Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφιλοχία: Θρίλερ μετά από περίεργο ατύχημα - Οι κηλίδες αίματος και ο τραυματισμένος οδηγός που εξαφανίστηκε, γρίφος για την αντιτρομοκρατική!


Σε επιφυλακή η Αντιτρομοκρατική που προσπαθεί να διαπιστώσει αν υπάρχει σύνδεση του οδηγού με τους ληστές του Διστόμου...


Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί (11-09-2014) όταν διερχόμενοι οδηγοί είδαν ένα τουμπαρισμένο αυτοκίνητο σε χωράφι, περίπου 50 μέτρα από την Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, κοντά στο δημοτικό γήπεδο της Αμφιλοχίας.

Στο σημείο έφτασαν γρήγορα αστυνομικοί που διαπίστωσαν ότι το αιματοβαμμένο όχημα ήταν κλεμμένο και πως οι επιβαίνοντες το είχαν εγκαταλείψει σε σημείο μάλιστα, που ήταν δύσκολο να φανεί από το δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές πήραν δείγμα από τις κηλίδες αίματος και πλέον η αντιτρομοκρατική περιμένει τα εργαστηριακά αποτελέσματα της εξέτασης DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να ταυτιστεί το DNA με τα ''ορφανά'' αποτυπώματα των ληστών του Διστόμου.

Το αυτοκίνητο φέρει βουλγαρικές πινακίδες και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, εικάζουν ότι το ατύχημα έγινε το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες δηλαδή πριν τον εντοπισμό του αυτοκινήτου στο χωράφι.

Πηγή : newsit.gr


Ζάκυνθος: Αυτή είναι η γυναίκα που έσφαξε τον σύντροφό της - Το σατανικό της σχέδιο και οι αντιφάσεις που την πρόδωσαν!


Οι τελευταίες φωτογραφίες που ανέβαζαν στο facebook δεν έδειχναν με τίποτα τα όσα έμελλε να ακολουθήσουν - Η γυναίκα σκότωσε τον σύντροφό της και προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη...

Ένα 24ωρο μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα, νέα στοιχεία έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της υπόθεσης και να αποκαλύψουν πλήρως τα όσα έκανε η δολοφόνος, που έσφαξε τον σύντροφό της, μέσα στο μαγαζί που διατηρούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι ξεκίνησε στις 20.00 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (10-09-2014). Όπως είπε αργότερα η δολοφόνος στους αστυνομικούς, συνεχίστηκε και όταν έφυγαν από το κατάστημα οι υπάλληλοι και οι πελάτες.


Οι ώρες περνούσαν αλλά τα πνεύματα δεν έλεγαν να ηρεμήσουν. Κάποια στιγμή η γυναίκα σε κατάσταση αμόκ προσπάθησε έβαλε φωτιά στο μαγαζί για να το κάψει και ο Κενυατικής καταγωγής συντροφός της, προσπάθησε να την συγκρατήσει. Τότε εκείνη άρπαξε ένα μαχαίρι από τη μπάρα και το ''κάρφωσε'' στο σώμα του 36χρονου. Ο θάνατος του άντρα ήταν ακαριαίος και οι αστυνομικοί αργότερα τον βρήκαν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.


Η δολοφόνος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Για να αποφύγει τη σύλληψη έσβησε τη φωτιά, βγήκε έξω και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Σε όσους πλησίασαν για να την ρωτήσουν, έλεγε πως είχε φύγει από το μαγαζί και όταν επέστρεψε βρήκε τον αγαπημένο της νεκρό.

Η αστυνομικοί που από την πρώτη στιγμή τη θεώρησαν ως την βασική ύποπτη για τη δολοφονία την οδήγησαν στο τμήμα. Εκεί άρχισε να καταθέτει, αλλά οι συνεχείς αντιφάσεις και κυρίως τα αποτυπώματά της στο μαχαίρι του εγκλήματος την πρόδωσαν. 


Η ομολογία της δολοφονίας
Με χτυπούσε συνεχώς, οι καβγάδες μας ήταν καθημερινοί, τον ζήλευα" φέρεται να ισχυρίστηκε η δολοφόνος. Σε αυτο συνηγορούν και οι μαρτυρίες των γειτόνων. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, το ζευγάρι διατηρούσε το μαγαζί τα τελευταία δύο χρόνια και οι τσακωμοί μεταξύ τους ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από την Ασφάλεια Ζακύνθου εντος της ημέρας, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο άτυχος άντρας που βρήκε φρικτό θάνατο, δεν είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν...

Πηγή : newsit.gr
Φωτό : facebook θύματος


Γυναίκες - μέλη των τζιχαντιστών "διευθύνουν" πορνεία με αιχμάλωτες που βιάζονται


Μπορεί να ανήκουν στο ίδιο φύλο, αλλά μέσα τους έχει “παγώσει” οποιοδήποτε συναίσθημα συμπόνιας και ευσπλαχνίας. Γυναίκες από τη Βρετανία, που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, κάνουν... κουμάντο σε πορνεία με γυναίκες Γιαζίντι που κρατούνται αιχμάλωτες και βιάζονται από τζιχαντιστές.
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, περίπου 3.000 Ιρακινές γυναίκες αιχμαλωτίστηκαν, οι οποίες... μοιράστηκαν στα διάφορα πορνεία για να
ικανοποιούν τις ορέξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Ερευνητές αναφέρουν ότι “αυτές οι γυναίκες χρησιμοποιούν βάρβαρους τρόπους για να δικαιολογήσουν την πίστη τους στο Ισλάμ. Πιστεύουν ότι οι μαχητές μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις γυναίκες, όπως θέλουν, από τη στιγμή που δεν είναι μουσουλμάνες”.

Πριν από λίγες ημέρες, είχε συγκλονίσει μια συνέντευξη νεαρής Γεζίντι στην εφημερίδα La Republica, που περιέγραφε τη φρίκη που βιώνει ως "σκλάβα του σεξ" στην υπηρεσία της ISIS.

Η 17χρονη είπε στην εφημερίδα ότι είναι μία από τις περίπου 40 Γεζίντι, οι οποίες εξακολουθούν να κρατούνται σε αιχμαλωσία και να κακοποιούνται σεξουαλικά σε καθημερινή βάση από τους τζιχαντιστές.

Η νεαρή γυναίκα είπε επίσης ότι είναι φυλακισμένη σε ένα κτίριο που έχει παράθυρα με κάγκελα και φρουρείται από ένοπλους άνδρες.

"Σας ικετεύω να μην δημοσιεύσετε το όνομά μου, γιατί φοβάμαι τι μπορεί να μου κάνουν. Υπάρχει ένα μέρος του εαυτού μου που απλά θέλει να πεθάνει. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι του εαυτού μου που εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα σωθώ και θα καταφέρω να ξαναγκαλιάσω τους γονείς μου", δήλωσε.

Η εφημερίδα εξασφάλισε τη συνέντευξη καλώντας την στο κινητό της, τον αριθμό του οποίου έδωσαν στους δημοσιογράφους οι γονείς της που βρίσκονται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Η 17χρονη είπε ότι οι τζιχαντιστές αρχικά τους είχαν πάρει τα κινητά, όμως στη συνέχεια "άλλαξαν στρατηγική" και τους τα επέστρεψαν, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν στον έξω κόσμο τη φρίκη που βιώνουν.

"Για να μας εξευτελίσουν ακόμη περισσότερο, μας υποχρέωσαν να περιγράψουμε στους γονείς μας λεπτομερώς τα όσα μας κάνουν. Γελούν μαζί μας επειδή νομίζουν ότι είναι ανίκητοι. Θεωρούν ότι είναι υπεράνθρωποι. Αλλά είναι άνθρωποι χωρίς καρδιά".

"Οι βασανιστές μας δεν σέβονται ούτε καν τις γυναίκες που έχουν μικρά παιδιά μαζί τους. Ούτε τα μικρά κορίτσια – μερικά δεν είναι ακόμα ούτε 13 χρονών", δήλωσε η Mayat, όπως είναι το ψεύτικο όνομα που έδωσε στην La Repubblica, ενώ πρόσθεσε ότι οι γυναίκες βιάζονται στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, σε τρία δωμάτια, έως και τρεις φορές την ημέρα από διαφορετικές ομάδες ανδρών.

"Μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε σκλάβες τους. Μας χτυπούν και μας απειλούν όταν προσπαθούμε να αντισταθούμε. Συχνά εύχομαι να με χτυπήσουν τόσο πολύ ώστε να πεθάνω", εξομολογήθηκε η νεαρή κοπέλα.

Μερικοί από τους άνδρες είναι νέοι τζιχαντιστές που έχουν έρθει από τη Συρία, ενώ άλλοι είναι ηλικιωμένοι.

"Ζητάμε από τους δεσμοφύλακες να μας πυροβολήσουν, να μας σκοτώσουν, αλλά είμαστε πολύτιμες γι” αυτούς. Αυτοί μας απαντούν ότι είμαστε άπιστες, ιδιοκτησία τους, όπως τα λάφυρα ενός πολέμου. Μας λένε ότι είμαστε όπως οι κατσίκες που πωλούνται στα παζάρια".


Πηγή: Mirror, bloko.gr


Το ταμείο είναι μείον: Από πρόστιμα ύψους 17,6 δισ. ευρώ έχουν εισπραχθεί μόλις 913 εκατ. ευρώ


Πολύ χαμηλές είναι οι εισπράξεις στα κρατικά ταμεία από τα πρόστιμα που επιβάλλονται για φορολογικές και παρόμοιες παραβάσεις, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών εισπράττεται μόλις το 5,2% των προστίμων. Το υπόλοιπο 94,8% χάνεται μεταξύ των λιστών με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και των φορολογικών δικαστηρίων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 17,6 δισ. ευρώ που επιδικάστηκαν έως το τέλος του 2013, εισπράχθηκαν μέχρι σήμερα μόλις 913,4 εκατ. ευρώ. Στα αρχεία των διοικητικών δικαστηρίων, εκκρεμούν 75.871 φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις από τις οποίες οι 2.528 προέκυψαν στην αρχή του 2014.
Ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται, πάντως, σε εγρήγορση, ρίχνοντας το βάρος κυρίως στις αποκαλούμενες υποθέσεις φορολογούμενων μεγάλου πλούτου. Από τη λίστα με τα εμβάσματα, ολοκληρώθηκαν 420 υποθέσεις και είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε άλλες 100 περιπτώσεις. Από τις έως τώρα έρευνες, τα ποσά προς είσπραξη υπολογίζονται στα 135 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος του ΚΕΦΟΜΕΠ είναι να έχουν κλείσει 720 υποθέσεις ως το τέλος του έτους.
Από τον κατάλογο με τις «offshore» εταιρείες, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε πάνω από 100 υποθέσεις και προς είσπραξη είναι περίπου 32 εκατ. ευρώ, ενώ από τη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται στα χέρια των ελεγκτών του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, 35 υποθέσεις.


Πηγή: iefimerida.gr

Φωτό : diaforetiko


Τόμας Βίζερ στο newpost: Οι φοροελαφρύνσεις δεν έχουν εγκριθεί


Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Θολό είναι το τοπίο από πλευράς δανειστών γύρω από τα μέτρα-φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο. 

Πετρέλαιο θέρμανσης, εισφορά αλληλεγγύης και ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν ο κύριος άξονας των συντηρητικών εξαγγελιών του Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με το κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις μέρες πριν από την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. 

Ακόμα όμως και οι «συντηρητικές» εξαγγελίες όπως αποκαλύπτει το newpost.gr δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα και δεν έχουν πάρει το πράσινο φως. 

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του newpost.gr ο Τόμας Βίζερ πρόεδρος του Euroworking Group, ξεκαθαρίζει πως τα «μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να αξιολογηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνδυασμό με  την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, προκειμένου να αποδειχθεί εάν και κατά πόσον συμβαδίζουν με το οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής». 

Ο κ. Βίζερ επισημαίνει μάλιστα πως «μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τέτοιου είδους αξιολόγηση ούτε από το Eurogroup Working Group ούτε το Eurogroup».

Στον αντίποδα ο πρόεδρος του Euroworking Group αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς και το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «τα μέτρα που η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει έως το τέλος του χρόνου θα συζητηθούν στο Eurogroup Working Group και το Eurogroup με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της 5ης αναθεώρησης του προγράμματος, που αναμένεται να αρχίσει αργότερα μέσα στον Σεπτέμβριο. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να γίνει και μια ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους και μια ταυτοποίηση ενός πιθανού κενού χρηματοδότησης»

Το παρόν πρόγραμμα καταλήγει ο κ. Βίζερ λήγει στο τέλος του χρόνου και ένα νέο πρόγραμμα μπορεί να συμφωνηθεί μόνο αν το ζητήσει η Ελλάδα.

Στην Αθήνα πάντως επικρατεί αισιοδοξία πως τα μέτρα ανακούφισης που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς θα εγκριθούν χωρίς αλλαγές από τις Βρυξέλλες, καθώς η ελληνική πλευρά τα έχει μελετήσει και δεν εκτροχιάζουν το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε στην ομιλία του αναφερόμενος στην ικανοποίηση των δικαστικών αποφάσεων για τους ενστόλους αλλά και στιςαυξήσεις που ενδέχεται να λάβουν, τόνισε πως όλα θα γίνουν με γνώμονα το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.  

Πηγή : newspost.gr


Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ για χρέη 2,9εκ!


Ο 71ος ετών πρόεδρος του ΟΑΣΘ οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης - Διαβάστε τι αφορούν οιοφειλές... 

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) Χρήστος Στεφανίδης συνελήφθη για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό, η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες (11-09-2014) από αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
 

Το παραπάνω ποσό αφορά εισφορές του Οργανισμού προς το Δημόσιο. Ο 71ος ετών πρόεδρος του ΟΑΣΘ οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr