Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

43ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο


Το Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου από5 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014 και φέτος είναι αφιερωμένο στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του μεγάλου έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη.
Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου σε συνδιοργάνωση με τον ΟΠΑΝΔΑ και σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ανοιχτό για το κοινό, θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, έκθεση εικαστικών έργων του Ποιητή και παρουσίαση του πολυσήμαντου συγγραφικού του έργου. 

Άλλη μία τομή της φετινής διοργάνωσης αποτελεί η συνεργασία με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, το οποίο θα παρουσιάσει στον χώρο της έκθεσης, από12 έως 16 Σεπτεμβρίου το «Athens Garden Festival», πλημμυρίζοντας τον κήπο ακουστικές μουσικές των πόλεων που συνοδεύουν ζευγαρωτούς χορούς. 
Ώρα έναρξης συναυλιών: 21:00 
Διοργάνωση: Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο 

Παρόντες στο 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις τους, εκτός από τους εκδοτικούς οίκους, θα είναι: 
- το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, 
- o Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), 
- η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, 
- το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, 
- ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου Βόρειας Ελλάδας, 
- η Εφημερίδα των Συντακτών, 
- η Athens Voice 
- και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ. 

Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων όπως, αφιερώματα, θεατρικά αναλόγια, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.α. 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο: 18:00-23:00, Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα, 10:30-23:00. 

Πληροφορίες:
Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τηλ:
 210 3303942
http://sekb.gr/ 

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού


Μάνος Χατζιδάκις - Το Νησί


Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους...
" Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα.Εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα, ζούσαν και η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη......Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να αντέξει μέχρι την τελευταία στιγμή.Όταν το νησί άρχισε να βυθίζεται, η Αγάπη άρχισε να ζητάει βοήθεια.Βλέπει τον Πλούτο που περνούσε με μια λαμπερή θαλαμηγό. Η Αγάπη τον ρωτάει:
-"Πλούτε, μπορείς να με πάρεις μαζί σου;"
-"Όχι, δεν μπορώ" απάντησε ο Πλούτος. 'Έχω ασήμι και χρυσάφι στο σκάφος μου και δεν υπάρχει χώρος για σένα'.Η Αγάπη τότε αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την Αλαζονεία που επίσης περνούσε από μπροστά της σε ένα πανέμορφο σκάφος.
-"Σε παρακαλώ, βοήθησε με" είπε η Αγάπη.
-"Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, Αγάπη.. Είσαι μούσκεμα και θα μου χαλάσεις το όμορφο σκάφος μου" της απάντησε η Αλαζονεία.
H Λύπη ήταν πιο πέρα και έτσι η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει από αυτή βοήθεια.
-"Λύπη, άφησέ με να έρθω μαζί σου."
-"Ω Αγάπη, είμαι τόσο λυπημένη που θέλω να μείνω μόνη μου" είπε η Λύπη.
Η Ευτυχία πέρασε μπροστά από την Αγάπη, αλλά και αυτή δεν της έδωσε σημασία. Ήταν τόσο ευτυχισμένη, που ούτε καν άκουσε την Αγάπη να ζητά βοήθεια.Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή:
-"Αγάπη, έλα προς τα εδώ! Θα σε πάρω εγώ μαζί μου!" Ήταν ένας πολύ ηλικιωμένος κύριος που η Αγάπη δεν γνώριζε, αλλά ήταν γεμάτη από τέτοια ευγνωμοσύνη, που ξέχασε να ρωτήσει το όνομά του.Όταν έφτασαν στη στεριά, ο κύριος έφυγε και πήγε στο δρόμο του.Η Αγάπη, γνωρίζοντας πόσα χρωστούσε στον κύριο που τη βοήθησε, ρώτησε τη Γνώση:
-"Γνώση, ποιος με βοήθησε;"
-"Ο Χρόνος" της απάντησε η Γνώση.
-'Ο Χρόνος;' ρώτησε η Αγάπη. 'Γιατί με βοήθησε ο Χρόνος;'
Τότε η Γνώση χαμογέλασε και με βαθιά σοφία της είπε: "Μόνο ο Χρόνος μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει η Αγάπη".

Μάνος Χατζιδάκις - 'Το Νησί
                                                                                                                             antikeidi.com




Βόμβα Χρυσοχοϊδη στην προσυνεδριακή του ΠΑΣΟΚ: Μετά τις ευρωεκλογές δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα


Άστραψε και βρόντηξε ο υπουργός Μεταφορών στην προσυνεδριακή εκδήλωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε ευθέως στον Ευάγγελο Βενιζέλο που είχε χαρακτηρίσει ανοησίες τα περί επίσπευσης της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.
«Οι ανοησίες που ακούω εγώ είναι ότι κάποιοι από τη ΝΔ λένε ότι έχουν 180 βουλευτές και άλλοι από τον δικό σας χώρο ότι έχουμε 190″ είπε ο κ. Χρυσοχοιδης, σημειώνοντας ότι η πραγματική συζήτηση δεν είναι οι αριθμοί αλλά τι γίνεται σε επίπεδο πραγματικής πολιτικής.
Προκάλεσε αίσθηση η αποστροφή του λόγου του ότι «απο τη ημερα των ευρωεκλογών και μετά τον ανασχηματισμό δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα».
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε μάλιστα ότι «έχει να δημοπρατηθεί έργο από τον Απρίλιο και εμείς ψάχνουμε κάθε μέρα τους 180. Τι θα πούμε στα παιδιά μας; Που θα φανεί ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο;».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε μάλιστα ανοησίες ότι οποίος εκφράζει έναν διαφορετικό λόγο έχει ηγετικές βλέψεις και μίλησε για την ανυπαρξία του κομματικού μηχανισμού.
«Ακούω ότι υπάρχουν ηγετικές βλέψεις. Αυτά είναι ανοησίες. Που είναι το κόμμα; Δεν υπάρχουν όργανα, δεν συνεδριάζουν, δεν λαμβάνονται αποφάσεις».
Πρότεινε μάλιστα την διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «πρέπει να γίνουμε κόμμα ακομπλεξάριστο και όχι ουρά και τσόντα κανενός».
πηγή: news247


Ιταλία : Αναγκαστική προσγείωση Λιβανέζικου Αεροσκάφους με ύποπτο δέμα


Μαχητικά αεροσκάφη συνόδευσαν το αεροσκάφος της Λιβανέζικης Middle East Airlines που είχε απογειωθεί από τη Γενεύη. Οι ισχυρές εκρήξεις που αναστάτωσαν τη Ρώμη.
Συναγερμός σήμανε στις Ιταλικές αρχές ασφαλείας όταν ο πιλότος ενός αεροσκάφους των αερογραμμών του Λιβάνου, δήλωσε τον εντοπισμό ενός ύποπτου πακέτου. Το αεροσκάφος με 118 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Γενεύης με προορισμό τη Βηρυτό, εκτελώντας την πτήση ME214. Μετά την είσοδό του στον ιταλικό εναέριο χώρο, τα μέλη του πληρώματος εντόπισαν στην καμπίνα των επιβατών έναύποπτο και ασυνόδευτο πακέτο. Ο πιλότος ειδοποίησε τις ιταλικές αρχές και δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Typhoon απογειώθηκαν από την βάση του Γκροσέτο για να συνοδεύσουν το Airbus στο αεροδρόμιο Φιουμιντσίνο της Ρώμης όπου είχε επίσης σημάνει συναγερμός.
Εκρήξεις πάνω από τη Ρώμη
Στην διάρκεια της πτήσης πάνω από τη Ρώμη προκλήθηκε νέα αναστάτωση αυτή τη φορά στο έδαφος. Τα μαχητικά αεροσκάφη έσπασαν δύο φορές το φράγμα του ήχου, προκαλώντας δυνατούς κρότους, γεγονός που ανησύχησε τους κατοίκους στα βόρεια προάστια της Ιταλικής πρωτεύουσας. Τελικά το αεροσκάφος των Λιβανέζικων αερογραμμών προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα και από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το ασυνόδευτο πακέτο δεν περιείχε κάτι το ύποπτο. 


Πηγή : thetoc.gr


Βενιζέλος κατά Παπανδρέου: Δεν δέχομαι να μου τη βγαίνουν από τ’ αριστερά τα παλiκαράκια του μνημονίου!


- Ολομέτωπη επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου
- Για φαντάσματα και καλικάτζαρους της παράτασης μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος - "Εγώ δεν έχω εισηγηθεί ποτέ αλλαγή συμβόλων" είπε "καρφώνοντας" τον πρώην πρωθυπουργό για το 2004
- Αιχμές και κατά Χρυσοχοίδη : Πότε ανακαλύψατε ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ
- Για Τσίπρα: Είναι οπαδός του Άσαντ, η πολιτική του γιγαντώνει το ισλαμικό κράτος

Τα μαχαίρια βγήκαν πάλι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτή τη φορά όχι ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Μιχάλη Χρυσοΐδη! Από το βήμα της πανελλήνιας συνάντησης των στελεχών του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμεία και ολομέτωπη επίθεση στον προκάτοχό του, Γιώργο Παπανδρέου.
Όσα έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή είναι ένα μικρό μέρος όσων άκουσα το 2007, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δευτερολογία του και (χωρίς να κατονομάσει τους λεγόμενους παπανδρεϊκούς) είπε πως «τους έχουμε συγχωρήσει χυδαιότητες».

Μίλησε για φαντάσματα που είναι παρόντα και για καλικάντζαρους της παράτασης που «χαίρονται και στήνουν χορό». Φωτογραφίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου και τη δήλωσή του στο εκλογικό κέντρο όπως πήγε να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για εκείνους που ευτέλισαν την Ελιά. «Ζητώ συγγνώμη από τους υποψήφιους της Ελιάς, περιμένανε δήλωση στήριξης έστω και μετά την ψηφοφορία και αυτή έγινε λειψή. Αλλά όλοι αυτοί πήραν απάντηση», τόνισε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνέχισε την ομιλία του σε πολύ υψηλούς τόνους, λέγοντας πως «δεν δέχομαι εξ αριστερών κριτική για τη συγκυβέρνηση από αυτούς που μας οδήγησαν στη σύμπραξη με Νέα Δημοκρατία. Να μου βγαίνουν από τα αριστερά τα παλικαράκια του μνημονίου».

«Ποτέ δεν έχω εισηγηθεί αλλαγή συμβόλων του ΠΑΣΟΚ άλλοι το έχουν κάνει (σ.σ. είπε αναφερόμενος στην πρόθεση Παπανδρέου το 2004 να αλλάξει ο Ήλιος του ΠΑΣΟΚ)», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Δε μπορώ να παρακολουθώ το θέαμα της απότομης στροφής ποτέ στα δεξιά και πότε στα αριστερά χωρίς ζώνη, στη Formula 1 αυτό σε βγάζει εκτός στροφής».

Από τα πυρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν... γλίτωσε ούτε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τους δυο άνδρες να βρίσκονται σε «πόλεμο» από την περασμένη Παρασκευή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διερωτήθηκε «πότε ανακαλύψατε ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ», χωρίς ούτε και αυτή τη φορά να αναφερθεί ονομαστικά στον υπουργό Μεταφορών.

Και συνέχισε: «Δε δέχομαι το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται ουρά των καιροσκόπων του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μ’ αρέσει οι συμφωνίες που γίνονται, με συμφέροντα, που επενδύουν στην καταστροφή της χώρας. Αυτό που τους ερεθίζει ειναι ο υψηλός βαθμός ανεξαρτησίας μας».

«Ας μετρήσουμε τις διαδρομές μας και πόσο έχει συμβάλλει ο καθένας. Υπάρχει κανείς που νομίζει ότι θέλω να παρατείνω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι τιμή και τεράστιο βάρος», συνέχισε.

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε οπαδό του Άσαντ και τον κατηγόρησε πως με την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ «οδηγεί στη γιγάντωση του ισλαμικού κράτους».

«Και ποιος είπε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κερδίσει σίγουρα τις επόμενες εκλογές;», διερωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και με αφορμή αυτό αναφέρθηκε στο θέμα του εκλογικού νόμου. «Ποιος είπε ότι έχει λήξει το θέμα του εκλογικού νόμου; Δεν έχετε διαβάσει την προγραμματική συμφωνία», είπε και κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην εκλάβουν ως ηττοπάθεια την όποια πρωτοβουλία της ηγεσίας.

Χαρακτήρισε σε το bonus των 50 εδρών «ανιστόρητο». «Όλα αυτά έχει σημασία να εγγράφονται σε μια στρατηγική και σε μια πολιτική, έχει σχέση με τη στιγμή, με τη συγκυρία. Αντιλαμβάνομαι το άγχος των εκλογών στις πολυεδρικές και τριεδρικές περιφέρειες», είπε και άφησε άλλη μια αιχμή: «δεν καταλαβαίνω όταν δεν παίρνεις κυβερνητική θέση να παθαίνεις αριστερή μετάλλαξη».

Πηγή : newsit.gr


Αγωνία στην Αμφίπολη: Κινδυνεύει με κατάρρευση ο τρίτος θάλαμος του τάφου - Νέες φωτογραφίες από τις ανασκαφές


- Φρένο στην άμεση απομάκρυνση των χωμάτων βάζουν τα ευρήματα στον τρίτο θάλαμο του τάφου
- Σε οριακή κατάσταση ισορροπίας ο θόλος του
- Ρωγμές και σημαντική απώλεια μάζας υλικού στους θολίτες εντόπισαν οι αρχαιολόγοι
- Τί προβλέπουν τα μέτρα αντιστήριξης και υποστύλωσης που θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες
- Μαρμάρινη επικάλυψη και πωρόλιθος και σε αυτόν τον θάλαμο
- Νυχτερινό φωτισμό και σύστημα ασφάλειας τοποθέτησε ο Δήμος Αμφίπολης

Σε στήριξη του τρίτου θαλάμου στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη θα προχωρήσουν οι αρχαιολόγοι πριν συνεχιστούν οι εργασίες, καθώς διαπιστώθηκε ότι η θόλος του θαλάμου βρίσκεται σε κατάσταση οριακής ισορροπίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, την Παρασκευή τα μέλη της ομάδας,  μπήκαν στον τρίτο θάλαμο του μνημείου, από την τρύπα στον τοίχο του τρίτου διαφράγματος, προκειμένου να τεκμηριωθεί αρχαιολογικά η εικόνα του και να διαπιστωθεί η δομική κατάσταση του θαλάμου, ώστε να σχεδιαστούν τα αναγκαία μέτρα αντιστήριξης και υποστύλωσης.


Από την επί τόπου παρατήρηση προέκυψαν τα ακόλουθα δεδομένα:

Το ύψος του αμμώδους χώματος βρίσκεται χαμηλότερα από ότι στους προηγούμενους δυο χώρους. Επί των χωμάτων διαπιστώνονται αμμώδη φυσικά ιζήματα με απολιθώματα από όστρακα, που προέρχονται από το φυσικό έδαφος του λόφου Καστά. Σύμφωνα με τις γεωλογικές παρατηρήσεις φαίνεται ότι η επίχωση παραμένει αδιατάρακτη. 
Εσωτερικά, η θόλος είναι κατασκευασμένη από πωρόλιθο, ακριβώς όπως και στους προηγούμενους θαλάμους.


Στους τρεις κατακόρυφους τοίχους-ανατολικό, δυτικό και βόρειο- στο ορατό μέρος, επαναλαμβάνεται η ίδια μορφή μαρμάρινης επικάλυψης, όπως και στους δυο προηγούμενους θαλάμους, με ορθοστάτες, στέψη και ιωνικό επιστύλιο. 


Στο νότιο τοίχο -στο εμφανές μέρος του- δεξιά και αριστερά του θυρώματος, συνεχίζεται η μαρμάρινη επικάλυψη. Οι υπερκείμενοι πωρόλιθοι καλύπτονται με επίχρισμα κόκκινου χρώματος.


Έχει καταπέσει το εσωτερικό τμήμα του υπέρθυρου.
Η θόλος του θαλάμου δείχνει να βρίσκεται σε κατάσταση οριακής ισορροπίας, με τους θολίτες στην περιοχή της στέψης να παρουσιάζουν άνοιγμα αρμών, σε ικανό βάθος, από την εσωτερική επιφάνειά της. Στο σύνολο σχεδόν των θολιτών παρατηρούνται ρηγματώσεις και επιπλέον σε εκτεταμένες περιοχές, εκατέρωθεν της στέψης, διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια μάζας του υλικού. 


Οι μαρμάρινοι ορθοστάτες περιμετρικά, στο ορατό τμήμα των κατακόρυφων τοίχων παρουσιάζουν συστηματικά αποκολλήσεις, ενώ κάποια τα κομμάτια εντοπίστηκαν στην επιφάνεια της επίχωσης, φωτογραφήθηκαν, αριθμήθηκαν και περισυνελέγησαν.


Οι αποκολλήσεις φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα έντονης καταπόνησης, πιθανώς από τις μεγάλου ύψους επιχώσεις επί της θόλου. Συγκεκριμένα, το νότιο τμήμα του θαλάμου φορτίζεται από γαίες ύψους 2μ. περίπου, ενώ στο βόρειο τμήμα οι γαίες έχουν ύψος περί τα 12-13μ.


Τα παραπάνω τεχνικά δεδομένα δεν επιτρέπουν την ασφαλή εκτέλεση εργασιών απομάκρυνσης χώματος από τον τρίτο θάλαμο, πριν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα, για την αντιστήριξη-υποστύλωση του θαλάμου, θα χρησιμοποιηθεί ισχυρότερη διάταξη από αυτή των δύο προηγούμενων θαλάμων. Θα περιλαμβάνει σύστημα οριζόντιων πλαισιωτών δοκών, κατά μήκος και πλάτος του θαλάμου, για την αντιστήριξη των κατακόρυφων τοίχων από τις γεωστατικές ωθήσεις.

Για την στήριξη της θόλου θα χρησιμοποιηθούν μεταλλικές σωληνωτές δοκοί. Η απομάκρυνση του χώματος θα γίνεται τμηματικά, κατά περιοχές της επίχωσης, ώστε να καθίσταται εφικτή η ασφαλής προσαρμογή της έδρασης των αντιστηρίξεων.


Η εφαρμογή των μέτρων αντιστήριξης και υποστύλωσης, εξαιτίας της δυσκολίας πρόσβασης στο χώρο και της απαίτησης ιδιαίτερης προσοχής, λόγω της δυσμενούς δομικής κατάστασης, θα απαιτήσουν αρκετές μέρες εργασίας.

Τέλος, συνεχίζονται οι εργασίες γεωμετρικής τεκμηρίωσης του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου του, ενώ ο Δήμος Αμφιπόλεως τοποθέτησε νυχτερινό φωτισμό και σύστημα ασφαλείας.

Πηγή : newsit.gr


Αντ. Σαμαράς: Πολιτική αυτοκτονία οι πρόωρες, όχι σε νέα δανεικά


Αποκλείει κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός τρίτου μνημονίου ο πρωθυπουργός δηλώνοντας ότι η χώρα δεν θέλει νέα δανεικά και ότι η τρόικα θα φύγει με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε πολιτική αυτοκτονία τις πρόωρες εκλογές, ενώ κατηγόρησε το  ΣΥΡΙΖΑ  ότι οι πολιτικές που εξαγγέλλει οδηγούν αυτομάτως σε νέο μνημόνιο.
Σε συνέντευξή του στην «Real News», ο κ. Σαμαράς δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δανεικά! Και δεν θα μπορούσε να υπογράψει "νέο μνημόνιο" για χρήματα που δεν χρειάζεται. Με την λήξη του προγράμματος η τρόικα θα φύγει. Όπως έγινε στην Ιρλανδία και την  Πορτογαλία.  Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να τελειώσει το πρόγραμμα και να γίνουμε ξανά "φυσιολογική" χώρα».
«Οι πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν αυτομάτως σε νέο μνημόνιο»
O πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι  πολιτικές που εξαγγέλλει οδηγούν αυτομάτως σε νέο μνημόνιο με πιο δυσβάσταχτους όρους, τονίζοντας ότι: «Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στο "λεφτά υπάρχουν" που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Είναι λαϊκίστικες υποσχέσεις που οδηγούν μαθηματικά πίσω σε νέο μνημόνιο! Εμείς βγαίνουμε από το μνημόνιο οριστικά και δεν θα ξαναχρειαστούμε δανεικά. Αυτή είναι η βασική διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ…».
Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι δεν φταίει ο Γιάννης Στουρνάρας για τα λάθη στον συγκεκριμένο φόρο, χαρακτήρισε ως μικρής σημασίας τις παραφωνίες και τα «στιγμιαία» ξεσπάσματα, όπως είπε, των βουλευτών και παρείχε πλήρη στήριξη στον Γκίκα Χαρδούβελη.
«Ο φόρος ακινήτων μειώνεται κάθε χρόνο για τους περισσότερους, θα συνεχίσει να μειώνεται και πλέον πληρώνουν όλοι. Εκείνο που τον έκανε δυσβάστακτο - πράγματι – είναι ότι συνέπεσε με άλλους φόρους μαζί. Κι ότι πληρώθηκαν σε δύο χρόνια όσα δεν είχαν πληρωθεί τα τρία προηγούμενα. Αλλά αυτό τελειώνει πια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αισιοδοξία για την αναδιάρθρωση του χρέους
Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για νέα αναδιάρθρωση του χρέους, που θα δώσει, όπως είπε, ώθηση στις επενδύσεις και την ανάκαμψη.
«Η Ελλάδα θα πάρει «πιστοποίηση» για την βιωσιμότητα του χρέους. Άλλωστε, ανεπισήμως, ήδη πολλοί το θεωρούν βιώσιμο, οι διεθνείς αγορές ήδη το αναγνωρίζουν αυτό, οι διεθνείς οίκοι το αναγνωρίζουν επίσης και πολύ σύντομα θα υπάρξει και επίσημη πιστοποίηση» είπε χαρακτηριστικά.
Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, αν και είπε ότι εκτιμά τον Φώτη Κουβέλη, απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα, τόνισε ότι είναι πολύ πιο πιθανή από όσο πριν από έξι μήνες, η συγκέντρωση 180 ψήφων και προέβλεψε ότι σε δύο μήνες θα είναι ακόμη πιθανότερη, ενώ χαρακτήρισε αθλιότητες όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ περί εξαγορών ή εκβιασμών βουλευτών για να στηρίξουν την κυβερνητική επιλογή.
«Και μόνο που είπαν κάτι τέτοιο είναι άθλιο, αισχρό και υβριστικό για τους Έλληνες βουλευτές. Προσπαθούν να "τρομοκρατήσουν" τους βουλευτές, ώστε να μη βγει Πρόεδρος. Η τρομοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάει… Απλά υποβαθμίζει ανεπίτρεπτα την πολιτική μας ζωή», συμπλήρωσε.
Πολιτική αυτοκτονία οι πρόωρες εκλογές
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ως πολιτική αυτοκτονία τις πρόωρες εκλογές, καθώς όπως σημείωσε θα προκαλούσαν πολιτική ανωμαλία και αβεβαιότητα που θα κατέστρεφε ότι χτίστηκε τα τελευταία χρόνια. «Για φανταστείτε την στιγμή που η χώρα ετοιμάζεται να βγει από το μνημόνιο να γίνουν εκλογές, με την αντιπολίτευση να ζητά να επιστρέψουμε ξανά σε όργιο "παροχών"! Για σκεφθείτε, πριν ακόμα τις εκλογές, τι αναστάτωση θα δημιουργηθεί... Που θα μας πάνε οι αγορές. Και πόσο πίσω θα μας πάει όλο αυτό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο κ. Σαμαράς μέμφθηκε τον Αλέξη Τσίπρα για λαϊκίστικη πλειοδοσία σημειώνοντας «Να ρωτήσω κι εγώ: γιατί 751 και όχι 1.000 (ευρώ); Θέλετε να μπούμε σε τέτοια "πλειοδοσία"; Αντέχει η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας υψηλότερο βασικό μισθό; Ή αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανεργία; Το πρόβλημα είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, δηλαδή να υπάρξουν επενδύσεις, να υπάρξει ανάπτυξη, να μπορέσουν οι άνεργοι να βρουν δουλειά και οι εργαζόμενοι να παίρνουν σιγά-σιγά αυξήσεις. Σε όλη την κλίμακα, όχι μόνο την εισαγωγική».
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι, παρά τις διαφωνίες τους, έχουν κατορθώσει να συνεννοούνται και να κάνουν μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πολλά για το καλό του τόπου, παρότι Νέα Δημοκρατία και  ΠΑΣΟΚ  είναι δύο διαφορετικά κόμματα. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει μελλοντικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα θυμίζει… τσίρκο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Με ποιόν από όλους τους ΣΥΡΙΖΑ; Με εκείνον που λέει ότι θα βγει από το ευρώ ή με εκείνον που λέει ότι θα παραμείνει; Ή με εκείνον που ακόμα το… σκέπτεται; Με εκείνον που λέει ότι θέλει να διαλύσει το ΝΑΤΟ ή με εκείνον που λέει ότι για την ώρα δεν πρέπει, ίσως αργότερα, θα δούμε; Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν "μεγάλος συνασπισμός". Μάλλον το "Μεγάλο μας τσίρκο" θα θύμιζε!».
Αποκαλύψεις τον Οκτώβριο για την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς
 Σε ότι αφορά την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε αποκαλύψεις στις εκδηλώσεις για τα 40χρονα της Νέας Δημοκρατίας τον Οκτώβριο, ενώ χαρακτήρισε πολύ μεγάλη επιτυχία την ανάληψη από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο του χαρτοφυλακίου της μετανάστευσης - του καλύτερου χαρτοφυλακίου που πήρε ποτέ η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή - καθώς συνδέει την εσωτερική ασφάλεια στην Ευρώπη με τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
Πηγή : kontranews.gr


Μελέτη-σοκ: Η Ελλάδα είναι ουραγός της Ευρώπης στην κοινωνική δικαιοσύνη


Η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή της κοινωνικής διάσπασης Βορρά-Νότου, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τις χώρες της κρίσης. Το χάσμα έχει διευρυνθεί και απειλεί τη συνοχή της Ευρώπης.
Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, το χάσμα των ευκαιριών κοινωνικής συμμετοχής μεταξύ των πλουσίων χωρών του Βορρά και των
φτωχότερων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου έχει διευρυνθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να συνιστά απειλή ακόμη και για την ίδια την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, εκτιμά σε μελέτη του που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα το γερμανικό Ίδρυμα Bertelsmann. Στην μελέτη του ισχυρού think tank της Γερμανίας υπογραμμίζεται ότι ενώ η οικονομία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης,το επίπεδο της κοινωνικής δικαιοσύνης στις περισσότερες χώρες της ΕΕ μειώνεται. «Εάν παγιωθεί ή οξυνθεί η κοινωνική διάσπαση της ΕΕ, θα τεθεί σε κίνδυνο το μέλλον του πρότζεκτ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»αναφέρουν οι συντελεστές της έρευνας.
Δείκτης κοινωνικής δικαιοσύνης 
Σύμφωνα με τον δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης που ανέπτυξαν οι ερευνητές του γερμανικού ιδρύματος, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση της κατάταξης στο σύνολο των 28 κρατών-μελών της ΕΕ. Στην κορυφή βρίσκεται η Σουηδία, ακολουθούμενη από την Φιλανδία, τη Δανία και την Ολλανδία. Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης, η Γερμανία, καταλαμβάνει την έβδομη θέση της κατάταξης όσον αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη. Σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που κατάφερε να αυξήσει τον βαθμό της κοινωνικής δικαιοσύνης, ωστόσο, «σε πολλά πεδία βρίσκεται στις μεσαίες θέσεις». Η ελαφρά βελτίωση που έχει καταγραφεί οφείλεται στη θετική εξέλιξη που σημειώνεται στη γερμανική αγορά εργασίας.
Αντίθετα, η υψηλή ανεργία στην Ελλάδα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για τον χαμηλό βαθμό κοινωνικής δικαιοσύνης που καταγράφει ο δείκτης. Και ακριβώς ο παράγοντας αυτός έχει επηρεασθεί έντονα από την κρίση. Διαπιστώνεται επίσης ότι στις χώρες της κρίσης πλήττονται περισσότερο οι νέοι από την κοινωνική αδικία.
Τα κριτήρια 
Συνολικά, ο «ευρωπαϊκός δείκτης κοινωνικής δικαιοσύνης» του ιδρύματος Bertelsmann εξετάζει στη βάση 35 κριτηρίων 6 πεδία: 1. της αποτροπής της φτώχειας, 2. της πρόσβασης στην εκπαίδευση, 3. της πρόσβασης στην αγορά εργασίας και την 4. υγεία. Εξετάζει επίσης 5. την λεγόμενη δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών και 6. την κοινωνική συνοχή με την αντιμετώπιση των διακρίσεων. Η έρευνα θα διενεργείται στο εξής σε ετήσια βάση.
Ένα από τα βασικά πορίσματα της έρευνας του γερμανικού ιδρύματος είναι ότι «η οικονομική ισχύς είναι μια σημαντική προϋπόθεση, αλλά δεν συνιστά εγγύηση για την κοινωνική δικαιοσύνη». Για τον λόγο αυτόν οι συντελεστές της έρευνας προβαίνουν στην σύσταση το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης να τεθεί στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής. «Οι αναπτυξιακές προοπτικές, στις οποίες μέχρι τώρα δίνεται μεγάλη έμφαση, θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο μέλλον και μια ευρεία στρατηγική για την καταπολέμηση της κοινωνικής αδικίας», επισημαίνεται.
Σχολιάζοντας τις εν λόγω επισημάνσεις, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, υπογράμμισε ότι δεν επιτρέπεται να αποδεχόμαστε άπρακτοι στην Ευρώπη τη διεύρυνση του κοινωνικού χάσματος. Σε συνέντευξή του στο Focus, ο Μάρτιν Σουλτς υπογραμμίζει: «Θα πρέπει να κάνουμε κάτι για την καταπολέμηση της υψηλής νεανικής ανεργίας, καθώς αυτή διαβρώνει από μέσα τις κοινωνίες μας».

Πηγή : iefimerida.gr


Αποκάλυψη – βόμβα! Μπλόκαραν τον έλεγχο σε 6230 offshore με κυβερνητική εντολή


Τρομερές αποκαλύψεις από την εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής» που γεννούν μείζων πολιτικό ζήτημα...

Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προβαίνει σήμερα η συνήθως έγκυρη εφημερίδα «Το Παρόν» καθώς υποστηρίζει ότι τον περασμένο Μάρτιο δόθηκε προφορική εντολή από …πολύ ψηλά να σταματήσουν οι έλεγχοι που γίνονταν σε offsore εταιρείες από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν προχωρούν οι έλεγχοι στις offshore εταιρείες, οι οποίες κρύβουν στα σπλάχνα τους ένα θυσαυρό για τα δημόσια ταμεία. Το θέμα έχει φθάσει και στη βουλή, αλλά από τους αρμόδιους υπουργούς ,η απάντηση ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Και μόνο αυτό το γεγονός, σύμφωνα με την εφημερίδα, επιβεβαιώνει τη διάχυτη αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει απλώσει δίχτυ προστασίας πάνω από τις 6230 offshore τις οποίες κατέχουν ως επί το πλείστων μεγαλοεπιχειρηματίες , μεταξύ αυτών και επιφανή ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας. 

Μάλιστα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι σε έλεγχο που είχαν προλάβει να κάνουν εφοριακοί σε 3 μόνο offshore , ο φόρος που προέκυπτε ήταν μεταξύ 5 και 6 εκ. ευρώ !!!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διευθυντικών στελεχών εφοριών , που επικαλείται «Το Παρόν» ο φόρος που θα προέκυπτε αν γινόταν κανονικός έλεγχος στις offshore θα έφθανε συνολικά για τις 6230 τέτοιες εταιρείες στο ύψος των 3δις. ευρώ. 

Μάλιστα το πύρινο άρθρο της εφημερίδας καταλήγει με ερωτήματα που οφείλουν οι αρμόδιοι άμεσα να απαντήσουν αν θελήσουν να διαψεύσουν το ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα:

-Σε πόσες από τις 6230 offshore έχει γίνει έλεγχος;

-Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

-Τι ποσό καταλόγισε ο έλεγχος;

-Στα δύο χρόνια που κυβερνά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εισπράχθηκε έστω και ένα ευρώ;

Ιδιαίτερη σημασία στο θέμα έχει να τονίσουμε ότι η εφημερίδα «Το Παρόν» συνήθως δικαιώνεται για τις αποκαλύψεις που έχει κάνει κατά καιρούς και δεν βγάζει θέματα χωρίς λόγο.

Σίγουρα η κυβέρνηση οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις, τη στιγμή που έχει εξαπολύσει φοροεπιδρομή και άγριο κυνηγητό στην ιδιωτική οικονομία, σε εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.

Πηγή : tromaktiko


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Όσο υπάρχουν Ήρωες


Το συμβάν με την φωτιά στο Παλαιό Φάληρο που κατέληξε στον χαμό του ήρωα Πυροσβέστη και της 44χρονης ενοίκου του διαμερίσματος στον 2ο όροφο του ακινήτου επισκίασε ένα γεγονός ενός άλλου ηρωικού πολίτη γείτονα της άτυχης 44χρονης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της αστυνομίας με το που ξέσπασε η φωτιά στο κατάστημα του ισογείου ένας γείτονας μόνιμος στρατιωτικός ο οποίος βρισκόταν σε άδεια και πριν φτάσει η πυροσβεστική μπήκε μέσα στο φλεγόμενο κτίριο βάζοντας μια βρεγμένη πετσέτα στο πρόσωπο του ώστε να αποφύγει τις αναθυμιάσεις και έσωσε την ηλικιωμένη που βρισκόταν εγκλωβισμένη στο ισόγειο στο εσωτερικό της οικοδομής πίσω από το κατάστημα στο οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ο νεαρός στρατιωτικός έβγαλε έξω την ηλικιωμένη σώα και αβλαβή και επιχείρησε να μπει και πάλι να ανέβει στον 2ο όροφο για να απεγκλωβίσει την άτυχη 44χρονη, αλλά είχε φτάσει η πυροσβεστική και το πλήρωμα του ήρωα πυροσβέστη και η αστυνομία με το που είδε ότι θέλει να μπει και πάλι το φλεγόμενο κτίριο πρόλαβε και τον σταμάτησε γιατί η κατάσταση μετά τις εκρήξεις είχε επιδεινωθεί και υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την ζωή του όπως και αποδείχθηκε μετά το τραγικό γεγονός της απώλειας των δύο συνανθρώπων μας.

Αυτή η προσπάθεια έχει καταγραφή απο την αστυνομία σαν ηρωική κίνηση του στρατιωτικού γείτονα της άδικης 44χρονης αλλά ο άδικος χαμός του ήρωα πυροσβέστη, ο χαμός της 44χρονης και η σεμνότητα του αφανή ήρωα δεν έδωσε έκταση στο συγκεκριμένο ηρωικό γεγονός.

newsotherwise.gr


" Κ Αβραμόπουλε περιμένουμε πολλά από εσάς για το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδος. «Ακούστε » όμως και την ολοκληρωμένη πρότασή μας ", Επιστολή αστυνομικών



Η τοποθέτηση του κ. Αβραμόπουλου ως επίτροπου αρμόδιου σε θέματα μετανάστευσης κι εσωτερικής ασφάλειας, δημιουργεί πολλές προσδοκίες. Μετά την ΠΟΣΥΦΥ, η ομάδα υψηλής αστυνόμευσης χαιρετίζει την επιλογή και υποσημειώνει:
"Πιστεύει κανείς ότι ελέγχουμε τελικά  το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης ;
Πιστεύει κανείς ότι
λύθηκε το πρόβλημα ;
Πιστεύει κανείς ότι «βρισκόμαστε έστω  σε καλό δρόμο »;

Είναι επιτυχία να «διαπιστώνουμε » ότι λόγο της κρίσης μειώθηκαν οι εισροές ή μειώθηκε ο αριθμός τους ;
Είναι αρκετό  το ότι , ( και είναι περιπτωσιολογικά αξιέπαινο ) έχουμε  εντείνει στο έπακρο την δράση μας και την προσπάθειά μας ;

Ή μήπως δεν υπάρχει τελικά ουσιαστικό πρόβλημα ;

Το πρόβλημα  δυστυχώς υφίσταται και θα υφίσταται . Στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ( Οκτώβριο 2013 )  o ίδιος άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει αναφέρει ότι - τα κύματα παράνομων μεταναστών δεν  αποσταθεροποιούν μόνο την νότια Ευρώπη αλλά αποτελούν απειλή αποσταθεροποίησης και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Γιατί άραγε τόσα χρόνια και  μετά απ τόσες προσπάθειες δεν καταλήξαμε σε κάποια σταθερή στρατηγική που να εγγυάται αποτελέσματα ;

Φταίει η « κακιά »Τουρκία που « προκαλεί » ;   φταίει μήπως η Ε.Ε που δεν δείχνει αποφασιστικότητα; Φταίμε εμείς που δεν μπορούμε ; Φταίνε τα αίτια που δεν μπορεί κανείς να ελέγξει; ( Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάρρευση παραδοσιακών κοινοτήτων, πολεμικές συγκρούσεις, εθνικισμοί και φυλετικές αντιπαραθέσεις,  γεωπολιτικές ανακατατάξεις ,  υπερεκμετάλλευση τοπικών φυσικών πόρων (αλιεύματα, δάση, νερό), αλλαγές σε τοπικές οικονομίες όπως στροφή των καλλιεργειών από τις τοπικές ανάγκες προς τις εξαγωγές- , ακραία φτώχεια, διαφθορά, συγκρούσεις για τον έλεγχο των πρώτων υλών, κτλ )  Φταίνε όλα μαζί ;

Ο λαός λέει … άμα θες  , βρίσκεις τρόπους … άμα δεν θες , βρίσκεις αιτίες .

ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ κ Επίτροπε  Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της Ε.Ε  ή για να ακριβολογήσουμε ,  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ , για να διαφυλάξουμε μελλοντικά την Ελληνική μας ταυτότητα και να ορίσουμε εμείς τις μελλοντικές κοινωνίες για τα παιδιά μας .
Θέλουμε και απαιτούμε παράλληλα , να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια των περιπλανώμενων αυτών ψυχών και να σεβαστούμε ως απαιτεί η κουλτούρα μας τα ανθρώπινα δικαιώματα .

Χωράνε όμως δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη ;

Αλήθεια , πόσο τελικά εφικτό είναι , να αλλάξει το σύστημα του Δουβλίνο ΙΙ και να υπάρξει μέσο μιας «αναλογικής» στρατηγικής  , ποσοστιαία κατανομή των «προσφύγων» σε όλες τις χώρες της ΕΕ , ανάλογα με τον πληθυσμό και την ευημερία κάθε μιας ;

Πόσο θα προσφέρει  η αναστολή της ισχύος της Συνθήκης Σένγκεν π.χ στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία και η επαναφορά των συνοριακών ελέγχων ;

Μήπως θα πρέπει να « εκβιάσουμε  » την Τουρκία ώστε να τηρήσει το πρωτόκολλο επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών ; ή να «βάλλουμε » την πρόσφατα συσταθείσα  στην Ε.Ε για θέματα Λαθρομετανάστευσης  Ομάδας Δράσης για τη Μεσόγειο (Mediterranean Task Force), να ζητήσει την εφαρμογή του ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών;

Είναι αρκετό τελικά εάν , εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους στα  σύνορα ; εάν αξιοποιήσουμε πληροφορίες για τους διακινητές και τη μαζική ροή στα πλαίσια διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας ; εάν ασκήσουμε πιέσεις στην Τουρκία;  εάν αξιοποιήσουμε δυνατότητες και πόρους μέσω του Frontex για τον έλεγχο των συνόρων, εάν κάνουμε συμφωνίες επανεισδοχής με χώρες προέλευσης λαθρομεταναστών, περισσότερους  χώρους κράτησης , περισσότερα κέντρα  υποδοχής ; κτλ , κτλ

Θα βοηθήσει η ( κατά τον αγαπητό μας φίλο ΦΕΣΤΕΡΙΔΗ  Γιώργο ),  διακήρυξη του « κορεσμού » της χώρας μας ότι δεν δέχεται δηλαδή , άλλους νόμιμους ή παράνομους μετανάστες τουλάχιστον μέχρι το 2020 ;

Μήπως θα πρέπει να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε το ενιαίο αμυντικό δόγμα Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος ;

Το  ότι , μετά από εάν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα , κανένα από τα ανωτέρω και κανένας συνδυασμός από τα ανωτέρω δεν επέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα , σημαίνει αυτό που καταλάβετε ήδη , ότι δηλαδή  , είναι  ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ  ΜΕΤΡΑ  αποδεδειγμένα.

Επομένως , τι  άλλο μπορούμε να κάνουμε ;

1-Μπορούμε άραγε  να έχουμε οφέλη από την « Λαθρομετανάστευση » σε μια χώρα με 27,5%  ανεργία τον Δεκέμβριο του 2013 ;  να χρησιμοποιηθούν  δηλ επίσημα οι παράνομα εισερχόμενοι στην χώρα μετανάστες π.χ  ως εργατικό δυναμικό ;
ΝΑΙ κατά την άποψή μας  , εφόσον υπάρχει σχεδιασμένη πολιτική γι αυτό  μέσα στο πλαίσιο μιας κοινοτικής αλληλεγγύης .

2-Μπορούμε εφόσον στην Ε.Ε ισχύει η ελεύθερη διακίνηση προσώπων και αγαθών , να τους   καταστήσουμε Ευρωπαίους Πολίτες με το να τους χορηγήσουμε περιορισμένης διάρκειας ειδική αστυνομική ταυτότητα , ώστε να πετύχουμε αυτό που ονομάζουμε εμείς « μεταναστευτική ώσμωση », την μετακίνησή τους δηλαδή από μια χώρα με οικονομική κρίση ( όπως η Ελλάδα ) σε μια άλλη χώρα  με καλύτερα οικονομικά εντός της Ε.Ε ;
ΝΑΙ , μπορούμε να « απειλήσουμε » με κάτι τέτοιο .

3-Μπορούμε να προβάλλουμε θέματα όπως π.χ  ο  κίνδυνος εισαγωγής του ιού Έμπολα στην Ελλάδα διά της λαθρομετανάστευσης ή προκειμένου να  μπλοκάρουμε  την μετάβαση  της εξτρεμιστικής βίας από τη Μέση Ανατολή , μέσω αυτής , ώστε να αναγκαστεί π.χ η Τουρκία να λάβει μέτρα ΑΥΤΗ για τη  παράνομη μετανάστευση που έρχεται σε μας  από αυτή ;

4-Μπορούμε να πετύχουμε σε επίπεδο Ε.Ε την αποτελεσματική ταυτοποίηση των χωρών καταγωγής των παράνομων μεταναστών ,  ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να προωθήσει η Ευρώπη την πολιτική επαναπατρισμού των μεταναστών στις  χώρες προέλευσής τους ;

5-Μπορούμε να υιοθετήσουμε διαδικασίες εξπρές ( π.χ εντός 2ημέρου ) για την εξέταση των αιτημάτων χορήγησης ασύλου, ώστε όσοι τελικά  δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να μην το λαμβάνουν ;

6-Μπορούμε σε όσους παραμένουν παράνομα και τηρούν ορισμένες προϋποθέσεις  , να τους χορηγούμε  προσωρινή άδεια διαμονής, με την υποχρέωση εμφάνισης κάθε μήνα π.χ στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα ;

7- Μπορεί η Ε.Ε να πετύχει   και εν προκείμενο η Ελλάδα  ,οι αιτήσεις ασύλου  για  να είναι δυνατή η αποδοχής τους ή όχι  , ήτοι για να είναι παραδεκτές  ,να γίνονται από τη χώρα προέλευσης (π.χ. δια των   προξενικών  αρχών -  διπλωματικό άσυλο (diplomatical asylum) και όχι από τη χώρα υποδοχής;

8 – Γιατί έως τώρα δεν έχει υπάρξει σε επίπεδο Ε.Ε τουλάχιστον , ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο να ορίζει ότι  « .. ως χώρα προέλευσης θα τεκμαίρεται η χώρα από  σύνορα της οποίας έλαβε χώρα η είσοδος …»;

9- Μπορούμε  επίσης , να περιορίσουμε  την είσοδο των νόμιμων μεταναστών σε μια προσπάθεια  εξισορρόπησης  με το να καταστήσουμε π,χ πιο αυστηρές τις προϋποθέσεις για τη νόµιµη είσοδο και διαµονή αλλοδαπού στη χώρα , όπως  στην κατεύθυνση να µην αποτελεί αυτός κίνδυνο για τη δηµόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια .

10- Να αυστηριοποιήσουμε για τον ίδιο λόγο τις προϋποθέσεις για την  κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας π.χ εκτός  της γέννησης εντός ελληνικού εδάφους  να συνδέονται και με ουσιαστικό δεσμό, έτσι ώστε να δικαιολογείται η ένταξή τους

  11- Υπάρχει το δικαϊκό πλαίσιο της απαγόρευσης έκδοσης ( η συνταγματική διάταξη του άρθρου 5   παρ. 2 εδ. Β και  οι διατάξεις του άρθρου 438 περ. γ’ ΚΠΔ) . Θα μπορούσε συνεπώς στην περίπτωση απόρριψης του σχετικού αιτήματος για την παροχή πολιτικού  Ασύλου ( όχι πολιτικού πρόσφυγα ) , ο αιτών να έχει τη δυνατότητα να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή ΜΟΝΟ ενώπιον της Αρχής Προσφυγών της Ε.Ε. ( που μπορεί να συσταθεί με γραφεία σε κάθε κράτος μέλος  ) . Στην περίπτωση που η προσφυγή γινόταν δεκτή , ο αιτών να μπορεί πλέον να κινείται ελεύθερα εντός της Ε.Ε .
 Οι προσφυγές αυτές εκ των πραγμάτων θα ήταν δύσκολο να απορριφθούν καθότι , η αρχή της μη επαναπροώθησης (non-refoulement) ,  είναι ιδιαίτερα ισχυρή αφού συνιστά κανόνα του ∆ιεθνούς ∆ικαίου και καταγράφεται ρητά στο άρθρο 33 της Σύμβασης της Γενεύης  αλλά και σε πολλές πολυμερείς διεθνείς συμβάσεις .

Το πρόβλημα  προφανώς και είναι διεθνές και ως τέτοιο , θα πρέπει να αναζητείτε συνέχεα η λύση του μέσω της Ε.Ε.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε για εκατομμυριοστή φορά , πόσο ζωτικής σημασίας είναι το θέμα της διαχείρισης των κυμάτων των μεταναστών όχι μόνο για την Πατρίδα μας αλλά , για ολόκληρο το σύγχρονο κόσμο . Δεν χρειάζεται άλλο , να τονίσουμε ότι επρόκειτο  για ανθρώπινες ψυχές , που ψάχνουν ( όπως και εμείς κάποτε ) μια καλύτερη μοίρα .

Δεν μπορούμε όμως άλλο , το « καράβι » βουλιάζει και με αυτούς μέσα .

Γι αυτό οφείλουμε ..

Να σκεφτούμε έξυπνα σαν Έλληνες , να δώσουμε λύσεις εμείς όπως επιβάλει η κουλτούρα μας και η ιστορία μας ,  ΤΩΡΑ , προτού είναι πολύ αργά .
Να αποτρέψουμε οι Έλληνες να αποτελέσουν « είδος προς εξαφάνιση »

 Άμα πραγματικά θέλουμε , θα βρούμε τον τρόπο .

Όσων αφορά δε εμάς , η συνδυαστική  δράση του σχεδίου των 11 σημείων που προαναφέραμε , χωρίς να ακυρωθεί η αποτελεσματικότητα που  εξασφαλίζεται με όλα όσα θετικά έως τώρα έχουν δρομολογηθεί , συνιστά την ιδανική λύση.

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
h.t.police100@gmail.com
Πηγή : bloko.gr


Η θυσία του πυροσβέστη που όλοι μας θα ξεχάσουμε


Ο 33χρονος πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ στη πυρκαγιά στο Παλαιό Φάληρο απέδειξε ότι για την πλειοψηφία των ανθρώπων που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και στις ΕΔ, το καθήκον -την κρίσιμη στιγμή- υπερτερεί ακόμη και αυτού του αισθήματος επιβίωσης που σε κάθε άνθρωπο αυτόματα ενεργοποιείται, όταν
κινδυνεύει.

Ο πυροσβέστης θα μπορούσε να είχε κάνει πίσω. Να μην ανέβει ποτέ εκείνα τα λίγα σκαλιά που τελικά τον οδήγησαν στο θάνατο. Κανείς δεν θα τον κατηγορούσε. Δεν το σκέφτηκε στιγμή . Είχε εντοπίσει την άτυχη γυναίκα και δεν πρέπει ούτε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου να σκέφθηκε να κάνει πίσω, αφήνοντας μια ανθρώπινη ψυχή να χαθεί. Έφυγαν μαζί αφού οι φλόγες και ο καπνός αποδείχτηκαν ανίκητες.

Δεν έχει νόημα να αναφέρουμε πως αυτός ο άνθρωπος ζούσε, πως αξιολογούσε -ειδικά τα τελευταία χρόνια- η πολιτεία την δουλειά και την αποστολή του. Ας κάνουμε όλοι μας ,ο καθένας ξεχωριστά , την αυτοκριτική του όταν στην καθημερινή ασφαλή -χάρη σε τέτοιους ανθρώπους- ζωή μας κάνουμε ατυχές …χιούμορ χαρακτηρίζοντας τους πυροσβέστες ,τους αστυνομικούς ,τους λιμενικούς και τους στρατιωτικούς δημοσίους υπαλλήλους που απλά …επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Κάποιοι πολιτικοί φωστήρες τους είπαν αντιπαραγωγικούς . Μόνο που αυτοί σε μια στιγμή της ζωής τους δικαιολογούν με το παραπάνω τα ψίχουλα που λαμβάνουν ως μισθό. Δυστυχώς όμως πολλές φορές αυτή τη στιγμή την πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή, αφήνοντας πίσω οικογένειες που σε λίγες ώρες όλοι εμείς οι “ασφαλείς” πολίτες και πολύ περισσότερο οι πολιτικοί θα τις ξεχάσουμε…
 Πηγή : onalert.gr, bloko.gr


Αναστολή πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και το 2015 – Ανακούφιση για χιλιάδες ιδιοκτήτες


Σε καθεστώς προστασίας από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και για το 2015, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ιδιαίτερα για συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο", το θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης δέχεται εισηγήσεις από τα
κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η προστασία πρώτης κατοικίας λήγει στο τέλος του 2014, ωστόσο πλέον είναι πολύ πιθανό να πάρει παράταση και για το 2015.

Η νέα αυτή παράταση θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων και θα προβλέπει –σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας- αυστηρότερα κριτήρια από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Εξάλλου, πολλοί υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί ακόμη και μονομερώς αν δεν εξασφαλιστεί η συμφωνία της τρόικας.
Στην προστατευτική ρύθμιση υπάγονται οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι αγρότες

Τα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος για την προστασία προϋποθέτουν:

-το καθαρό εισόδημα του οφειλέτη, όπως ατό διαμορφώνεται μετά την αφαίρεση των κρατήσεων για ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, να μην υπερβαίνει τα 35.000 ευρώ,
-η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να είναι έως 200.000 ευρώ,
-η συνολική αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη να είναι μικρότερη ή ίση των 270.000 ευρώ, και
-το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών που διαθέτει να μην υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Στα ποσά αυτά ισχύουν προσαυξήσεις για τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους.

Επιπλέον οι δανειολήπτες κατά τη διάρκεια της προστασίας είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν προς τις τράπεζες το 10% του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος τους μέχρι τις 15.000 ευρώ και το 20% για το υπερβάλλον ποσό.

Την αναγκαιότητα της παράτασης της προστασίας από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας έχουν θέσει τόσο από τις καταναλωτικές οργανώσεις όσο και οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, καθώς μεγάλος αριθμός περιπτώσεων αφορά και εκείνους που λόγω του μεγέθους των επιχειρήσεων τους ενεχυρίασαν στις τράπεζες τις πρώτες τους κατοικίες.

newsit.gr


Σύνταξη από τα 62 για τους αγρότες


Τροπολογία με την οποία αναγνωρίζεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης και του 62ου έτους ηλικίας τους, κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.

Το σημερινό καθεστώς συνταξιοδότησης των αγροτών δεν τους επιτρέπει να συνταξιοδοτούνται πριν από τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 40 έτη ασφάλισης.

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων εφοδιαστικής και άλλες διατάξεις», το καθεστώς αυτό «δημιουργεί άνιση μεταχείριση σε βάρος των ασφαλισμένων των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών». 

Συνεπώς, από τη δημοσίευση του νόμου πλέον οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα έχουν τη δυνατότητα να συνταξιοδητηθούν με 40 χρόνια ασφάλισης και σε ηλικία 62 ετών.

Σε περίπτωση που ο ΟΓΑ είναι τελευταίος ασφαλιστικός φορέας, αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ ή αν ο ΟΓΑ δεν είναι αρμόδιος για την κρίση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, η αίτηση συνταξιοδότησης δεν διαβιβάζεται σε προηγούμενο ασφαλιστικό φορέα πριν από τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας. 

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η ετήσια δαπάνη από την πρόωρη καταβολή σύνταξης σε πρόσωπα ασφαλισμένους στον ΟΓΑ που συμπληρώνουν το 62ο έτος ηλικίας και 40 χρόνια ασφάλισης, εκτιμάται (βάσει στοιχείων του υπουργείου Εργασίας) σε 10,5 εκατ. ευρώ από το 2017 και μετά. 

Για το 2014 η δαπάνη εκτιμάται σε μόλις 225.000 ευρώ, για το 2015 σε 4.390.000 ευρώ και για το 2016 σε 7.560.000 ευρώ.

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στον ΟΑΕΔ

Με την ίδια τροπολογία προωθείται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στον ΟΑΕΔ και η πλήρης αξιοποίηση του διαδικτύου, προκειμένου οι δικαιούχοι του Οργανισμού να έχουν πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες. 

Για παράδειγμα, δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας.

Εξάλλου με την τροπολογία:

-τροποποιείται η σύνθεση του ΔΣ της ΗΔΙΚΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπου σε αυτό και του υπουργείου Υγείας.
-η ΗΔΙΚΑ ΑΕ θα αποδίδει σε άμεση σύνδεση και σε πραγματικό χρόνο ΑΜΚΑ στο νεογέννητο ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση της ληξιαρχικής πράξης γέννησής του.

Πηγή : tanea.gr


Η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΙ «Έπρεπε να μεταδώσουν τον Τσίπρα από την ΝΕΡΙΤ»


Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν μασάει τα λόγια της και μίλησε για πολλά σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ, αυτό όμως που έκανε εντύπωση είναι η απάντηση που έδωσε στο ερώτημα των δημοσιογράφων  για το πώς είδε την εντολή για μη μετάδοση μέσω ΝΕΡΙΤ της ομιλίας Τσίπρα.

Με την απάντηση της η κυρία Μπακογιάννη, κυριολεκτικά αδειάζει την κυβερνητική εκπρόσωπο της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη λέγοντας :

«Επικοινωνιακά ήταν ένα λάθος. Κανένας λόγος δεν υπήρχε να πει κάποιος ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν μεταδίδεται στον λόγο του ή στην συνέντευξή του. Η παράδοση στην Ελλάδα ήταν αυτή. Καλό θα ήτανε να ακούσουνε οι Έλληνες αυτά που λέει ο Κύριος Τσίπρας διότι έχω πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ένστικτο και στο μυαλό του Έλληνα πολίτη ο οποίος ακούγοντάς τον θα καταλάβει ότι καλές είναι οι προθέσεις του αλλά οι πιθανότητες υλοποίησης είναι μηδενικές »


Και δεν είναι μόνο η κυρία Μπακογιάννη που αντέδρασε σε μια αψυχολόγητη ενέργεια της κυβέρνησης που δεν της προσφέρει τίποτα θετικό εκτός από αρνητικά σχόλια για τον τρόπο που λειτουργεί και σκέφτεται κάνοντας μεγαλύτερη ζημιά στην κατεστραμμένη εικόνα της από τα αλλεπάλληλα λάθη και τα πολλά αυτογκόλ.

 newsotherwise.gr


Η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΙ «Έπρεπε να μεταδώσουν τον Τσίπρα από την ΝΕΡΙΤ»


Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν μασάει τα λόγια της και μίλησε για πολλά σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ, αυτό όμως που έκανε εντύπωση είναι η απάντηση που έδωσε στο ερώτημα των δημοσιογράφων  για το πώς είδε την εντολή για μη μετάδοση μέσω ΝΕΡΙΤ της ομιλίας Τσίπρα.

Με την απάντηση της η κυρία Μπακογιάννη, κυριολεκτικά αδειάζει την κυβερνητική εκπρόσωπο της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη λέγοντας :

«Επικοινωνιακά ήταν ένα λάθος. Κανένας λόγος δεν υπήρχε να πει κάποιος ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν μεταδίδεται στον λόγο του ή στην συνέντευξή του. Η παράδοση στην Ελλάδα ήταν αυτή. Καλό θα ήτανε να ακούσουνε οι Έλληνες αυτά που λέει ο Κύριος Τσίπρας διότι έχω πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ένστικτο και στο μυαλό του Έλληνα πολίτη ο οποίος ακούγοντάς τον θα καταλάβει ότι καλές είναι οι προθέσεις του αλλά οι πιθανότητες υλοποίησης είναι μηδενικές »


Και δεν είναι μόνο η κυρία Μπακογιάννη που αντέδρασε σε μια αψυχολόγητη ενέργεια της κυβέρνησης που δεν της προσφέρει τίποτα θετικό εκτός από αρνητικά σχόλια για τον τρόπο που λειτουργεί και σκέφτεται κάνοντας μεγαλύτερη ζημιά στην κατεστραμμένη εικόνα της από τα αλλεπάλληλα λάθη και τα πολλά αυτογκόλ.

 newsotherwise.gr