Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς γλίτωσε από το μακελειό των τζιχαντιστών στο Τικρίτ


Ο μοναδικός επιζών της σφαγής του Ιουνίου περιγράφει στους New York Times πώς γίνονταν οι εκτελέσεις από τους τζιχαντιστές

Ο Ali Hussein Kadhim είναι ένας 23χρονος άντρας που τον Ιούνιο του 2014 ήρθε αντιμέτωπος με έναν φριχτό θάνατο και κατάφερε να τον ξεγελάσει. Για την ακρίβεια κατάφερε να ξεγελάσει μία μεγάλη ομάδα τζιχαντιστών που πριν τρεις μήνες αιματοκύλισαν το Τικρίτ σε μία επίθεση από τις φονικότερες που έχουν γίνει καθώς εκτιμάται ότι μέσα σε λίγες ώρες εκτελέστηκαν 1.700 στρατιώτες.

Ο Kadhim είναι Σιίτης και ήταν στρατιώτης στο Ιράκ. Ως ένας από τους επιζώντες  του μακελειού στο Τικρίτ περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο στους New York Times τη φρίκη που έζησε εκείνες τις ημέρες, ή όπως ο ίδιος το περιέγραψε «την κόλαση επί γης».

Μαζί με εκατοντάδες άλλους συναδέλφους του συνελήφθησαν τον Ιούνιο από τους άντρες του Ισλαμικού Κράτους. Στην αρχή οι τζιχαντιστές τους μίλησαν φιλικά και τους είπαν ότι δεν θα τους βλάψουν. Οδήγησαν τους συλληφθέντες σε ένα ανάκτορο στο Τικρίτ, εκεί όπου κάποτε ζούσε ο Σαντάμ Χουσεϊν και εκεί άρχισε ο γύρος του θανάτου. Οσοι ήταν Σιίτες, με συνοπτικές διαδικασίες, καταδικάστηκαν σε θάνατο.


Τους έβαλαν να σταθούν σε γραμμές και κάποιοι βιντεοσκοπούσαν όλη τη διαδικασία. Ο Kadhim ήταν τέταρτος στη δική του σειρά.

Μόλις πυροβόλησαν τον πρώτο της σειράς, το πρόσωπο του Kadhim γέμισε αίματα. Ισως αυτό να τον έσωσε κιόλας...

Οι εκτελέσεις ακολουθούσαν η μία την άλλη σε δευτερόλεπτα.

Οταν ο Kadhim ερωτήθηκε από τους New York Times τι σκεφτόταν εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές, απάντησε: «Εβλεπα την κόρη μου μπροστά στα μάτια μου να φωνάζει: Μπαμπά, μπαμπά!».


Ξαφνικά ένιωσε μία σφαίρα να περνάει ξυστά από το κεφάλι του και  ενστικτωδώς έπεσε μπρούμυτα στο έδαφος. «Προσποιήθηκα ότι ήμουν νεκρός» συνεχίζει την αφήγησή του.

Λίγα λεπτά αργότερα ένας εκτελεστής άρχισε να περπατάει πάνω από τα πτώματα. Οποιον έβλεπε να αναπνέει, του έδινε τη χαριστική βολή. Οσους ήταν βαριά τραυματισμένοι τους άφηναν έτσι «για να υποφέρουν», όπως ακούστηκε να λένε.

«Ενιωθα μέσα μου να βράζει η θέληση για ζωή» λέει και συνεχίζει: «Περίμενα τέσσερις ώρες μέχρι να νυχτώσει και να υπάρχει απόλυτη ησυχία. Λίγο παρακάτω ήταν ο ποταμός Τίγρης. Εφτασα μέχρι εκεί όπου συνάντησα έναν τραυματισμένο άντρα τον Abbas. Είχε καταφέρει κι εκείνος να ξεφύγει».
Οι δύο άντρες έμειναν στο ποτάμι για τρεις μέρες και έτρωγαν έντομα και φυτά. Ο Abbas ήταν πολύ βαριά τραυματισμένος και φαινόταν ότι δεν θα άντεχε.

«Ηταν τρεις ημέρες κόλασης» λέει ο Kadhim. «Αποφάσισα να προσπαθήσω να δραπετεύσω, να ζητήσω βοήθεια. Ο Abbas μου ζήτησε να επιστρέψω για να τον πάρω. Αν όχι τουλάχιστον να διηγηθώ την ιστορία μας. Πες τα σε όλους, να μάθουν τι γίνεται εδώ, μου είπε». Επειτα από μία Οδύσσεια τριών εβδομάδων, επέστρεψε στην οικογένειά του.

Δείχνοντας στους δημοσιογράφους τα σημάδια στα χέρια του από τις χειροπέδες κάνει αυτό που του ζήτησε ο Abbas: λέει την ιστορία τους... 

πηγή : http://www.protothema.gr/


Απέδρασε κρατούμενος απο τα δικαστήρια Πειραιά, έκλεισαν οι δρόμοι σηκώθηκαν ελικόπτερα και εκείνος είχε κρυφτεί σπίτι του


Συναγερμός είχε σημάνει στον Πειραιά και ιδιαίτερα  στην περιοχή γύρω από τα δικαστήρια, καθώς, το μεσημέρι της Πέμπτης απέδρασε ένας κρατούμενος, ο οποίος διέφυγε της προσοχής των φρουρών και εξαφανίστηκε.
Στην περιοχή βρίσκονταν αρκετά περιπολικά της αστυνομίας, αλλά και δύο ελικόπτερα, ενώ στους δρόμους γύρω από το δικαστικό μέγαρο, αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία επικρατεί το αδιαχώρητο.
Ο κρατούμενος ελληνικής καταγωγής είχε εκτίσει ποινή για ναρκωτικά και κλοπές. Λόγω καλής διαγωγής είχε βγει με περιοριστικούς όρους, αλλά τους παραβίασε, συνελήφθη ξανά και οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά.
Το σχέδιο του όμως δεν φάνηκε και πολύ έξυπνο, καθώς αποφάσισε να κρυφτεί στο προφανές μέρος που θα έψαχναν οι αστυνομικοί. Στο σπίτι του στη Δραπετσώνα, με αποτέλεσμα νωρίς το απόγευμα να συλληφθεί ξανά.
πηγή : http://www.usay.gr/


Κυβερνητικά πυρά για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΝΑΤΟ



Ενοχλημένη φέρεται η κυβερνητική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στην Ουαλία για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, λόγω δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Συμμαχίας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι «την ώρα που o πρωθυπουργός εκπροσωπεί τα ελληνικά συμφέροντα στην Σύνοδο Κορυφής και δίνει τη μάχη για την εμπέδωση της θέσης της χώρας στο ΝΑΤΟ ο ΣΥΡΙΖΑ διά στελεχών του ανοίγει θέμα εξόδου της Ελλάδας, θέση που επιμελώς αποκρύπτει στις δημόσιες τοποθετήσεις του».
Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι «τέτοιες νεφελώδεις και τριτοκοσμικές απόψεις βλάπτουν την χώρα και αν ποτέ υιοθετηθούν θα την οδηγήσουν εκτός συμμαχιών σε περιθωριοποίηση και εθνικές καταστροφές. Την ώρα που άλλες χώρες χτυπούν την πόρτα του ΝΑΤΟ αλλά αυτή παραμένει κλειστή ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την έξοδο της Ελλάδας κάτι που θα διευκολύνει την είσοδο εκείνων»
πηγή : http://newpost.gr/




Γιατί η Τριερβελέρ αποκαλεί το βιβλίο της «Ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή» -Το εξηγεί η ίδια [εικόνες]


Είναι αδύνατο να ανοίξει κάποιος γαλλικό ΜΜΕ και να μην πέσει πάνω σε είδηση που αφορά το βιβλίο-σοκ της Βαλερί Τριερβελέρ, το οποίο εκδόθηκε σε στοκ μαθούθ 200.000 αντιτύπων. Η ίδια αποκαλύπτει γιατί ονόμασε το βιβλίο της «Ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή».
Στην τελευταία σελίδα του βιβλίου η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας απευθύνει μερικές φαρμακερές λέξεις στον ίδιο τον Φρανσουά Ολάντ:
«Ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή, ευχαριστώ για αυτό τον τρελό έρωτα που ζήσαμε, ευχαριστώ για αυτό το ταξίδι στο Προεδρικό Μέγαρο. Ευχαριστώ επίσης για την άβυσσο στην οποία με έριξες» γράφει η Βαλερί Τριερβελέρ.
«Ολα όσα γράφω είναι αλήθεια. Στο Προεδρικό Μέγαρο ένοιωθα μερικές φορές σαν δημοσιογράφος. Και υπέφερα πάρα πολύ από τα ψέματα ώστε να αρχίσω τώρα να λέω κι εγώ» γράφει η Τριερβελέρ, στο καθηλωτικό της -κατάλλους «κατινίστικο»- βιβλίο.
πηγή :http://on-news.gr/ 


+170 έλεγχοι ντόπινγκ, στην πρώτη φάση


Στις έξι πρώτες ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η FIBA πήρε περισσότερα από 170 δείγματα για ντόπινγκ κοντρόλ, από όλα τα γήπεδα. Τι έγινε με τις ΗΠΑ.
Η Επιτροπή ελέγχου ντόπινγκ της FIBA δούλεψε υπερωρίες στις έξι πρώτες ημέρες της διοργάνωσης, για να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Να ανταποκριθεί δηλαδή, στα στάνταρ των μεγάλων διοργανώσεων.
Όπως εξήγησε η Rosario Urena, υπεύθυνη του συγκεκριμένου τμήματος στην ισπανική ομοσπονδία "από τις αρχές του 2014 έχει καθιερωθεί νέα στρατηγική, που αφορά την αύξηση των ελέγχων, μέσω προκαθορισμένων ραντεβού αλλά και κληρώσεων. Σε συνάντηση που έγινε στη Μαδρίτη, όλοι συμφώνησαν για την ανάγκη να ακολουθήσουμε το ίδιο πρωτόκολλο σε όλα τα γήπεδα, με τη FIBA να κάνει την επιλογή των παικτών".
Για αυτό και ο αριθμός ξεπέρασε τους 170 αθλητές. Η Urena διέλυσε και έναν μύθο: αυτόν που θέλει τους παίκτες των ΗΠΑ να μην παίρνουν μέρος... στη διαδικασία. "Αυτό το κλισέ πρέπει να διαγραφεί. Όλες οι ομάδες που βρίσκονται υπό τη σκέπη της FIBA ακολουθούν τους ίδιους κανονισμούς. Για την ακρίβεια, οι Αμερικανοί ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι".
Διαβεβαίωσε πως "αν βρεθεί κάτι, θα ανακοινωθεί πάραυτα. Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι διαφανής. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεφορτωθούμε τα ταμπού. Το μπάσκετ δεν έχει να κρύψει κάτι".

πηγή : http://www.sport24.gr/


5 προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος made in Greece


Ταξίδι του μέλιτος αλά ελληνικά και αγαπημένα. Προορισμοί για όλα τα γούστα.



Το Yes I Do.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike.gr, σου φτιάχνει τις βαλίτσες για προορισμό ελληνικό. Ο μήνας του μέλιτος θα σου μείνει αξέχαστος.
Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη αμέσως μετά τις Μαλδίβες ως ο αγαπημένος προορισμός των μελλόνυμφων για το ταξίδι του μέλιτος. Πώς είναι δυνατό εμείς να μην κάνουμε τη δική μας έρευνα και να μη συγκεντρώσουμε για εσάς τους 5 καλύτερους ελληνικούς προορισμούς για το πιο ρομαντικό γαμήλιο ταξίδι της ζωής σας εντός συνόρων;
Ας ξεκινήσουν οι σημειώσεις

Μήλος η ρομαντική

 
Ένα από τα πιο φιλόξενα και μαγικά νησιά της χώρας, η Μήλος, έχει καταφέρει να πείσει τους μελλόνυμφους πως είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα honeymoon που θα τους μείνει αξέχαστο. Συνδυάζει τέλεια τις βόλτες με καραβάκι στις πιο γαλάζιες και κρυφές παραλίες του νησιού και το απογευματινό περπάτημα στα χαρακτηριστικά καλντερίμια της Πλάκας. Κολυμπήστε αγκαλιά στα υπέροχα νερά του Φυροπόταμου και ανταλλάξτε όρκους και φιλιά αγναντεύοντας τη θέα καθισμένοι στο τοιχάκι της Παναγιάς της Θαλασσίτρας. Μη φύγετε από το νησί αν δεν επισκεφτείτε με ιστιοπλοϊκό, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, το Σαρακίνικο και το Κλέφτικο, αν δε δοκιμάσετε το ''γλυκό κουφέτο'' και την καρπουζόπιτα.

Φολέγανδρος η αυθεντική

 
Αν θέλετε να ζήσετε ήρεμες και παράλληλα μοναδικές στιγμές με το άλλο σας μισό δεν έχετε παρά να επιλέξετε τη Φολέγανδρο. Έχοντας διατηρήσει αναλλοίωτη την ομορφιά της προσφέρεται για ρομαντικές βόλτες στο κέντρο του νησιού τη Χώρα, όπου τα χαρακτηριστικά σπιτάκια της θα σας ταξιδέψουν σε κάποια άλλη εποχή. Να πάτε οπωσδήποτε για μπάνιο στο Κάτεργο και το Λειβαδάκι και να δοκιμάσετε τα ματσάτα και την καλασούνα. Αν είσαι λάτρεις του περπατήματος αυτό είναι το νησί σου.

Ρόδος η κοσμοπολίτισσα

 
Αν ούτε στο γαμήλιο ταξίδι σας μπορείτε να καθίσετε σε ησυχία και είστε από τα ζευγάρια που τους αρέσει να βλέπουν πολλά και διαφορετικά μέρη, τότε η Ρόδος είναι ο καλύτερος προορισμός για το δικό σας honeymoon. Περιπλανηθείτε σαν γνήσιοι τουρίστες τη μια μέρα στο Μεσαιωνικό κέντρο της με τις έντονες τόσο οθωμανικές όσο και ιταλικές επιρροές και την επόμενη στη ρομαντική Λίνδο και τον κόλπο του Αγίου Παύλου, στο πάρκο του Ροδινιού και στην κοιλάδα των πεταλούδων. Και αν όλα τα παραπάνω δε σας φτάνουν σας έχουμε και ένα έξτρα tip, πάρτε μαζί σας διαβατήριο γιατί από τη Ρόδο μπορείτε να περάσετε με καραβάκι (μόλις μια ώρα απόσταση) στα παράλια της Τουρκίας και να επισκεφτείτε την συγκλονιστική περιοχή Marmaris.

Μονεμβασιά η μενεξεδένια

 
Το ιδανικό honeymoon δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι αποκλειστικά σε κάποιο νησί καθώς και το βουνό έχει τη δική του χάρη. Αν τώρα υπήρχε κάποιο μέρος που να συνδύαζε και τα δύο; Δηλαδή θάλασσα και βουνό; Και αν και αυτό το μέρος δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από το κάστρο της Ρόδου γιατί είναι από μόνο του μια ''καστροπολιτεία''; Φυσικά και αναφερόμαστε στη Μονεμβασιά, το ''Γιβραλτάρ της Ανατολής'' ή το ''Μενεξέ Καλεσί'' (στα τούρκικα το κάστρο των λουλουδιών). Επιδιώξτε να μείνετε έξω από βράχο καθώς το βράδυ καθισμένοι στο μπαλκόνι θα έχετε το προνόμιο του να θαυμάσετε ένα απίστευτο θέαμα. Οι βόλτες στα πλακόστρωτα στενάκια της ''Καστροπολιτείας'' και τα Σαϊτια με τις γαριδοπέτουλες θα σας μείνουν αξέχαστα.

Ελάτη η πράσινη

 
Για τα ζευγάρια που λατρεύουν το πράσινο και προτιμούν να περάσουν το μήνα του μέλιτος στη δροσιά, δεν υπάρχει πιο όμορφο μέρος από την Ελάτη Τρικάλων. Μη βιαστείτε να την απορρίψετε ως καλοκαιρινό προορισμό. Δεν ξέρετε τι χάνετε. Λόγω του ότι η περιοχή είναι γνωστή για το χιονοδρομικό της κέντρο στο Περτούλι, η καλοκαιρινή περίοδος θεωρείται χαμηλής σεζόν και γι’ αυτό το λόγο μπορείτε να απολαύσετε πακέτα honeymoon σε γαμήλιες σουίτες με υδρομασάζ και άλλα παρόμοια, σε πάρα πολύ καλές τιμές. Το μέρος είναι ιδανικό για βόλτες στο βουνό ανάμεσα στα ξύλινα σπιτάκια και τα καταπράσινα έλατα και εύκολη ανάβαση στον Κόκκινο Βράχο για ρομαντικές αγκαλιές με θέα! Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το γεφύρι του Αγ. Βησσαρίωνα και τον καλά κρυμμένο καταρράκτη.

πηγή : http://www.deltiokairou.gr


Χωρίς Μπραν Σταρκ και Χόντορ το Game of Thrones


Θυμάστε που είχε μείνει η ιστορία του Μπραν Σταρκ στον 4ο κύκλο του Game of Thrones; Δυστυχώς δεν θα μάθουμε τη συνέχεια την επόμενη σεζόν
Μια απρόσμενη και δυσάρεστη έκπληξη, περιμένει τους φίλους του Game of Thrones την 5η σεζόν της δημοφιλούς σειράς.
Όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει εξέλιξη στην ιστορία του Μπραν Σταρκ!
Ο Kristian Nairn, ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον σιωπηλό Χόντορ στη σειρά, αποκάλυψε, μιλώντας στο Yahoo, ότι ο ίδιος και ο Isaak Hempstead-Wright Μπραν Σταρκ, δεν θα παίξουν στον 5ο κύκλο.
"Έχουμε άδεια γι' αυτή τη χρονιά, επειδή απ' ό,τι φαντάζομαι, η ιστορία μας συνεχίζεται αργότερα" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα έχει χρόνο για να κάνει το σόου "Rave of Thrones", ως DJ!
Όπως θυμούνται οι φίλοι του Game of Thrones, η ιστορία του Μπραν Σταρκ, είχε φτάσει σε πολύ κρίσιμο σημείο, στο τέλος της τέταρτης σεζόν και μοιάζει απίστευτο ότι δεν θα δούμε καμία εξέλιξη τη χρονιά που έρχεται.
Η Huffington Post, επικοινώνησε με το HBO, που όμως αρνήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα του Χόντορ.
Τελικά δεν μιλάει πολύ, αλλά όταν το κάνει προκαλεί πανικό!
Πηγή : http://news247.gr/


TO TEΛEYTAIO MHNYMA TOY MIKΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΟ ΠΑΝΤΟΥ)


Μίκης Θεοδωράκης : «Ή τώρα ή ποτέ»! Κι όταν λέω «ποτέ», το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα – πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ϊσως και για αιώνες».
Είσαι νέος. Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το.
Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου. Όσο κοιτάμε, βέβαια, την τηλεόραση δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα βγει, όμως, από εκεί κανένας σωτήρας…
Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες. Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι. Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της. Κι όλα αυτά επειδή δεν αντέδρασες όταν είχες τη δυνατότητα να το κάνεις.
Η ένδοξη χώρα των Ελλήνων, η ποτισμένη από αίμα ηρώων και μαρτύρων, το λίκνο της Ρωμηοσύνης, στα βάρβαρα χέρια του 4ου Ραΐχ και των συνεργατών του. Αμαχητί. Τι τραγική ειρωνεία
Έλληνα αδελφέ μας, δεν υπάρχει, πια, η πολυτέλεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Μην απελπίζεσαι. Δράσε! Μην το σκέπτεσαι άλλο, ξεσηκώσου! Τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Η αρχή του ξεσηκωμού βρίσκεται πάντοτε, στην πνευματική αφύπνιση, στην αναζήτηση και συνειδητοποίηση της αλήθειας.
Η Ελλάδα, η πατρίδα σου, αναλογικά με την έκταση της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο προικισμένη χώρα του κόσμου.
Mάθε, λοιπόν, ότι τα αποθέματα του υπεδάφους μας είναι αμύθητης αξίας. Η αξία του ορυκτού μας πλούτου ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα, σε μεγάλη εκδήλωση που όλα τα μέσα απέκρυψαν (Ίδρυμα Κακογιάννη, 7-11-2012), ειδικοί επιστήμονες βεβαίωσαν, για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό, ότι μόνο τα άμεσα αξιοποιήσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εκτιμώνται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.
Κι εκτός του ανυπολόγιστης αξίας, υπεδάφους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η γεωγραφική μας θέση, μας καθιστά παγκόσμιο κόμβο εμπορίου. Πως η ναυτιλία μας είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως κι΄ η αξία του τουρισμού μιάς τέτοιας, νησιωτικής , κι όχι μόνον, χώρας είναι ανυπολόγιστη. Πως θα ανεχθείς να δεσμεύονται όλα αυτά τα έσοδα σε ένα «Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας» με στόχο την -ες αεί- αποπληρωμή τού μεθοδευμένα υπέρογκου χρέους; Αντιλαμβάνεσαι τώρα την έσχατη προδοσία που συντελείται; Κατανοείς γιατί οι «σύμμαχοί» μας, μας… «σώζουν» μέσω Μνημονίων από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν;
Για να μας κατακτήσουν χωρίς να υποψιαστούμε και να καταφέρουν το μεγάλο ξεπούλημα της γης μας. Βλέπεις γιατί τα παπαγαλάκια του συστήματος κάνουν ό,τι μπορούν, χρόνια ολόκληρα τώρα, να σε πείσουν ότι όλα γίνονται «για το καλό σου»; Για να σε κατακτήσουν αδιαμαρτύρητα. Για να σε κατακτήσουν ολοκληρωτικά. Γιατί όποιος κατακτά τις συνειδήσεις, κατακτά ολοκληρωτικά.
Έκρυψαν τα όπλα, τα αντικατέστησαν με γραβάτες. Τα τάνκς, μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας, οι βόμβες λέγονται τώρα δάνεια. Σ” έκαναν να προσκυνάς τους Εφιάλτες σου, για μια θεσούλα στο Δημόσιο, που τώρα θα στην πάρουν. Η προδοσία μετονομάστηκε σε σωτηρία, η αντίσταση σε ανοησία. Έτσι, μεταμφιεσμένοι, «Έλληνες» και ξένοι κατακτητές απεδείχθησαν πολύ αποτελεσματικοί.
Σε έπιασαν στον ύπνο, σε κορόιδεψαν και συνεχίζουν ξεδιάντροπα να το κάνουν. Μας υποδούλωναν ενώ εμείς θαυμάζαμε τη «δημοκρατία» που μας σέρβιραν. Και θα αποθρασύνονται περισσότερο όσο τους αφήνεις. Δεν αργεί η ώρα που θα στρέψουν εναντίον του συμπατριώτη σου, όπως καλά ξέρουν να το κάνουν. Για να ισοπεδώσουν τα πάντα στον πολύπαθο τούτο τόπο, κι ύστερα να “ρθούν ως ελευθερωτές να τους δοξάσεις υπηρετώντας τους. Το ίδιο ιστορικό σκηνικό για άλλη μία φόρα.
Mην τους αφήσεις ! Θυμήσου τους αγώνες των προγόνων σου και τίμα το αίμα που χύθηκε ως τα σήμερα. Εμπνεύσου απ” το φρόνημα των αγωνιστών του Ελληνικού Έθνους.
«Να “ρθει ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στέργομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να “χω, στραβός θε να είμαι», έλεγε ο Μακρυγιάννης , απηχώντας το διαχρονικό ανυπέρβλητο πνεύμα του Ελληνισμού .
Αγάπα την πατρίδα σου! Αγάπα την άδολα, μακριά από μισαλλοδοξία. Αγκάλιασε τον συμπατριώτη σου αληθινά, ό,τι κι αν πρεσβεύει «ιδεολογικά». Δεν είναι αυτός ο εχθρός σου. Αυτοί που σε σαγήνευσαν με τις υποσχέσεις τους και θέλησαν να σε κάνουν συνένοχο με τα ρουσφέτια τους, αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας. Αυτοί που σ” αποκοίμισαν όσο θαύμαζες τον εκσυγχρονισμό τους, σ” είχαν προγραμματίσει να ξυπνήσεις μέσα σε εμφύλιο σπαραγμό.
Ξύπνα αδελφέ πριν το μοιραίο! Μην περιμένεις τίποτα απ” όσους διαχειρίζονται «πολιτικά» την κατάσταση. «Αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται από τα χαρτιά. Το γένος δεν χρειάζεται τα χαρτιά κανενός για τη λευτεριά του. Έχετε πίστη; Έχετε καρδιά; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε. Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες και τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας», έκραζε πριν δύο αιώνες ο Παπαφλέσσας.
Τώρα είναι η σειρά σου! Να πεις το νέο «ΟΧΙ»! Να πεις το νέο «Μολών Λαβέ»! «Η Λευτεριά δεν χαρίζεται, κατακτιέται»!
Δεν είσαι μόνος σου στον αγώνα αυτό. Πολλοί είμαστε αυτοί που αρνούμαστε πεισματικά να γίνουμε οι πρώτοι Έλληνες στην τρισχιλιετή ιστορία αυτού του Έθνους που θα σκύψουν, ομοθυμαδόν, το κεφάλι στον κατακτητή. Έστω και καθυστερημένα, ξεσηκωθήκαμε, πολεμάμε και θα νικήσουμε! Ένωσε τη σπίθα του αγώνα σου μ” αυτήν του διπλανού σου. «Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει». Για μια ανεξάρτητη Ελλάδα, μ” αληθινή δημοκρατία και υγιή πατριωτισμό !
Και μη ξεχνάς το πού χρωστάς.
«Χρωστάμε σ” όσους ήρθαν, πέρασαν, θα “ρθούν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί». ( Κωστής Παλαμάς ).
πηγή : http://on-news.gr/


KYMCO K-XCT 300I ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ABS


Το καλύτερο νέο για αναβάτες scooter
που το λέει η καρδιά τους!!

H σχεδίαση του K-XCT ξεκίνησε με βάση την έρευνα που έκανε η Kymco στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, μια έρευνα που έδειξε την τάση των σύγχρονων αναβατών για scooter με sport χαρακτήρα, κόμπακτ διαστάσεις και περισσότερο δυναμική εμφάνιση, τόσο για αστική όσο και για περιαστική χρήση.
Ουσιαστικά την ανάγκη για ένα δίτροχο roadster, την οποία η εταιρεία υλοποίησε με το Κ-XCT 300i.
Όσοι το οδήγησαν τον τελευταίο χρόνο, έκριναν ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό scooter, με συμπαγείς διαστάσεις, άκαμπτο πλαίσιο, φρένα με συμπεριφορά μοτοσυκλέτας και συναρμογή υλικών που ξεφεύγει. Είδαν επίσης ότι είναι ότι το ταχύτερο κυκλοφορεί σε scooter 300 κυβικών, με πολλή ροπή και ακόμα περισσότερο γκάζι, χάρη στον εξελιγμένο κινητήρα της KYMCO γενιάς G5. Ένα σύγχρονο δίτροχο που συγκινεί τους “πραγματικούς” αναβάτες.
Μυστικό επιτυχίας είναι η σημασία στη λεπτομέρεια και η προσεγμένη δουλειά των μηχανικών της KYMCO, στοιχεία άμεσα αντιληπτά, σε όποιο σημείο και να κοιτάξεις το K-XCT.

Ακόμα πιο ασφαλές
Αυτό που έλειπε για να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναβάτη ήταν το ABS. Στο εξής, το τελευταίας γενιάς σύστημα ABS της Bosch υπόσχεται  ένα ακόμα πιο ασφαλές φρενάρισμα, με τη λειτουργία του να χαρακτηρίζεται απόλυτα γραμμική και προοδευτική.
Το K-XTC φρενάρει με κυματιστούς δίσκους (τύπου μαργαρίτα), με δαγκάνα τριών εμβόλων μπροστά και δύο πίσω, χρησιμοποιώντας σωληνάκια υψηλής πιέσεως νέας τεχνολογίας, σε συνδυασμό πλέον με το ABS, εφόσον το επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής.
Με λίγα λόγια, το καλό έγινε ακόμα καλύτερο, το ασφαλές ακόμα ασφαλέστερο.

G5 = Γκάζι
Ο κινητήρας του είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος 299 κυβικών τεχνολογίας G5, ο οποίος για την περίπτωση έχει δεχθεί αλλαγές στη χαρτογράφηση, στη ροή καυσίμου αλλά και στο τελείως νέο σώμα ψεκασμού της Keihin. Αποδίδει 28,0 ίππους στις 7.750 σ.α.λ. και 29,0 Nm ροπής στις 6.500, νούμερα που σε συνδυασμό με το χαμηλότερο βάρος στην κατηγορία προσφέρουν στο K-XCT ασυναγώνιστες επιδόσεις.
Και όλα αυτά με αυξημένη οικονομία καυσίμου, καλύτερη απόκριση στο γκάζι, περισσότερη ροπή και καλύτερη απόδοση και λειτουργία στις χαμηλές στροφές. Σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις της Kymco, το νέο K-XCT 300i ABS μπορεί να καλύψει 31 χιλιόμετρα με ένα λίτρο καυσίμου, νούμερο που συνδυαστικά με το ρεζερβουάρ των 11 λίτρων προσφέρει πολύ καλή αυτονομία

Άμεσα διαθέσιμο
Το νέο K-XCT 300i ABS είναι ετοιμοπαράδοτο και διατίθεται σε τρεις μοντέρνους ματ χρωματισμούς: Diesel Black Matt - Ghost White Matt - Royal Blue Matt.
Η τιμή του στα 4.620 € (πλέον ενδεικτικό Τ.Τ. 174,79 €) ή 4.395 € για την έκδοση χωρίς ABS, καλύπτεται με διετή ολική εγγύηση και από την αντιπροσωπεία δίνεται η δυνατότητα 12μηνης άτοκης εξόφλησης με κάρτα ή με προκαταβολή από 0% και έως 72 μήνες εξόφληση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 800-11-20025 και στις ιστοσελίδες

πηγή : http://www.motomag.gr



Η BMW και οι Ιάπωνες customizers


Περισσότερα κλισέ δεν θα μπορούσαν να καταρριφθούν από ένα και μόνο video. Παρακολουθούμε το αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης προώθησης της BMW στην Ιαπωνία, που κράτησε τέσσερις περίπου μήνες. Η αντιπροσωπεία εκεί, σε μια προσπάθεια που υποστηρίχθηκε από την μητρική εταιρία, διέθεσε στις αρχές του έτους από ένα RnineT σε τέσσερις γνωστούς customizers. Ο λόγος ήταν να ενισχύσει το προφίλ της εταιρίας στην Ιαπωνία και να επικοινωνήσει τη διαφορά του συγκεκριμένου μοντέλου από τα υπόλοιπα της γκάμας της. Βέβαια για τους Ευρωπαίους, που κάνουμε customize στις Ιαπωνικές μοτοσυκλέτες, πιστεύοντας ότι κρατάμε τα σκήπτρα σε αυτή την πρακτική, και που σπάνια χρησιμοποιούμε ως βάση μια BMW, και μάλιστα καινούρια, το video αυτό καταρρίπτει μια σειρά από στερεότυπα. Είναι ενδιαφέρουσες, καθαρά από οπτική άποψη όλες οι προτάσεις, αλλά χαρακτηρισμοί "μου αρέσει, δε μου αρέσει" είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν, αφού το customizing είναι εντελώς προσωπική υπόθεση, που σημαίνει ότι το τι αρέσει στον καθένα έχει δευτερεύουσα σημασία. Το πρωτεύων σε κάθε κριτική, είναι να βλέπει πρώτα αν κάθε μετατροπή έχει γίνει σωστά και λειτουργικά. Από εκεί και πέρα το θέμα καταλήγει στο προσωπικό στιλ και γούστο. Ξεχωρίζουμε όμως το αποτέλεσμα του Go Takamine για το χαρακτήρα του, και το εξαιρετικό φινίρισμα. Στη σελίδα http://www.r9t.jp μπορεί κανείς να δει τα τέσσερα project καθώς και τη δουλειά βήμα-βήμα σε blog-like αναρτήσεις. Οι τέσσερις αυτοί Ιάπωνες ασχολούνται επαγγελματικά με το customizing, ωστόσο παρά την αυτοπεποίθηση που τους χαρίζει η εμπειρία τους, είχαν αρκετό άγχος στο τέλος όταν συνειδητοποίησαν ότι η προβολή της δουλειάς τους ήταν πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Και η κριτική επίσης, αφού βρέθηκαν να ξεπερνούν τα σύνορα και να ανταποκρίνονται σε κόσμο με τελείως διαφορετική κουλτούρα από τη δική τους. Εξαιρετικές δουλειές, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια ότι δεν υπήρχε περιορισμός στο κόστος…

πηγή : http://www.motomag.gr


Εισβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στα γραφεία της ΕΠΟ


O πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Βρέντζος βρέθηκαν στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας…
Ο κύριος  λόγος της αιφνιδιαστικής επίσκεψης του «ισχυρού» άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του διευθυντή, Γιάννη Βρέντζου, ήταν η διαιτησία στο παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο και την ισοπαλία που απέσπασαν τα «καναρίνια» από τους πρωταθλητές Ελλάδος.
Οι δύο άνδρες μπήκαν στο γραφείο του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή και περίμεναν εκεί μέχρι να συνομιλήσουν μαζί του, όπως και έγινε. Στην κουβέντα συμμετείχε και ο παράγοντας της διαιτησίας και πρώην διαιτητής, Θανάσης Μπριάκος.
πηγή : http://www.koolnews.gr


Θέσεις εργασίας για 8.500 πτυχιούχους ανέργους


Το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου θα δημοσιευτεί προκήρυξη-πρόσκληση του ΟΑΕΔ προς 8.500 άνεργους νέους, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να καταρτιστούν και να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σύμφωνα με τον διοικητική του Οργανισμού κ.Αμπατζόγλου.
Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τον κ.Αμπατζόγλου θα υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες όπως έκανε σήμερα γνωστό και θα αφορά αποκλειστικά αποφοίτους των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας άνεργους εγγεγραμμένους του Οργανισμού και θα δίνει την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους για 6 μηνες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα .
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ ενώ θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επιθυμούν να προσλάβουν τους ωφελούμενους
Μετά την προκήρυξη για την συμμετοχή των πτυχιούχων θα ακολουθήσει αντίστοιχη πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να απασχολήσουν κάποιον άνεργο πτυχιούχο για έξι μήνες, δίχως καμία δική τους επιβάρυνση.
Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στοχεύει στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας από τους αποφοίτους, μέσω της πραγματοποίησης:
- Θεωρητικής κατάρτισης
- Πρακτικής άσκησης σε επιχείρηση, και Κατάρτισης στελεχών επιχειρήσεων στις οποίες πραγματοποιείται η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας / πρακτική άσκηση των ωφελουμένων.
Η εξάμηνη απασχόληση για τους νέους (επιδοτούμενη από το ΕΣΠΑ) με ασφάλιση και μισθό θα προσεγγίζει τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης (δηλαδή τα 586 ευρώ)
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ύψους 45 εκατ. ευρώ αφορά 8.500 δικαιούχους και εντάσσεται στην ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (YouthEmploymentInitiative – ΥΕΙ).
Τα κριτήρια και η μοριοδότηση των υποψηφίων που θα αιτηθούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα γίνουν γνωστά με την δημοσίευση του προγράμματος.
πηγή : http://www.usay.gr/


Αρχίζει η ανάπλαση της Πανεπιστημίου



Τι λέει ο ΓΓ Δημοσίων Εργων για την κυκλοφορία κατά την ανάπλαση της Πανεπιστημίου

«Πιστεύουμε ότι η δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου θα γίνει εντός του 2015 και αν όλα πάνε καλά με τον διαγωνισμό, περί τα μέσα του 2015 μπορεί να ξεκινήσουν οι εργασίες», τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων στην εκπομπή «Έξι Δέκα» της ΝΕΡΙΤ.
Όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος, οι εργασίες θα κρατήσουν περίπου δύο χρόνια. «Πρόκειται για παρέμβαση, η οποία θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα και θα τελειώσει στην Ομόνοια» και όπως επισήμανε «δεν θα υπάρξει κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα από την πεζοδρόμηση».
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων, «θα υπάρχουν πολλοί διάδρομοι πρόσβασης των λεωφορείων. Το ίδιο θα ισχύει και για τα ταξί, ενώ στη μέση του πεζόδρομου, θα υπάρχει ειδική διαμόρφωση για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας. Οι δρόμοι όπως είναι η Αμερικής και η Εμμανουήλ Μπενάκη δεν πεζοδρομούνται όπως επίσης και άλλοι δύο δρόμοι, οι οποίοι θα επιτρέπουν τη διαμπερή κίνηση των λεωφορείων».
Η χρηματοδότηση του έργου, όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος, είναι από το ΕΠΕΡΑΑ, το Πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ και από την Περιφέρεια Αττικής. «Πρόκειται για ένα απολύτως περιβαλλοντικό έργο, γιατί στο μεγάλο της μήκος η γραμμή του τραμ θα τροφοδοτείται από συσσωρευτές, ενώ όλες οι φυτεύσεις που θα γίνουν, θα αρδεύονται από τα νερά της βροχής μέσω κατάλληλων ταμιευτήρων».
Οι μελέτες προέρχονται από χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση, έγιναν με την επίβλεψη της Αττικό Μετρό ΑΕ και, όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος, «συμμετείχε κυρίως το υπουργείο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όσον αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».
«Είναι ένα έργο, το οποίο θα εκτελέσει η Αττικό Μετρό ΑΕ και έρχεται ως συμπλήρωμα άλλων δύο έργων. Έρχεται ως συμπλήρωμα της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και της κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό και συμπληρώνει κάτι αντίστοιχο με την τριλογία των έργων, που έχουμε μπροστά μας από τα παλαιά διατηρητέα κτίρια της Αθήνας» εξήγησε ο κ. Σιμόπουλος, περιγράφοντας το σύνολο των παρεμβάσεων στη συγκεκριμένη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο, Ακαδημία).

πηγή : http://www.e-go.gr


Για τα κενά στα σχολεία διαμαρτύρονται οι δάσκαλοι


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της επιτροπής των δασκάλων με την διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Α΄Αθηνών
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων των δασκάλων, η διευθύντρια της διεύθυνσης τους  τόνισε πως περιμένει το Υπουργείο Παιδείας για τις προσλήψεις των αναπληρωτών στις  ειδικότητες των δημοτικών σχολείων ενώ με το υπάρχον προσωπικό στο τομέα της Α΄ Αθηνών δεν υπάρχει έντονο το πρόβλημα.

Πάντως οι συνδικαλιστές, οι οποίοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι απο την συνάντηση, τόνισαν πως όλα θα φανούν μετά το πέρας του πρώτου 15νθημέρου απο την έναρξη των σχολείων και εκείνοι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για ότι προκύψει.


Σε αναβρασμό βρίσκεται η διδασκαλική οικογένεια πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου ζητώντας την κάλυψη των κενών που παρουσιάζονται κάθε χρόνο.


Ο σύλλογος εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Αριστοτέλης» πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ά Αθηνών, ζητώντας την κάλυψη των κενών θέσεων που στα δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης» Ντίνα Ρέππα, στην συνάντηση με την διευθύντρια της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χατζημανώλη, ζήτησε «να μην μετακινηθεί κανείς από το προσωπικό της Ά Αθήνας και τα δημοτικά σχολεία να λειτουργήσουν με πλήρη προσωπικό, δασκάλους και ειδικότητες ώστε να μην υπάρξουν τα προβλήματα του παρελθόντος».

πηγή : http://www.protothema.gr



Σκάει βόμβα στο ΠΑΣΟΚ. Πάει σπίτι του ο Γιώργος - δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.


Αποχωρεί από τη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές
Η ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήρθε ως επακόλουθο της απόφασης του αυτής ώστε να γίνει σαφές σε όλους ότι χωρίζουν τα τσανακια τους οριστικά και πολιτικά αλλά και σε επίπεδο προσωπικό
Ο Γιώργος Παπανδρέου και όλη η οικογένεια του κατέληξαν πως δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να ξαναμιλησουν έστω και τηλεφωνικά με τον Ευάγγελο Βενιζελο αρνούμενοι να τον αναγνωρίσουν ως Πρόεδρο του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Γιώργος Παπανδρέου θα ασχοληθεί με το Ίδρυμα για τη Δημοκρατία που έχει δημιουργήσει με φιλοδοξία να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια
Ωστόσο θα έχει λόγο στην επιλογή του προσώπου που θα ηγηθεί στο κόμμα το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί η ίδρυση του χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διαρρεύσει το όνομα που θα έχει
Πολλά στελέχη που ακολουθούν τον Γιώργο Παπανδρέου πιέζουν το κόμμα να έχει το όνομα ΠΑΣΟΚ ή ένα παραπλήσιο όνομα που θα θυμίζει το κόμμα του Ανδρέα
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρχουν εξελίξεις ενώ αυτές αναμένεται να επηρεάσουν και τη λειτουργία της συγκυβερνησης

πηγή : http://www.usay.gr


Aπολύσεις 4.000 από το Δημόσιο και επίσπευση πλειστηριασμών απαιτεί η Τρόικα


Αναβολή λίγων ημερών στις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ - Ίσως και σήμερα κοινό ανακοινωθέν από ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ για την "πρόοδο" στο ελληνικό πρόγραμμα
«Au revoir» με πακέτο φοροαπαλλαγών σχεδιάζει να πει από το Παρίσι σήμερα στους επικεφαλείς της τρόικα η διαπραγματευτική ομάδα του Γκίκα Χαρδούβελη. Ωστόσο οι απεσταλμένοι των δανειστών έτριξαν από χθες ήδη τα δόντια τους στην κυβέρνηση, ειδικά στα εργασιακά και τις 4.000 απολύσεις που ζητούν να γίνουν στο δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στα επιτελεία των στελεχών της τρόικα εργάζονταν για ώρες μετά τα μεσάνυχτα, μετά το πέρας των μαραθώνιων χθεσινών συσκέψεων με την κυβέρνηση, προκειμένου να ενημερώσουν τους προϊσταμένους τους στις Βρυξέλλες και να λάβουν οδηγίες για την στάση θα τηρήσουν στην τελική συνάντηση και η οποία θα αποτυπωθεί στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος που θα εκδώσουν αργότερα μέσα στην ημέρα ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ.

Το ανακοινωθέν αναμένεται να λέει ότι διαπιστώθηκε πρόοδος και πνεύμα καλής συνεργασίας στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία από την κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Σεπτέμβρη η αξιολόγηση, όπως είναι πλέον ο στόχος.

Η επιμονή όμως των ελεγκτών, σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολύσεις στο Δημόσιο και το νέο νόμο για αλλαγή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, όπως φάνηκε στις συσκέψεις με Βρούτση-Μητσοτάκη, προκάλεσε μεγάλο πονοκέφαλο και ανησυχία στην κυβέρνηση. Η οποία όμως, σε ένα παιχνίδι τακτικής, σχεδιάζει να κάνει σήμερα την ρελάνς παρουσιάζοντας στην τρόικα ολόκληρο κατάλογο φοροελαφρύνσεων που έχει σχεδιάσει και εμφανίζεται πρόθυμη να νομοθετήσει ακόμη και μονομερώς, χωρίς καν έγκριση από την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η τρόικα δεν έχει πει ακόμη το ναι στις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ με αποτέλεσμα το νομοσχέδιο που ήταν έτοιμο να κατατεθεί σήμερα στην Βουλή, να έρθει τελικώς στην δημοσιότητα την άλλη εβδομάδα


πηγή : http://www.protothema.gr/


Σεισμός 4,1 ριχτερ στην Κρήτη


Σεισμός στις 12:05 σημειώθηκε νότια της Κρήτης.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,1 βαθμούς Ρίχτερ και σημειώθηκε 64χλμ νότια της Παλαιόχωρας, αρκετά κοντά στο νησί της Γαύδου.
Από χθες το απόγευμα έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται στο σημείο όπου εφάπτονται η τεκτονικές πλάκες Ευρώπης και Αφρικής άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις μεγέθους από 2,2 ως 3,6 βαθμών
πηγή : http://www.usay.gr


Φάρμακο σε πειραματικό στάδιο φρενάρει τη μετάσταση του καρκίνου του προστάτη στα οστά.


Πολλές υποσχέσεις για το «φρενάρισμα» της μετάστασης του καρκίνου του προστάτη στα οστά αφήνει ένα νέο πειραματικό αντικαρκινικό φάρμακο, το οποίο δοκιμάστηκε από μια διεθνή επιστημονική ομάδα με συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων.
Πρόκειται για το Dovinitib, μία ουσία, η οποία αναστέλλει τον λεγόμενο αυξητικό παράγοντα ινοβλαστών (FGF), που διευκολύνει την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ογκολόγο Σινχάι Γουάν του Αντικαρκινικού Κέντρου MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», δοκίμασαν το νέο φάρμακο σε μια μικρή ομάδα ανδρών καρκινοπαθών.
Η θεραπεία μείωσε τις μεταστάσεις στα οστά και βελτίωσε την ποιότητά τους, ενώ επίσης οι ασθενείς ανέφεραν ότι ένιωθαν πλέον λιγότερο πόνο.
Είχαν προηγηθεί πειράματα σε ποντίκια, που έδειξαν ότι το Dovinitib μπλοκάρει τις αλληλεπιδράσεις των καρκινικών κυττάρων του προστάτη με τα κύτταρα των οστών, εμποδίζοντας έτσι την εξάπλωση των μεταστάσεων.
Οι ερευνητές σχεδιάζουν σε επόμενο στάδιο να ανακαλύψουν βιοδείκτες, που θα βοηθούν τους γιατρούς να εντοπίζουν εκείνους τους ασθενείς, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθηθούν περισσότερο από τη νέα θεραπεία.
Επίσης, θα αναζητήσουν νέα φάρμακα, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το Dovinitib, βελτιώνοντας έτσι περαιτέρω την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.
Μερικές φορές ο καρκίνος του προστάτη επεκτείνεται πέραν του προστατικού αδένα, εισχωρώντας στους γειτονικούς ιστούς και στα οστά.
Ενώ ο περιορισμένος τοπικά καρκίνος του προστάτη είναι δυνατό να θεραπευτεί, όταν υπάρχουν μεταστάσεις, οι προοπτικές για αντιμετώπιση του καρκίνου μειώνονται δραματικά.
Προηγούμενες έρευνες σε πειραματόζωα είχαν δείξει ότι τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη που διεισδύουν στα οστά, προωθούν την ανάπτυξη του καρκίνου και σε αυτά, ενεργοποιώντας τον παράγοντα FGF, ένα πρωτεϊνικό μόριο που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των οστών.
Η ενεργοποίηση του FGF διευκολύνει, επίσης, τον πολλαπλασιασμό και την επιβίωση των καρκινικών κυττάρων, οπότε η εν λόγω πρωτεΐνη αποτελεί πλέον βασικό στόχο της αντικαρκινικής θεραπείας και σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί το νέο φάρμακο.
Από ελληνικής πλευράς, στην έρευνα και κλινική δοκιμή συμμετείχαν ο ογκολόγος Χριστόφορος Λογοθέτης του Αντικαρκινικού Κέντρου MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας (ο οποίος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1974 και συνέχισε την μεταπτυχιακή εκπαίδευση και καριέρα του στις ΗΠΑ), καθώς και η παθολόγος – ογκολόγος Ελένη Ευσταθίου, επίκουρος καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή : http://www.usay.gr/


Βρετανία: Παραμόρφωσε την κοπέλα του κατά τη διάρκεια ενός φιλιού!



Τον κυρίευσε η ζήλια - Δείτε φωτογραφίες

Απίστευτο τι μπορεί να κάνει η ζήλια. Ένας 23χρονος από τη Βρετανία που δήλωνε φουλ ερωτευμένος με μία 18χρονη, στα μάτια της οποίας έλεγε ότι έχει βρει τη μία και μοναδική, της επιτέθηκε από τη ζήλια του, παραμορφώνοντας της το πρόσωπο!

Ο νεαρός άνδρας ήταν γεμάτος ανασφάλειες και ζούσε με τον φόβο μήπως την χάσει. Η μεγαλύτερη φοβία του, όμως, ήταν τι θα μπορούσε να κάνει η 18χρονη τις ώρες που εκείνος εργαζόταν και έλειπε μακριά.

Φτιάχνοντας σενάρια στο μυαλό του που ουδεμία σχέση είχαν με την πραγματικότητα σε ένα ραντεβού τους εκείνος την πήρε αγκαλιά και της ζήτησε να του χαρίσει ένα φιλί, ρωτώντας την αν τον αγαπάει.

Τότε και ενώ η άτυχη κοπέλα είχε σμίξει τα χείλη της με τα δικά του, εκείνος αντί να την φυλάει άρχισε να την δαγκώνει με λύσσα, με αποτέλεσμα το πρόσωπο της 18χρονης να γεμίσει με αίματα.

«Έβαλε όλο το στόμα του γύρω από τα χείλη μου και τραβήχτηκε πίσω, νόμιζα ότι ολόκληρα τα χείλη μου είχαν ξεριζωθεί. Υπήρχε αίμα παντού», είπε στο δικαστήριο η άτυχη κοπέλα.
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς ο δράστης δάγκωσε το θύμα με την ίδια δύναμη που χρειάζεται να δαγκώσει κανείς ένα κομμάτι από καουτσούκ πάχους ενός εκατοστού!



πηγή : http://www.protothema.gr/