Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ο νέος Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι έκτρωμα κύριοι της κυβέρνησης




Γράφει η Ζαχαρούλα Γκριέλα Δικηγόρος 

Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια δημοκρατική εκτροπή, την οποία παρατηρούμε αδρανείς, παρά τα παράπονα που εκφράζουμε και τις γρίνιες. Πρώτοι απ'όλους εμείς οι δικηγόροι, περιμέναμε από τον κλάδο μας, εκφραζόμενο από το Συνδικαλιστικό μας φορέα (Δ.Σ.Α.) να βάλει "πλάτη" και να στηρίξει την κοινωνία που πλήττεται αλλά δεν έχει τις γνώσεις, τα μέσα, ούτε τα επιστημονικά εργαλεία που έχουμε εμείς, για να αντιδράσει και να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Μέχρι σήμερα τίποτε δεν είχε γίνει, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε οι περισσότεροι από εμάς, ότι έχει πληγεί ανεπανόρθωτα το κοινωνικό μας ήθος και η επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις απόψεις των αρμόδιων φορέων (Δικηγόρων και Δικαστών που είναι σύσσωμα αντίθετοι στο περιεχόμενό του), πλήττονται για άλλη μία φορά Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών και συγκεκριμένα: αυξάνονται ΠΑΛΙ τα δικαστικά έξοδα, με αποτέλεσμα να αποστερείται ο πολίτης της δυνατότητας να παραστεί στο Δικαστήριο είτε για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του είτε για να υποστηρίξει τις θέσεις του, καταργείται η εμμάρτυρη απόδειξη, δηλαδή η διαδικασία θα γίνεται μόνο με έγγραφα, με αποτέλεσμα να μη διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις δίκαιης δίκης για τον πολίτη, οι οποίες (προϋποθέσεις) υπάρχουν μόνο μέσα από τη "ζώσα" διαδικασία και το κυριότερο: έρχονται εξελίξεις ραγδαίες στους πλειστηριασμούς, αφού πλέον ΘΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΛΩΝ των πιστωτών, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!!

Οι Δικηγόροι αντιλαμβανόμενοι το χρέος τους απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες, απέχουν από τα καθήκοντά τους σε βάρος της ίδιας της επιβίωσής τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατ'επανάληψη θέσπιση νομοθετημάτων με γνώμονα τη βούληση ή την εικαζόμενη βούληση της Τρόικας, με γνώμονα τη σκοπιμότητα και την άσκηση εισπρακτικής πολιτικής, σε βάρος κάθε έννοιας δημοκρατίας, ελευθερίας, απονομής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας.















Ζαχαρούλα Γκριέλα
       Δικηγόρος


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου