Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλάτσι: Τον προπηλάκισαν επειδή πέρασε από καφετέρια κρατώντας τον σκύλο του από το λουρί!


Όταν η βόλτα με τον σκύλο μας γίνεται επικίνδυνη αποστολή‏
Την επίθεση που δέχτηκε ένας φιλόζωος κάτοικος Γαλατσίου στις 2 Σεπτεμβρίου, ο οποίος έχει και ενεργή φιλοζωική δράση στην περιοχή, επειδή πέρασε από την πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή κρατώντας τον σκύλο του από το λουρί καταγγέλλει με ανακοίνωση του το σωματείο «Αδεσποτολόγιο».
Οι εθελοντές μέλη του «Αδεσποτολόγιου» με αφορμή το συμβάν επισημαίνουν: «Τα πάρκα και οι πλατείες ανήκουν σε όλους μας... Στους ανθρώπους, στα σκυλιά, στις γάτες, στα περιστέρια! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε πολιτισμένη χώρα, αλλά ύστερα από τον προπηλακισμό που δέχτηκε μέλος μας γιατί τόλμησε να βγάλει βόλτα τον σκύλο του, μάλλον αυτό δεν ισχύει.
Ανυποψίαστος γύριζε σπίτι από τη βόλτα του με το σκυλάκι του ο Μ. όταν χωρίς αιτία, επειδή ο σκύλος του αποτόλμησε να μύρισε το παρτέρι σε δημόσιο χώρο μπροστά από καφετέρια στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή, δέχτηκε υβριστική επίθεση από θαμώνα της καφετέριας, με την υποστήριξη και άλλων θαμώνων, η οποία κατέληξε στην χειροδικία.
Χειροδικία που επικροτούσαν περίπου 70 άτομα. Και όσο σημαντικός ή ασήμαντος μπορεί να ήταν ο λόγος, το ότι αρέσκεται το 100% των παρευρισκόμενων σε τέτοιες πρακτικές και τις επικροτεί, μας κάνει ζούγκλα και όχι πολιτισμένο κράτος.
Κανένας δεν βρέθηκε να τον υποστηρίξει, οι υπεύθυνοι της καφετέριας ήταν αμέτοχοι, και ο μόνος που μίλησε υπέρ του Μ. ήταν ένα πεντάχρονο κοριτσάκι που δήλωσε ότι θέλει κι αυτό σκυλάκι όταν μεγαλώσει.
Ξανά και ξανά βλέπουμε δυστυχώς το ίδιο τροπάριο. Τα κατοικίδια γίνονται ο αποδιοπομπαίος τράγος για να ξεσπάσουν όλοι τα κόμπλεξ και τον εκνευρισμό τους. Για όλα φταίνε τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα, κανείς άλλος. Μικροπρέπεια, παραλογισμός και βία ενάντια στους αδύναμους και ανυπεράσπιστους.
Και τι κάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε φιλόζωοι, που θέλουμε να λέμε τους εαυτούς μας πολιτισμένους; Σκύβουμε το κεφάλι όλο ενοχές που κάνουμε τα αυτονόητα, που πάμε το σκυλί μας βόλτα, που ταΐζουμε τα αδέσποτα, που έχουμε γάτα σπίτι μας μαζί με τα παιδιά μας.
Αφήνουμε την κακοποίηση να περνάει ατιμώρητη, συχνά μπροστά στα μάτια μας γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεβολευτούμε για να υπερασπιστούμε κάποιον εκτός από την πάρτη μας.
Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα και πραγματικά μας προκαλεί αηδία...» καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: www.zoosos.gr 


Ανακαλύφθηκε τάφος στη Γερμανία με στοιχεία κανιβαλισμού ηλικίας 7.000 ετών


Αποδείξεις μαζικού κανιβαλισμού σε νεκροταφείο 7.000 ετών βρήκαν οι αρχαιολόγοι στη νοτιοδυτική Γερμανία, αναφέρει το περιοδικό Antiquity. Πρόκειται για σπάνιες ενδείξεις κανιβαλισμού στη Νεολιθική εποχή της Ευρώπης. Έως και 500 ανθρώπινα οστά ανακαλύφθηκαν κοντά στο χωριό Herxheim. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οστά παιδιών αλλά και αγέννητων μωρών, σύμφωνα με τους ερευνητές. Η ανασκαφή ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1996 και στη συνέχεια διερευνήθηκε και
πάλι μεταξύ 2005 και 2008.
Ο επικεφαλής της ομάδας, Μπρούνο Μπουλεστίν, από το Πανεπιστήμιο του Μπορντό στη Γαλλία, δήλωσε στο BBC πως ο ίδιος και οι συνάδελφοί του βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία πως ανθρώπινα οστά είχαν εσκεμμένα κοπεί και σπάσει – ένδειξη κανιβαλισμού. «Ανακαλύψαμε πως ορισμένα οστά ζώων δείχνουν να έχουν σουβλιστεί. Το ίδιο μοτίβο εμφανίζεται και σε ανθρώπινα οστά στο συγκεκριμένο χώρο» δήλωσε, ενώ τόνισε πως δύσκολα θα αποδειχθεί αν τα οστά είχαν μαγειρευτεί σκόπιμα.
Μερικοί επιστήμονες, ωστόσο, έχουν απορρίψει τη θεωρία του κανιβαλισμού, ισχυριζόμενοι πως η αφαίρεση της σάρκας θα μπορούσε να αποτελεί μέρος ενός τελετουργικού ταφής. Αλλά ο Μπουλεστίν τονίζει πως τα ανθρώπινα οστά είχαν «σκοπίμως ακρωτηριαστεί» και πως υπήρχαν ενδείξεις πως πολλά από αυτό μασήθηκαν.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους της ανασκαφής, ο κανιβαλισμός στην Ευρώπη πιθανότατα αποτελούσε εξαίρεση – ενδεχομένως να πραγματοποιούνταν κατά τις περιόδους λιμού.

Το δημοσίευμα του του περιοδικού Antiquity αναφέρεται στις ανακαλύψεις των αρχαιολόγων και δημοσιεύει φωτογραφίες από τις ανασκαφές.

Πηγή: By Victoria Gill Science reporter, BBC News, bloko.gr


Αλλάζουν όλα στην Ασφάλεια, Αιχμή οι ΟΠΚΕ, το Οργανωμένο Έγκλημα και το Αρχαιοκαπηλίας, Η φύλαξη στόχων και τα νέα πρόσωπα


Αλλάζουν και μάλιστα πολύ σύντομα τα ποιοτικά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά των ομάδων ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αττικής και επαναπροσδιορίζεται ο λειτουργικός ρόλος τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ειδικά τώρα που άνοιξαν τα "σύνορα" για την ένταξη ειδικών φρουρών στις ομάδες, η προοπτική είναι ν' αυξηθούν σε προσωπικό και ως εκ τούτου σε αριθμό, προκειμένου ν' αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στη μάχη της πρόληψης και της καταστολής του
εγκλήματος στο δρόμο.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται σταδιακά η αύξηση των περιπολιών, κατόπιν ειδικού σχεδιασμού.
Ένας σχεδιασμός που θα προκύψει ως διαλειτουργικό αποτέλεσμα ενός στρατηγικού κέντρου οργάνωσης και διοίκησης που αναμένεται να συγκροτηθεί στο Οργανωμένο Έγκλημα, που προορίζεται ν' αλλάξει και αυτό ρόλο και προσανατολισμό ώστε ν' αποτελέσει ίσως τον βασικότερο πυλώνα της νέας Ασφάλειας.
Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές, στο Οργανωμένο Έγκλημα θα λειτουργεί ένα κέντρο υποδοχής και διαχείρισης πληροφοριών όλων των δράσεων ή του προγραμματισμού ανά κεντρική υπηρεσία, υποδιεύθυνση  ή τμήμα, ούτως ώστε να υπάρχει συνολική εκόνα δράσης και προγραμματικής στόχευσης- επιδίωξης. Σ' αυτή την υπηρεσία, πρόκειται επίσης να οργανωθεί ένα τμήμα για την κατασκευή διαδραστικού χάρτη απεικόνισης και ανάλυσης της ημερήσιας αλλά και της μεσο-μακροπρόθεσμης όπως θ' αποτυπώνεται ανά είδος, μορφή και περιοχή εγκλήματος, ώστε σ' αυτά ακρβώς τασημεία να περιστρέφονται πρωτίστως οι ΟΠΚΕ και στη συνέχεια τα περιπολικά των υπηρεσιών και των τμημάτων της Ασφάλειας.
Επίσης, αναμένεται να ενισχυθεί και ν' αναπροσανατολιστεί η φιλοσοφία του τμήματος Αρχαιοκαπηλίας, στο οποίο θα προσληφθεί προσωπικό εδικών καθηκόντων (αρχαιολόγοι- εκτιμητές έργων τέχνης), ενώ θα επιδιωχθεί ο ορισμός αστυνομικού σύνδεσμου στο υπουργείο Πολιτισμού, με καθήκον την προγραμματική "στρατολόγηση" και συνεργασία με τους αρχαιοφύλακες- μουσειοφύλακες όλης της χώρας.
Ήδη στα Ναρκωτικά άλλαξε η διοίκηση, καθώς στη θέση του κ. Γιώργου Καστάνη που "μετακόμισε" στους Αδιάφθοους τοποθετήθηκε ο κ. Κώστας Παναγωτόπουλος, παλιό στέλεχος της υπηρεσίας, με θητεία στην Αρχή για το ξέπλυμα του βρόμκου χρήματος, στην Οικονομκή Αστυνομία και στις Εσωτερικές Υποθέσεις, ο οποίος και αυτός, εκ πείρας και εξ' ειδίκευσης, αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στο πνεύμα κα στην αντίληψη της καταπολέμησης του εμπορίου των ναρκωτικών, σε συνδυασμό με το ξέπλυμα. Επίσης, αναμένεται να ξαναγίνει τμήμα η Αθλητική Βία και θα επανενταχθεί στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ μάλλον το ίδιο θα γίνει και με το Ανηλίκων, που δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί στο Οργανωμένο Έγκλημα, ούτως ώστε να υπάρξει μια έγκαιρη καταγραφή των προσώπων που ενδέχεται ν' αποτελέσουν τους εκφραστές της βαριάς παρανομίας της επόμενης ημέρας.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά, προϋπόθεση είναι η απεμπλοκή της Ασφάλειας στο βαθμό και στο μέτρο του δυνατού από φύλαξη στόχων και τα μέτρα τάξης. Για την πρώτη δράση, η προοπτική είναι οι στόχοι ν' ανατεθούν στην δεύθυνση Προστασίας Επισήμων, ενώ για τα μέτρα της τάξης, η εκτίμηση είναι ότι σε δύο μήνες που θα γίνουν οι συνενώσεις των τμημάτων Τάξης και Ασφάλειας σε ποσοστό που θ' αγγίζει το 50% των σημερινών, θα εξερευθεί προσωπικό και μέσα που θα μπορέσουν ν' απεμπλέξουν την Ασφάλεια από τα μέτρα τάξης.
Και φτάνουμε στο πιο δύσκολο κομμάτι της εσωτερικής αναδιοργάνωσης της Ασφάλειας, που ορίζεται από τα πρόσωπα που θα κληθούν να εφαρμόσουν το νέο στρατηγικό εγχείρημα.
Ήδη αναφερθήκαμε στον κ. Παναγιωτόπουλο και στα Ναρκωτικά. Η Κρατική Ασφάλεια δεν αλλάζει πρόσωπα αν και πρόκειται να υπάρξουν κάποιες επιστροφές και ανακατατάξεις πιο κάτω, ενώ η αναβάθμιση του Αρχαιοκαπηλίας μάλλον θα φέρει αλλαγή στο διοικητικό σχήμα. Το πρόβλημα όμως ορίζεται στο Οργανωμένο Έγκλημα, το οποίο λειτουργεί με ... διττή μορφή. Ως ανεξάρτητη Διεύθυνση ( άδειο κέλυφος ) υπό τον κ. Φώτη Γραικούση που υπάγεται απευθείας στον αρχηγό και αναμένεται η επικύρωση του νέου Π.Δ. που θα καταργήσει την αυτοτέλεια της, αλλά και ως υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Αττικής που ναι μεν λειτουργεί κανονικά, αλλά τυπικά στερείται ενός επικεφαλής. Οι πληροφορίες σημειώνουν ότι είτε θα παραμείνε ο κ. Γραικούσης, είτε σε περίπου ένα μήνα θα την αναλάβε ο κ. Μανώλης Λυδάκης που έχει υπηρετήσει εκεί και στο παρελθόν, με τον κ. Γραικούση ν' αναβαθμίζεται σε άλλη θέση και ρόλο. 
Στην ΥΔΕΖΙ αναμένεται να τοποθετηθεί ο προϊστάμενος του Ανθρωποκτονιών, κ. Στέλιος Σπανάκης και τη θέση του να καταλάβει ο κ. Φώτης Ντουίτσης, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα οι διοικήσεις θα παραμείνουν το πιθανότερο ως έχουν.

Πηγή : bloko.gr


F1: Ο Hamilton στην pole position του Ιταλικού GP


O Lewis Hamilton πήρε με αρκετή διαφορά την pole position από τον Nico Rosberg, ενώ ο Valtteri Bottas θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 3η θέση.

Ο Βρετανός της Mercedes ήταν πιο γρήγορος από τον team-mate και ανταγωνιστή του για τον τίτλο, Nico Rosberg, και στις τρεις περιόδους των προκριματικών και κατατακτήριων της Monza.
Αφού σημείωσε ένα χρόνο πάνω από 4 δέκατα ταχύτερο από του Rosberg στην πρώτη του προσπάθεια στην Q3, o Hamilton είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση της εκκίνησης.
Ο Rosberg ξεκίνησε τη δεύτερή του προσπάθεια μπροστά από τον Hamilton και βελτίωσε το χρόνο του κατά δύο δέκατα, που δεν ήταν αρκετά για να υποσκελίσει τον team-mate του.
Αυτό σήμαινε ότι ο Hamilton δεν χρειαζόταν να βελτιώσει στις τελευταία του προσπάθεια, καθώς ήδη ήξερε από τον ασύρματο ότι ο Rosberg δεν είχε ξεπεράσει το 1’ 24” 109 που είχε πετύχει πριν ο Βρετανός.
Ο Valtteri Bottas και ο Felipe Massa κλείδωσαν τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης για τη Williams, αν και κανένας τους δεν βελτίωσε το χρόνο του στη δεύτερη προσπάθεια.

Αντίθετα, πίσω τους ήταν ο μεγάλος κερδισμένος, ο Kevin Magnussen, που ανέβηκε από την 8η στην 5η θέση με την τελευταία του προσπάθεια.
Ο Jenson Button, με την άλλη McLaren, πήρε την 6η θέση, μόλις μπροστά από τον Fernando Alonso με τη Ferrari. Ο Ισπανός πέτυχε μια μικρή βελτίωση στην τελευταία του προσπάθεια για να περάσει τον SebastianVettel.
O Daniel Ricciardo, με τη δεύτερη Red Bull, και ο Sergio Perez, με τη Force India, συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.
Ο Daniil Kvyat (Toro Rosso) ήταν ο ταχύτερος από αυτούς που αποκλείστηκαν στην Q2, παρά την προσπάθειά του να κλέψει τη 10η θέση στον τελευταίο του γύρο.
Ο νεαρός Ρώσος –στον οποίο θα επιβληθεί μια ποινή 10 θέσεων στην αυριανή σειρά εκκίνησης λόγω του ότι χρησιμοποίησε τον έκτο του κινητήρα μέσα στη χρονιά – ήταν αυτός που έβγαλε τον Kimi Raikkonen (Ferrari) από την πρώτη δεκάδα, για να έρθει μετά ο Magnussen και να τον στείλει στη 12η θέση.
Ο Φιλανδός θα ξεκινήσει μπροστά από τον Vergne και τον Hulkenberg που δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με τον team-mate του, τον Perez.
Ο Sutil κέρδισε την τελευταία στιγμή τον Gutierrez στη μάχη των δύο Sauber, αν και έδειχνε μέχρι τότε πιο αργός από τον Μεξικανό.


Δεν υπήρξαν εκπλήξεις στην Q1 αφού οι τρεις πιο αργές ομάδες ήταν αυτές που αποκλείστηκαν.
Ο Pastor Maldonado ήταν ο ταχύτερος από τους αποκλεισθέντες, περνώντας για ένα δέκατο τον team-mate του στη Lotus, Romain Grosjean, που όμως έχασε τα 13 από τα 18 λεπτά της περιόδου καθώς του επισκεύαζαν μια διαρροή καυσίμου.
Ο Kamui Kobayashi, που ξαναπήρε τη θέση του στην Caterham, το γιόρτασε περνώντας τη Marussia του Jules Bianchi με τη βοήθεια του slipstream από τον team-mate του, Marcus Ericsson.

έσηΟδηγόςΟμάδαΧρόνοςΔιαφορά
1Lewis HamiltonMercedes1m24.109s-
2Nico RosbergMercedes1m24.383s0.274s
3Valtteri BottasWilliams/Mercedes1m24.697s0.588s
4Felipe MassaWilliams/Mercedes1m24.865s0.756s
5Kevin MagnussenMcLaren/Mercedes1m25.314s1.205s
6Jenson ButtonMcLaren/Mercedes1m25.379s1.270s
7Fernando AlonsoFerrari1m25.430s1.321s
8Sebastian VettelRed Bull/Renault1m25.436s1.327s
9Daniel RicciardoRed Bull/Renault1m25.709s1.600s
10Sergio PerezForce India/Mercedes1m25.944s1.835s
11Kimi RaikkonenFerrari1m26.110s-
12Jean-Eric VergneToro Rosso/Renault1m26.157s-
13Nico HulkenbergForce India/Mercedes1m26.279s-
14Adrian SutilSauber/Ferrari1m26.588s-
15Esteban GutierrezSauber/Ferrari1m26.692s-
16Pastor MaldonadoLotus/Renault1m27.520s-
17Romain GrosjeanLotus/Renault1m27.632s-
18Kamui KobayashiCaterham/Renault1m27.671s-
19Jules BianchiMarussia/Ferrari1m27.738s-
20Max ChiltonMarussia/Ferrari1m28.247s-
21Daniil KvyatToro Rosso/Renault1m26.070s-
22Marcus EricssonCaterham/Renault1m28.562s-
Πηγή : www.newsit.gr


Αίγιο: Ελεύθερος με εγγύηση ο 67χρονος που ασελγούσε σε 13χρονη


Καταβάλλοντας ως χρηματική εγγύηση το ποσό των 1.500 ευρώ, αφέθηκε ελεύθερος ο 67χρονος Αιγιώτης, μετά τηναπολογία του σε Ανακριτή και Εισαγγελέα, αν και θα πρέπει να εμφανίζεται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα.







Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε χθες ενώπιον τον Εισαγγελικών λειτουργών, καθώς την περασμένη Δευτέρα συνελήφθη σε περιοχή του Αιγίου, την ώρα που 13χρονη από την Ρουμανία, επί πληρωμή του θώπευε τα γεννητικά όργανα.

Ο 67χρονος συνελήφθη σε ερημική τοποθεσία με καλαμιές, στην περιοχή του Αιγίου, μαζί με την 13χρονη, αλλά την δράση του σταμάτησαν οι αστυνομικοί που γνώριζαν ότι το σημείο χρησιμοποιείται για ανάλογες ενέργειες και έκαναν έλεγχο.

Το κορίτσι δεν έχει γονείς ή συγγενείς εδώ και γι΄αυτό η αστυνομία ενημέρωσε το Χαμόγελο του Παιδιού, από το οποίο θα φιλοξενηθεί. 

Πηγή : http://www.newsit.gr/, Patrastime.gr


Έλληνες η Εγώ η αλλιώς κανένας άλλος


Του Κώστα Βουκελάτου

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του που πρώτα μιλάνε και μετά σκέφτονται την μπαρούφα που είπαν και για την οποία επιμένουν όπως «ΕΞΩ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ», αλλά είσαι και εσύ Σαμαρά που νομίζεις ότι μετά από εσένα το χάος μετά από εσένα το τίποτα τραγικός.

Ναι εντάξει συμφωνούμε ότι εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ ουέ και αλίμονο μας, δεν ξέρει να κυβερνήσει, δεν μπορεί να κυβερνήσει, θέλει να μας διώξει και από ΝΑΤΟ για να μπουν όλοι μέσα με ένα πιστόλι και τα πράγματα ναι θα γίνουν πολύ, πολύ χειρότερα από το πολύ χειρότερα που τα έχεις φέρει εσύ και η κυβέρνηση σου σήμερα.

Αυτό το παραμύθι λοιπόν κύριε Σαμαρά ότι εάν έρθει το ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει η καταστροφή δεν πιάνει γιατί σήμερα έχουμε 27% ανεργία, 280.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις με λουκέτο 3.500.000 έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας, υπερφορολόγηση σε βαθμό κακουργήματος αντισυνταγματικούς νόμους για αλλεπάλληλη υπεξαίρεση χρημάτων από οικογένειες και κανένα σχέδιο ανάπτυξης, μόνο κάτι Κινέζους και κάτι Άραβες για να ξεπουλήσεις.

Καμία ανάπτυξη αυτό είναι η αλήθεια, και δεν ακούσαμε να αναφέρεις τίποτα για ανάπτυξη γιατί ξέρεις ότι δεν προβλέπεται ανάπτυξη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια και με 1.500.000 ανέργους, γιατί ανάπτυξη κύριε Σαμαρά κάτι για το οποίο δεν τόλμησες να αναφερθείς έρχεται με σχέδιο και σχέδιο δεν μπορείς να έχεις με τέτοια φορολογία και τέτοια φοροεισπρακτική πολιτική και αυτό το γνωρίζει ο κόσμος και οι επενδυτές.

Για αυτό μην κινδυνολογείς προσπαθώντας να μας πείσεις ότι εσύ αντιπροσωπεύεις την αλήθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ το ψέμα γιατί είσαστε και οι δύο μαύρη μας μοίρα. Εσύ ζεις στον κόσμο σου και ο ΣΥΡΙΖΑ στον δικό του και οι δύο σίγουρα ζείτε πάντως εκτός Ελλάδας και κανένας δεν πρόκειται να κάνει καλό στην χώρα τελεία και παύλα δεν υπάρχει κυβέρνηση και αντιπολίτευση να οδηγήσει το καράβι.

Όλα τα βρήκε ο Σαμαράς καταπληκτικά «είμαστε είπε σε φάση απογείωσης» αλλά δεν μας είπε από πού θα φύγει αφού μας το αποκάλυψε! Κανένα συγνώμη για αυτά που έχει κάνει και μας έχουν γονατίσει, καμιά απολογία για το ότι έχει γυρίσει η αγοραστική ικανότητα του έλληνα στο 1980, κανένα συγνώμη για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο που πάγωσε τους έλληνες και επέφερε τον θάνατο σε πολλούς.

Είχε το θράσος να πει ότι θα μειώσει κατά 12 λεπτά το πετρέλαιο θέρμανσης και αυτό το θεωρεί ανάπτυξη, το λάθος δηλαδή της κυβέρνησης του και του εγκληματία Στουρνάρα το διορθώνει πλασάροντας το ως ανάπτυξη. Εγώ δεν άκουσα τίποτα ουσιαστικό στην ομιλία εκτός από την καραμέλα της κινδυνολογίας η εγώ η το χάος αλλά ξεχνάει ότι μέχρι στιγμής ο Σαμαράς έχει φέρει το χάος στην Ελλάδα, στις επιχειρήσεις και στις ελληνικές οικογένειες.

Εάν όσα είπε τα πιστεύει τότε έχουμε ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να φωνάζουμε όλοι μας ζήτω η τρέλα.



Πηγή : http://www.freepen.gr/



Φραστικό επεισόδιο Κικίλια με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ


Φραστικό επεισόδιο Κικίλια με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής την περασμένη Πέμπτη.
Το περιστατικό διαδραματίστηκε στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής παρουσία δημοτικών αρχών και τοπικών βουλευτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες όταν γίνονταν οι συστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν και ένας αξιωματικός από την Πέλλα με τον υπουργό να ρώτα γιατί βρίσκεται στη Χαλκιδική.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας τότε είπε πως «είναι εδώ με τρίμηνη απόσπαση για ενίσχυση της υπηρεσίας όμως δεν υπάρχει πλέον λόγος για αυτές τις μετακινήσεις καθώς η κατάσταση στις Σκουριές έχει εκτονωθεί».
Ο διάλογος άναψε και τότε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σε έντονο ύφος ζήτησε από τον αντιστράτηγο να αποχωρήσει από το γραφείο. Ο ανώτατος αξιώτικος της ΕΛΑΣ ρώτησε «γιατί» και ο κ. Κικίλιας απάντησε «εσύ ξέρεις» με τον αντιστράτηγο να ανταπαντά πως «είστε προκατειλημμένος».
Κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν «προκλητικός» και για αυτό το λόγο του ζητήθηκε να αποχωρήσει.
Στο ιστορικό του ο συγκεκριμένος αστυνομικός που φέρει το βαθμό του αντιστράτηγου έχει την εξάρθρωση πολυμελών κυκλωμάτων τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη ενώ είχε αναλάβει και τις έρευνες για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
 Πηγή : http://www.enikos.gr/



ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ



Πηγή : to pontiki/ satirikos


Ως το Νοέμβριο αλλάζουν χέρια 14 περιφερειακά αεροδρόμια -Παραχωρούνται έως και μισό αιώνα



Το επόμενο δίμηνο αναμένεται να αλλάξουν χέρια 14 περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ θα ολοκληρωθεί η παραχώρησή τους έως και για 50 χρόνια. 

Ως τις 30 Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν στο ΤΑΙΠΕΔ- εκτός απροόπτου- οι δεσμευτικές προσφορές των υποψήφιων επενδυτών, ενώ στελέχη του Ταμείου αναφέρουν ότι στο διαγωνισμό συμμετέχουν ισχυρά επενδυτικά σχήματα, τα οποία πληρούν όλα τα τεχνικά, νομικά και οικονομικά προαπαιτούμενα, σύμφωνα με το «Βήμα». Η διαδικασία δεν αναμένεται να πάρει πάνω από ένα μήνα, αν και ο διαγωνισμός έχει πάει πίσω λόγω των αιτημάτων των υποψήφιων για παράταση, καθώς ζητούσαν χρόνο για να «δουλέψουν» τις προσφορές τους.

Το ζήτημα αφορά 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που θα παραχωρηθούν σε επενδυτές για 40+10 χρόνια, σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Χανίων, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Ακτίου και Καβάλας, με option για την Αλεξανδρούπολη, τον Αραξο, την Καλαμάτα και τη Νέα Αγχίαλο. Η δεύτερη ομάδα αποτελείται από τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σκιάθου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου και Μυτιλήνης, με option και τους αερολιμένες Χίου, Καρπάθου, Νέας Αγχιάλου και Λήμνου.

Από τη διαδικασία εξαιρείται το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, το οποίο θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης για την ανάπτυξη του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι.

Στη διαδικασία συμμετέχουν η γαλλική Aeroport De La Cote d'Azur, η κοινοπραξία J&P Αβαξ - Zurich Airport, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η κοινοπραξία Fraport - όμιλος Κοπελούζου, η σύμπραξη Vinci - ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η κοινοπραξία Corporacion America - ΜΕΤΚΑ και ο όμιλος Advent.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: http://www.iefimerida.gr


Χριστοδουλόπουλος: "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός"


Τη σημασία μιας καλής αρχής για την Εθνική Ελλάδας απέναντι στην αντίστοιχη της Ρουμανίας για τα προκριματικά του Euro 2016, υπερθεμάτισε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. (VIDEO)
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, τόνισε ότι μία καλή αρχή απέναντι στη Ρουμανία είναι σημαντική και ότι η σοβαρότητα είναι απαραίτητο στοιχείο, προκειμένου η Εθνική Ελλάδας να πάρει το αποτέλεσμα που χρειάζεται, ενώ ξεκαθάρισε ότι η απουσία του κόσμου είναι ένας αρνητικός παράγοντας.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λάζαρος Χριστoδουλόπουλος:
"Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ερχόμαστε από Μουντιάλ και προετοιμασίες με τις ομάδες μας και όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν τα απαιτούμενα παιχνίδια στα πόδια τους για αυτό θα πρέπει να παρουσιαστούμε δύο φορές σοβαροί από ό,τι θα ήμασταν κανονικά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε για το αποτέλεσμα που θα μας κάνει χαρούμενους.
Δεν μας αρέσει καθόλου. Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας, να μας βοηθάει με κόσμια συμπεριφορά, ώστε και εμείς να παίρνουμε βοήθεια από αυτούς και από τη μεριά μας να προσπαθούμε να τους ευχαριστούμε."

Πηγή : http://www.sport24.gr/


Στο αστυνομικό τμήμα ο Ηλίας Ψινάκης - Σε νέες περιπέτειες ο δήμαρχος Μαραθώνα


Ο Ηλίας Ψινάκης με το καλημέρα στη θέση του Δημάρχου αντιμετωπίζει τα πρώτα προβλήματα.
Συγκεκριμένα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης πέρασε σχεδόν όλη τη νύχτα της Παρασκευής στο Αστυνομικό Τμήμα Μάκρης, καταθέτοντας στους αστυνομικούς για μία υπόθεση που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στον δήμο του Μαραθώνα.
Η ιστορία έχει ως εξής:
Δημοτικός υπάλληλος επικοινώνησε μαζί του και ζήτησε να τον συναντήσει γιατί είχε κάτι πολύ σημαντικό να του αποκαλύψει.
Ο κ. Ψινάκης δεν πίστευε στα όσα άκουγε.
Ποια ήταν η πρώτη ενέργεια του Ψινάκη. Πριν αναλάβει και επισήμως απομακρύνθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες όλοι οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών από το οικονομικό τμήμα του δήμου Μαραθώνα.
Η δεύτερη ενέργεια. Ζήτησε από τον δημοτικό υπάλληλο να πάει μαζί του στην αστυνομία και να καταθέσει όλα όσα του αποκάλυψε.
Έτσι και έγινε. Ο Ψινάκης μαζί με τον δημοτικό υπάλληλο λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου πέρασαν το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Μάκρης. Ο δημοτικός υπάλληλος κατέθεσε στις αρχές όσα γνώριζε. Η κατάθεση του διήρκεσε αρκετή ώρα.

Η αστυνομία ερευνά την εν λόγω καταγγελία. Αν οι καταγγελίες αληθεύουν, αναμένεται να επιδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.
Πηγή : http://www.usay.gr/


Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα 2,5% στην πρόθεση ψήφου καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκήνιο».
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,2%, η Νέα Δημοκρατία 17,7%. Στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή με 7,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,8%, το «Ποτάμι» με 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4% και η ΔΗΜΑΡ 1,3%.
Τέλος, 6,8% συγκεντρώνει η επιλογή άλλου κόμματος, 11,5% είναι αναποφάσιστοι, 17,8% Άκυρο – Λευκό – Αποχή.


Πηγή :http://newpost.gr/ 


Ο Βενιζέλος με διαγραφή Παπανδρέου γκρεμίζει την κυβέρνηση


Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
Μέχρι πότε θα κρατήσει η κατάπαυση του πυρός στο ΠΑΣΟΚ; Αυτό διερωτώνται όλα τα στελέχη του κινήματος που βίωσαν μέσα στην εβδομάδα την μετωπική σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου και μετά από μία ολιγοήμερη κάλμα ανησυχούν για την επόμενη έκρηξη.
Στην Χαριλάου Τρικούπη αποφεύγουν να απαντήσουν στο ερώτημα της διάρκειας που θα έχει  η νηνεμία που ακολούθησε την καταιγίδα στο ΠΑΣΟΚ. Για τον απλούστατο λόγο πως αύριο (Κυριακή) έπεται η συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Διεθνή Έκθεση, όπου αναπόφευκτα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του κόμματος θα ερωτηθεί για το φλέγον ζήτημα «Παπανδρέου».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρισκόταν μέχρι χθες στο εξωτερικό και δεν είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους συνεργάτες του. Πολλοί εκτιμούν  ότι δεν θα κλιμακώσει την αντιπαράθεση, άλλωστε τι άλλο απομένει να πει για τον πρώην πρωθυπουργό αφού αμφισβήτησε και την ίδια την ψήφο του προς το ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, ακόμη κι αν  προσπαθήσει να κλείσει το θέμα πολλοί θα αμφισβητήσουν την ειλικρίνεια των λόγων του γνωρίζοντας ποιες είναι οι πραγματικές διαθέσεις του ενός απέναντι στον άλλον. Μία εσωτερική συζήτηση που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες στο κόμμα για το εάν ο Βενιζέλος πρέπει να διαγράψει τον Παπανδρέου δεν φαίνεται να έχει αντίκρισμα γιατί επί της ουσίας τώρα δεν έχει και νόημα.
Άλλωστε η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία όλοι θυμούνται ότι περνά και μέσα από τον Γιώργο Παπανδρέου και τους βουλευτές που ελέγχει στην κοινοβουλευτική ομάδα. «Θα έπρεπε να τον έχει διαγράψει όταν καταψήφισε, τώρα είναι αργά» σχολιάζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ από όλες τις τάσεις που δεν κρύβουν την αγωνία τους για την τύχη του μικρού τους κόμματος.
Τα στοιχήματα στο ΠΑΣΟΚ δίνουν και παίρνουν. Οι πιο πολλοί στοιχηματίζουν ότι οι δύο θα συνεχίσουν να συμπορεύονται ακόμη και υπό αυτές τις πολεμικές συνθήκες γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Ο μεν Βενιζέλος  ποντάρει στην διατήρηση της κυβερνητικής ομαλότητας και ενδεχομένως στην επίτευξη της προεδρικής εκλογής και με τις ψήφους των «παπανδρεϊκών», ο δε Παπανδρέου προφανώς και δεν θα αναλάβει την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση για λόγους που θα φανούν στην πλειοψηφία των πολιτών ως συνέχιση μιας προσωπικής βεντέτας
Πηγή : http://newpost.gr/



Ρόδος: Σκότωσε τη μάνα του με 14 μαχαιριές!


Εξιχνιάστηκε ο φόνος 61χρονης που είχε διαπραχθεί τον Ιούλιο του 2012 


Η στυγερή δολοφονία της 61χρονης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη με 14 μαχαιριές, το βράδυ της 20ής Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι εξιχνιάστηκε σήμερα τα ξημερώματα με ενέργειες της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου Μαρίνας Κρανίτη και της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου Αιμιλίας Σοφίας Μέρη, καθώς και με τη συνδρομή της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου, δύο αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Η υπόθεση είχε «παγώσει» διότι ο έλεγχος του γενετικού υλικού σε στοιχεία που είχε συλλέξει η σήμανση από τον τόπο του εγκλήματος και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν είχαν οδηγήσει σε σαφή συμπεράσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  δράστης του φόνου είναι ο εξαρτημένος από ναρκωτικά γιος της 61χρονης, ενώ ως  συνεργός φέρεται η αλλοδαπή σύντροφος, που είναι μητέρα δύο παιδιών.

Ο γιος μετά από εξαντλητική ανάκριση φέρεται να ομολόγησε ότι είχε επισκεφτεί με την σύντροφο του το σπίτι της μητέρας του και της είχε δηλώσει την αγάπη του για εκείνη.

Η μητέρα του φέρεται να μίλησε απαξιωτικά για τη σύντροφο του, μη αποδεχόμενη τον δεσμό και κυρίως το γεγονός ότι είχε δύο παιδιά. Ο γιος εκνευρίστηκε και επιτέθηκε στη μητέρα του λεκτικώς λέγοντας της ότι και η ίδια ήταν μητέρα παιδιού εκτός γάμου.

Η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους, όπως είπε, τον θόλωσε έπιασε ένα μαχαίρι και την δολοφόνησε. Ο δράστης θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον Εισαγγελέως και Ανακρίτριας.

Πηγή : dimokratiki.gr, http://www.protothema.gr/


Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο


Οι βροχές που κατά τόπους θα είναι ισχυρές θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων δύο ημερών

Με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές ξεκινά το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα τα θερμόμετρα δεν θα δείξουν πάνω από 31 βαθμούς Κελσίου, και αυτό μόνο στα Δωδεκάνησα.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή καθώς θα πρέπει να φτάσουμε στις βραδινές ώρες για να υποχωρήσουν τα φαινόμενα. Κάποια βελτίωση θα υπάρξει τη Δευτέρα ενώ ουσιαστική αλλαγή του σκηνικού θα υπάρξει από την Τρίτη οπότε αναμένεται και άνοδος της θερμοκρασίας χωρίς, ωστόσο να απουσιάζουν οι κατά τόπους βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι όποιες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους να είναι ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά ασθενείς βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορεια οπού θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διαρκείας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Κυριακή 07-09-2014
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές και σταδιακή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Δευτέρα 08-09-2014
Καιρός: στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διαρκείας ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 09-09-2014
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.


Τετάρτη 10-09-2014 και Πέμπτη 11-09-2014

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στο Αιγαίο 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή : http://www.protothema.gr/


Κατσικάρης: Όνειρο η Εθνική ομάδα


Ο Φώτης Κατσικάρης που οδήγησε την Εθνική στους "16" τουΠαγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ, τόνισε ότι ήταν όνειρό του να κάτσει στον πάγκο της Ελλάδας.






Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στο Sportando...

Για την Εθνική: «Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αγαπώ τόσο πολύ τη χώρα μου, που ακόμη κι όταν είμαι μακριά της, νιώθω κάτι έντονο μέσα μου όταν βλέπω την ελληνική σημαία. Ξέρω πως ακούγεται πολύ συναισθηματικό, αλλά είναι αλήθεια.

Όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία αποδέχτηκα την πρόταση. Έχουμε μια δύσκολη αποστολή μπροστά μας, αλλά η πρόκληση είναι συναρπαστική. Απολαμβάνουμε την πρόοδο που κάνουμε μέρα με τη μέρα, αλλά δεν κάνουμε μεγάλα σχέδια και πάμε βήμα-βήμα. Με τους παίκτες μου δίνουμε τα πάντα για να κάνουμε μια καλή πορεία».

Για τους προπονητές που τον επηρέασαν: «Στη ζωή παίζουν μεγάλο ρόλο οι συγκυρίες. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με μεγάλους προπονητές όπως ο Ίβκοβιτς και ο Σάκοτα, από τους οποίους έμαθα πολλά. Η ΑΕΚ ήταν μεγάλο σχολείο, τότε πρωταγωνιστούσε σε όλες τις διοργανώσεις και διδάχτηκα πολλά πράγματα που με βοήθησαν πολύ όταν έγινα πρώτος προπονητής».

Για τη μετακίνηση του Μπλατ στο ΝΒΑ: «Είναι μια συναρπαστική πρόκληση για τον ίδιο, αλλά είμαι σίγουρος πως θα πετύχει γιατί έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει καλά τη νοοτροπία στις ΗΠΑ. Εκπροσωπεί τους προπονητές από την Ευρώπη στο ΝΒΑ και ποιος ξέρει, αν τα καταφέρει μπορεί να ανοίξει την πόρτα και για άλλους συναδέλφους του στο μέλλον».

Για τη Μπιλμπάο: «Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τη σχέση μου με το Μπιλμπάο. Η οικογένειά μου μένει ακόμη εκεί, τα παιδιά μου πηγαίνουν εκεί σχολείο και στο διάστημα που ήμουν στη Σεβίλλη έρχονταν άνθρωποι από εκεί για να μου φέρουν δώρα ή απλά για να μου σφίξουν το χέρι και να μου δώσουν ευχές για τη δουλειά μου στην Ελλάδα. Το Μπιλμπάο θα είναι πάντα στην καρδιά μου».

Για το αν θα επέστρεφε στον Άρη: «Στη ζωή όλα είναι πιθανά και δεν αποκλείεται τίποτα. Σημασία έχει πάντα το τάιμινγκ. Πήγα στον Άρη σε μια εποχή που υπήρχαν δυσκολίες και δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελα. Τώρα έχει επιστρέψει στην ομάδα ο Γκάλης, έχουν έναν πολύ καλό προπονητή, τον Δημήτρη Πρίφτη, κι έχουν βάλει τις βάσεις για το μέλλον και για να μην αντιμετωπίσουν ξανά τα ίδια προβλήματα. Ο Άρης είναι κομμάτι της κληρονομιάς μας στο μπάσκετ, χάρη σε αυτόν κυρίως το άθλημα έγινε τόσο δημοφιλές στη δεκαετία του 1980 και όλη η Ελλάδα υποστήριζε αυτή την ομάδα».

Πηγή : http://www.newsit.gr/


Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ: Είμαστε σε φάση απογείωσης - Δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση με την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας


''Είναι στα καλά τους (στον ΣΥΡΙΖΑ); - Θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, υπερασπίζονται τρομοκράτες και θέλουν να βγούμε από το ΝΑΤΟ''
- ''Μείωση κατά 30% στο φόρο του πετρελαίου Θέρμανσης - Κάναμε λάθη με τον ΕΝΦΙΑ - Όσοι το έκαναν θα δώσουν λόγο'' τόνισε ο Α.
 Σαμαράς στη ΔΕΘ
- Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο χαρακτήρισε την Αμφίπολη, προσθέτοντας πως κάποιοι μίζεροι προσπάθησαν να το μειώσουν 
 
- ''Ευχαριστώ τα παιδιά μας τους ενστόλους - Άμεσα η αποκατάσταση στους μισθούς των ενστόλων με σημαντικές αυξήσεις χωρίς να εκτροχιάζεται η οικονομία''
- Ο Α. Σαμαράς υποσχέθηκε στελέχωση και πλήρη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη
- Δείτε LIVE την ομιλία του πρωθυπουργού
- Μήνυμα στήριξης από τον Κ. Καραμανλή που επέστρεψε στη ΔΕΘ μετά από 2 χρόνια
- Αποστολή στη Θεσσαλονίκη: Σπύρος Μουρελάτος
Μείωση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30% με παράλληλη διατήρηση των επιδομάτων θέρμανσης, είναι η πιο βαριά από τις ανακοινώσεις του Α. Σαμαρά κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για σταδιακή μείωση της υπερφορολόγησης.
Μάλιστα ανέφερε πως στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα μπει η μείωση στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης αλλά και η αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Ιδιαίτερη εντύπωσε προκάλεσε η αναγνώριση από τον Α. Σαμαρά πως έγιναν λάθη στον ΕΝΦΙΑ και πως όποιοι τα έκαναν θα πληρώσουν.
Εκτός από την μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοικιαστα ακίνητα ο Πρωθυπουργός μίλησε για σταδιακή μείωση της επιβάρυνσης από τον ΕΝΦΙΑ που σε λίγα χρόνια θα μετατραπεί σε ανταποδοτικό τέλος για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Ελλάδα δεν κοιτά πίσω στο χτες που μας πλήγωσε κοιτά στη νέα Ελλάδα που χτίζουμε βήμα βημα, με πρώτο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας δήλωσε στην έναρξη της ομιλίας του, όπου τόνισε πως η οικονομία γυρνάει σε ανάπτυξη μετά από 6 χρόνια ύφεσης.

Ευχαριστώ τα παιδιά μας τους ένστολους είπε με έμφαση ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας:
Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών τους χωρίς να ανατρέψει το δημοσιονομικό μας προγραμματισμό.

Πολύ σκληρή ήταν η επίθεση του Α. Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον κατανόμασε καν ενώ δεν πρόφερε και το όνομα του Α. Τσίπρα.
''Δεν ήθελαν να σταματήσει η σπατάλη στα δημόσια νοσοκομεία, αντιστέκονται στην πρόοδο, αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση, απειλούν τους επενδυτές, δεν θέλουν την αξιολόγηση στο Δημόσιο, λένε ψέμματα, κανείς ευσυνείδητος υπάλληλος δεν κινδυνεύει, δε θέλουν να ακούσουν κουβέντα για τη λαθρομετανάστευση.
 
Είναι στα καλα τους; Θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, υποκινούσαν διαδηλώσεις και συλλαλητήρια κάθε μέρα αναστέλλοντας εμπορική δραστηριότητα, υπερασπίστηκαν κατα καιρούς ακραίους τρομοκράτες, ο κόσμος τους εχει καταλάβει, κάλυπταν τους κουκουλοφόρους που έκαιγαν την Αθήνα
Κόμμα δημοκρατικής ευθύνης είναι αυτό που σέβεται και περιφρουρεί τη νομιμότητα, όχι αυτό που καλύπτει τρομοκράτες και χωρίζει τη βία σε καλή και κακή.
Ζητούν να φύγει η Ελλάδα απο το ΝΑΤΟ
Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ ποιος θα απαντούσε στον κύριο Ερντογάν πως υπάρχει μια Κύπρος;

Με την παρουσία του στη ΔΕΘ, μετά από 2 χρόνια, ο Κ. Καραμανλής στέλνει το δικό του μήνυμα στήριξης του Α. Σαμαρά.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες  θα εξαγγείλει πέντε βασικές αλλαγές:
 

- Μείωση στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης,
- Ρύθμιση για τα ξενοίκιαστα στον ΕΝΦΙΑ,
- Αύξηση των δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων προς τα ταμεία,
 
- Μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και
 
- Διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση
 

Η ομιλία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στο Βελλίδειο, αμέσως μετά τα εγκαίνια της έκθεσης. Στη Θεσσαλονίκη τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους.

Για το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις από φορείς και συνδικάτα, με συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης και πορείες μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Πηγή : http://www.newsit.gr/