν τους «υπουργικούς θώκους» του Δήμου. Πρόκειται μάλιστα για αμειβόμενες θέσεις, με μισθό που ξεπερνάει τα 2.000 ευρώ.  
Ο Γ. Καμίνης ζήτησε την αύξηση του αριθμού των αντιδημάρχων την περασμένη Κυριακή, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αμέσως τα στελέχη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανοιχτή Πόλη και ο επικεφαλής της, Γαβριήλ Σακελαρίδης, ζήτησαν  από το δήμαρχο να τους πει για ποιο λόγο ζητάει κάτι τέτοιο. Ο Γ.Καμίνης δεν τους είπε κανένα λόγο, ανέφερε μόνο ότι για την ώρα ζητάει να έχει απλώς αυτή την ευχέρεια. Η αντιπολίτευση τελικά –αφού δεν έλαβε και καμία εξήγηση- δεν συναίνεσε, αλλά ο Γ. Καμίνης κατάφερε και πέρασε την αύξηση των θέσεων των αντιδημάρχων, παρότι δεν την αιτιολόγησε και παρά την αύξηση του κόστους που έχει η απόφαση αυτή για το Δήμο. Έσπευσε μάλιστα να διορίσει αμέσως αντιδημάρχους  και στις «έξτρα» θέσεις, αποδεικνύοντας ότι τελικά δεν τις ήθελε απλώς και μόνο για να έχει δυνητικά την ευχέρεια.  
Στελέχη της Ανοιχτής Πόλης ανέφεραν αργότερα ότι ο δήμαρχος αγνόησε το δημοτικό συμβούλιο,  στο οποίο δεν αισθάνθηκε  καμία ανάγκη να αιτιολογήσει τις αποφάσεις του, ούτε καν να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Κάποιοι μάλιστα σχολίαζαν σκωπτικά ότι πήραν μια γεύση από το «νέο ήθος» του «εκσυγχρονιστή» δημάρχου.

Πηγή : newspost.gr


Λάρισα: Αλεξιπτωτιστής προσγειώθηκε στο λάθος σημείο - Η απίστευτη τύχη που του έσωσε στο τσακ τη ζωή!


Ο νεαρός αλεξιπτωτιστής ετοιμαζόταν να προσγειωθεί όταν ξαφνικά ένα δυνατό ρεύμααέρα, του δημιούργησε μια περιπέτεια που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ...

Σε... κολώνα της ΔΕΗ προσγειώθηκε χθες το μεσημέρι (14-09-2014), Λαρισαίος με αλεξίπτωτο πλαγιάς που, όσο άτυχος στάθηκε στο χειρισμό του αλεξίπτωτου μετά από «χτύπημα» ρεύματος αέρα, άλλο τόσο ήταν τυχερός αφού βρέθηκε να αιωρείται στην κορυφή της κολώνας και να γλιτώσει με ένα απλό έγκαυμα πρώτου βαθμού στο πόδι, χωρίς να χτυπηθεί από το ηλεκτρικό ρεύμα!

Συνεργείο της ΔΕΗ, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ. και του ΕΚΑΒ Λάρισας που κλήθηκαν να συνδράμουν στην «αποκαθήλωση» του 60χρονου Λαρισαίου δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντάς τον να «αιωρείται» και πολύ περισσότερο μάλλον ούτε ο ίδιος πίστευε, πόσο τυχερός ήταν μες στην ατυχία του.

0 60χρονος Λαρισαίος, που σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» διαθέτει πολυετή εμπειρία στις πτήσεις με αλεξίπτωτα πλαγιάς, στις 15.00 χθες το μεσημέρι απογειώθηκε από περιοχή του Συκουρίου που χρησιμοποιούν οι αιωροπτεριστές για το χόμπι τους.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ πλησίαζε σε περιοχή όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, σύμφωνα με εκτιμήσεις, «χτυπήθηκε» από ρεύμα αέρα για να καταλήξει «τυλιγμένος» σε καλώδια κολώνας της ΔΕΗ εντός του δημοτικού διαμερίσματος Πουρναρίου του δήμου Τεμπών, χωρίς ωστόσο να «χτυπηθεί» από το ηλεκτρικό ρεύμα!

Ο 60χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και κάτοικοι του χωριού ακούγοντάς τον, ενημέρωσαν τις αρχές για το σπάνιο περιστατικό. Συνεργείο της ΔΕΗ προχώρησε αρχικά σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κόβοντας τις ζώνες του αλεξίπτωτου τον βοήθησαν να κατέβει στο έδαφος κάνοντας χρήση της «κλίμακας»

Πηγή : thessalianews.gr


Έξοδος από το NATO; Το κάναμε και δεν "έπιασε" το 1974 γιατί να το επαναλάβουμε;


Από το NATO δεν φεύγεις έτσι απλά “παίρνοντας το καπελάκι” σου . Η Ελλάδα δυστυχώς ξέρει καλά. Και το μάθημα το πήραμε με την απόφαση του Καραμανλή για αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας -μόνο- το 1974,μετά από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η κοινή γνώμη το πανηγύρισε, ο Καραμανλής πολιτικά κέρδισε αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς η χώρα
έχασε παταγωδώς.

Τα χρόνια που ακολούθησαν εκείνη την “επιοινωνιακή αποχώρηση” η Ελλάδα έχασε πάρα πολλά κι έδωσε περισσότερα για να επανέλθει στο στρατιωτικό σκέλος στις 19 Οκτωβρίου 1980. Στα έξι αυτά χρόνια η Τουρκία έβαλε για τα καλά τις βάσεις για τις επιδιώξεις της στο Αιγαίο. Το δικό μας “κενό” στο Αιγαίο το “κάλυψαν” εκείνοι με τις ευλογίες βεβαίως αμερικανών και του NATO. Δεν είναι προφανώς τυχαίο ότι αρχίσαμε να ζητάμε την επιστροφή μας μόλις ένα χρόνο μετά από την αποχώρησή μας!

Θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει τότε; Και μπορούμε να φύγουμε τώρα; Χωρίς καμία προετοιμασία και κυρίως χωρίς κανένα σχέδιο έλαβε την απόφαση τότε ο Καραμανλής. Χωρίς να έχει σκεφτεί ποιο θα ήταν το “ελληνικό σύστημα” ασφάλειας και άμυνας της χώρας που θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτόνομα από το NATO.

Θα μπορούσαμε για να το πούμε απλά να γίνουμε κάτι σαν τη Σουηδία; Η Σουηδία έχει αμυντική βιομηχανία αξιοζήλευτη. Εμείς τότε την δεκαετία του 70 είχαμε τις προοπτικές να προσπαθήσουμε έστω να δημιουργήσουμε ένα ανάλογο μοντέλο, αλλά όπως φάνηκε δεν θέλαμε να φύγουμε από τη Συμμαχία. Και βέβαια δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι άλλους κινδύνους και απειλές έχει να αντιμετωπίσει η Σκναδιναβία κι άλλες η Ελλάδα.

Σήμερα τα δεδομένα είναι σαφώς χειρότερα! Δεν υπάρχει σχεδιασμός όχι για αποχώρηση από το NATO αλλά ούτε για το τι θα κάνουμε το επόμενο…24ωρο. Η αμυντική βιομηχανία είναι μονίμως στην “εντατική’, η γειτονιά μας φλέγεται κι εμείς προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι αναζητώντας κυρίως από τις ΗΠΑ “παραχωρήσεις” μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων και κάνοντας αναβαθμίσεις σ΄ ότι μπορεί να αναβαθμιστεί στο οπλοστάσιό μας.

Συνεπώς η συζήτηση αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα. Αντιθέτως το θέμα του ρόλου του NATO και το ερώτημα αν έχει λόγο ύπαρξης έχει μεγαλύτερο ενδιαφερον. Μέχρι πριν από την κρίση Δύσης - Ρωσίας ίσως να υπήρχε η βεβαιότητα ότι κάτι άλλο θα έπρεπε να πάρει τη θέση του. Τώρα υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ότι το NATO “τελείωσε”.

onalert.gr, bloko.gr


«Ταμίας» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ο Ρουπακιάς



Νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν αναπληρωτής οικονομικός υπεύθυνος στην οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια έρχονται στο φως της δημοσιότητας έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το έγγραφο που δημοσιοποιεί η Realnewsαποτελεί τον επίσημο κατάλογο των «πυρηναρχών», αλλά και των υπευθύνων των οικονομικών σε όλες τις
τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.
των Α. Κανδύλη & Α. Κόντη


Στη λίστα των ηγετικών στελεχών κάθε τοπικής του νεοναζιστικού κόμματος το όνομα του Ρουπακιά αναγράφεται δίπλα σε αυτό του Γιώργου Πατέλη, του γνωστού επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας.

Ο κατάλογος των τοπικών οργανώσεων όπου αναφέρεται το όνομα του Ρουπακιά έρχεται να καταδείξει την υποκρισία των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που ακόμα και σήμερα αρνούνται την οποιαδήποτε σχέση του δολοφόνου του Π. Φύσσα με την οργάνωσή τους. Εκτός από αυτό όμως, το έγγραφο θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό, αφού -σύμφωνα με νομικούς κύκλους- ενισχύει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που υπάρχει για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς δείχνει ότι το άτομο που διέπραξε την εν ψυχρώ δολοφονία ήταν σημαίνον στέλεχος σε τοπική της οργάνωσης.
Πηγή : real.gr


Οι μισθοί που παίρνουν οι Έλληνες – Πόσοι και πόσα χρήματα παίρνουν ως μισθό


Τα στοιχεία δεν δείχνουν τόσο... τραγική την κατάσταση, όμως οι αριθμοί δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια. Σύμφωνα με τα όσα έρχονται στη δημοσιότητα μέσω του συστήματοςΕργάνη για τους μισθούς που λαμβάνουν οι Έλληνες σε περίοδο κρίσης φαίνεται ότι οριακά εκείνοι που παίρνουν μισθό άνω των 1.000 ευρώ είναι περισσότεροι...

Βέβαια στα στοιχεία δεν φαίνονται οι μειώσεις που επήλθαν σε αυτούς τους μισθούς, ούτε και η ανατροπή των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Με βάση τα στοιχεία ο Ι. Βρούτσης χαρακτηρίζει “αυταπάτη” την αύξηση των κατώτατων μισθών στα 751 ευρώ, λεγοντας ότι κάτι τέτοιο θα αύξανε τους κινδύνους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και των κίνδυνο επιπλέον απολύσεων.

Ιδού λοιπόν η μισθολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή στη χώρα, όπου με βάση τα στοιχεία περίπου 320.000 εργαζόμενοι φυτοζωούν με μισθούς ως 800 ευρώ τον μήνα και άλλες περίπου 185.000 άτομα έχουν μισθό από 800 ως 1000 ευρώ. Ένα μεγάλο κομμάτι των εργαζόμενων, άνω των 300.000 λαμβάνει μισθό από 1.000 ως και 1.500 ευρώ, ενώ υπάρχουν και οι τυχεροί, σχεδόν 150.000 τους οποίους η κρίση έπληξε λιγότερο καθώς διατηρούν μισθούς άνω των 2.000 ευρώ.
Μισθός από – έως Αριθμός εργαζόμενων
501- 600105.401
601-700105.523
701-800106.271
801-90097.690
901-1.00088.689
1.001-1.200160.667
1.201-1.500152.757
1.501-2.000128.175
2.001-2.50063.971
2.501-3.00032.066
> 3.00052.708

Πηγή : newsit.gr